Hamilton, Bottas ile Yaptığı Kazaya Şaşırdı

yazar:

kategori:

Williams pilotu Bottas yarışı dördüncü sırada sürdüren Mercedes pilotu Hamilton’dan yediği turu geri almaya çalışırken, ikili Descida do Lago virajının frenleme noktasında birbirlerine temas ettiler.

Bunun ardından Hamilton’a kazaya sebebiyet vermekten pitten geçiş cezası verildi. Aynı zamanda lastiği patlayan Hamilton yarışı dokuzuncu sırada tamamladı. Bottas da yarışa veda etmek zorunda kaldı.

Hamilton: “Galiba kazaya ben sebebiyet verdim ama arka gruptan bir araç beni geçmeye çalışıyordu.”

“Aslında ne olduğunu gerçekten bilmiyorum. Tekrarları izlemem gerek.

“Anlayamıyorum. Sola yöneldim. O geç fren yaptı ve temas ettik. Ama görünüşe göre ben bir yerde hata

 yaptım.”

“Takım adına güzel puanları kaybettiğim için üzgünüm. Fernando’yu yakalıyordum. En azından onunla mücadele etme şansımız olacaktı.”

Mercedes takımı bugün alınan sonuçlarla markalarda ikinci sırayı elde etmiş olsa da Hamilton yine de çok mutlu olmadığını söylüyor.

“Önemli olan takımın ikinci sırayı elde etmesi ama bunun dışında ben kendi performansım açısından iyi bir sene olduğunu söyleyemem. Umarım gelecekte daha iyisini yaparız. Şu anda çok pozitif bir durumda değilim ancak eminim önümüzdeki kış arasında daha iyimser olacağım.”

 

 


Yorumlar

  1. Onur Gentas avatarı

    Böyle bir sonuca nasıl vardınız acaba? Aynı araçla yarışmayan 2 pilotu neye göre kıyasladınız? Kaldı ki yarışa hep en önden başlayan, en iyi araca sahip ve kimseyi geçmek zorunda bile olmayan bir pilot Vettel.
    Alonso ve Hamilton'ı kıyaslasanız anlarım da aynı takımda yarışmış 2 pilot fakat sizin mantığınızla Vettel Alonso'dan da, Raikkonen'den de iyi pilot.

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sanki Hamilton'ı geçince turunu geri almışmı olacaktı tamam hamilton'un hatası var ama bottas'ında sağında biraz daha boşluk vardı neyse bitti geçti…Bana göre son 2 senedeki en iyi geçişlerden biri

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bir Vettel Değilsin Hamilton 😀 Adam Pistte En Hızlıydı Ama 2 Tane Tur Bindirdiği Adam Kendisini Geçti 😀 Gerçi Sebastian'da eski lastikler vardı geçildiği pilotlar ise o tur pitten çıkmıştı 😀

  4. suzukada(massayla) , spada(kobayashiyle) şimdi de interlagosta(bottasla) aynı hata… eh be lewis

  5. Hamilton'un bu sene çok geliştiğini düşünüyorum. Özellikle mental açıdan çok iyi iş çıkarttı. Çok daha sakin ve olumlu geliyor bana. Önceden çok agresifti. Tabi ki şampiyon bir pilot ancak komple pilot kavramına çok daha iyi oturuyor şu anda. Konuya gelince kendisi de kabul edecektir tekrarları izleyince. Kendisi hatalıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir