Villeneuve: "Alonso Lotus Aracıyla Şampiyon Olurdu"

yazar:

kategori:

Villeneuve “Alonso her zaman üst seviyede ancak 2012’deki Alonso’yu bu sene göremedim. Geçen sene en iyisiydi.”

“Bu sene Ferrari hakkında yaptığı açıklamalar ve her şeyle çok daha negatif bir hava vardı.”

“Gelecek sene Raikkonen’le nasıl olacak? Lotus bu sene harikaydı. Diyeceğim tek şey Alonso bu sene o Lotus aracıyla şampiyon olurdu.” dedi.


Yorumlar

“Villeneuve: "Alonso Lotus Aracıyla Şampiyon Olurdu"” için 36 yanıt

  1. Royal Hunt kimdir?
    2012'de Kimi Raikkonen, Formula 1'e Lotus'la döndüğünde Kimi hayranı ve taraftarı olduğunu beyan eden; ancak her ne hikmetse sürekli performansını eleştiren, eskisi gibi yarışamadığını söyleyen, sık sık Kimi Raikkonen nickli arkadaş başta olmak üzere ben de dahil olmak üzere pek çok kişiyle Kimi Raikkonen üzerine tartışma yaşayan, bu sezon gördüğümüz üzere 1 numaralı Lewis Hamilton hayranı olan bir TRF1 üyesidir. Öyle ki ha Rambo ve Mehmet Günaydın mı sinan Uzunoğlu mu neyse artık = Vettel ise Royal Hunt = Hamilton olan kişidir.

    Yorumları, Türkçesi, yazılarındaki akıcılığı çok dizaynektiftir; hakkını yemeyelim.

  2. Dostum orda demek istediği: Ayrton Senna öldüğünde Williams takımındaydı ve ölmeseydi 1997 yılında helen Olası bir Williams takımında yarışma durumunda Jacques Villenueve denen bu babam sağolsuncu pilot müsveddesinin Williams'ta esamesinin okunmayacak olması. Aslında olayları çok da karıştırmamış. Hatta oy veren 8 kişi de benim gibi anlamış olabilir.

    Yok eğer senin dediğin gibi anlamışlarsa vay Türk F1 taraftarının haline…

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sen kimsin necisin arkadaş. Bu kadar çift taraflı yorumcu yok burada herhalde.

    Massa'dan bile kötü olacakmış. Peh. Seneye Kimi mi Alonso mu galip çıkar bilmiyorum. Ama bu dediklerin çıkmazsa buralarda gözükme.

  4. esrarcengiz avatarı

    şaka yaptı abisi şaka yaptı 🙂

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kac yıldır f1 izledigin belli degil fakat kimiyi daha 1 yarışta bile izleyememissin heralde insan egoları için bu sporu izlememeli ileri zamanı görmenin formulu cıktı bizim mi haberimiz yok kesin gerçekleşecek gibi yazmıssın cümlelerini seneye bu dediklerin olmazsa ben senin yerinde olsam en azından bu nickle foruma gelmeye utanırdım.

  6. abi senna bu adam sampiyon olmadan yıllar önce ölmüştü zaten . sen olayları karıstıryorsun . hayir birde sekiz begeni almışsın bunlar formula 1 taraftarı birde. ne diyeyim spor boyle fanların diline düşmesin .

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Lotus ile şampiyon olabilirdi diyemeyiz.Araç hızlı ama lotus pit duvarı o kadar iyi değil.
    İnkar edilemeyecek bir gerçek var ve hepimiz biliyoruz ki redbull aracı bu işi hindistandan çok daha önce bitirebilirdi.Araç çok çok güçlü.
    Alonso ise lotus aracıyla 4 veya 5 galibiyet alır ve sürekli podyumdan inmezdi..Sadece vettelin işini biraz daha zorlaştırır ve uzatırdı.Bu da şampiyonluk için yetmez.

  8. Sennayı mezarından çıkarıp getirsen yinede olmaz o iş

  9. alonso 2010'da 19 yarıştan 15 pole alan redbull'a karşı şampiyonluğu sadece 4 puanla kaybettiyse, 2012'de ise sadece 3 puanla kaybettiyse, 2012'de lotus'u olsaydı şampiyonluğu alırdı, 2013'de ise daha zor ama grosjean amerikada 2. olduysa (30 saniye yemeden) bu lotus'un hala çok hızlı olduğunu gösterir. 2013'ü de alırdı demek yanlış olmaz. alonso'nun tur başına gro'dan sadece 0.2 hızlı olduğunu bile varsaysak bu 10 turda 2 saniye 50 turda 10 saniye eder.

    alonso'nun yarış içindeki taktiksel zekasını, sıralamadaki grosjean ve kimi ikilisinden çok daha iyi olan performansını da düşünürsek 2013 lotusla şampiyonluğu alır demek alamaz demekten daha mantıklı olur.

    raikkonen'in dönüşünden önce daha iyiyken massa'yla geçirdiği 3 yılı düşünürsek ve alonso'nun massa'ya karşı nasıl bir üstünlük kurduğunu düşünürsek, 2012-2013 yıllarında kimi'nin yaptığından ne kadar daha fazla iş çıkarabileceğini biliriz. zaten gelecek seneye de kimi'nin massa'dan daha büyük bir engel olamayacağını göreceğiz alonso için. belki massa'dan daha kötü bile olabilir durum.

  10. önce altındaki ferrari ile şampiyon olsunda, lotusa geçerse onuda ozaman düşünürüz….

  11. Kusura bakmada bu RBR ve Vettel' den başka kimse şampiyon olamazdı .Resmen saçmalamış.Ama birkaç galibiyet alabilirdi onu bilemeyiz

  12. tamam oda duydu.türkçe öğrendi sana cevap verecekmiş 😀

  13. Eğer seneye Vettel şampiyon olsa bile redbullun takımları alması artık öyle kolay olmayacak . Bi tarafları ciddi şekilde terleyecek . 🙂

  14. Aklınca Raikkonen e bindirme yapıyor.Lotus bahane.Yemezler keltoş

  15. Gilles'in oğlu bu adam mı gerçekten ?

  16. Senna o kazada olmeseydi bu sampiyon olamazdi bana kalirsa. Ne gereksiz bir adamsin sen yaw.

  17. Bu sene Redbull kullanmayan hiçbir pilot şampiyon olamazdı. İstediğiniz pilotu istediğiniz takıma koyun sonuç değişmezdi. Birini överken kendini rezil etmek Villeneuve' ün alışkanlığı oldu. Kendisine tavsiyem bar çıkışı basına demeç vermesin.

  18. Bazen Formula 1 deki insanların akıl sağlığından şüpheleniyorum yada sadece konuşmak için konuşuyorlar 🙂

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Villeneuve'ün klasik Raikkonen öfkesi.

  20. Kimi'den nefret eden adamdan ne bekliyorsunuz ki,Olay Lotus veya Alonso değil

  21. kesinlikle sampiyon olurdu inaniyorum buna

  22. Redbullun bu hızı karşısında hiç kimse şampiyon olamazdı.Saçmalamış Lotus zaten sıralamarda pol alamıyan bi takım pitlerle yükseliyorlar.Geçen seneki dayanıklılık bu sene yoktu.

  23. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Her yarış % 125'ini koysaydı aracın yine şampiyon olması mümkün değildi. İstediği zaman arkadaki araçla en az 1 saniye fark açabilen son yarışlarda seriye bağlayıp yarış kazanan bir Redbull ve Vettel vardı. Lotus'un Ferrari'ye göre yaptığı strateji hatalarının da çokluğunu hesaba katmak lazım. Yarış performansı olarak iyi bir araç olsa da son yarışlara kadar tek turda hiç de iyi olmayan bir Lotus vardı. Alonso'nun da Kimi gibi tek turdaki zaafiyetini göz önünde bulundurursak Kimi'den çıkmadığı yarışlar dahil en fazla 50 puan daha çok alabilirdi ki Vettel 50 puan değil 100 puan farkla önde. Webber'in bile o kadar kötü startlarına ve kaç yarış , yarış dışı kalmasına rağmen üçüncülüğe oynadığı bir araç var ortada. Webber bilindik sebeplerle sürekli yarış dışı kalmasa Alonso şuan ikinci bile olmayabilirdi. Tamam pilot faktörü önemli ama tur başına en az 1 saniye , yeri gelince 2 saniye fark açabilen bir araca karşı pilotun da yapabileceği çok fazla şey yok maalesef.

  24. bu yıl giridde ne VETTELi nede Redbulu yenecek
    ne pilot vardı nede araç…bunu bilmeyen formula 1'e kördür.

  25. villinuveün Kimi acısı devam ediyor.
    Lotus aracı ile hic bir zaman alo bunu yapamazdı.Neden ?
    _Lotusun pit stopları her zaman yavaştı.Ferrariye kıyasla
    _Lotusun kalkışlar kötü Ferrariye kıyasla
    _Lotusun geçişleri,DRS kötü Ferrariye kıyasla
    _Lotusun Kers'i kötü Ferrariye kıyasla
    _Lotusun düzlük hızı yavaştı Ferrariye kıyasla.
    Lotus sadece lastiklerini iyi kullandı ve çok yarışı az pit yaparak önde tamamladı…
    Bunlarıda herkes biliyor..

  26. 2012 sürüşü daha etkiliyiciydi doğru ama bu sene lotus aracıyla alonso ferrariyle yaptığından daha iyi bir derece yapamazdı diye düşünüyorum

  27. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yaw tamam raiyi sevmedigini bilmeyen yok nefret bile edebilirsin o sana kalmıs insanlar birbirini sevmek zorunda degil de e villeuve efendi günümüzde hangi uçağı bir araç geçmişte alonso lotusla sampiyon olsun lotusun sampiyon olma gibi bir lüksü olsaydı zaten bunu başarabilecek ilk kişi rai dir kendini pist lerden mahkum lar gibi dramatik f1 den ayrılışın psikolojini bozduda bu insanların nasıl pilot oldugunu söyleme hakkı vermez sana millete laf edecegine bunu kendinle kıyasla raide 1 sampiyon sende git 2 araç ayarla cagır rai yi eşit sayıda şampiyon olmanın yanında kimin aslında gerçek sampiyon olduğunu ispatlasın sana rai.

  28.  hatem öktem avatarı
    hatem öktem

    Burak bunlari ezik seni de gördük.

  29. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Villeneuve'ye katılamıyorum. Çünkü Lotus aracı bu sene genelde pitlerle podyuma çıktı. Raikkonen sadece lastik saklayak podyuma çıkardı otomobili öyle ezici bir araç değildi pistte. Şimdi Grosjean direniyor ama pist üzerindeki performansı bütün seneye yaymak lazım.

  30. Villeneuve lütfen sen yorum yapma. Alonso'ya bir şey dediğim yok ama emeğe saygı. Alonso'nun başını göğe erdirmeye çalışırken hem Raikkonen'e hem de Vettel'e laf sokuyor aklı sıra. O Lotus ile Vettel ve Red Bull karşısında Alonso'yu geç tarihteki hiç bir efsane dahi şampiyon olamazdı.

  31. doğru söze ne denir.

  32. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    şampiyon olurmuydu bilmem ama 3-4 yarış daha kazanabileceğinden eminim

  33. and Villeneuve strikes again…

  34. Ne kadar gereksiz bir adamsın sen ya!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir