Massa: "Ferrari'deki En Zor Anlarım 2009'daki Kaza ve 2010 Almanya Yarışıydı"

yazar:

kategori:

Ferrari ile son yarışına çıkacak olan Massa, Brezilya’da basının peşini bırakmadığı isimlerden. Massa geçmişine dair çeşitli açıklamalarda bulunuyor.

Massa “Ferrari’deki en zor anım… geçirdiğim kaza kesinlikle harika değildi ve belki 2010 Hockenheim yarışı.” 

“Ferrari ile son yarışımdan keyif almak istiyorum ve Stefano Domenicali dahil herkese teşekkür ediyorum. O benim için çok şey yapan büyük bir arkadşa. Bu hafta sonu çok eğlenmek istiyorum. Belki iyi bir sonuç durumu daha duygusal yapabilir.” 

“Kariyerimde yeni bir başlangıç yapıyorum ve Williams’a gidip değişiklik yapmak için sabırsızlanıyorum. Hâlâ Formula 1’de yapacak çok şeyim olduğunu düşünüyorum. Onlar adına süreceğim için mutluyum ve motive oldum. Onların tekrar rekabetçi olmasında yardımcı olmak istiyorum.” dedi.

Ferrari’nin kendisini özleyip özlemeyeceğinin sorulması üzerine Massa “Umarım özlerler! Bu gerçekten düşündüğüm bir şey değil. Ferrari’nin de iyi bir geleceğe sahip olmasını umuyorum. Şikayet edecek bir şeyim yok çünkü birlikte güzel zamanlar geçirdik. Farklı bir takımda harika bir gelecek geçirmeyi umuyorum ancak aynısını Ferrari için de istiyorum. Hayatıma dair sıfır hayal kırıklığına sahibim ve durum böyle.” dedi.

2002’de Formula 1’e Ferrari desteğiyle giren Massa 2006’dan beri Ferrari adına yarışıyor. Geride kalan süreçte Massa 11 galibiyet, 15 pole pozisyonu ve 36 podyum zaferi kazandı. 

Massa son zaferini 2008 Brezilya’da kazandı.

 


Yorumlar

“Massa: "Ferrari'deki En Zor Anlarım 2009'daki Kaza ve 2010 Almanya Yarışıydı"” için 8 yanıt

  1. Administrator avatarı
    Administrator

    Mustafa Sar yazdıklarının altına imzamı atarım. Saygılar.

  2. bu nasil aciklama 2007 de raikonnene yol ver sampiyon olsun
    alonsoya 1 yaris yol ver en zor ani oluyo(yol verdi derkende alonso arkasindaydi temas yasamasinlar diye yol ver dediler) ama hala tartisiliyo

  3. Alonso yu diğerlerinden ayıran işte tam bu hedefleri var daha fazla şampiyon olmak, başarısızlığı kabul etmiyor, dominant pilot, YOKSA ZATEN ÇITIR ÇITYIR PARASINI KAZANIYOR negerek var mızıldanmaya demiyor. daha iyi araç istiyor bunun içinde kimseyi takmıyor.ferrari iyi bir marka ama Alonsoda marka.adamın fıtratı bu yapacak bişey yok

  4. Mustafa Sar avatarı

    Gerçek Ferrari Taraftarıyla Alonso'nun kuyruğuna takılıp Ferrari'cilik oynayanları ayırmak lazım.. Hep söyledim esas olan Ferrari'dir. Pilotlar gelip geçicidir. Massa her zaman kişilikli oldu… Şu demeçleri de bu durumu daha da açık ortaya seriyor… Massa hiçbir zaman fetbaz olmadı. Her zaman düzgün imaj verdi. Bu gün şampiyon pilotlar arasında Massa nın ismi yoksa bunu 2008 Singapur Gp de yaşananlarda aramak gerekir. O yarışta ne olmuştu. Lafı dolandırmanın bir anlamı yok… Massa nın şampiyonluğunu çalanı çok uzaklarda aramamak gerekir. Nelson herşeyi gayet açıkça ortaya dökmüştü. Briatore ceza aldı… O yarışı kazanan pilot yemin billah etti haberim yok diye…bizde inandık.. kişilik olarak çok antipatik duran bu pilotun daha sonra Ferrari'ye gelmesi, üstelik gerçek bir fenomen olan Raikkonen'in koltuğuna oturması herşeye tuz biber ekti… Evet Alonso şahsım nezdin sadece Ferrari'nin pilotudur. Hepsi bu… Muhtemelen de koltuğnu Wettel'e devir etmek zorunda kalacak… Alonso Ferrari'de 100 e yakın yarışa çıkıp 12/13 yarış kazanması çok başarılı pilot olduğu anlamına gelmez… Üstelik takım bütün enerjini üstüne yoğunlaştırmışken hala mızmızlanmasını anlamak mümkün değil.. Ferrari Alonso için harcadığı zamanın %10'unu Massa'ya harcamış olsaydı zaten aynı sonuçları alacaktı. Unutmayalım ki zamanın da KİMİ – FERRARİ ilişkisinin gerilmesinin temel sebebi araç ayarlarıyla ilgiliydi…

  5. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Alonso 2007'de beğenmeyip gitti de ne oldu 1 yıl aranın ardından sövdüğü takıma geri geldi. Örnekler iyi olmamış. Kimi'nin durumunun konuyla zaten alakası yok.

  6. ben en çok Massa'nın babasına üzülmüştüm 2008 Brezilya'da şampiyonluğa sevinirken şampiyonluğun gelmediğini anladığı anda ki durumuna… 2009 da ki kazanın bu kadar ciddi olduğunu da farketmemiştim ilk anda…

  7. Kimi 2009?

    Massa geçmişe baktığında takımını kötülemiyor. kötü anlar yaşandı geçti diyor. hangi pilota sorsan her takımında bu tip anları olacaktır.

  8. TifoAlo HRT avatarı

    Begenmiyorsan gitseydin tipki Alonso 2007 Kimi 2009 gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir