Resmi: Perez McLaren'dan Ayrılıyor!

yazar:

kategori:

İki sezonunu Sauber ile geçiren Sergio Perez, Mercedes’e geçen Lewis Hamilton’dan boşalan McLaren koltuğuna oturmuştu.

McLaren’ın 2013 aracının rekabetçi olmaktan uzak kalması sebebiyle takım ve Perez zor bir sezon geçiriyorlar.

Takım arkadaşı tecrübeli şampiyon Jenson Button’ın büyük kural değişikliklerinin olacağı 2014 sezonu için takımda kalacağı doğrulanırken takımın ikinci pilotu hakkında uzun süre bir açıklama yapılmamıştı.

Sergio Perez bugün Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir veda mektubuyla önümüzdeki yıl takımda olmayacağını açıkladı.

 

 

Mektubun içeriği:

“Öncelikle McLaren’a bana bu sezon bu fırsatı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Spordaki en rekabetçi takımlarından birinde olmak benim için bir onurdu ve onlara katılmakta en ufak bir pişmanlığım yok. Her zaman takım için en iyimi verdim ve bunlara rağmen bu tarihi takım için hedeflediklerime ulaşamadım.

Kalan iki yarışta, özellikle de Austin’de elimden gelen en iyi sonucu çıkarmaya çalışacağım. Buradaki vatandaşlarımın enerjisini hissediyorum ve onlara en iyi performansımı sunacağım. Tüm dünyadaki ve ülkemdeki her bir taraftara onlarla gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Asla beni yalnız bırakmadılar, özellikle de böylesi zor zamanlarımda. Onların desteklerine minnettarım, beni asla unutmadılar.

McLaren’da bir çok yeni insanla tanıştım ve üst yönetimden pazarlamaya, mühendislerden mekanikerlere bir çok dost edindim. Onlara çok minnettarım, bu benim için önemli bir öğrenme deneyimi oldu.

Takıma gelecek için en iyi dileklerimi sunuyorum. Her zaman McLaren’ın bir taraftarı olacağım, öte yandan gelecekte zafer için savaşabilmek için mümkün olan en iyi pakete sahip olmak için çalışacağım.

McLaren ve tüm partnerlerine bu sezon için teşekkürler, sizi temin ederim ki asla pes etmeyeceğim.”


Yorumlar

  1. Seviyeli ve saygılı bir veda mektubu. Kalan hayatında başarılar Sergio…

  2. Heikki'ye 2 sene nasıl dayandıklarını anlayamamıştım. Hala da anlayabilmiş değilim. Aynı tavrı Sergio için göstermediler. Karar onların bize desteklemek düşer. Bence Button'u da gönderip diğer çaylağımızı da takıma alsınlar…

  3. McLaren'nin arka kanadındaki claro video

  4. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    İlk yıl gönderilecek kadar kötü müydü? Bence hiç öyle değil. Button'a karşı ezildi mi? Hayır ezilmedi. Magnussen böyle bir karar aldırtmak için çok mu hızlı? Göreceğiz..

    Umarım yeni koltuk bulur, benim beğendiğim sürücülerden.

  5. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yazık Oldu. McLaren Olmasa Bile F1'de Olmayı Hak Ediyor 🙂

  6. Butunin da son senesi 2015 de alonso da maclerende

  7. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Magnussen Mclarene, Perez Lotusa bir köşeye yazın bunu. Olan Hulkenberge olucak. Kalsın bare takımda. Ama Gutierrezi postalayacaklar ona üzüldüm.

  8. bazı reklamlar mclaren tooned ve maximuscle yada öyle bir şeydi.eneri içeceği (ingiliz marka enerji içeceği reklamları arasındaydı sanıyorum kontrolünüde yapmadım).mclaren öyle bir düşmüşki.arka kanada reklam almak yerine mc laren tooned reklamı yani kendi reklamı haricinde reklam yapamaz duruma gelmiş.ya çok aşırı paranız vardır kendi reklamınızı yaparsınız (çok zor ihtimal) yada hiç paranız yada sponsounuz yoktur kendi reklamınızı yaparsınız.neticede sen haklısın ama bende gerekli soruları yada şüpheleri sormuş oldum

  9. Perez’i takdir ediyorum. Bu spora gönül vermiş birisi olarak böyle bir açıklama yapmak olgunluk ve karakter meselesidir.

    Perez kötü bir pilot mu? Kesinlikle hayır aksine bir yıl daha şansı hak ediyordu yeri geldi takım arkadaşı ile dişe diş savaştı altında ki pakete göre elinden gelenin en iyisini yaptı diyebiliriz. Gönderilmesinin tek bir nedeni var bana göre sponsor sorununun çözülememiş olması.

    Böylece F1 de McLaren gibi bir devin sponsorlu pilot yarıştırdığını da görmüş olduk.

    Yolu açık olsun Hulkenberg olmayacaksa Lotus için Perez’i Lotus’ta görmek isterim.

  10. Mektubu gayet güzel olmuş. Bu konuda onu taktir ediyorum. McLaren için güzel konuşmuş. Bende aynı şekilde hayatında başarılar diliyorum sana. İnşallah kariyerinde başarı elde edersin.

    Açıkçası McLaren da yarıştığın için pişman olmadım. Gayet güzel bir tecrübeydi herkes için görünen o. Herkes kısmen mutlu.

    Böyle karakterli adamları seviyorum. Yolun açık olsun… Daha iki yarışımız daha var. Hala pilotumuzsun. Ne olursa olsun işini yapan adamlar her zaman sevilmese de her zaman hatırlanır!!!

  11. Carlos Slim daha fazla Meksikalı sürücülere destek vermek istemiyormuş. Hem Perez'e hem de Gutierrez'e veda edebiliriz bu doğruysa.

  12. Bence McLaren'a gelecek sürücü kesinlikle Button'ı mağlup etmeli.1 puan olur 2 puan olur ama mutlaka etmeli.Şu an Perez 25 puan geride Button'a göre.Bu açıdan gönderilmesi makul karşılanabilir , tabiki fena işler yapmadı gerektiğinde agresifliğini gösterdi ancak hiç dengeli olamadı.Lewis'le karşılaştırmıyorum çünkü o farklı bir düzeyde.Belki Hulkenberg olsaydı Button'ı geçerdi diye düşünüyorum.Bazı pilotlar vardır kötü araçları hiç süremez iyi araçları çok iyi sürer bazı pilotlar vardır kötü araçları çok iyi sürer potansiyelinin üstüne çıkarır.Bence Perez kötü araçları iyi kullanabilen biri değil.Asıl olay kötü araca olan yaklaşımda yatıyor aslında.

  13. Mclaren. Sezonun ortasına doğru görmeye başlamıştım. Sitesindeki partnerler bölümünde de logosu var.

  14. mc larenin arka kanadındaki claro mu ? yoksa saubermi

  15. Arka kanattaki Claro Video Carlos Slim'in sponsorluklarından. Boyutu nedir bilmiyom tabi.

  16. daha sezon başlamadan adamın telmex sponsorluğu ile mc laren koltuğuna oturduğunu iddia edenler vardı.sezon başladı telmexin t si yok.üstelik meşhur carlos slim in ana şirketlerinin sponsorluğu yok (haa el altından carlsos slim mc larene takiye yapmış olabilir ben bilmiyorum bilen varmı yazabilirmi onuda bilmiyorum).perez button karşısında ezilmedi bu iki iki daha dört.fazlasını yaptımı göreceli.bence evet button la aynı performansı tuttrdu.mclarenin perezin buttonı yenmesini bekemesi normal zira perezin sauberdeki performansına bakarsakki mclarende ona baktı geçmişini araştırdı taraştırdı dediki bu adam bize uygun sponsorda getirir ama beklenen sponsorlar gelmedi olmadı olamadı (carlos amca yan çizdi demekki niyeyse ?) perezde harcanmak zorunda kaldı mclarendeki ilk sezonunda.magnussen ne getirir-ne götürür mclaren takımı getirisinin fazla olduğuna inanmış.ölçmüş biçmiş buna karar vermiş.maliyet hesaplarıda elbette yapılmıştır.ama hulkenberg gibi bir pilotu değerlendirmemek her şeye rağmen maliyet hesebaına rağmen.hulkenberg aldığından fazla kazandırabilen bir pilot.risk.hele 3013 sezonu gibi radikal bir riskse ki durum öyle mclaren tutuşmaya başlar.sadece honda motoruda 2015 te etkili olmaz zira 2015 yeni motorların 2.yılı olacak ilk yıldan tecrübe kazananlar avantajlı olacak motor konusunda geriye kalacak aero mc laren bu kafayla onuda batırabilir.ve son olarak ingiliz bir takımın ingiliz bir pilotu takımda tutmak istemesi de seziliyor her zamanki gibi.

  17. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Perez McLaren'i seçerek hata mı yaptı diye düşünmeye başladım şimdi.. Adam Sauber'de olsa belkide şuan daha iyi bir konumda olacaktı, belkide gelecek sezon Ferrari'de yarışacaktı.. Büyük takımda yarışmak her zaman için iyi olmuyormuş demek ki..

    Umarım Perez, kaybolan pilotlar arasına girmez. Yolu açık olsun

  18. Yolu açık olsun nediyelim.

  19. Bu bekleniyordu zaten. Hangi haberdi hatırlamıyorum, Whitmarsh "Jenson'ı yenmesini bekliyoruz" demişti. Perez çoğu zaman Button ile başabaş mücadele edebildi, ama açıkça yenemeyince takımın gözünden düşmüş olmalı. Button'ı tecrübesi için tutuyorlar. Bir de İngiliz diye. Bkz. Coulthard.

    Genç pilot gelsin. Magnussen gelsin, Hülkenberg gelsin…

  20. Kovalainene bile 2 yıl şans vermişken Perez'e 1 yıl daha verilmemesini anlamıyorum açıkçası. Magnussen'de önemli şeyler görecek olacakki takım böyle bir karara vardı çünkü takım bizim bilmediğimiz görmediğimiz tüm datalara sahip. Perez'in limitinin bundan fazla olmayacağını görmüş olabilirler. Umarım iyi bir koltuk bulabilir Perez kendine.

  21. TifoAlo HRT avatarı

    Alonso ya laf eden bir pilot daha gitti

  22. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    İyi bir Mclarenle neler yapacagını göstermeden kovdular.Bir şansı hak ediyordu.

  23. Ron (spa2000) avatarı
    Ron (spa2000)

    ''Bilin ki biz sizleri kurtlar arasına kuzu olarak gönderdik..''

    🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir