Sauber : "Pilot Hataları Şampiyonayı Yakın Kıldı"

yazar:

kategori:

2008 sezonunun yarsı geride kaldı ve şu anda şampiyonaya üç isim liderlik ediyor ve bu sportif açıdan iyi bir olay fakat bu durum birçok sürücü hataları sonucu ortaya çıktı.

Şu anda BMW tarafından kontrol edilen Hinwill kökenli Formula 1 takımının kurucusu Peter Sauber durumla ilgili bir değerlendirme yaptı.

Alman takımının Montreal’deki galibiyetinden sonra saçlarını sarıya boyayan Sauber Blick gazetesindeki köşesinde: "Şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaştığımı hatırlamıyorum." şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

48’er puana sahip şampiyona liderleri Lewis Hamilton ve Ferrari pilotlarının sadece 2 ardından BMW-Sauber pilotu Robert Kubica 46 puanla yeralıyor.

64 yaşındaki Sauber durumla ilgili olarak : " Dokuz yarışın ardından liderin sadece 48 puan toplayabildiği bir şampiyona hatırlamıyorum, geçmiş yıllarda karşılaştırıldığında toplanan puanlara bakarsak 59 ila 84 arasında olduğunu görüyoruz."

" Bunun en büyük nedeni pilotların yapmış olduğu hatalar, harika performansların arasında kötüleri de serpiştiriliyor."

" Felipe Massa ve Lewis Hamilton arasında bu çok yaşandı. Britanyalı pilot Silverstone’da domine ettiği galibiyetin ardından güçlü görünürken Brezilyalı pilot aynı yarışta attığı spinlerle boğuşmak zorunda kaldı."

" Şu anda hiçbiri beni favori olduklarına inandıramadı, Kimi Raikkonen üstelik hiç. Hiç kimse Robert Kubica’nun ön sıraya bu kadar yakın olacağını tahmin edemiyordu, fakat sekiz kusursuz yarışın ardından Silverstone’da O da hata yaptı."

" Beni şaşırtan tarafı üstteki bütün takımlar, Ferrari bile düzensiz performans segiliyor. Şu anda en büyük favori olarak görünüyorlar, Melbourne’de tam bir çöküş yaşadılar. Silverstone’a baktığımızda açıklanamaz şekilde zayıftılar."


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    Kardeşlerim; ben geçen yıldan değil bu seneden bahsediyorum. Yani başa güreşenlerin hata yaptığı yıldan… Geçen yıl Ferrari, pilot ve takım olarak bu kadar hatalar yapmıyordu. Keza Lewis de… 2007'de ilk 9 GP'de rekor kırmıştı.

    10 puanın büyük fark olmadığını biliyorum. Geçen sene son iki yarışta 17 puan farkın da bir işe yaramadığını gördük. Ancak o yıl şampiyonluk 1 puan farkla alındı. Ve sezon sonuydu. Şu an ise sezon ortası. Yani 10 puan fark işe baya yarar. Farkı arttırabilirsin veya fark kapanıyorsa da yavaş kapanmasını sağlayabilirsin.

    Şu olsaydı, bu olsaydı muhabbeti değildir yaptığım. Bu sezon iyi bir pilotun iyi bir takımda olmasıdır.

    Şunu da belirteyim, Alonso taraftarı değilim.

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ALON so o sansi gecen yil kacirdi alon sonun altinda artik mercedes olmaz sadece mercedes in egzosunu görürü alonso :))

  3. Takuma Sato'nun altında Ferrari olsaydı pistte sağlam pilot kalmazdı.

    Şaka bir yana BMW istikrarı ile iyi sonuçlar elde ediyor. İyi de yapıyor.

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    şunun altında bu olsaydı bunun altında şu olsaydı oooooooooo

  5. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    on puan büyük bi fark değil ayrıca 🙂

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    onurcum yavaş gel…..

  7. daha anlamıyo bazı bmw ci arkadaşlar takımlarından yetkililer bile diyor anlayın artık

  8. ErhanF1 katılıyorum .:D:D

  9. Halamın bıyığı olsaydı amcam olurdu. Geçen yıl vardı noldu?

  10. onur aybars avatarı

    Daha önce söylediğim gibi… Bu sene Alonso'nun altında bir McLaren olsaydı en yakın rakibine en az 10 puan farkla liderdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir