2013 Brezilya GP – Son Yarışta Beklenen Yağmur Gelmedi, Vettel 9'da 9 Yaptı!

yazar:

kategori:

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Vettel, ilk turda ikinci sıraya gerilemesine rağmen pek vakit geçmeden tekrar liderliği ele geçirdi ve damalı bayrağa kadar yerini koruyarak sezonun son yarışını da kazandı ve böylece art arda 9. kez kazandı. Vettel ikinci pit stoplar esnasında korku dolu anlar yaşasa da sorunsuz bir şekilde pit yapıldı ve yoluna devam etti.

Vettel bu zafer ile bu sezon 13. kez kazandı ve bir sezonda en çok yarış kazanma rekorunda Michael Schumacher’e ortak oldu. 

Formula 1’de son yarışına çıkan Mark Webber, 2. olarak Formula 1 kariyerini podyumda tamamlarken podyumu tamamlayan isim Ferrari pilotu Fernando Alonso oldu. Alonso yarış içerisinde zaman zaman Webber’i geçse de yerini koruyamadı ve Red Bull’ların ardından en iyi olan isim oldu. Webber ise son yarışında en hızlı tur sahibini atmayı başardı.

Mclaren’den Jenson Button, çok iyi bir yükselişle 4. olmayı başardı. Button bu sene en iyi sonucunu son yarışta alsa da Mclaren uzun seneler sonra ilk defa bir sezonu podyumsuz kapattı.

Mercedes pilotu Nico Rosberg, ilk turda liderliğe yükselse de devamını getiremedi ve ancak 5. olabildi. Dün kaza yapan ve yarışa oldukça gerilerden başlayan Mclaren sürücüsü Sergio Perez 6. olurken onu Ferrari’den Felipe Massa takip etti. 9. sıradan başlayan Massa, iyi bir kalkışla ön sıralara yaklaştı ve yarışı Alonso’nun arkasında götürüyordu. Ancak Massa, pit giriş çizgisini ihlal ettiği gerekçesiyle pitten geçme cezası aldı ve Ferrari ile son yarışında ancak 7. olabildi.

Sauber’den Nico Hulkenberg 8. olarak bir kez daha puanlar kazanırken onu Mercedes’ten Lewis Hamilton takip etti. İyi bir yarış çıkaran Hamilton, kendisinden turunu geri almaya çalışan Williams pilotu Valtteri Bottas’ı farketmeyince çarpıştılar. Bu kaza sonucunda Bottas yarış dışı kalırken Hamilton pitten geçme cezası aldı ve 9. oldu.

Brezilya’da son puan gelecek sene Webber’in yerinde Red Bull’da yarışacak olan Daniel Ricciardo takip etti.

Force India pilotları Paul di Resta ve Adrian Sutil 11 ve 13. olurken onları ayıran isim Sauber’den Esteban Gutierrez oldu.

Lotus’ta Raikkonen’in yerine yarışan Heikki Kovalainen 14. olurken takım arkadaşı Romain Grosjean daha yarışın başında motor sorunuyla yarış dışı kaldı.

Sezonun son yarışında pilotlar şampiyonasında Mark Webber 3. sıraya yükselirken takımlar şampiyonasında Mercedes 2. sırayı korumayı başardı.

 

 


Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Vettel         Red Bull-Renault           1h32:36.300
 2.  Webber         Red Bull-Renault           +    10.452
 3.  Alonso         Ferrari                    +      18.9
 4.  Button         McLaren-Mercedes           +      37.3
 5.  Rosberg        Mercedes                   +      39.0
 6.  Perez          McLaren-Mercedes           +      44.0
 7.  Massa          Ferrari                    +      49.1
 8.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari             +    1:04.2
 9.  Hamilton       Mercedes                   +    1:12.9
10.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
11.  Di Resta       Force India-Mercedes       +     1 lap
12.  Gutierrez      Sauber-Ferrari             +     1 lap
13.  Sutil          Force India-Mercedes       +     1 lap
14.  Kovalainen     Lotus-Renault              +     1 lap
15.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
16.  Maldonado      Williams-Renault           +     1 lap
17.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +    2 laps
18.  van der Garde  Caterham-Renault           +    2 laps
19.  Chilton        Marussia-Cosworth          +    2 laps

Hızlı Tur: Webber, 1:15.436

Yarış dışı:

Pic            Caterham-Renault             59
Bottas         Williams-Renault             46
Grosjean       Lotus-Renault                3


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel        397        1.  Red Bull-Renault          596
 2.  Alonso        242        2.  Mercedes                  360
 3.  Webber        199        3.  Ferrari                   354
 4.  Hamilton      189        4.  Lotus-Renault             315
 5.  Raikkonen     183        5.  McLaren-Mercedes          122
 6.  Rosberg       171        6.  Force India-Mercedes       77
 7.  Grosjean      132        7.  Sauber-Ferrari             57
 8.  Massa         112        8.  Toro Rosso-Ferrari         33
 9.  Button         73        9.  Williams-Renault            5
10.  Hulkenberg     51       
11.  Perez          49       
12.  Di Resta       48       
13.  Sutil          29       
14.  Ricciardo      20       
15.  Vergne         13       
16.  Gutierrez       6       
17.  Bottas          4       
18.  Maldonado       1       
       

Yorumlar

“2013 Brezilya GP – Son Yarışta Beklenen Yağmur Gelmedi, Vettel 9'da 9 Yaptı!” için 88 yanıt

  1. turan yılmaz avatarı
    turan yılmaz

    bu numara falan değil gerçekleri söylüyorum linke gir kendin izle gör massanın aldığı kurala göre söylüyorum

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Seninki Fenerbahçeliyim ama Galatasarayı destekliyorum gibi birşey olmuş yani olmamış.Şimdide bu numara başladı demek 🙂

  3. Geçen sene böyle bir kural ya da uyarı yoktu diye biliyorum. Bence hiç karıştırmayalım.

  4. Seni kutluyorum üstelik geçen sene yağmurda vardı daha tehlikeliydi yani pit girişi. Şampiyonluk falan önemli değil herkes senin gibi dürüst olsa keşke.

  5. turan yılmaz avatarı
    turan yılmaz

    2012 vettel hata yaptığı kanıtı linki
    http://www.youtube.com/watch?v=6SyaMSM6W3I
    1:48:08 bakın pit yolu çizgisini ihlal ediyor hemde açık bi şekilde

  6. turan yılmaz avatarı
    turan yılmaz

    ben bi vettel taraftarı olarak 2012 sezonun şampiyonu alonsa diyorum çünkü neden diye sorarsanız massa nın bu hafta yaptığı hatayı geçen sene vettel yaptı ve ceza almadı

  7. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Oda olabilir bilemiyorum tabiki 🙂

  8. o da bir insan yahu 🙂 abartıp yüceleştirmeye gerek yok.

  9. Yalnız şu var Webber'in son yarışı olduğu için Alonso ile çok iyi arkadaş oldukları için Alonso pek zorlamadı.Zorlasa bile o kadar hızlı bir araca karşı en fazla 10 tur dayanırdı diye düşünüyorum.Belki de arkasında tutardı fakat son yarışına çıkmış birine karşı fazla sert davranmadı.

  10. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Üzüldüğüm tek şey, uçuk derecede araç farkı ile Vettel'in rekorları kırmasıdır,
    yoksa coğumuz Vettel'in aracın hakkını verdiğini söylüyoruz hakkınıda yemiyoruz, eyvallah araç hızlı ve pilotuda laiki ile hakkını veriyor, fakat mühim olan araç arası farkların biraz daha makul seviyede iken bu rekorların, şampiyonlukların, galibiyetlerin elde edilmesiydi, bu böyle olmadığı sürece her galibiyeti gölge altında kalacak ve çoğu kimse tarafından olumlu şeyler söylenmeyecek bende dahil…

    Düşünsenize Vettel'in şuanki bir MGP, LOTUS, MCLERN veya FERRARİ ile 5 galibiyet gibi bir istatistik ile son 4 sezonda 2 şampiyonluk aldığını ? kim bilir coğumuz belkide Vettel ile çok haşır neşir olacaktık ve gerçek manada övgüyü hak ettiğini, helal olsun çocuga tüm zamanların aynı sezonda 4 den fazla dünya şampiyonu ile yarışarak hepsini alt etti dediğimizi ? çok değişik enstanteneler ve güzellikler olacaktı ama bu durum Vettel'in suni şampiyonluktan başka birşey getimedi…

    Yarışa gelelim diyeceğim, 🙂 de gelecek birşey bulamadım, bu defa tebrik edeceğim kimse yok Alonso'da Button da yapması gerekenleri yaptılar, ekstra birşey yapmadılarıki bravo diyelim, Button 4 olduda Perez 10 veya + olsaydı bravo derdik ama araç kuru zemıne iyi adapte olmuskı Perez ile fazla fark olmadan finiş gördü, (tek gözümüze çarpan Button'nun cesur ve agresif sürüşünü görmeyeli çok çoook uzun zaman olması) keza Alonso da öyle yapması gerekeni yaptı eğerki Webberi arkasında tutabılmıs olsaydı kocaman bir bravoyu hak ederdi..(çok tuhaf Yumusak Alonso Sert Webber'e bir kere atak tesebbusunde bulundu aynı turun sonrasında baktıgımda fark 1 saniyeyi geçmişti 🙂 bu herşeyı acıklıyor..)

    Webber goodby renkli ama çok hızlı olmayan pilot, Massa yaptığın ve yapamadığın (yapamadıkları daha cok) şeyler için tesekkurlerımızı sunuyoruz 🙂

    Hoş geldin Raikkonen, Hoş geldin Magnusen 🙂 Yazıklar olsun Hulkenberg'i Force İnd. 'ya mahkum bırakan kadere (Takım patronlarına, parası olan MAL'lara)….:)

  11. aracın pilotla beraber min ağırlığı baz alınıyor isterse vettel 1 kilo olsun gene tartıda araç+sürücü aynı cıakcak sadece mühendisler ağırlık dağılımını daha rahat daha dengeli yaparlar. 0,6 sn fark sadece sürücü agırlıgından kaynaklanması sana mantıklı geliyorsa diyecek başka bir lafım yok.

    summarized versiyonda daha anlaşılır yazılmış, kuralı tam olarak öğren önce.
    "Cars must weigh at least 642kg (including the driver but not fuel) at all times."

    seneye bu limit 690 olacak ama sorun motorların cok agır olması ver araçlarda , özellikle agır sürücülerin araçlarında, safra koymanın neredeyse mümkün olmaması.

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kusura bakarız çünkü sırf Vettel'e laf sallamak için yorum yapıyorsunuz.Vettel ve Horner kendileri dile getirdi Mark yol verilipte galibiyet almayı isteyecek bir pilot değil yarışçı ruhuna terstir onun dediler.Mark yeterli performansı olsaydı zaten kimse karışmayacaktı.Markın sessizlik kaskıda çok şey konuşucak göreceksiniz diyenlere cevap olmuştur.Mark'ın yediremediği şeyler oldu ama bunu daha sonra dile getirdi bu tarz durumlarda bazı şeyleri pilotların hazmedememesi çok doğaldır.

  13. onu vettel nasıl düşünüyor acaba tamam dediğin güzel bişey yapılsa güzel olur ama vettel belkide kariyerinin sonun schumacheri geçmek istiyordur ve şimdi 1 yarış galibiyeti vermiş olsa ilerde bıraktığında 91 galibiyette kalırsa rekora ortak olmuş olur 1 yarış 1 yarıştır rekor kırmak istiyen biri öyle düşünmüyordur eğer 92 galibiyeti olmuş olsaydı ozaman vermeseydi istediğini söyle 🙂

  14. benim anlatmak istediğim o değildi adam istediğini yapana kadar her yol mubah mantığıyla gitmiş olabilir ama iş vefa borcuna gelince karşılığını vermiştir, demem o ki bugün vettel webber'e yol verse bir yerlerimi eksilirdi acaba adamın son yarışı bi jest yapılabilirdi.

  15. Teşekkür ederim beni anladığınız için.

  16. bişey bilmiyorsun konuşma bari ayrıca schumacheri de sevmeyen yoktur herhalde http://www.youtube.com/watch?v=EyHUygPQ38E

  17. http://www.youtube.com/watch?v=M3w3e4cAl7k

    walla vettelci arkadaşlar kusura bakmasın ama yukarıdaki videoyu izledikten sonra neden schumacher'in büyük pilot olduğunu daha iyi anladım sanırım vettel 120 kere şampiyon olsada bukadar büyük pilot olamayacak.. anlayana

  18. her kilo 0.035secs ekliyormus 17×0.035=0,595 bu yarım saniyelik fark demek

  19. bak burda bu senenin kilo kuralları var http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/technical_regulations/8711/fia.html
    burda da gelecek senenin ve burda 1 kilonun kaç saliseye yansıdığını söylüyor
    http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/24568089

  20. vettelle webber arasında 17 kilo var araçları aynı kiloda 17 kilo saliselere etki ediyordur mutlaka

  21. Şu anki ağırlık dağılımında pilotların ağırlıkları aracın hızına etki etmiyor.O gelecek sene.

  22. Aşağıda birileri hala legal olmadığına inanamıyorum yazmış. Vettel in bir sürü avantajı var adrian newey bunu kabul etmeyen yok diğer avantajlarından biride ise adam 58 kilo, alonso 68, webber 75 kilo bunun saniyelere çok etkisi oluyordur kesin, bide adamın artık yetenekli olduğunu kabul edin 4 şampiyonluk aldı insaf 1 şans olur tamam 2 hadi gene olsun 3ü de 4 ü şans değil illegal bu araç kesin deyip durdunuz sonuçta vettelin şampiyon olmasından FIA nın ne gibi bir çıkarı olabilirki illegal araçla yarışmasına izin versin

  23. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ben de 2004'den beri renault taraftarıyım ancak "sarı çaydanlık" olan takımın taraftarıyım Renault ne kadar bizim takımımız derse desin ne kadar başarılarını takdir etsem de asla RBR taraftarı olmadım Renault ne kadar başarılı olursa olsun asla kimsenin takdirini kazanmadı ve yeni motorun gelişimi Mercedes'in yarısı adamla gerçekleştiriliyor ancak gelecek yılki motor türünde en uzman takım bana göre Renault diğer iki üretici biraz zorlanabilir Mercedes bazı yol araçlarında da motorları Renault'dan alıyor ancak Ferrari'nin Fiat desteğini de unutmamak lazım. Gelecek sene motorların Renault>Ferrari=Mercedes şeklinde olacağını tahmin ediyorum ama bahsettiğimiz markalar bu işin en iyilerinden üçü o yüzden sadece bu benim tahminim farklı şekilde gerçekleşmesi de beni şaşırtmaz.

    Benim dileğim F1 motorlarında kısıtlamaların farklı olması günümüz F1'i ülkemizin otomobil vergi sistemine benziyor benim isteğim ise Avrupa gibi motorların emisyon ile kısıtlanması bence motor gelişiminin önü açılmış olur hem de motor kısmında da geliştirme yarışı hız kesmez.

  24. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Sezon Brezilya gibi güzel bir piste rağmen vasat bir mücadele ile bitti.Kısaca özetlersek ;

    – 2 gündür sel götüren Brezilya'da bir türlü yağmur yağmak bilmedi.

    – FIA'nın saçma incelemeleri devam etti.Tekerlek tekerleğe mücadele eden Perez – Di Resta ikilisinde Perez'in lastiği atak sırasında Di Resta'ya sürttü diye az kalsın ceza alacaktı.Ne saçmalık !

    – Vettel aldı başını gitti,Webber her zamanki gibi yetişemedi.Alonso uzun zaman sonra rekabetçi bir yarış çıkardı.

    – Mclarenler olaylardan da faydalanarak yükseldiler.Force India ve Sauber'in bile elde ettiği 4.lüğü son yarışta da olsa almayı başardılar.Perez son 4 yarışta 26 puan aldı,Button'ın 2 katı.F1'de olmayı hak ediyor.

    – Mercedes vasattı.Hamilton'ın Bottas'ı biçtikten sonra olaya şaşırması dahada ilginç oldu.Aynaya bakıver kardeş…

    – Lotus'un zaten az olan 3.lük ümidi Grosjean yolda kalınca hiç kalmadı ve Kovalainen'in vasat performansı nedeniyle 18'de 18 puan alan takım 19.yarışı "0" la kapattı.

    – Hulkenberg aracının el verdiği ölçüde gitti.Ne parladı ne söndü.İtalya'dan sonra gelen performansı sayesinde pilotlarda 10. oldu.F1'de olamazsa gelecek seneye diyecek söz yok.Alt serilerden çaylakları topluyorlar yetenekliler dışarıda kalıyor…

    – Massa ceza almasa 4.olurdu.Ceza aldıktan sonra yavaştı.

    – Williams çok yavaştı.Maldonado tur yemesini bile bilmiyor gerçekten…

    Özetle ; 2013 çok sıkıcı bir sezondu.2014'ün ilk yarısında da bu tarz yarışlar olusa F1 benim için biter…

  25. Adam Renault taraftarı ve son dört sezonun şampiyon takımı Renault motoru kullanmış. 2013 sezonunda 2012'de olduğu gibi Renault motorları Mercedes ve Ferrari motorlarından daha fazla puan topladı. Renault motorları sanrım 5 kez ilk 3 'te bitirdi bazı yarışları. Hız pisti Belçika'yı ve İtalya'yı kazandı. Şimdi lastikti, aerodinamiydi diyip başarıyı hor görmemek gerek. Aynı başarı Ferrari Ya da Mercedes motorları tarafından kazanılsaydı onlar da tebrik edilecek , bu başarıdan dolayı övüneceklerdi. Elbette Renault Engine için harika bir sezon olacak.

  26. Webber'i sırf bu çılgınlıklarından dolayı dahi özleyeceğiz. Adam podyumda milyonların gözü önünde düştü umrunda değil. daha da çıldırdı 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=JGdQsaTF89E

  27. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu iyidi 🙂

  28. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Anti Buttoncılara selam olsun. Alonso elinden geleni yaptı ve podyumla tamamladı sezonu, Webbere de çok fazla direnmedi gibime geliyor zaten son yarışıydı adamın ne uğraşacağım dedi 😀

  29. Muhteşem (!) bir sezon bitti.
    Eğer 2014 bu sezondan güzel olacaksa, 10 ay bile beklemeye değer. Doğru düzgün bir yarış görmeyi özledim.

  30. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    sezon iyi gidiyordu aslında takiiiii rbr nin ve mercedesin lastik değişimi ve pirellinin lastikleri patlatmasına kadar, lastikler değişince ,ferrari geriledi, lotus daha az geriledi, force india kayboldu ve rekabet bitti, rbr ye ve mercedes e hediye oldu ,hemde baya güzel bir hediye

    bernie horner yerime geçsin demişti ,aralarında da iyi muhabbet olduğunu anlamış olduk yoksa bernie gibi paragöz biri, yerine kendi gibi olmayan birini istermi ? sezon un ilk kısmı böyleydi

    kimi fanları olarak 2. kısmı ise bize ve 2.3.4 cü olan pilotlara ait ,lotus kimi ikilisinin sezonu da takiiiiiiiii kimi ferrari ile anlaşıncaya kadar sürdü ,ilk fren problemi olduğunda ,garaja çektikten sonra ,zaten bazı arkadaşlar ile burnumuza lotus un birşeyler çevirdiği kokuları gelmişti ,ardından grojean ı geçen kimi ye baskı yapması istemesi takımın, ardından uzun şasi meselesi ,ardından küfürler ve en son kimi nin dikkat etmeksizin kaza yapıp ameliyat olması bizleri üzdü ,son 3 yarış puan alamadı ,1 yarıştada kimi ye uzun turlar attırıp gro ya ezdirmeler v.s sezonu kötü yapan olaylar oldu

    hem lotus ,hem kimi ,sıra kaybetti ,alonso 2.liğini korudu, webber ve hamilton sıra yükseldi, çok büyük bir hata yaptılar,kendilerini bile düşünmeden , kimi ye de cezasını çektirttiler, neyse seneye ferrari ile kimi iyi işler çıkaracak, ya alonso, ya kimi şampiyon olur, 2 pilotunda az şampiyonlukları var ve yaşlarıda ilerliyor ,büyük rekabet olucak seneye,

    bu yarış sıradan geçti bazı bölümlerde karambol vardı ,yağmur yağmadı falan filan, he hamiltona ve massa ya ceza verilmeyebilirdi ama verildi webber kask için para cezası alır büyük ihtimal sezon çok kötü şekilde bitti dandik yani

  31. saçma ve sıkıcı sezon bittiği için çok sevinçliyim. umarım 2014 böyle geçmez, öyle olursa schuminin 2000li yıllarından daha beter olur. enazından rbr diğer takımlarla aynı hızda olursa fena olmaz…

  32. İyi o zaman Schuminin kalan rekorları güvende 🙂

  33. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Aynı kanaatteyim, bir rekor az kırsa bir yeri mi eksilirdi? Son yarışına çıkan takım arkadaşına bir jest yapsa bu olumsuz imajı bir parça olsun düzeltirdi belki. Ama o sırada kendisi doughnut yapmakla meşguldü. MSC de tüm şampiyonlar da hırslıydı, kimi zaman aşırıya kaçtıkları da oluyordu ama hepsi düzgün insanlardı. Vettel ise çoluk çocuk. Ama takım tarafından kollanması ömür billah sürmeyecek, o durumu nasıl idare edecek hep beraber göreceğiz

  34. yok helal falan.schuminin ünvanına göz dikenlerin iki lastiği randımansız çalışsın 🙂

  35. Fia'yı Red bull'u ve hilelerini geçtim.Ama şu Hermann Tilke denilen adamın rezil pistlerinin farkına şu yarışta çok daha iyi farkına vardım.

  36. hadi bitti gitti kurtulduk.2014 için hazırlıklar erkenden başlar zaten araçlar falan da erken tanıtılacakmış çok beklemeyeceğiz yani.
    seneye rbr podyuma dahi çıkamaz.ferrari ve merccedes fena bi kapışma yaşayacaklar.kesin duyum .

  37. o kadar destek verdim bu alman veletine biraz fazla kaçırdık duayı ters tepti geldi bizim adamın rekorunu kırdı bacaksız 🙂

  38. Yarisi seyretmedim.Birsey kacirmamisim.Fiayi f1in icine ettikleri icin kutlarim.

  39. RENAULT ENGINE 30 dakika önce
    Benim için güzel bir F1 sezonuydu. Tutkunu olduğum markanın şampiyon olduğunu görmek gurur verici dört yıl arka arkaya. Hiçbir F1 SEZONU benim için bu kadar vedalarla dolu olmamıştı. V8 Motorların son sezonuydu. Efsane Williams Renault’un Renault motoru ile son yarışıydı. Açık sözlü her zaman dürüst peşin cevaplı adam gibi adam olan bir pilot’un son yarışıydı yolun açık olsun Wark Webber. İlk göz ağrım Enstone’de yarışmış her ne kadar tatsız bir ayrılık olsa da Kimi Raikkonen’in ayrılığı her neyse eski dost düşman olmaz. Kalanında gidenin de canı sağ olsun. Yeni takımında başarılar,Williams yeni turbo güç ünitesi ile umarım ön planda yer alır efsaneye de bu yakışır. Webber’e Porsche ile başarılar bunu sonuna kadar hak ediyor.

    güzellik anlayışınıza hayranım bravo böyle sezon az bulunur..)))

  40. yaw bi ferrari taraftarıyım diye demiyom bu kadar fark olmaz olmaz olsun hatta o arac illegal değilse ben de insan değilim az bi teknik bilgime rağmen benim fikrim denge demiri gibi bişey virajlara cok iyi ve aşırı hızlı giriyor

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Araç o kadar hızlı ki RBr nin, Alo yumuşaklarlan bile sert lastik takan Webber i geçemiyor. Bir de Vettel'in altındakini düşünelim.

    Bu arada yarış başında Vettel yapıştıracakmış Alonso'yu duvara. Bu ne korkudur birader, adam Alonso'ya yol vermemek için Rosberg'e geçiliyor.

    Bunlar buldukları bu illegal kers/çekiş kontrol dalgasıylan seneyede önde olurlar. Tek ümidim Reno motoru belki dayanıksız çıkarda, bu gün Gro ya olduğu gibi motorları ellerinde patlar durur. Yoksa yine müthiş bir iş yaptığını sanan bu kişinin zevzek çığlıklarını dinlemek zorunda kalacaz.

    Ve Massa, heleşükür Ferrari senden kurtuldu. Düz yolda giderken bile ihlal yapıyorsun. Üstüne zerre kadar bir hırs yok, ulan aracı patlat ne yapıyorsan yap bundan iyi. Kendi seyircinin önünde ezik ezik olduğun yere razı oluyorsun. Bak Lewis de geçti pitten, adam 2-3 kişiyi yine geçip puanını aldı. Bu gün giden ikincilik sene başından beri senin bir işe yaramamandan kaynaklıdır. Bu gün de 2 sıra kazansan Ferrari 2.olabilirdi.

    Bir sezonu daha kapadık, bakalım seneye neler olacak. Ferrari adına ümitliyim açıkcası pilotlarından dolayı ama araç kötü olursa yapacak bişey yok. Umarım Alo/Kimi ikilisi kavgasız gürültüsüz zevkli bir sezon geçirtir bize.Bu güne kadar pist üstünde birbirleriyen en ufak problemi olmayan kişiler yine problemsiz bir birliktelik geçirsinler. Hakeden kazansın.

    Her zaman olduğu gibi bu sezonda bizi yanlız bırakmayıp, F1 dünyasından anında haberimiz olmasını sağlayan site yönetimi ve sahiplerine de ayrıca teşekkür ederim. İyiki varsınız. Ellerinize sağlık..

  42. Senaryo 2015 sonrası için hajıı. Geçmişle bugünü Schumiyle Vettelin benzerliğini karşılaştırmam tamamen tekerrür analizi. Yarış kontrolü herkes gördü zaten. yani tamamen senaryo değil hajıı ☺ ☺

  43. Hamilton için tam bir eziyet haline dönebilir turbo motorlardan dolayı. Özellikle ilk sene zorlanabilir. Erken gaz kullanan agresif bir pilot Hamilton, ben en çok onun zorlanacağını düşünüyorum. Tabi bakıp göreceğiz belki de tam tersi olur. Çabuk uyum sağlayıp beni yanıltmasını umuyorum. İpek gibi bir motor olması pek olası değil turboların.:)

  44. Raikkonen Ferrari'ye ilk geldigi ve sampiyon oldugu senede 6 numara ile yarismisti, hayirlisi olsun 😉

  45. Vettel ve RedBull severlerin dışında kimsenin mutlu olmadığı ve hatırlamak bile istemeyeceği bir sezonu bitirdik. Cümleten geçmiş olsun.

  46. Bir sezon daha bitti, cok zevkli bir sezon olmadi ama yapacak bisey yok, yeni sezonu bekliycez artik 🙂 tebrikler Redbull ve Vettel'e..

  47. Alın yazısı yazmışsın hajı abi. Yarış kontrolün verdiği tepki için hem fikirim, abartılıydı. Gelecek sezonlar hakkında her şeyi yazmışsın onlara diyecek bir şey yok zaten hajı.

  48. Redbulldan bir takım emri veya vettelden bir jest beklerdim ama olmadı.Sonradan rekor egale ettiğini öğrendim. Vettel'in rekorlarla ne kadar çok ilgilendiğini de düşündükten sonra saçmaladığımı farkettim.

    Yarışın ilk turunda Rosberg liderken yarış çok heyecanlıydı gerçekten ama sonra yine stabilleşti.

    Çok sıkıcı bir sezondu. Sırf bitsin diye izledim yarışları. Sonunda bitti ama 4 ay da çok uzun be 🙁

  49. Olmasını istediğini oldurmamışlar gibi yazmişsin..

    Olur boyle, umut gerçekleşmeyince senaryo güzel yazilir.

  50. Hajılar yarış kontrol Ferrarinin 2.liğini çalıp çırpmıştır. Alonso ve Massa 3-4 olacakken Massaya komedi bir ceza verildi ve 27 puan yerin zımını boyladı. Bu hesaba göre Button 5, Rosberg 6 olacaktı, hamiltonda ya 8 ya 7. olacaktı çünkü cezayı çekmese dahi lastiği çıkmış zaman kaybetmişti. Mercedesler 6 ve 8. olacak gibiydi buradan 12 puan alacaklardı ferraride 27 puan alıp 2. olacaktı. Şimdiki tabloda ise 359 ile mercedes 2. Ferrari 3. görünüyor. Faydasız Massa bazı yarışlarda 1 er 2 şer puan fazla almış olaydı ikincilik tartışmasına dahi girmiyor olacaktık. Ne faydasız adammışsın Massa. Yolun açık şansın bol olsun, başarılı ol gittiğin yerde. Ama Ferrariye okkalı bir kazık attın bilmiş olasın.

    Lotusun Kovalaineni Kovanaindi arı soktu geri çıktı 1 puanlık faydası dahi olmadı. Anladıkki Briatore haklıymış. Valseschi gibi takımın içinde biri dururken dış kapının dış mandalını oturtursanız koltuğa olacağı buydu. Valseschi 1 puan dahi olsa alabilirdi gibime geldi. Vettel Schumi misyonunu tamamladı. Galiba Schumide 2004te böyle bir başarı yakalamıştı. Bu teoriye göre Vettel en zirveyi gördü ve artık gıdım gıdım düşüşe geçecek. Schumide 13 te 12 galibiyetle başlamış ve de 18 te 13 yapmış lakin 2005 sezonunda tepetaklak olmuştu. Eğer tarih tekerrürden ibaretse yeniden değişen kurallarla beraber bu sefer bir Renault değil, 1 Ferrari, Renaultun 4 yıllık üstünlüğüne son verecek. Eğer Vettel bir düşüş trendinede girerse bunun sonucu 2015 te tası tarağı toplayıp Mclarene gitmek olur. Mclarende de istediği aracı bulamazsa yerin dibine girecek bir yokoluş öyküsü başlar. 4 şampiyonluğa rağmen gram hatırlanmayan bir pilot. Bakalım zaman gösterecek bunu. Alonso'nun yada Raikkonenin 2014-2015 te en azından ikisinden birinin şampiyonluk kazanması kuvvetle muhtemel. Sonrası bilinmez. Alttan gelen gençler yada Hamilton efsanevi bir başarı zinciride başlatabilir. Alonso ve Raikkonen aynı anda giderse Hamilton ve Hulk aynı anda Ferrariye gelebilir benden söylemesi. Dertten tasadan karıdan kızdan kafası arınmış bir karaoğlan gridin en hızlı pilotu olabilir bunu zamanla göreceğiz. Geleceğin Ferrarisini en azından 2016-2020 arasını bu ikilinin götürmesini umuyorum.

  51. Ben bu aracın legal olduğuna inanamıyorum.Olmuyor yani.Hadi şu pistte 0.3-0.4 saniye hızlı olsalar anlayacağımda her tur 0.8 saniye fark atmak da ne demek oluyor.

  52. Benim için güzel bir F1 sezonuydu. Tutkunu olduğum markanın şampiyon olduğunu görmek gurur verici dört yıl arka arkaya. Hiçbir F1 SEZONU benim için bu kadar vedalarla dolu olmamıştı. V8 Motorların son sezonuydu. Efsane Williams Renault’un Renault motoru ile son yarışıydı. Açık sözlü her zaman dürüst peşin cevaplı adam gibi adam olan bir pilot’un son yarışıydı yolun açık olsun Wark Webber. İlk göz ağrım Enstone’de yarışmış her ne kadar tatsız bir ayrılık olsa da Kimi Raikkonen’in ayrılığı her neyse eski dost düşman olmaz. Kalanında gidenin de canı sağ olsun. Yeni takımında başarılar,Williams yeni turbo güç ünitesi ile umarım ön planda yer alır efsaneye de bu yakışır. Webber’e Porsche ile başarılar bunu sonuna kadar hak ediyor.

    Şimdi mutluluk zamanı V8 de en çok kazanan istatistik olarak birinci sırada olan RENAULT SPORT F1. Sezon bitti gelsin 2014 sezonu gelsin V6 turbo motorlar gelsin TEKNOLOJİKLER DONANIMLAR BİZİ GÜÇLÜ KLANDA BUDUR İŞTE…

  53. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Massa inceleme altına alındıktan sonra telsizden uyardılar. 1-2 tur sonra da ceza geldi

  54. Yağmur gelseydi daha iyi bir yarış olacaktı.

    Grosjean'ın Renault motoru erken bıraktı. Bu yılın yarışta yaşanan motor arızalarını sayabilen var mı?

    Massa'yı telsizden çizgiler konusunda uyardılar aslında. Adamlar uyaramadan ikinci defa mı yaptı? Ben göremedim. Ceza ondan dolayı gelmiş olabilir.

    Hamilton-Bottas kazası düz bir yarış kazasıydı aslında. Jantlar takılınca Bottas'ınki parçalandı. Hamilton'ın aynasızlığının da etkisi var tabi. Güvenlik aracı ihtimali olunca Red Bull'ları panik halinde görmek güzeldi 🙂

    Vettel son düzlükte yavaşlayıp galibiyeti Webber'e hediye etseydi eminim ciddi oranda sempati kazanırdı. Olsun, belki böylesi daha iyidir.

    Webber'in kaskını çıkarmasına normal şartlarda mutlaka ceza gelmeli. Güvenliğin hiçe sayılması demek bu. Ama belki FIA bi güzellik yapar da vermez…

    Geçmiş olsun. Bir sezonu da bitirdik. Gelsin 2014.

  55. bu arada grosjean hala koşuyormuş 🙂

  56. Yusuf  Hitay avatarı

    teşekkürler bilgi için.

  57. Yalan yok: Yarış esnasında yazdım yorumları ve hesaplarken yanlış hesaplamışım anlaşılan 🙂

  58. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Nihayet sezon son buldu. Mark Webberi özleyeceğiz yolu açık olsun. Yarış yağmur olmayınca klasik brezilya yarışlarına göre keyifsiz geçti. Felipe Massa yine gider ayak yaptı yapacağını takımlar şampiyonluğunda 2. liği mercedese hediye etti. Aldığı paranın hayrını görmemesini umuyorum çünkü haketmedi. Hamilton kendisine yakışmayacak bi hamleyle bottasın yarışını mahvetti. Mc Larenler yarışa renk katan tek takımdı 2 pilotuyla beraber inanılmaz bir yükseliş sergilediler onlara da tebrikler. Rakibimiz olsa da Mc Larenin bu kadar yavaş kaldığı bir sezonun bi daha tekrarlanmamasını diliyorum. Alonso yine üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ancak startı iyi değildi vettelin dışına doğru açılmasa 2. dönebilirdi virajı ama sonuç yine bundan iyi olmazdı. Redbull pit ekibi bu yarış çok fena çuvalladı 1.9 sn oldu 9 sn.

  59. Eray Parlak avatarı

    Çok sıkıcı,boğucu,heyacansız unutulmuyacak anısı olmuyan gereksiz bir sezon bitmiş oldu.
    Vettel ve Redbull lastikler sezon ortasında değiştikten sonra adeta kopup gittiler.Diğerleride sadece izlemek zorunda kaldı.
    Herkes doğal olarak Vetteli ve altına süper aracı veren Redbull takımını eleştirip durdu.
    Eleştiriler bir nebze haklı buna katılıyorum illegal işlerde yapmış olabilirler bunada inanıyorum ama bir gerçek varsa oda Redbull, az laf çok iş yaptı sürekli çalıştılar zorladılar en sonunda domine ettiler F1'i.
    Büyük bir tebrik hakediyor Redbull ve Vettel. Başardıklar kolay birşey olmasa gerek.

    Webberin başına gelmiyen kalmadı bu sene onun verdiği bir motivasyon kaybıda performansını büyük ölçüde etkilemiş olmalı Webber bukadar farkla mağlup olmazdı.

    Mercedes takımıda 3 sezon boyunca Schumacher ile çalışmanın meyvelerini bu sezon aldı ve takım büyük bir sıçrama yaptı onlarıda tebrik etmek lazım.

    Uzun lafın kısası Schumacher olmayınca Formula 1 in tadı yokdu benim için ilk defa bu sezon bu yarışı başından sonuna izlemiş oldum onda bile sıkıldım umarım seneye izlenebilir bi hal alır..

  60. 2004 yılında da tüm sezonun pazar günleri yağışsız geçmişti.

  61. Bu yorumu geçen hafta yapacaktın 🙂
    Ben de istemezdim kırmasını; ama bence tam tersi Schuminin rekorunu kırana helal olsun 🙂

  62. Ahahahaha. Koptum valla. O kadar şampanyadan sonra kaymamakta elde değil aslında. 😀

  63. Dünün aksine oldukça keyifli bir yarış geçirdim. Belki de McLaren'in 2013 yılındaki tek en iyi yarışı olduğu içinde olabilir. 🙂

    McLaren pilotları sabah ne yedilerse Terminatör'e dönmüşler. İkisi de çatır çatır ataklar yaptılar.

    Tabii bunda McLaren'in muhtemel kuru zemin ayarı yapması da etkili olabilir. McLaren gerçekten oldukça dengeli ve hızlıydı. Button 10, Perez ise 13 sıra yer kazandı yarış startına göre.

    Mercedes'ler iyi başladı sonra biranda yavaşladılar. Onlarda muhtemelen yağmura dönük ayar yapmışlar McLaren'in aksine.

    Alonso'da çok iyiydi. Elinden geleni yaptı ancak Red Bull'un hızına karşı koymak imkansızdı. Massa iyi gidiyordu ama cezadan sonra performansı düştü ve rakiplerine ayak uyduramadı.

    Ceza demişken 12 yılı aşkındır Formula 1 izliyorum pit çıkışındaki beyaz çizgi ihlalini çok gördüm ama pit girişindeki beyaz çizgi ihlalinden ceza alan ilk pilot olarak Massa'yı gördüm. Yeni mi uygulamaya kondu yoksa hakemlerin kafası mı güzeldi bilemiyorum

    3.5 ay yarış yok. Herkese iyi tatiller ve iyi kış testleri diliyorum. 16 Mart 2014'de görüşmek üzere.

  64. Zevksizlikler şaheseri bir sezonu sonunda bitirdik, Doğrusu özgür haftasonlarına kavuşmak ilk kez bu kadar sıradan gelecek.

    İlk bir kaç tur hariç Brezilya standrtlrına göre, sıradan ve zevksiz bir yarişti.

    Geldi geçti,

    2014, fark yaratacaktir, eminim,

    Ferrari'de RAI'nin gelmesi, iki pilotu da zorlayacaktir, kanaatim ALO ilk bir kaç haftadan sonra RAI yi yenecektir.

    Mercedes'de bu sene belirgin olmayan pilot farklılığı HAM lehine görülecektir. Özellikle aracın tasarimi, ve turbo motorların surus etkisi tam HAM tarzi olacaktir.

    REDBULL da RIC acaba bir gösterge olacak mi. Eger ilk yarişlarda balon gibi patlamazsa, VET için WEB den daha zorlayıcı olacaktir.

    LOTUS, ikici pilotu belli olmadğindan gene bir kapalı kutu olacaktir. GRO, bu seneyi kotu noktaladi ama son haftalardaki yukselişi, RAI nin gidişi vs ile iyi bir sene başlangici yapacaktir..

    2014, keyifli bir sezon olmazsa, F1'den sogumaya devam edecegimiz kesin…

    Umarız 104 günlük bekelmeye degecek guzel ve keyifli yarişlar izleri..

    trf1.net'e not: Yeni sezona , yeni bir arayuz tasarimi, ve tam mobil uyumlu bir tasarim değişikliğine gidersiniz..

  65. Ulen okuyan da aracı sen sürdün sanıcak. Ne kıskanıcam benim arabam senin arabanı döver hııhh 🙂

  66. vettel alehine yorum yazanlar schuminin 5 şampiyonlunu alonsonun 2 buttonun nasıl şampiyon oldunuda yazabilirler mi yavaş araçla şampiyon olan tek sürücü yada takım yazsınlar vettel hızlı aracın hakkını veriyor hatasız istikrarlı kullanıyor aracını seneye şampiyon olamaz yada şampiyonla yarışamazsa yazılacak yorumlarıda şimdiden görebiliyorum alonso 4 sezondur ferrariyle bi cacık yapamıyor 2010da son yarış 2012 dede 40 puan öndeyken şampiyonlu red bulla vettele hediye ettiler şidi çıkıp vettele çamur atmayın

  67. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Webber'e Le Mans 'ta Başarılar Güzel Bir Sürüş Çıkarttı Bugün Yine.Vettel Bildiğimiz Vettel'di Ama Sezon Boyu Hatasız Sürdü Bu Yüzden Tebriği Hakediyor.

    Yarışın Yıldızı Button'a Ayrı Tebrikler.Sert Lastiklerle 15.Sıradan 7.Sıraya Çıktı İlk Pitlere Kadar Sonra Da Devam Ettirdi Yükselişini Ve 4.Oldu Mclaren Podyuma Çıkamadı Bu Sezon Üzüldüğüm O Oldu Perez De İyiydi Ona Da Tebrikler.

    Alonso Da Sanırım Alabileceği En İyi Sonucu Aldı 3.lükle. Bir Tebrik De Ona.

    Seneye Sanırım 16 Mart 2014'te Olacak İlk Yarışımız Nerden Baksan 4 Ay Of Ki Ne Of.Umarım Seneye Güzel Rekabetçi Olur Herkese İyi Tatiller.

  68. Yanılıyor olabilirim ama sanırım 2004 sezonunda da hiçbir pazar günü yağmur yağmamıştı.

  69. Yusuf  Hitay avatarı

    o yağmur yağmadı ya…

    yağmursuz geçen ve yağmursuzluğu aklımda kalan ilk sezon.

  70. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Bugün anladım ki Webber'i gerçekten çok özleyeceğim.

  71. webber on numaraydı 🙂

  72. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Muhteşem bir sezonun sonuna geldik. Şimdi başarısızların içindekileri nefretleri kusma zamanı işte şimdi bizim başarımızı kıskananların konuşma zamanı.Muhteşem duygular içerisindeyim tüm takıma sonsuz teşekkürler muhteşem iş çıkardılar her şeyi hak ettiler.

  73. tebrikler alonsoya massanın yaptıgı iş değildi

  74. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Markın düşüşü neydi öyle podyumda:)

  75. Hayret ettim Vallaha …

  76. Yusuf  Hitay avatarı
    Ferrari aldı takımlarda ikinciliği. Gelen geçenden tokat yiyen Rosberg'iyle ve gereksiz yere pit cezası alan Hamilton'uyla Mercedes'e ve Pirelli'ye dua etsinler.
    Memo Ferrarioğlu: Dediğin oldu, mucize gerçekleşti, inş. Canım yaa lafımı yedim burda 🙂

    nasıl oldu o?

  77. Ferrari 5.-6 oldu kimi 6 numarada yarışacak :S :S

  78. Mercedes 2. oldu yanlışın var.

  79. Mercedes 2. oldu yanlışın var.

  80. Schuminin rekorunu kıranlara hakkım haram zıkkım olsun

  81. en iyi 7. araçla 3. olan alonsoya tebrikler :).

  82. Duhan Peker avatarı

    Tek diyebileceğim şey.
    Yarışın en iyi takımı:McLaren
    Yarışın yıldızı:Jenson Button

  83. vettelin hakkettiği cok ama cok nadir yarıslardan biriydi.

  84. Her şeyden önce:
    Yarışa renk katan 2 isim vardı:
    1. Gelen geçenden yarışın ilk bölümleri ağırlıklı olsa da tüm yarış boyunca herkesten tokat yiyen Rosberg.
    2. Her ne kadar birbirine çok yakın ve hatta 0,1-0,2 saniye daha hızlı olsa da McLaren'iyle harika geçişler yapan Button. Bu Button bütün yarışlarda böyle olsa Senna mezarından dirilip gelir de Button'a plaket verir.
    Bir de Perez yerine bugünkü gibi bir Magnussen olursa McLaren Honda'yı 2015'te tahmin edebiliyorum yarışları domine ederken.

    Biraz uzun olacak ama uzun bir süredir bu kadar bol vakit bulup da yorum yapamadığımdan geçiyorum yorumlarıma.

    Start anı güzeldi. Massa her zamanki gibi fırtına gibi kalktı ki Massa'nın da başka hiçbir vasfı yok ve bu vasıf da daha ziyade Ferrari'nin kalkış gücünden kaynaklanıyor. En azından Ferrari'nin takımlar şampiyonasında 2.liği için elinden geleni yaptı. Beceriksizin önde gideni olup bir de pit cezası almasaydı iyiydi. Bir de utanmadan ota b.ka kızıyor telsizden. Lan bir sus; beceriksizsin işte. Sanki rakip takımlara çalışıyor. Aferin lan Williams'lı Massa.

    Alonso da muhteşem kalktı ama Vettel engelledi. Yoksa ilk turdan liderliği alabilirdi. Yarışın kalanında da aracı neye izin veriyorsa onu yaptı. Takım şampiyonasında tek başına bu kadar yük hiç kolay değildir. En azından seneye Alonso-Raikkonen ikilisiyle daha rahat olacaktır Ferrari.

    Vettel her zamanki gibi 1 başla 1 git 1 bitir modundaydı. Vettel rezil kalktı ama yokuşa denk geldiği için olsa gerek. Hatta ilk tur kalkışta kendisini geçen Rosberg'i geçince fanları geçiş yaptı diye havalara uçmuştur. Lakin gördük ki Rosberg'i gelen tokatladı giden tokatladı. Bu arada hiç kimse 2012 Abu Dhabi demesin; orda araç yarış ayarlarıyla çıkmıştı. 2012 Interlagos (Brezilya) için lafım yok. Gerçekten çok iyiydi ama 2013'e hazır hale getirilmiş 2 saniye ve belki de daha fazla hızlı bir araçla yolverencibaşı Toro Rosso ve Alaman milliyetçiliği yapan Michael Schumacher'e dua ederek o kadarını da yapsındı artık ve yaptı da zaten.

    Mercedes'ler kendi çapında eğlendiler. Hamilton, Rosberg'den bir nebze daha iyiydi. Şans yanında olmayıp lastik patlatsa da. Seneye araç Hamilton'a uygun yapılırsa ve motor avantajları da olursa bu kavruk oğlanı durdurmak çok çok zor olacaktır. Hilebull kazanacağına eski bir McLaren'li kazansın daha iyidir.

    Ferrari aldı takımlarda ikinciliği. Gelen geçenden tokat yiyen Rosberg'iyle ve gereksiz yere pit cezası alan Hamilton'uyla Mercedes'e ve Pirelli'ye dua etsinler.
    Memo Ferrarioğlu: Dediğin oldu, mucize gerçekleşti, inş. Canım yaa lafımı yedim burda 🙂

    Grosjean'a iyi oldu; hem kendisinin hem de Lotus'un bir tarafı fazla kalkmıştı son 4-5 yarıştır. Müstehaklarını buldular. Kovalainen için yorum yapma gereği yok; 2 yarışta ancak bu kadar olurdu tam da sezon sonunda.

    Bu MALdonado parasıyla değil de yeteğiyle koltuk bulmaktan bahsediyordu değil mi? Ulan bildiğin kasapsın; ne yeteneği? Buna parası için koltuk veren takım 2 katı parayı araç tamirine harcıyordur muahahaha

    Webber son yarışı itibariyle elinden geleni yaptı ama hilebullun Vettel'in üst üste yarış kazanma serisini bozmak istemeyeceği bariz belliydi. Yoksa son yarışında muhakkak ki kazandırırlardı Webber'e ayıp olmasın da kıyak geçelim diye.

    Hilebull nadir göreceğimiz şekilde ilk pitlerde Webber ile ve her ne hikmetse her zamankinin aksine ikinci pitte de Vettel'de de hata yaptılar, hiç etkilemese de. İlk pitlerdeki hatada Webber ile sıra kaybettiler Alonso'ya, her ne kadar yerini geri almış olsa da. Hilebullda nasıl bir araç varsa artık: Pitten hemen önceki virajda Ferrari'ye öyle bir yetişiyordu ki ohannes burger falan oldum. Webber'in araçta böyleyse Vettel'in aracı düşünmek dahi istemiyorum.

    Umuyorum ki seneye Hilebull layık olduğu yere yani puan alma barajı bölgesine düşecek. Düşmese bile bu kadar şebekçe yarışlar kazanamayacaklar.

    Ayrıca ilk sırayı hariç tutarsak son derece güzel bir yarış oldu. Zaten Brezilya demek karambol demektir. Ön grup olsun orta grup olsun arka grup olsun gayet güzel mücadeleler izletti bizlere. 2010'dan beri uyumadığımız ender yarışlardan birisi oldu. 2014'teki her yarışın ilk sıra da dahil olmak üzere böyle geçmesi dileğiyle.

    Pirelli'ye yorum yapmayacağım bir yarış olacağını aklıma dahi getirmezdim; enteresan…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir