Hamilton: "Yeni Şasi Fark Yarattı"

yazar:

kategori:

Hindistan ve Abu Dhabi’de takım arkadaşı Nico Rosberg’in performansına yetişemeyen Lewis Hamilton Amerika GP’sinde sıralamaları beşinci yarışı ise dördüncü sırada tamamladı.

Hamilton, “Abu Dhabi’dekiyle karşılaştırdığımızda araçta gece ile gündüz kadar fark vardı. Eminim yeni şasinin faydası oldu.”

“Takıma katkı sağlayıp, çocuklar için güzel puanlar kazanmaktan memnunum. Tüm sene boyunca çok sıkı çalıştılar ve sezonun ikinci yarısında çok fazla zorluk yaşadılar. En sonunda yarı yarıya da olsa iyi bir sıralama günü geçirmek, sonrasında pozisyon kazanmak, lastikleri iyi kullanmak beni çok çok mutlu etti.” dedi.

Ferrari pilotu Fernando Alonso yarışın son bölümlerinde önündeki Hamilton ile farkı kapatmıştı ancak Hamilton onun geçecek kadar yaklaşmasına izin vermedi.

“Fernando’nun yaklaştığını görüyordum. Lastikleri korumaya ve onun zorlamaya başlamasını bekledim. Zorlamaya başlayınca da tepki verdim.”

“0.1 saniye kadar yaklaştığında ben de 0.2 saniyelik tepki verecektim. 0.3 saniye kadar yaklaşınca da 0.4 saniye.”

“Bugün yaptıklarımdan çok çok mutluyum.”

Hamilton aldığı sonuçla pilotlar klasmanında Kimi Raikkonen’i geride bırakarak üçüncülüğe yükseldi ancak Mark Webber onu takibi sürdürüyor.

Hamilton ilk üç içinde yer almanın kendisi için pek önemli olmadığını belirtiyor.

“Bunun bir anlamı yok. Hem zaten üçüncü sıradaki pilot bu yarışta yoktu bile.”


Yorumlar

  1. alonsomania avatarı

    Hamilton bugün yaptıklarımdan çok memnunum diyorsa bende bu yorumu yaparım.
    Vizyonu bu kadar küçük olan veya küçülmüş olan bir pilot a söylenecek söz budur.
    Siz meseleyi çözememişsiniz ben mantaliteyi eleştiriyorum.
    Eğer senna olsaydı bu demeci vermezdi.
    Onun 4.lüğü bırakın 2.liğe dahi tatmin olmaz aksine mutsuz olur bir karakteri vardı çünkü bunu da basa basa söylerdi.
    Aradaki fark bu o yüzden o Senna.

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alonso geçemedi diye saldırma sonuçta hamilton stratejisi alodan daha iyiydi ve onun önünde bitirdi lastik saklamak korkaklıksa sen f1 izleme başka katagoriye geç bu kadar saçma yorum olamaz

  3. Onur Gentas avatarı

    Adam altındaki aracın kapasitesini biliyor da ona göre konuşuyor. Size kalsa red bulları neden zorlayamadın diyeceksin. Nickinize bakınca tarafsız yorumda beklemiyorum zaten sizden. Objektif olmak diye birşey yok ancak rakibi kötüleyip durun. Hamilton, Alonso, Raikkonen gibi pilotlar her zaman Formula 1'e değer katan pilotlar. Bu pilotlara ikinci sınıf pilot gözüyle bakarsanız iyice çekilmez bir durum alır formula 1.

  4. Ne sacmaliyosun kardesimm.Redbullarla yarisamayacagini anladi adam surdu gitti yanina adam mi geldi yada onunde yetisebilecigi adam mi vardida zorlamadi ?? bi tek Alonso yanasayim dedi onada cevapi verdi yani …..

  5. alonsomania avatarı

    İyide hacı şaşi fark yarattı da ne yaptın duyanda podyuma çıktı sanır.Kendi yağınla kavruldun ne etliye ne sütlüye.
    Bırak aracı sen mesele araç kadar iyi olmak veya araç kadar kötü olmak değil.
    Zamanın f1 pilotlarıda amma konuşuyor vıdı vıdı.
    Bugün Alonso araç dışında gayet iyiydi pilotaj farkını ortaya koydu geçisler cesur ve akıl doluydu mesele budur.He sonradan lastikleri bitti ama en azından bir korkak gibi lastik koruma derdine düsmedi bununla övünmeyi tercih etmedi babalar gibi ataklarını yaptı birbirinden güzel geçişlere imza attı.Ne oldu sonuncu mu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir