2013 Brezilya GP: Cosworth'ün F1 Macerası Son Buluyor


Yorumlar

  1. Bu saydıklarının hepsi I. Dünya savaşında bize düşmandı kısacası hepsi adi .

  2. İngilizlerin amiral motoru şimdi nerde vay yavrum vay? Bilmeyen bilmez ama bu Cosworth 70 lerin tozunu attırmıştır. Mclaren ve Williams bu şirkete Ford kadar değer vermiş olaydı şimdi en az Ferrari kadar başarılı bir motor üreticisi olurlardı. İngilizler kendi değerlerinin kıymetini bilmiyor arkadaş. Meşruti monarşiyle yönetilmeleri bunda bir etken olabilir. Amerikayı kendisinin jandarması yapmayaydı 1800 lü yıllardan evvel oraya vatandaş yerleştirmeyeydi; şimdi ingilizler bu yönetim yapısıyla yıkılmanın eşiğine gelmişti. Dünyanın en saçma yönetim anlayışının olduğu 3-4 ülkeden biridir Birleşik Krallık. Sınıfçı toplum yapısını hortlatan yegane ülkedir. Avamlar, Lordlar Henry Fordlar ☺ Bakın geçmişte Fransızları ve Renaultlarını çok eleştirmişliğim var ama bu benim Fransa kelimesine olan önyargımdan kaynaklı.

    Fransızlar avrupa demokrasi tarihine çağ atlattırmıştır, 1789 bastille de çoğu kellerin uçması dünya tarihinin en büyük demokratik devrimidir. O an amerika gibi gözlerden uzakta yeni keşfedilmenin ve özgür düşüncenin etkisiyle geliştikçe gelişen bir ülke olmasaydı Fransızlar bu gazla İngiltereyi perişan ederdi. Fransızlar şu an bile eline fırsat geçsin ingilizleri bir kaşık suda boğar. Fransızların birçok özelliğini eleştirebilirsiniz ancak demokraside ve insanına, markasına değer vermede ve onu artırmada üstüne yoktur Fransanın.

    Fransa birçok savaşta sırf almanlardan korktuğu için (ki cermenler Avrupa tarihinin gelmiş geçmiş en cesur ırkıdır) hep İngilizlerin yanında yer almıştır bir nevi yılanın sevmediği ot deliğinde biter gibi bir durum olmuştur. Bunun sebebide Fransızlar çok kurnaz, insanına çok değer veriyor, markasına değer veriyor ama sadece kendisini düşünüyor. Almanlar benden uyanığı sevmem diyen bir ulus. Çünkü çok çalışkanlar, çok zekiler ama kurnazlığa yavşaklığa gelmiyorlar. İngilterede bu yok. Fransayla çoğu zaman kanlı bıçaklı oldular ama abi sen büyüksün diyince hemen yelkeni suya indiriyorlar. Bu sınıfçı toplumdan kaynaklanıyor. Lordların egosunu tatmin ette istersen alttan alttan ülkeyi böl hiç umrunda olmaz. Fransa bunu çok iyi bildiği için Manş Tüneli projesini yapıyor çiziyor parasını ingilizlere ödetiyor. Lordum lordum diyorlar fransaya parayı çekiyorlar.

    Şimdi Renaultun neden bugünlerde olup İngiliz Cosworthünün spora veda ettiğini bu örnekler açıklıyor. Renault sayesinde birçok insan zengin, Formula 1 sayesinde sadece Lord Bernie zengin. Fransa da insanlar milletini düşünür, ingilterede Lordlar önce kendini düşünür. Koca İngiltere Mclarenine, Williamsına fellik fellik motor arar, sırf bu takımların Lordları istemiyor normal halk Lordlar kadar zengin olmasın diye Cosworthü desteklemezler. Sınıfçı toplumun İngiliz milletlerini getirdiği rezalet durum bu cosworthün spordan çekilmesiyle tescillenmiştir. Ama baktığın zaman Lordlar efsanelerle halkın bilinçaltına o kadar hükmediyorki, halk kabulleniyor kaldıki insana değer veriyor gibi gözükmenin dik âlâsını İngiliz lordları yapar. Paraları o kadar çoktur ve bunu az gibi göstermekte o kadar ustadırlarki onlardan kalan artığının artığı bizim Türkiyedeki normal vatandaştan 3 kat daha refah yaşatmaya yeter. Tabi halkta diğer ülkeleri görünce bu lordlara gıkını çıkartmaz. Adam rahat hayatındanda memnun, neden eşit olsunki Lordla. Cosworthüde spordan çekiyorlar çünkü Lordları daha iyi bir yol bulmuş uçaklara motor üretecek daha etkin ve daha fazla. Adamlar biliyorlar Formula 1 den zengin olamayacaklarını ve gelişen sektörün havacılık sektörü olduğunu tamamen oraya yönlendirdiler takımı. V6 ile attan eşşeğe düşmektense uçaklara gelişmiş motor dizayn ederler. Lordlarda daha zengin olur. Fabrikada çalışan işçide daha ağır şartlarda imanı gevreyerek çalışır iyice kimin umrunda?

  3. Hey gidi Cosworth beee. Bir yorum bile alamamış haşmetlim. Bekle dostum, sezon sonunda hakkında detaylı bir yazı gelecek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir