Almanya GP Öncesi Honda

yazar:

kategori:

Jenson Button

Almanya GP için beklentilerin neler?

Jenson Button: Almanya GP için hedeflerimiz her zaman olduğu gibi araçtan maksimumu çıkarmak ve iiy bir sonuç almak. Şu anda orta grupta rekabet çok yüksek ve tahmin yürütmek neredeyse imkansız. Hockenheim testleri başarılıydı ve bu hafta sonu performansımızın nasıl olacağını görmek için sabırsızlanıyorum.

Hockenheim pisit hakkındaki düşüncelerin neler?

J.B.: Her zaman Hockenheim’de yarışmaktan keyif aldım ve 2004 ve 2005’te podyumda bitirdiğim için bazı iyi anılarım var. Bazı iyi geçiş noktaları var, büyük mücadeleler olabilir ve bu da yarışı izlemeye gelenlere keyifli anlar yaşatır. Eğer sıcaklık ve nem değerleri yüksek olursa oldukça zorlayıcı bir yarış olabilir ve orta ve yavaş hızlı virajlarda lastiklerin üzerinde çok fazla baskı olur.

Rubens Barrichello

Britanya’daki podyumunun ardından Almanya’dan beklentilerin neler?

Rubens Barrichello: Silverstone’un ardından pazartesi sabah kalkıp kupayı görmek güzeldi. Tekrar podyuma çıkmayı beklemiyorduk ancak hak edilmiş bir sonuçtu ve takım adına bu sonucu kazandığım için çok mutluyum. Ancak Silverstone’daki sonucun yağmurlu havanın etkisi ile kazanıldığını biliyoruz. Bu yüzden RA108’in performansını geliştirmeye devam etmeliyiz. Hockenheim testlerinde bir adım daha geliştik. Bu bakımdan yarış hafta sonu rakiplerimize oranla nerede olduğumuzu görmek ilginç olacak.

Pist, senin ilk galibiyetini aldığın pist ile aynı mı?

R.B: Benim Formula 1’deki ilk galibiyetim 2000 senesinde Hockenheim’de geldi ve bu bakımdan benim için oldukça özel bir pist. Pistteki değişiklikler burayı seviğim halinden başka bir pist haline getirdi ancak yine de hâlâ güzel bir pist burası. Özellikle sert fren anında geçiş mümkün ve hva koşulları ile yarış heyecanlı olabilir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir