Vettel: "Başarılı Olmak İçin Bazen Acımasız Olmak Gerekiyor"

yazar:

kategori:

Son 4 senenin şampiyonu olan Vettel, özellikle 2013 Malezya’da takım emirlerine karşı çıkarak takım arkadaşını geçip yarışı kazanmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Vettel “Kendi kişiliğiniz değişmez ancak rekabetçi ortamda kazanmaya çalışmak için maksimumu yapmanız önemli. Her pahasına değil ancak fark görüyorsanız onun için gitmelisiniz.”

“Bazen acımasız olmanız gerekir ancak rakiplerinize karşı adil ve saygılı olmalısınız çünkü onların da size saygı göstermesini istersiniz.” dedi.

Bu hafta kazanırsa art arda en çok kazanan olma rekorunu kırma ihtimali olan Vettel “Uzun bir hafta sonu olacak ve burada rekoru kırmak için bulunmuyorum. Hoş bir yarış ve hafta sonu. Rekoru kırarsam fena olmaz ancak araca onun için binmiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: "Başarılı Olmak İçin Bazen Acımasız Olmak Gerekiyor"” için 17 yanıt

  1. Yok yok sen bilmiyorsun adam ferrari soyundan geliyor. Bilir o, dopingi benzine karistiriyorlar hatta arac hizlaniyor.

    Hey alalhim, royal ciddiye alip aciklama yaptigin adama bak.

  2. türkçe meali : webber'e yaptiklarım ortada. kısaca karaktersiz olmak lazım bende onu yapıyorum diyor.

  3. Acımısazlıktan kastı ahlaksızlık oluyor burada. Başarı, zenginlik kötülerin işidir.

  4. yahu art niyetle suçladığınız adama karşı siz ne yapıyorsunuz acaba? yok dopingmiş yok art niyetmiş yok hazımsızmış..montoya bu sporun görmüş olduğu gelmiş geçmiş en hızlı pilotlardan biridir, bir o kadar da agresif ve deli doludur. onun gibi 2-3 tane pilot olsa şu anda yarışların ne kadar keyifli geçebileceğini düşünemiyorum bile.

  5. doping refleksleri geliştirmez. doping almakla daha hızlı tur atılmaz, sana burda doğrusunu söylüyorum 🙂 yarış boyu daha dinç olmayı sağlayabilir o ayrı konu, ama bu da pilotu daha hızlı yapmaz. okçulukta nasıl işe yaramazsa f1de de işe yaramaz. okçulukta da yayı çeken kol, kaldıran kol, ama doping işe yaramaz.

  6. yani kusura bakmayın da çok boş yazıyorsunuz. yorum yapıyorsunuz demiyorum bakın.

  7. başarılı olmak için acımasız olmak gerekir hadi orasını anladık fakat sayğı konusuna gelince senin kadar sayğısız ve terbiyesiz birisinin bunları söylemesi geyik'den öte geçmez rakiplerine *****,hiyar de çekin şunu önümden de, ondan sonra sayğıdan bahset ama herkes hak ettiği kadar sayğı görür senin podyumlarda yuhlanman buna en güzel örnek.

  8. Gaz pedalına basan şeylerin bacak olduğunu,frene basan şeylerin bacak olduğunu, direksiyonu çeviren şeylerin kollar olduğunu, ve mili saniye önce refleks vermenin ne kadar önemli olduğunu ve bu yüzdende her f1 pilotunun eşşek yüküyle bisiklet antrenmanı yaptığını hatırlatırım Royal beyciğim☺ Bunların yorulmasını engellemek için uyarıcı alırsanız, pekala fastest lap yaparsınız.

  9. f1'de doping daha hızlı tur atmayı sağlamaz, koşu yarışı değil ki bu.

  10. Bu Montoya ne hazımsız herifti ya kasti ve kasti yaptı, doping yaptığına dair her iddiaya girerim, her pistte fastest lap yapmasının altında yatan nedenlerden biri buydu. Hazımsız herif foyam ortaya çıkacak diye kaçtı gitti sonunda. Formula 1 tarihinin gördüğü en art niyetli adamlardan bir tanesidir bu Montoya. Tünelde Schumiye bilerek ve isteyerek çarptı. Schumi bana göre o sezon 13 te 13 yapmıştır o rekorun vicdanen kırılmasının mümkünatı yoktur belki kağıt üstünde olabilir.

  11. Umarım yarışı kazanamaz vettel veya mekanik bir sorun yaşar.

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aslan muhteşem insan muhteşem pilot efsaneler efsanesi Vetteeeeel

  13. ''2004 sezonu Scuderia Ferrari takımı ve Michael Schumacher için 2002 sezonunu aratmayacak başarılar getirdi. Michael ilk 5 yarışı rahat bir şekilde kazandı. Altıncı yarış olan Monako Grand Prix'inde Fernando Alonso'nun kazası sonrasında güvenlik aracının piste çıkmasıyla birlikte Michael Schumacher ve Juan Pablo Montoya dışında ön sıralar için yarışan bütün pilotlar pit stop yaptılar. Böylece Michael ilk sıraya yükseldi, arkasında da bir tur yemiş olan Juan Pablo Montoya vardı. Bu şekilde pilotlar güvenlik aracı önderliğinde tünele girdiler ve tünel içerisinde Juan Pablo Montoya'nın aracının Michael'e arkadan çarpmasıyla, Michael yarış dışı kaldı.

    Monako Grand Prix sonrasında üst üste 7 yarış daha kazanarak bu alandaki rekoru kıran Michael, ilk 13 yarışın 12sini kazanarak "sezona en iyi başlama rekoru"nu da kırdı. Belçika Grand Prix'i sonrasında sezonun bitmesine dört yarış kala şampiyonluğu garantiledi. 18 yarışın 13'ünü kazanan Michael, kendisine ait olan "bir sezonda en çok yarış kazanan pilot" olma rekorunu da geliştirmiş oldu.''

    o an dün gibi aklımda. BALTA montoya Schumi yi sc periyodunda biçmeseydi bu rekoru kırman biraz zordu be vettelcik:) 13 te 13 yapacaktı Schumi o yıl. napalım kısmet böyleymiş, 12/13 de kaldı;)

  14. Len hep ole diyon sonra rekoru kirmak icin ne gerekirse yapiyon, yeme bizi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir