Massa, Raikkonen ile Takım Arkadaşlığı Konusunda Alonso'yu Uyarıyor

yazar:

kategori:

2007 ve 2009 seneleri arasında Raikkonen ile takım arkadaşı olan Massa, son 4 senedir Fernando Alonso ile takım arkadaşı. Ancak seneye Raikkonen ve Alonso Ferrari’de takım arkadaşı olacaklar.

Massa “Scumacher, Raikkonen ve Alonso arasında Schumacher ve Alonso ile takım arkadaşlığı daha kolaydı.”

“Kimi ile iyi çalışabildim ancak onunla bir ilişki ya da arkadaşlık yoktu. O kendi dünyasında yaşıyor ve kimse hakkında bir şey bilmek istemiyor.”

“Michael ve Fernando ile insani ikişkilerimiz vardı ancak Kimi ile olmadı. Ve benimle ilişkisi olmadıysa kimseyle ilişkisi olmayacaktır.” 

“Raikkonen, Alonso ile yaşamaya hazır olmalı çünkü Fernando Alonso’nun takım arkadaşı olmak kolay değil. O, çok güçlü bir sürücü ve bazen mükemmel oluyor. Bu yüzden Kimi’nin her zaman en iyi halinde olması gerekecek.” dedi.


Yorumlar

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Özellikle ilk paragrafı itibariyle müthiş bir yorum.

  2. Her pilotun iniş çıkışları olur, Kimi yinede 2007 de destansı bir şampiyonluk almıştır.O 2 sezon Massa mükemmel performans göstermiştir ancak yinede Kimi'yi yenememistir.2008de kanadada spada olan saçmalıklar Kimi'yi bulmuş şampiyonluk elinden kayıp gitmiştir.Günün sonunda Kimi sen kötü desende 1 şampiyonluğa rağmen çok büyük saygı kazanmıştır saf hızı yeteneği görmek isteyenler için kocaman dağ gibi önünüzde duruyor.2 sene ara verdi geldi yine bıraktığı yerden devam ediyor.Bak Ferrariye gidiyor, bu Ferrari aynı zamanda yarıştırmadımı bunları neden Massayi yollayıp Kimi'yi alıyorlar.En iyi onlar biliyor o 3 sezonu…

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    F1'de yarışan bir pilot yenilmeyi nasıl umursamaz. Mantıksız tamamen sallamasyon konuşuyorsun. Her insanın içinde duyguları vardır. Fırtınaları iniş çıkışları vardır. Kimi'nin tek farkı bunları dünya ile paylaşmak istemiyor. F1'i politikalardan ve oyunlardan bıktığı için bıraktı. Babası ölünce dönme kararı aldı.

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    dediklerin cok güzel tam dusunduklerimi belirtmissin Rai nin f1 deki amacı sadece yarışmak ve lastik lastige mücadele etmek son 2 yılda döndügünden beri bütün yarışlarda nasıl mücadele ettigini biliyoruz ben raiden daha fazla ve iyi atak yapan gormedim son 2 senedir grojean gibi cok hızlı bir pilotu bile bu kadar rahat yenmesi hatta pist ustunde geçmesi Rainin kalitesini gösteriyor grojean sampiyonlar yarısında sampiyon olmustu eşit şartlarda o kadar hızlı yani. onu geçtim rai f1 de oldugundan beri hic kimseye gecilmedi birtek spanın son turunda yağan yagmur la birlikte startta n sonra raiden pist ustunde atak yiyen massanın galip sayılması dışında Rai sadece yarışmak icin bu kendince sevmedigi bu kadar istemedigi şeyin olmasına rağmen f1 de bunun için var ve ozellikle kendiyle aynı araçta yarışan bir pilotun Rai yi geçmesi çok zor bunu bu pistte yapabilecek tek kişi alonsodur bir coguna göre bakalım alonsomu raimi ? 🙂

  5. ahaha süper. :D:D

  6. Massa, işine bak koçum. Seni artık alakadar etmez. Ne Ferrari, ne Alonso, ne de Raikkonen…

  7. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    piyasadaki en iyi pilotlardan birine sahipsiniz zaten ve o da button. Çünkü bir pilotun aracın suyunu sıkması size göre ters geliyor olabilir. Ben saygı duyuyorum.

  8. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    +1

  9. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    enteresan bir durum insani ilişkisi iyi olduğunu söylediği shumi ve alonso zamanında doğru düzgün podyum bile görememiş bir massa var ortada ,ters bir durum yaşadığı ,ilişkisinin olmadığını söylediği kimi zamanında ise, kıl payı kaçan bir şampiyonluğu ve adam yerine koyulan bir massa var

    aslında kimi nin herzamanki huyu ,takım içi fazla muhabbete girmeyen birisi, yapısı ile alakalı takım içi fazla muhabbete sahip olsa ne olucak ,bu seferde alavere ,dalavere ,siyaset ile meşgul olucak, en iyisini yapıyor, hatta kimi kendine dezavantaj da sağlıyor,böyle tavırlarıyla, çünkü ferrari de yaşandığı gibi, takım ona çalışmayabiliyor ve geriye düşebiliyor

    şimdi massa ya soru sorsalar 1. pilotluk mu yoksa pilotlar arası iyi ilişkimi istersin diye, hiç düşünmez 1. pilotluk der, ferrari de kalmak için yapmadığı kalmadığından ,bunu biliyoruz ,neticede illa laf sokmak için böyle demeçler vermek yakışıksız,

    kimi bence 2 sezondur en iyi sürücü oldu, hem altındaki araca bakarak söylüyorum ,hemde 2 sene aradan sonra, böyle performans vermesinden söylüyorum, hemde massa nın başına gelen vites değişiminden( takımın diğer pilotundan destek almadı yeterince) bunu söylüyorum ,ferrari de takım eşit davranırsa ve bu eşitliği hissettirirse, kimi alonso yu yener ,hemde baya baya yener ,

    her pilotun eksisi artısı var alonso kötü demiyorum ama şuanki f1 de tarafsız bakıyorum ve saf hız anlamında kimi ye yaklaşan pilot yoktur ,sauber zamanı,mclaren zamanı, kimi yi izleyenler bilir kimi nin hızına, altındaki araçlar ayak uyduramamışdır ,ya amortisörleri ,ya motorları ,ya da lastikleri patlamıştır ,yeri geldiğinde her pilot hakkında izlenimlerimide yazarım ,aşırı fanatiklikten uzak yazdım, gerçeklere dayanarak, bunuda belirtmek isterim

  10. Senin mantığında iyiyimiş, Alonsonun galibiyeti Vettelden fazlamı ki ben sorun yaşamasam şampiyon olurdum diyebilecek pozisyonda olsun? Rosberg sorun yaşamıştır bu kesinidr. fakat sorun yaşamasa ne olurdu? muhtemelen 2 galibiyetten ötürü Hamiltondan puan olarak 15-20 puan fazla olurdu ancak sıralamalar başabaş olurdu. Yani tam anlamıyla şu şunu yenmiştir diyemezdik. Hamilton genelde sıralama pilotu olmuştur, tek turda iyi konsantre olabiliyor pazar gününü fazla düşünmeden aracın nimetlerini cumartesiden kullanmayı seven bir pilottur Hamilton. Rosberginde avantajı 2-3 senedir hatta 4 sezondur bu takımda olması. Yalnız Hamiltonda araca alışamadım bahanesine sığınmasın 2007 de mclarene ilk geldiğindede alışılmadık bir araç vardı. 2012 aralık 20 de Mercedese geldiğindede aynı durum söz konusuydu. Mclarende 9 yarışta 9 podyumu alışamadığı yeni araçta yaptı. O zaman Alonsoda şöyle desin 2007 de ben araca alışsam Hamiltona 20 puan fark atar şampiyon olurdum desin. Tecrübeli pilotların araca alışamama gibi bahanesi yoktur olamaz. Hamilton 2007 de deseydi bunu daha çaylaktım Mclarende yoksa 9 da 9 yarış kazanırdım desin haklı derim ama yıl olmuş 2013 Hamilton gelmiş 27-28 yaşına Hâlâ çocukça bahanelere sığınıyor bu normal değil. Özel hayatımda problem yaşadım o yüzden konsantre olamadım dese gözlerinden öperim ama direkt araca alışamadım demesi sudan sebep.

  11. Kimi uyardığı belli değil.

    Kısaca canınız cehenneme ben gidiyorum demiş. 🙂

  12. Kimi zaten sürmek dışında baska hiçbirşeyle ilgilenmeyen belkide griddeki tek pilottur.Her zaman söylerim Alonso nun profesyonelliği ve takımı kendi etrafında toplaması politikaları Kimi de olsaydı şuanda çok farklı şeyler konuşuyorduk.Royal hunt katıldığım konu Alonso nun Kimi yi yeneceğidir.Ama fark ne olur onu bilememi,bunu Kimi nin hırsı ve açıkçası ne kadar çok yarışlara odaklanacağı belirleyecek.
    Diğer açıdan bakacak olursak en iyilerinden iki tane şampiyon tadını çıkarmak lazım.

  13. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Herşeyi sil pilotlar klasmanına bak kim önde.

    Senin mantıga göre Alonso şampiyon ama pilotlar klasmanına göre Vettel.

  14. düşün biri hediye toplam 2 galibiyeti olduğu halde hamilton'ın gerisinde puan olarak. yenme olayı şu zaman oldu; sezon başından beri rosberg'in yaşadığı tüm şanssızlıkları, takım emrini vs olmamış gibi ekle, hamilton'ın da yaşadığı şanssızlıkları ekle ve takım emriyle aldığı 3.lüğü çıkar (4. lük puanı ekle) objektif olarak birine haksızlık yapmadan bir sonuç çıkar hamilton'ın puanı daha fazla olacak. zaten sen yapmazsan ben yapacağım köşe yazısı olarak. cılkı çıktı rosberg sorun yaşadı geyiklerinin. hamilton yarım sezon fren sorunu yaşadı. rosberg'in yaşadığı sorunların 2si 6-7 giderken, bir tanesi 11. giderken oldu. hamilton'ın yaşadığı 2 sorunun biri 1. giderken, diğeri 2. giderken oldu.

    sıralamadaki performans zaten belli. "hamilton'ı yedirtmeyiz" 🙂

    bence rosberg'in hamilton'ı yenmek için tek şansı bu seneydi. iyi iş çıkardı da. bahane değil ama seneye araç rosberg'in olmayacak, seneye en kötü ihtimalle fark büyür, azalmaz.

  15. Alonsomania  avatarı

    bence demiş ki adamın hiçbir insani değeri yok iyi bir iletişim kurmayı bekliyorsa rüyasında görür

  16. Sen ezer gezer demiştin ortada öyle bi durum yok.Hepsi hepsi bir yarış galibiyeti mesafesinde iki pilotda.Çok net bir üstünlük olduğu söylenemez.2 Pilot da dise dis mücadele etti.

  17. Şu yenme olayı ne zaman oldu, olay yeri ve zamanı söylermisin, galibiyeti fazla olan Rosberg, fazla sorun yaşayanda Rosberg, sizin hami ağlamaya başladı bile.Kendi ağzından söylüyor Rosberg çok iyi çalışmam gerek diye.

    Konu Rosberg ve Hamilton sa ikiside birbirini açık bir şekilde yenememiştir.Adamın kanadı giderken kırılıyor daha ne diyeyim, adamın ne sucu var.

  18. Massa, Nando'yu uyarmış. Bu adama bana yaptıklarını yapamazsın demiş.

  19. Kimi ile takım arkadaşı oldugu zaman şampiyonlugu nasıl kaybettiğini hiç söylememiş ama alonso ile nerdeyse podyuma çıkamıyor.bu saatten sonrada kimi nin çekinecegini hiç sanmıyorum.bütün dünya biliyor kimlerin emekli oldugunu kimlerin f1 bırakıp gittiğini kimiyle takım arkadaşı olanları.sıra alonso da mı acaba???

  20. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Aynen Sezon başındaki mesajlarına bak anlarsın İlk baştan beri Hamilton yenecek dedi.

  21. çekinmeyecek değil yenilmeyi umursamayacak desen doğru olur. iddialarım atmasyon değil. F1'i gözleriyle izleyen herkesin göreceği şeyler. ama bir kimi fanından pilotum aslında alonso'dan kötü demesini de bekleyemem, sen de kendi çapında haklısın.

  22. hamilton rosberg'i yenecek dedim ve yendi, şüphen varsa sezonu tekrar izle.

  23. ayhan nahya avatarı

    Alpaçino Massa 🙂

  24. Evet, Kimi yenilebilir de; ama sen hiç tahminde bulunma. Sezon başındaki Rosberg-Hamilton tahminlerini de biliyoruz 🙂

  25. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Raikkonen hiç kimseyle yarışmaktan çekinmeyecek griddeki tek adamdır. Bunu unutma. Senin bu laflarını unutmayacağım. Bu atmasyon iddiaların tutmaz ise o zaman göreceğiz.

  26. Administrator avatarı
    Administrator

    Massa'nın ne demek istediği açık: Kimi, Alonso falan dinlemez. Bırak Alonso'yu, Senna mezarından kalkıp gelse yine fark etmez. Adam kendini sadece piste ve kazanmaya adıyor ve bunun dışında hiçbir şey onu ilgilendirmiyor. Yeri geldiğinde takım oyuncusu olmayı da başarıyor lakin o zaman gelene kadar düşünmek istediği tek şey yarış ve kazanmak. Gereksiz polemik yaratmıyor. Boşa kürek çekmektense motor patlatıp pisti terk etmeyi yeğliyor. Schumacher'den sonra onu desteklememin başlıca sebepleri bunlardır. Dileğim Alonso ile değil Schumacher ile Ferrari'de yarışması, saf yeteneklerin savaşıydı, nasip olmadı. McLaren yılları hayal kırıklıklarıyla doluydu. Tek bir zaferi olmasına rağmen -o yıllarda- Schumacher için gerçek bir rakip olarak gösteriliyordu. McLaren'de istediğini bulamadı iki kez yaklaştı şampiyonluğa ama olmadı. Ferrari'de ilk sezonunda şampiyonluğu eski takımına karşı kazandı. Tadı damağımızda kaldı o sezonun. Tek istediğim 2014'te tekrar bir şampiyonluk, olabilirse, devam ederse daha da kazanması. Ve yine heyecanlı, rekabetin bol olduğu bir sezon. Saygılar

  27. hemde en soguk halıyle 🙂

  28. Alex Yoong başkandan sonra Alonso'nun eşleştiği en dişli rakip. Biliyorsunuz Yoong Alonso'ya orayı dar etmiş, Alonso Briatore'nin Stoddart'a yaptığı telkinlerle ucuz kurtulmuştu.

  29. resmen ingilizlerin dediği gibi shitstorm in a teacup olmuş. bu kadar olaya rağmen raikkonen'in massa'dan hiçbir farkı olmayacak. bunu ilk 3-5 yarışta göreceğiz. artık sonra raikkonen'in kolu mu bozuktur, süspansiyon mu direksiyon mu uymamıştır, fanlar boş durmaz, bir parça bulurlar 🙂

  30. sınan matias avatarı
    sınan matias

    kask mı konuşmuş massa mı?

  31. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bunun üstüne aklıma nedense coulthard geldi 🙂

  32. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    İşte buna başarılı bir laf sokma denir.

  33. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    son yıllarda benim hatırladıgım montoya-rai ve alonso-hamilton dışında büyük bir eşleşme olmamıştı ve bu birliktelikler cok kısa surmüştü bunlardan daha büyük rakipler birbiriyle eşleşti yıllardır merak edilen sorunun cevabını alacağız ama bunun ne kadar sürecegi merak konusu.

  34. çünkü pilotları kazanma değil, kaybetmesiyle ünlü bir takımsınız son 10 yılda…

  35. 2003'te F1Racing'in o meşhur sayısından beri beklediğimiz eşleşme 2014'te geliyor, 11 yıl sonra 🙂

    vay anasını sayın seyirciler

  36. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Button'ın yerine piyasadaki en iyi veteranı neden almadık?

  37. Lan massa aynı Cuguli 'ye benziyorsun 😀

  38. Massa bence ortaya uyarmış, uyarılacak olan gocunsun 😀

  39. sıkıntı olmaz, Rai en iyi haliyle geliyor.

  40. bence kimiyi uyarıyor

  41. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    :)))

  42. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso'yumu Kimi' yi mi uyarıyor anlamadım 🙂

  43. Kimi'yi mi uyarıyor Alonsoyu mu anlamadım ama Massa'nın ayrıldığı kesinleştikten sonra bu konuda söylediği her şeye katılıyorum,Raikkonen'i ve Alonso'yu kariyerlerinin en zor eşleşmesi bekliyor,ikiside motivasyonlarının zirvesinde olmalı,iki pilotta hatayı affetmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir