Montezemolo, "1 Numara, 2 Numara" Düşüncelerini Sevmiyormuş

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde pilotları Fernando Alonso’ya 10 üzerinden 8 veren Montezemolo, düşünülenin aksine Alonso’nun 1 numara olmadığını söyledi.

Alonso “1 ve 2 numara olayını sevmiyorum. Alonso kendisi için ancak aynı zamanda Ferrari için kazanmaya çalıştığını biliyor.”

“Ferrari bir takımdır ve sürücülerin tek bir adam olarak değil, takım üyesi olarak çalışmasını isterim.” dedi.

Montezemolo, Alonso’nun gelecek sene Raikkonen ile takım arkadaşı olmasının sıkıntı yaratmayacağını söyledi.

Montezemolo “Yaşlı olduklarını söylemek istemiyorum ancak evet, anlaşacaklarından eminim.” dedi.


Yorumlar

  1. İtalyada düzen hızla bir ileri bir geri gitmese olurdu. 🙂

  2. Bu arada önemli bir anektod (Ferrari için); Ferrari zirveye tekrar muhteşem bir ürünle döndü, dönüyor bunu taçlandırmayı istiyor. Enzo ürünlerini birşekilde taçlandırmayı başarmışlardı. Sonra yazacağımı önce yazayım. Ara dönemi ise MC12 (GT1) ürünleriyle hatta o günün mevcut kurallarına aykırı bir şekilde sokup, garajları alaşağı edip kuralları bir nebze değiştirip kapatmışlardı.
    Daha uzun yazmadan anlayacağınız şekilde şimdi yine bu taçlandırmaya ihtiyaç duyuyorlar. Ferrari, 3-4 yıldır zenginlerden ciddi milyon $'lar kazanıyor ancak taç, şehvet yönüyle eksik olan bir taraf var. F1 aracı veriyorlar insanların altına diğer şeylerin dışında.
    Yani Scuderia Ferrari önümüzde yer alan dönemi başarı ile kapatmak için elinden geleni ardına koymayacak (mevcut durumda onu kimse seri, sezon dışı yapamaz). Muhtac olmanın çok üzerinde bir mecburiyet hissediyor ve planlıyorlar. Yine başaramazlarsa, birkaç yıl hezimeti yaşanırsa Scuderia Ferrari, Lemans'ı değerlendirmenin de üzerinde bir sonuç üretecek. Ve hatta eski GT1'leri tekrar diriltme yönünde bir liderlik sultası ortaya koymak isteyecektir.

  3. Aslında doğru ve haklı ancak büyük bir farkla. Luka'nın kafası her zaman geç basar. Sonradan tutum, tavır değiştirir. Yani başta only One der sonra nedendir bilinmez 2'li de olur der. 2000'lerin ilk yarısı itibari ile gelen rahatlama dahili ve hemen sonrasında Michael'ın yanına güçlü bir isim istiyordu. Burada kafayı en çok taktığı ise Kimi idi. Jean ise bunu kabul etmiyordu. Takımı, Scuderia Ferrari hatta Ferrari ismi altında ki herşeyi Jean Todt yönetirdi. Luka sadece para babası, imzacı, barondur. '1996 olayının teknik altyapısını, herşeyini de Jean yönetmiştir mesela Luka sadece kesenin ağzının ciddi şekilde açılmasını sağladı. İstedi, karar verilmesi talep edildi ve izledi, keyfini çıkardı.'
    Jean ve teknik deha, telsiz hakanı Bay Brawn'ın kesinlikle kabul etmediğini tekrar belirtelim. Herşeyi değiştirmek adına karar verdi Big Boss ve olanlar oldu. Tam böyle olmasa bile ilk heyecanın sonrasında Kimi'de de benzer oldu. Karar değiştirip duran bir adam. Ve son olarak Fernando. İlk heyecan kesinlikle only one idi. Zaten Bay Domenicali halen Bay Todt'un çizdiği yolu takip etmiştir büyük bir değişim getiremedi takıma.
    Fernando'nun son çıkışları, sözleri üzerine olup olmadığı, ne kadar etkili olduğunu ancak önümüzde ki dönem söyleyebileceğim.
    Ancak yine 1-2 olmadan da iyi olur tavrına, kararına bürünüp Kimi'yi isteyen bir adamdır bu Luka tecrübeler bize bunu söylüyor.
    Luka insanları bir anda asar sonra niye yaptım ki ben bunu diye düşünür durur…. şekilde karaktere sahip biri olduğunu düşünüyorum. Kişiliği pilotlarının çoğunluğundan daha iyi durumda biri kesinlikle değil.

  4. Ferrari artık pilot ayrımı yapmak istemiyor takımlar şampiyonluğunu istiyor ve takımlar şampiyonluğu içinde 2 pilotu eşit şartlar altında yarıştırmaları gerekiyor.He olduki Raikkonene takım emri verildi o bunu zaten dinlemez 🙂

  5. tamam ben de raikkonenin alonsoya karşı mağlup olacağını düşünüyorum ama raikkoneni bu kadar da fazla küçümseme bence.

  6. Silviodan ne eksiği var 🙂

  7. Ya bunadı, ya da yeni akıllandı 😀

    Gözlerim yaşardı. Önümüzdeki sene pilot ayrımı yapmaya yine gerek kalmayacağını düşünsem de olur da yanılırsam Ferrari fena patlar.

  8. Tam İtalya ya başbakan olacak adam bu Montekinte!

  9. Scuderia Ferrari bu ne yaptıktarına akıl sır ermez 😀

  10. :)) Ben de sevmiyorum 😛
    Alem adamsın be Monti.

  11. Raikkonen aklını götürmüş bu adamın, A dediklerini Z'ye çevirdi iyice. 😀

  12. Massa devri kapandı.. O zamanlar 1 numara 2 numara vardı.. Ama artık yok, Artık Rai var.. İşte bunlar hep politika, bariz bir şekilde tükürdüğünü yalamış gibi görünürsün ama aslında net bir şekilde görüşlerini ifade etmiş olursun.

    İşler değişti yani.. Bunu demek istiyor ve elinden geldiğince de açık olmaya çalışıyor Luca. Hatta Rai'ye puan vermemiş, kim bilir aklındaki puan 8'den fazladır..

    Alonso-Hamilton dönemine gidiyor aklım.. Ne çektin be Alonso..

  13. ''Bir kümeste 2 horoz olmaz.'' diyen adam şimdi neden bunları söylüyorsun?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir