Lotus, Schumacher'in Performansını Görmek İstemiş

yazar:

kategori:

Lotus, Raikkonen’in yerine yarışması istenen adaylar arasında Schumacher’in de olduğunu ancak Schumacher’in bu teklif için cevabının olumsuz olduğunu açıklamıştı.

Lopez “Deneyimli bir sürücü istedik. Heikki’den ne öndeydi ne de arkada ancak kimin nerede olduğunu görmek için farklı farklı kişileri aradık.”

“Ben hâlâ F1 taraftarıyım ve taraftar olarak bunu görmek istiyordum. Ciddi oalrak bunu değerlendirdir mi ya da biz ciddi miydik bilmiyorum ancak aramamız gerektiğini düşündük.”

“7 kişilik listede yer alıyordu. Hepsi bu. Eğlenceli olabilirdi.” dedi.

Lotus’un 7 kişilik listesindeki diğer isimlerin Hulkenberg, Kovalainen, Maldonado, Barrichello, Kobayashi ve Valsecchi olduğu düşünülüyor.

Lopez ayrıca Valsecchi’nin sezonun son 2 yarışa sokarak baskı altına almak istemediklerini söyledi.

Lopez “10. ya da 11. yarışta olsaydık bir, iki, üç ya da dört yarışa katılabilirdi çünkü yarışmayı hak ediyor.”

“Ancak son 2 yarışta Ferrari ile mücadele ederken onun yarışmasının doğru olmayacağını düşündük.”

“Onun yerinde olsaydım ben de sürüş için ölürdüm. Ona adil olmak gerekirse tamamiyle sürüşü hak ediyor ancak mevcut şartlarda takımlar şampiyonasında üçüncülük ya da daha fazlası için mücadelede Romain ile birlikte olmayı hak etmiyordu.” dedi.


Yorumlar

  1. konu dışı: Görünce dayanamadım paylaşayım istedim http://www.youtube.com/watch?v=EOQjYCwgLdE

  2. Bence meseleye 2 yarış olarak bakmamak lazım,lotus zaten Raikkonen gidince onun şokuyla ne yaptığını bilmez vaziyette,Schumacher ise mercedes ile adeta geleceğini bağladı,bir anlamda mercedesin elçisi konumunda,gidip lotusla ve renault motoruyla yarışmak öyle kolay değil,kapı gibi anlaşmalar var ortada,belki çok istese mercedesten özel izin bile gerekebilirdi,kaldı ki raikkonenin yarışmayacağının belli oluşu dün bir bugün iki… Daha çok taze,efsane öyle iki gün üç gün kala gel yarış denebilecek kadar zamanı boş olan bir pilot değil ki, bu sene yarışlara gelebildiğini bile göremedik,kim bilir bu hafta ve önümüzdeki hafta ne planları,ne etkinlikleri var,hepsini iptal et ve lotusla renault motoru ve onların şampiyonada üçüncülüğü için yarış…

    Bu sebepler yarışmaması için fazlasıyla yeterli…

  3. Jordan iki defa geri döndü hatta 39 yaşında 21 sayı ortalaması tutturdu, Tyson üç kez geri dödü ve dönüş maçındaki nakavtı maçtan önce okunan ulusal marştan kısa sürdü (58sn). Schumacher neden dönmesin? RB8 ile şampiyon bile olabilir.

  4. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Sezon sonuna kadar hatta Lotus'un yeni pilotunu açıklamasına kadar vakit var. Ola ki Schumacher kararını değiştirirse ki bence böyle bir ihtimal var. Lotus 2014 için onunla anlaşabilir. Nedenine gelirsek.. Tecrübe, Sponsor, Hız ve Gelişim. Hepsini barındıran bir isim Schumacher. Ama yeni hayatına alıştı ise ki sürekli ata binip her hafta geziye gidiyorlarmış öyle okudum 🙂 dönmesi zor. Yinede bir umut işte bekleriz, bekleriz, bekleriz.. 50 Yaşına kadar yolu var 🙂

    Ben ota kımın Red Bull olduğunu düşünüyorum. Çünkü elimizde sürpriz isimler var demişlerdi, daha sonra Red Bull'un Schumacher ile görüştüğü dedikoduları/haberleri çıkmıştı. Eğer Schumacher teklifi kabul etmediyse Lotus'un teklifini neden kabul etsin ? Bende olsam etmezdim. Ferrari Schumi ile artık görüşmez. McLaren'i hiç sanmıyorum ama bir ihtimal. Diğer takımları saymıyorsak en mantıklısı Red Bull

  5. ne vardı 2 yarışta olsa gelseydin.zaten araçları limitlerde sürdürmüyorlar.turbile yesen o kırmızı kaskı körmeyi çok istiyorduk.

  6. Katılıyorum, Lotus 2014 için Schuminin performansına bakmak istedi. Ki bence aslında öyle değil 2014 için Schuminin nabzını yokladılar. Schuminin performansını zaten az çok biliyorlar. Schumi 2012'de çıtayı baya bir yükseltmişti. Sıralamalarda Rosbergle beraber kalmasına rağmen birkaç yarışta Q3'te tur atmadığına biliyoruz, bunu da hesaba katarsak 2012'de yavaş yavaş Mercedeste kontrolü eline almıştı. Bu da Lotus için Kimiyi aratmayacak bir hızdı. Lotus Şampiyon pilotların takıma katma değerini görmüş ki, Schuminin evet demesi durumunda 2014 için dünden razı olduklarını tahmin ediyorum.

    Geçen çıkan haberde Schumiye başka bir teklif geldiğini duymuştuk. Acaba o takım hangisiydi diye merak etmemek mümkün değil. Williams, F.India, Sauber gibi orta sıra takımların olmayacağını düşündüğümüzde. Sadece Ferrari, Mclaren ve Red Bull kalıyor. Muhtemelen bu takımlardan biri Schuminin kapısını çalmış olmalı.

  7. ' Milyonda bir bile şansın yok' cevabını aldıktan sonra havalara uçarak 'demek hala şansım var!' diyen Jim Carrey gibi olduk.. 🙂

  8. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Son iki yarışa katılsaydı muhtemelen 2014 için de Lotus ile anlaşacaktı.. Kabul etmedi, Lotus rüyasıda kısa sürdü 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir