Webber, Düşüşe Geçmeden F1'den Emekli Olduğu İçin Mutlu

yazar:

kategori:

Webber, 12 sezonluk Formula 1 kariyerine bu hafta sonu yapılacak olan Brezilya yarışında son verecek ve gelecek sene Porsche ile Le Mans 24 Saat yarışı ile Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda devam edecek.

Webber “Şu anda biraz kaygan taraftayım. Performansınızı ve eskiden sürdüğünüz şekli çok fazla test etmemeniz önemli.”

“Hâlâ iyi sürdüğümü düşünüyorum iyi sürmeden burada olmak istemiyorum.” dedi.

Son Formula 1 yarışı için Webber “Pazar günü biraz farklı olacak ancak şu an için normal bir yarış olacakmış gibi hissediyorum.”

“Pazar günü için bir çok açıdan sabırsızlanıyorum. İyi bir sonuç almak için zorlama açısından sabırsızlanıyorum ancak aynı zamanda bırakmak ve önümdeki yeni mücadele öncesindeki yoğun kış dönemi için de sabırsızlanıyorum.”

“Pazar günü araçtan çıktığımda Formula 1’de son kez yapacağım bazı şeyler olacak ancak oldukça rahatım ve yarışmak için sabırsızlanıyorum.” 

“Bırakacağım için mutlu olmasaydım ayrılmazdım. Kalmam için olumsuz şeylerden çok olumlu şeyler olsaydı o zaman kalırdım.”

“Formula 1’de süper ödüllendirici olan belli şeyler var. Belli pistlerde limitte sürmek hâlâ keyif veriyor, bu konuda şüphe yok.”

“Suzuka, Spa, Monte Carlo gibi bazı pistlerde sıralamalar ve yarışlarda gerçekten mücadele oluyor ve o alandaki ödülleri özlüyor olacağım.”

“Belli şeylerin özlenmesi kaçınılmaz. Adrenalin ve Adrian Newey gibi birisiyle çalışmak pek sık yapabileceğiniz bir şey değil.”

“Ancak artık bırakmanızın gerektiği zamanlar oluyor. Gelecek sene Porsche ile yine iyi bir adrenalin içerisinde olacağım ve her şey dengede olacak.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir