Felipe Massa Neden Ceza Aldı?

yazar:

kategori:

Interlagos pistinin sıradışı pit girişi yıllardır sorgulanıyor çünkü ana düzlüğe çıkarken yarış çizgisi pit yolunun solunda kalıyor. Bu da pite giren araçların yavaşlaması halinde arkadan gelen hızlı araçların vurması endişesini gündeme getiriyor.

Bugünkü yarıştan önce Charlie Whiting, sürücüleri pistin o bölümü ile ilgili uyardığı için bugün yarışta sınırı aşan Felipe Massa’ya ceza verildi. Gönderilen fotoğrafa göre pilotlar C bölümüne gelmeden çizginin sağına geçmeleri gerekiyordu. C ve D arasındaki çizgilere dört tekerleğin çıkmaması gerekiyordu ve Felipe Massa orada pist sınırlarını aştı.

Yarıştan önce takımlara bir fotoğraf gönderildi ve pist sınırları o fotoğrafta herkese gösterildi.

Massa’nın belirtilen yerin dışına dört tekerleğiyle birlikte çıkması nedeniyle kendisine ceza verildi.

Massa kuralları çiğnediğini kabul ediyor. Massa “Çizgiyi bir kaç kez geçtim ancak orada bunu yapan tek ben değildim. Bu kuralı yeni icat ettiler.”

“Bunu yapmanız gerekiyorsa orada geçen herkesi cezalandırmanız lazım.” dedi.

Stefano Domenicali “Evet uyarı vardı ancak bu çok sert oldu. Gerçekten güvenlikle ilgili bir sorun yoktu ya da herhangi bir avantaj elde etmedi.”

“Bir çok zaman pist kurallarına uyulmadığını görüyoruz. O karar verildi ve sonuca bakarsak çok sert oldu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Yarışın sonunda dikkat ettiniz mi bilmiyorum Vettel'de burayı 4 lastikle geçti. Ama o 1 defa geçtiği için bir ceza ya da inceleme gelmedi.

  2. Aslında Felipe yarış içinde burayı 3 defa geçmiş. Her defasında Lewis takıma bunu iletmiş. 3. kesişinde Rob uyardı ama çok geç oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir