Williams Maldonado'nun Şüphelerini Yalanladı

yazar:

kategori:

Maldonado Amerika GP sıralamalarının ilk seansında elenmesinin ardından kızgın göründü ve garip birşeylerin olduğu yönünde konuştu.

“Birilerinin aracımdaki sıcaklıklar ve basınçlarla oynadığını düşünüyorum.”

Fakat Williams şef yarış mühendisi Xevi Pujolar Maldonado ve Bottas arasındaki performans farkının sürücülerin pistte lastikleri hazırlama şekillerine bağlı olduğunu söylüyor.

“Herşey lastiklerle ilgili. Çıkış turunda neler olduğu birşeyleri değiştirdi ve burada kazanıp burada kaybediyorsunuz. Çünkü yol tutuş çok düşüktü.”

Ancak Maldonado bu açıklamayı kabul etmiyor.

“Araçta asla böyle hissetmemiştim. Üç yıldır takımdayım ve asla böyle bir araçla karşılaşmadım.”

“Araç sürülemezdi. Araç üstü kameralardan açıkça görülüyor, pistte çok zorlandım.”

“Neden yavaş olduğumu bilmiyorum ve bana sorunun ne olduğu da söylenmedi. Araç hiçbir şey yapmıyordu, bir yöne diğer yönden daha fazla dönüyordu.”

“Sezonda karşılaştığımız genel sorunlardan değil. Daha fazlası var.”


Yorumlar

  1. ayhan nahya avatarı

    Q larda Sir'e açıklama yaparlarken, araçlardan biri başlarda diğeri de sonlarda diye onlar da şaşırarak söylüyorlardı, takımın kasti bir şey yaptıklarını zannetmiyorum

  2. Küçük şef sen ne yaptın? bu adam gp2 de şampiyon oldu ama en zengin takımla şampiyon oldu benim için bir değeri yok demen gerekirdi ☺ ☻

  3. Birazcık araştırsan……..

  4. Adam 2010 GP2 şampiyonu. Bir önceki yıl ilk senesinde de 6. olmuş.

    Ayrıca yeniler bilmez, 2004'te Minardi'de test pilotuydu.

  5. bu adamın paralı sponsorları olmasın kimse yarıştırmaz bunu . bu adamın g2,de başarısı yok biliyorum varsa biri söylesin

  6. maldonado gereksiz yere bir sürü açıklama yaptı. röportajda takımı için söylediği şeyler hoş şeyler değil. zamanında bunu başka sürücülerin de yaptığını gördük.

    sıralamaların ilk bölümünde zaten kaç tur attı maldonado? bunlardan birisinde gutierrez engellemiş olsa, diğerinde chilton engellemiş olsa zaten 2 hakkı gitmiş olur. kendisi de turunda hata yapmış olabilir.

    zaten çok tuhaf bir seanstı ve maldonado dışında aynı takım sürücüleri arasında da devasa farkların olduğunu gördük. maldonado zaman zaman çok hızlı olabiliyor ama son dönemdeki "kıroyum ama para bende" şeklindeki açıklamaları çok itici oldu. takımı için yaptığı bu açıklamalar hiç hoş değil. o zaman massa da atıp tutsun takımına, perez de atıp tutsun vs vs. bana göre uygunsuz açıklamalardı.

  7. F1 den anlayan herhangi biri iki pilot arasındaki 1.5 saniye farkın normal olmadığını bilir. (Kuru zeminde ) Maldonado takımdan ayrılacağı için birilerinin bilinçli olarak birşeyleri değiştirdiğini düşünüyor çünkü aracın yıllardır kullandığı araçtan çok farklı olduğunu söylüyor ve haklı da görünüyor ortada 1.5 saniye fark var. Ama bu sabotaj mı lastikle ilgili bir durum mu bunu bilemem. Ama Massa da Alonso dan 1.2 saniye fark yedi ve bu da normal değil. Pistle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum ama Maldonado yu da hiçbir halt bilmeden yalancı ilan etmek çocukça.

  8. Maldonado nun demeçleriyle Venezuella nın gayri safi milli hasılasıyla ne ilgisi var ? Adam aracımda birşeyleri kurcalamışlar sabotaj var diyor. Belçika daki kazanın Maldonado yla ne ilgisi var bunu da anlamadım. Ne kadar sınıfçı kafa yapıları var demişsin ama adamı geldiği yere göre yargılamışsın
    Prelli lastiği gibi anlaşılmaz bir yorum olmuş

  9. Duhan Peker avatarı

    İyi gün dostuymuş Pastor…

  10. Külliyen sızlanma emareleri. Koca sezonda bir tek olumlu hamlesi olmamış adamın utanmadan hâlâ takıma giydirmesi kadar terbiyesizlik olamaz. Geçen sene kazanırken, belçikada kazaları başlatıp Alonsonun şampiyonluğuyla oynarken böyle demiyordu ama. Dost kara günde belli olur. Ne kibirli adam yahu? Güney amerikalılar son yıllarda biraz gelişti ya millet noldum delisi oldu? Uruguayı biraz örnek alın. Bolivyayı örnek alın. Kolombiyayı örnek alın. Şiliyi örnek alın. Ama bunlar hep kapitalist sistemi örnek alıp herkese üstünlük taslamaya çalışıyor. Koca Finlandiya, Dünyanın en rahat 3 ülkesinden biri, Bottas senin kadar kibirlenmedi be. Raikkonende fazla kibirli değil hakkını verelim. Kovalainen aynı şekilde. Şu Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya, İzlanda insanları ne kadar efendi insanlar yaw. Tamam soğuklar, fazla konuşup tokalaşıp şakalaşmazlar lakin insanada tepeden bakmazlar. Adamlar aşmış. Sadece işlerini yaparlar, insana saygı duyarlar. Takımıda eleştirmezler. Raikkonen doğruya doğru Ferrariden kovuldu ferrari hakkında kötü şeyler söylemedi. Kovalainen Mclarenden ayrıldı arkadan atıp tutmadı. İşte belli kültür seviyesini aşmamış, dünyada baki kalacağını sanan adamlar, iyi günde ne ala kötü günde firardadır salla babam salla. Ne kadar sınıfçı kafa yapıları var. 21Yaşındaki Botta nın kendisini geçmesini hazmedemeyip bahaneler saydırıyor. Hadi ilk 16 ya kaldın diyelim sanki ilk 10 a kalabilecek miydin? yok. Botta gibi az laf çok iş yapacaksın. Seneye o çocuk Massayıda yenecektir bunda hiç kuşkum yok. Az laf çok iş. Birazda tevazu lazım.

  11. Maldonado haklı da olabilir. Yoksa böyle konuşmazdı diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir