Mclaren 2014 İçin Magnussen'i Seçti!

yazar:

kategori:

Henüz bir anlaşma imzalanmış olmasa da takımın içerisinde yer alan isimler, 2014 Formula 1 sezonu için Sergio Perez’in yerine Kevin Magnussen’in geçmesinin kararlaştırıldığını söylediler.

Mclaren’in sürücü yetiştirme programında yer alan Magnussen, bu sene Formula Renault 3.5’ta şampiyon olmuştu. Mclaren, Magnussen için başka takımlarda koltuk arayıp bulamayınca uzun bir süredir Magnussen’i değerlendirmeye başlamıştı.

Bugün erken saatlerde konuşan Martin Whitmarsh “Şu anda gerçek olan sürücü kadromuzu doğrulamamış olmamız. Henüz sürücülerimizle anlaşma imzalamadık.” dedi.


Yorumlar

  1. Hatanin buyuk olaninin mclaren oldugunu nerden cikardinki? hicbir takim Takim arkadasini sabote ettikten sonra alonsoya destek verecek kadar mal degildir sanirim. De la rosadan ferrarilerin agirlik dagilimlarini bile isteyen bir adam degilmiydi bu fernando eski defterleri acmayalim uzar gider. 2008 olayini daha kimse unutmadi . Koskoca Renault fabrika takimini f1 den sildi alonso ve briatore.yani eski defterleri acmayalim kimse sutten cikmis ak kasik degil.

  2. O zaman ki hatanın büyüğü büyük olan McLaren deydi ve sorun olan şey ALonso nun performansı değildi ki üstelik o kadar baskıya rağmen ALonso hala üst noktalara savaşıyordu.Motivasyona ileri derecede ihtiytaç duyulan F1 de o kadar ötelemeye rağmen podyum yapan ALonso yu kimse göz ardı edemez. Newey dahi açıklamalarında Ferrari kelimesinden daha fazla 'ALonso yu unutamazsınız diyorsa o adam heryere gidebilir.

    2005 yılında ALonso McLaren de olursa başındaki patron Withmarsh olacaktır ki 2007 de CEO luk görevi yapıyor ve birebir yöneticilik ilişikisi yaşıyorlardı.

  3. O millyetçilik bir zamanlar sizinde gözünüzü kör etmişti…

  4. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Anti Button'cı arkadaşlarım. Button Mclarene çok şey katıyor, ister kabul edin ister etmeyin. 2015'te eğer Alonso gelmez Button kalırsa eze eze bir şampiyonluk çakacak hepiniz biliyorsunuz.

    Ayrıca Perez çok hata yaptı bu sene, Monaco'daki cesur atakları veya Bahreyndeki olayları agresifce olmasına rağmen bazen ayarı kaçıran şeylerdi. Mclaren gibi bir takımda sürüyorsanız bu tür şeyler çok anlamsız kalır. Magnussen gerçekten hızlı bir pilot ki seneye Alonso-Magnussen şeklinde bir desteğim olucak. O derece severim Magnusseni

  5. Mclaren soğukkanlı bir tercih yapmış gözüküyor. Button yeni kurallar arifesinde onlar için tecrübesiyle katkıda bulunacaktır, ama perez bence hızlı bir pilot olsaydı bu sene button ı yenmesi yada enazından button ile eşit puanları yakalaması gerekiyordu,bunu başaramaması onun ipini çekti bence,evet button kolay lokma değil tabi ki,ne de olsa bir şampiyon,ama yetenekli ve hızlıysanız button sizin için diğer şampiyon pilotlardan daha kolay bir rakip olmalı,perez için ise zor bir rakip oldu sene boyunca,araç içler acısı da olunca sezon çok vasat geçti perez için…
    Mclaren 2015 için şayet isterse koltuklarının ikisinide boşaltabileceği bir hamle yaptı,iki yeni pilotla devam edebiir 2015te,bu da önemli bence,button zaten son dakikaları oynuyor,magnussen de tutarsa devam eder tutmazsa rahatça gönderilir durumda,stratejik olarak da iyi hir hamle oldu.
    Bunun yanında perez için bence biraz ayıp edildi,koltuklar bir bir dolarken son anda pilotunuzu kapı önüne koymak hoş olmadı,kesin denilen anlaşmalar bile aylar sürerken şu anda perezin boşta kalması bence 2014 ü tehlkeye attı bence,devam etmesi hele hele de iyi bir takımda devam etmesi çok zor artık perezin,meksika sağlam destek verirse belki…

  6. Hayırlı olsun. Hayal kırıklığına uğramamak için beklentileri çok yüksek tutmamak lazım.

  7. Magnuseni cok fazla takip etmedim ancak takim 2014 icin ona ısrarla f1 de takim bulmaya calisinca demeki bu adamda is var dedim. Hayirlisi olur umarim .neden ikinci bir lewis daha olmasin…

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bence 2015 Alonso'ya hazırlık bunlar. Perez/Alonso olmaz, Button/Alonso olmaz, o zaman en iyisi bu yni arakdaş ve Alonso olur. Hem bu pişer 1 sene, hemde Alo çok daha iyi işler yapacaktır Button'dan. Bakalım 2015 de gelecek nasılsa. Eğer Alo seneye de hüsrana uğrarsa Ferrari ile, sanmıyorum 1 sene daha kalsın.

  9. Helal olsun mcleran aylar sonra doğru birşey yaptınız perezede iyi oldu cok atıp tutuyordu bu adam kesinlikle ikinci hamilton gerek sürüş stili kariyeri fln cok beğndiğim bir pilot

  10. Perez McLaren koltuğunu haketmediğini daha ilk yarışlarda göstermişti, olmayan yeteneğini göstermek için F1 challenge'dan fırlama hareketlerle saçma sapan geçiş hamleleri yapıp takımı da lekeliyordu. Gitmesi çok iyi oldu. Perez konusunda umutlu davranıp pişman olduk, o yüzden Magnussen için de erken davranmamak lazım. Bu arada Button'ın kalmasından da çok memnunum, diğer arkadaşın yazdığı gibi umarım emekli olana kadar uzun yıllar yarışır McLaren'da.

  11. Şu F1 tarihinde Vettel bir Button iki çekilememezlik de hat safada vallahi.

    Neyse. Şuan takım istediğim kıvama geldi açıkçası. Geçen sene nin aksine bu sezon sonu daha bi umutluyum gelecek açısından.

    Bir McLaren lı olarak Button McLaren da sonsuza kadar kalır inşallah. Ben bir pilotta sadece yetenek aramam. Sadece yetenekle de şampiyon olunmuyor görüldüğü üzere.

    Açıkçası Magnussen iyi bir pilot ve çok umut vaat ediyor. Perez böyle değildi. Hiç bir başarısı olmadan sadece stratejik bir hamle ile McLaren a geldi bunu defalarca söyledik. İşni bitirmişki kapı gözüktü tabiki. Onun şansızlığı McLaren mühendislik hatası bir araç verdi ona yapacak birşey yok.

    En sonunda istediğim takım oldu yine. Yetenek ve tecrübe bir arada. Hayırlısı bakalım.

  12. Button'ın görevi 2014'te yeni kurallara göre hazırlanan aracı dibine kadar test etmek. Olası sorunları belirlemek ve çözmeye yardımcı olmak. McLaren'in gelecekteki sonuçları Button'ın geri bildiriminin eseri olacak.

    Kevin Magnussen ise geleceğin McLaren yıldızı olabilir, Lewis Hamilton riskini almak gibi bir olay.

  13. Perez'e şimdiye kadar umut verilerek yanlış yapıldı. Gönderilecekse daha erkenden söylenmeli ve başının çaresine bakması söylenmeliydi

  14. İyi oldu..Perez tam bir hayalkırıklığı oldu benim için..İstikrar yok adamda..McLarenin kaybedeceği birşey yok..Önümüzdeki sene tecrübe en önemli faktör olacak o yüzden Button kalacaktı bunun milliyetçilikle ilgisi yok..
    Takım Honda öncesi Magnusseni pişirmek istiyor istedikleri gibi çıkarsa 2015 yılında Buttonu gönderip Magnussenin yanına Vandoorne yi getirecekler,.Kevin kötü çıkarsa Button devam eder yanına Vandoorne gelir..

  15. Perez kesinlikle overrated bir pilot, bunu kesinlikle tartışmam.Ancak yerine geçecek adamın da Magnussen olması mantıklı değil.Perez'den bilinen tek fazlası onun kadar abartılmamış olması.

  16. mclaren bu adamdan ne bekliyor . hulkenberg katıldığı tüm alt katagorilerde şampiyon olmuş f1,de yaptıkları ortada . yani bu arkadaş hulk,da iyimi şimdi ey gidi kafalar nato kafalar

  17. bu senenin tek heyecanli tarafi transferler oldu heralde

  18. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    biri dünya şampiyonu,diğerinin 3 podyumu var

    biri 13 senedir yarışıyor,diğeri 3

    biri 60,diğeri 35 puanda

    bu kadar tecrübe farkına Perez fena gitmedi ki sadece son 2 yarışta 12 puan aldı

    Button boş bir sezon geçirdi ama hala koltuğunu koruyor,adaletin böylesi

  19. Üstad bir de Perez sponsor desteğiyle Lotus'a gitmesin şimdi 😀
    Hulkenberg-Lotus
    Perez-Sauber benım istediğim ve Maldonado-Di Resta'nın da takımsız kalmamaları ama bakalım:)

  20. perez koltuksuz kaldı boyle surerse olacagı buydu

  21. Perez e çok büyük haksızlık yapıldı. Button u ben de severim ama o koltuğu Perez den daha fazla hak etmedi. Zaten Mclaren in bu tercihlerini bir türlü anlayamıyorum. Hamilton u Mercedes e kaptırmak gibi korkunç bir hata yapıp HULK ve DiResta gibi yetenekler varken sponsor desteği nedeniyle Perezi alması sonra her ne olduysa Perezi yollayıp başka çaylak alması.
    Perez, DiResta ve Hulkenberg kadar hızlı olmasa da Button dan daha hızlı bir sürücü. İlk senesinde Button kadar puan toplayamasa da daha hızlı olduğunu bir çok ikili mücadelesinde kanıtladı. Button İngiliz olmasaydı o takımda kalamazdı.

  22. Yazık oldu Perez'e !

  23. Rahat ol sen . adamin arkasinda carlos slim gibi bir guc var parayi nereden kazandigi belli olmayan. Alonsonun adi mclaren le bile anildigina gore ferrari pereze kapiyi kapatmaz.

  24. yalnız mclaren çok iyi pilot harcıyor be. yaa perez efendi mclarene geçince Ferrari'ye atıp tutmasaydın belki Ferrari kapısı gelecekte hala sana acık olabilirdi

  25. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Sirotkin kesin gibi. Hulkenberg'in durumuna göre Perez gelebilir

  26. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Heralde uzun zamandan sonra en hareketli transfer sezonunu yaşadık..

    Kim derdi Raikkonen Ferrari'ye gidecek ?

    Ferrari Massa'yı gönderdi Raikkonen ile anlaştı..
    Lotus Hulkenberg veya Maldonado ile anlaşıyor..
    Williams Maldonado'yu gönderip Massa'yı aldı..
    McLaren Perezi gönderip Magnussen'i aldı..
    Mark Webber emekli oldu.
    Ricciardo Red Bull'a gitti.
    Sauber henüz 18 yaşındaki Sirotkin ile anlaştı..

    McLaren çok iyi iki elamanı takıma kattı.
    Ferrari F1'in şuan ki ikinci en iyi tasarımcını ve yanında çalışan elemanları takıma kattı.

    çok çok ilginç bir sezon olacak. Sanırım en keyfili sezonlardan birisi de olacak 🙂

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    4 yılda şans eseri tek pole alabilen button o koltukta oturuyor ya, hayat gerçekten ilginç.

    milliyetçiliğin gözü kör olsun.

  28. Halen kesin değil, resmi açıklama yok. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mantığına göre kesin tabi 🙂

  29. Pardon bu arada Sauber o paragözlüğü yaptı bile şimdi hatırladım Sirotkin kesin olmuştu sanırım..

  30. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    hayırlı uğurlu olsun

  31. Yazık oldu Perez'e bir şansı daha hakedecek performansı gösterdi ilk senesinde bu genç yaşta bence de..Magnussen'i tam bilmiyorum ama Perez'den iyi performans göstereceğini düşünmüyorum sadece daha sakindir tek üstün olduğu yer budur,Mclaren Hamilton'un gidişinden sonra napıcağını şaşırdı pilot seçimi konusunda,yönetimde kafa karışıklığı olduğu net.
    Umarım Sauber de ismini duymadığımız bi paralı çaylakla anlaşmaz da Perez'i alır iki meksikalıyı yarıştırırlar en azından bazı kaliteli pilotlarımızı korumuş oluruz.Kovalainen,Glock,Kobayashi,Petrov vs. gibi pilotlar gibi o da paralı pilota kaptırmamalı F1'in kalitesini daha da düşürmesinler bu paralı bebelerle..

  32. Doğruyu söylemek gerekirse beklemiyordum. Umarım hayırlı olur. 2.bir Hamilton'a ihtiyacı var Formula 1'in ve McLaren'in. Perez ya koltuksuz kalacak yada basacak parayı Sauber'in koltuğuna oturacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir