Alonso: "Ben Kendime Puan Vermiyorum"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde Montezemolo, Alonso’ya 2013 sezonundaki performansı için 8 verdiğini açıklamıştı.

Alonso “Ben değerlendirmede bulunmuyorum. İşimi yaptım ve umarım mümkün olduğu kadar fazla değerlidir.”

“Ben pistte konuşmayı seviyorum. Bu ikincilikten gurur duyuyorum çünkü bunu griddeki 7 ya da 8. hızlı araçla yaptım.”

“Geçen sene daha üzgündüm çünkü şampiyonluğu son yarışta kaybettim ancak bu sene başarılarımdan daha gururluyum.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: "Ben Kendime Puan Vermiyorum"” için 36 yanıt

  1. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Dostum onu adam o sinirle söylemiş anlamadınmı hala araç hızlı değil yaptığım oylama diyor 10 üzerinden 12 demek istiyor resmen adama laf atıyor işte işi gücü uğraşmak..

  2. sınan matias avatarı
    sınan matias

    çok komik 😀

  3. Madem öyle Alonso efendi şimdi niye yarışta 2 olamıyorsun hadi olda görelim.Hikaye ye gerek yok araban o kadar kötü olsaydı alırdın sen 2.liği.

  4. Aşağıda açıklama yapmamıza rağmen yanlış anlayanlar yorumları baştan aşağı tekrar okursa durumu çakabilirler.

  5. Araç demiş işte, pilot değil. Araç=takım. Ya da diğer takımları da Ferrari gibi tek araçla yarışıyor sanıyor…

  6. kullanıcı girişi yapmadan yorum atmışım ulaşmamış, tekrar yazayım benzerini;

    yaptığın hatayı sen fark edecek misin yoksa ben suratına mı vurayım bu hatayı, "yuvarlayıp" "yuvarlayıp"

  7. yaptığın hatayı suratına vursam mı napsam… hmmmm, yok.

  8. Önemli değil hocam. 🙂

    Çoğu kişi yanlış anlamış.

  9. Her takımın 2 aracı olduğunu düşünerek söylemiş onu. Red Bull, Mercedes, Lotus ve ardından Ferrari.

  10. Bu ikincilikten gurur duyuyorum çünkü bunu griddeki 7 ya da 8. hızlı araçla yaptım.

    1=Red Bull Renault
    2=Mercedes
    3=Lotus Renault
    4=McLaren
    5=Force India Mercedes
    6=Sauber Ferrari
    7=Ferrari

    Bu samimi olarak söylüyorum buna inanan Ferrarici ya da Alonsocu arkadaşlar var mı ? Ferrari bu sezon en kötü dördüncü en hızlı araba oldu ki bu da bazı yarışlar içindi asla yedi ve sekizinci en hızlı araba olmadı göz var nizam var. Bu sezonu takip etmiş herkes bunun bilincindedir. 2009 ve 2011 sezonlarında bile Ferrari asla 7-8 en hızlı araba olmadı.

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yalnızca 4 sıracık aşağı "yuvarlamış" canım, bir şey yok.

  12. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ayrıca 7. ve 8. hızlı araç benim bildiğim Williams ve Force India olabilir.

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    7. ve 8. hızlı araç mı????

    Bu açıklama gerçekten bu şekilde mi yanlış çevirmediniz değil mi?

    Ferrari'nin bu sezon en kötü durumda olduğu şu son 5 yarışa bakarsak bile 4. ya da 5. sıraya koyulur hız olarak. 1.Red Bull 2.Mercedes 3.Lotus 4 veya 5 de Ferrari.

    Abartmış.

  14. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Luca Alonso'nun sabrını ölçüyor!!! kardeşim sen bu adamdan daha iyi bir pilot bulabilirmisin ya sen önce çalışanlarına ve teknik ekibini yenile ondan sonra Alonso ya laf at yenileme yaptın uygulama SIFIR sen önce piltoal af yetiştirceğine kendin adam gibi takım patronu bul öyle ötmeye başla adam senin yapmış oldğun puandan rahatsızlık duymuş sölemeyeceği lafları adama zorla söylettiriyorsun bu sezon Alonso olmasaydı başka bir pilot olsaydı o sıralamada Vettel 1 hamilton 2 raikonen 3 webber 4 diye giderdi buna garanti edebilrim boş boş konusuyor..

  15. Fernando Alonso emekli olduktan sonra Formula 1'in içinde yer alacak bir şekilde. Hani Adrian Campos vardı ya eski İspanyol Formula 1 pilotu, zamanında Alonso'nun menejeri….

    JJ Lehto'yu, Mika Salo'yu unutmuyoruz Alonso mu unutulacakmış peeeh.

  16. Bu devirde kimse kimse sultan değil,padişah değil,bezirgan değil, diye bir şarkı geldi aklıma
    Montezemelo kendini hala o eski şaaşalı günlerdeki gibi formula 1in tek hakimi sanıyor
    ama devir değişti, devir artık beyin ve teknoloji devri, yüz yıllık bir tecrübe ve geçmişe sahip olsanız da Adrian nevey gibi bir beyin sizi yerle bir edebilir son senelerde gördüğümüz gibi,

    Fia başkanı jean Todt eski ferrari patronu
    Lastikler Prelli İtalya markası

    Eğer Ferrari bu şartlarda şampiyon olamıyorsa,bundan sonra şampiyon olma şansı Wiliamsın kinden fazla olamaz .

  17. Biliyorum unutmak istiyorsun ama sen bile unutamayacaksin 🙂 hatta ben taraftariyim benim bile aklimdan cikar senin aklindan cikmaz… Cunku adam ne yaptiysa sana dert oldugu icin 🙂

  18. Ispanya`ya kadar arac siralamalarda 3. yarista pistine gore en hizli aracti, Malezya`da galibiyet kanattan yasanan sorunla kacti, Cin`i kazandi, Bahreynde DRS ariza yapti. Ispanya'da kazandi. Ardindan cekis isteyen her pistte arac yeterince iyi degildi, Lastiklerin degismesi ve ardindan gelen basarisiz guncellemeler ile zaten siralamalarda gerisinde kaldigi Mercedes ve Red Bull`un yaris performanslarinin da gerisinde kaldi, son 7-8 yaristir da Lotustan tokat yiyor siralamalarda ki Lotusun yaris performansi sezon basinda asagi yukari Ferrari ile ayni iken simdi Lotus yarista da Ferrariye oranla hizli.

    Son zamanlarda da siralamalarda Sauber ve Mclaren tarafindan sknti yasiyor Ferrari, Yarista ise Red Bull ve Lotus`un arkasinda, Mercedese cok yakin ama adamlar hala siralamada daha iyi. Sonuc olarak Alonso sezon ortalamasina gore 3-4 arasi olan aracin genel hizini yukariya degil asagiya yuvarlamis, abartilacak bir sey yok su aciklamalarda yani

  19. sınan matias avatarı
    sınan matias

    Bende aynı fikirdeyim.ayrıldığı ilk gün kazandığı yarışlarıda f1 'in resmi istatistiklerinden silseler ne güzel olurdu.

  20. ıste alo yu bu acıklamaları yuzunden sevmiyorum.git abi su takım nolur git. sana en hızlı arac verecek takıma gitte bi sus

  21. her spor branşında son hatırlanır, baştaki performans yada ortadaki performans değil..

    Yüzmede kötü çıkışla başla ama git sonra WR yap, hayatımın en önemli en harika performansıydı denir; ÖYLE OLMASA DA,

    NBA'de all-star yada MVP oylamalarında hep son 1-1.5 aydaki performanslar önemlidir seçimde, başta yaptığın double-double'lar tirple-double'lar yada kazandırdığın maçlar değil; BÖYLE OLMAMASI GEREKSE DE,

    Futbol da yılın oyuncusu yada yılın takımına seçilen oyuncular son zamanlardaki performanslarıyla alırlar bu ödülleri ve başarıları; BELKİ DE YANLIŞ OLSA DA

    Ve Formula1'de aynı şeyler oluyor, bu yıl ve her yıl. Red-Bull 8 yarış kazandı tank oldu, uçak oldu, jet oldu. Ferrari Sauber'le çekişmeye başladı rezil araç oldu, kağnı oldu, 4.-5. araç oldu. HİÇ ÖYLE OLMASA DA!

    Sezonu yaz arasından sonra yada Macaristan'dan sonra başlatıyorsak evet Ferrari toplam haftasonu genelinde 4. en hızlı araç olabilir ama bu da her haftasonu değil ve yarış performansında hiç ama hiç değil. Eğer böyle konuşacaksak silin senenin ilk yarısındaki puanları şampiyonaya öyle bakalım, kim 2., kim 3., kim bilmem kaçıncı öyle değerlendirelim bizde. Ama madem başarılar da, kupalar da, ödüller de, puanlar da tüm sezon genelinde veriliyor, değerlendirmeler de tüm sezon genelinde YA-PIL-MA-LI!!!

  22. griddeki 7. yada 8. hızlı araçla şampiyonada 2. oldum

    😀

    bence bisiklet versek marussiaları geçer. bu kafayla ama. millet üstüne geldikçe aracının hızını düşürüyor adam. alonso'nun yeteneğine saygı duyarım ama bu kadar abartmak da fazla. çok fazla.

  23. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    O zamanda redbull en hızlı araçtı fakat lastikleri çabuk yıprattıkları için yavaş gözüküyolardı. tıpkı mercedes gibi.

  24. Administrator avatarı
    Administrator

    araç sezon başında rbr ve merco ile en hızlı araçlardan biriydi. lastik değişikliğinden sonra rbr ve merco bir adım öne geçerken ferrari ile lotus üçüncülük mücadelesi veriyor. lotus'ta kimi'nin sezon başı performansı her yarış zayıflarken, lastiklere çabuk alışan grosjean lotus'u son yarışlarda kimi ile birlikte podyuma taşıdı. ancak merco bir müddet sonra araç gelişimini durdurdu ve zayıfladı. rbr ve lotus ilk iki olurken ferrari ve merco üçüncülük mücadelesi vermeye başladılar son zamanlarda. şimdi bu bilgiler ışığında genel değerlendirme yaparsak ki puanlar sıralaması bence gayet adil bir şekilde özetliyor durumu 1-rbr 2-merco 3-ferrari 4-lotus şeklinde sıralanabilir. sezon başı için 1-rbr & merco 2-ferrari 3-lotus. sezon sonu için 1- rbr 2-lotus 3-merco 4-ferrari. lotus'un yarış esnasında ne ferrari'ye ne de mercoya karşı overtake sırasında üstünlüğü olmadı. lotus'un avantajı tek tur performansı ve start hızı. ferrari yarış esnasında aşırı yükselen bir araç ama rbr'ye yetişecek kadar değil. rbr, ferrarinin o arbede de debelenmesi esnasında zaten ortalama 1.5-2 sn fark açarak değerlendiriyor. şahsi gözlemlerime göre sezon geneli pistin en hızlı 8 aracı 1-vettel 2-webber 3-hamilton 4-alonso 5-raikkonen 6-rosberg 7-grosjean 8-hulkenberg

  25. İlk 5 yarış için haklı olabilirsin fakat ondan sonra Ferrari hep geriledi.

  26. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Bunun üzerinede Monteye..ok yemek düşer.

  27. Sezon genelinde bu takimlar hep Ferrari'den hizlimiydi? Son 2-3 yarisa bakip cevap veriyorsun, halbuki sezon genelinde Ferrari yaris performansi olarak cogu zaman 2. veya 3. takim olmustur..

  28. Su an evet arac son bir kac yarista geride kaldi, ancak sezon geneline bakarsak Ferrari'nin yaris performansi hicte oyle degildi, cogu zaman 2. veya 3. hizli takim oldu, Alonso kucuk Emrah modundan cikip artik "bilmem kacinci hizli arac" parolasini bir kenara birakmali, yoksa samar oglanina cevirilip kovulacak..

  29. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Macaristan Grand Prix'sinin ardından kendisine yöneltilen "Doğum gününde ne hediye istersin?" sorusuna, "Başka birinin aracını" yanıtını vermişti.

    Ferrari bu noktada gerekeni yapmalı idi.
    Ama geç kalındı.
    Geç kalınınca ortaya bu medya aracılığı ile laf sokmalar çıktı. Ferrari küçük düşürüldü.
    Kısaca diaz Reno, McLaren ve Ferrari üçlemesinin sonuna geliyor.

    ————————–
    Evvelden de dediğim gibi emekli olduğunda kimse bu adam kadar çabuk unutulmayacak.

  30. Farkındaysan takım dememiş araç demiş bu da söylediğinin doğru olduğunu kanıtlar.2 Red Bull 2 Mercedes 2 de Lotus ekle geriye kaçıncı oluyor?

  31. Harbiden bu kez uçmuş. Sinirle söylemiş olabilir.

  32. lastikler değişmeden önce rbr'den sonraki en hızlı araçtı, hatta sezon başı rbr'den daha hızlı olduğu yarışlar oldu. O puanları saymamış herhalde :)))

  33. 2 Red Bull 2 Mercedes 2 Lotus olarak saymış.

  34. TifoAlo HRT avatarı

    Bu sefer ucmussun be Fernando arac minimum 5.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir