Webber, Pite Dönüş Turunda Kaskını Çıkarma Jestinden Gururlu

yazar:

kategori:

Formula 1’deki son yarışı olan Brezilya GP’yi ikinci sırada tamamlayan Webber, podyum için kapalı parka dönerken kaskını çıkardı ve Brezilya’daki taraftarları o şekilde selamladı.

Webber “HANS’ı kasktan ayırmak kolay değil bu yüzden turun yarısını sol el aşağıda tamamladım.”

“Sonunda başardım ancak kask olmadan araç felaket gürültülü oluyor. Gerçekten gürültülüydü ve kesinlikle o kadar vibrasyonla birlikte, kask takılıyken duymak istemediğiniz şeyleri duyuyorsunuz.”

“Bu sporda, direksiyonun arkasında bir insanın olduğunu göstermek her zaman kolay olmuyor.”

“Bir çok sporda bunu kolayca yapabilirsiniz ancak Formula 1’de her zaman kaskımız var bu yüzden pite kasksız gelmek güzeldi.”

“Kasksız sadece podyumda görünüyorsunuz o da iyi bir gün geçirdiyseniz.” dedi.

Webber, son podyumunda yanında Alonso ve Vettel olmasından mutlu olduğunu söyledi.

Webber “Bugünkü yarışı bu şekilde bitirmek gerçekten memnun ediciydi. Mevcut jenerasyonun en iyi iki sürücüsü kabul edilenlerle birlikte podyumdayım.”

“Onları çok yukarıda görüyorum. Bu sonuçtan mutluyum. Artık gideceğim ve farklı bir şey deneyeceğim için mutluyum.” dedi.


Yorumlar

  1. Duhan Peker avatarı

    Jean Alesi efsanedir ya.

  2. Ara sıra seyirciye ''çok tutkulular'' diyecek, sponsor organizasyonlarında ücreti karşılığı gülücükler verip pistte de android gibi yarışacak türde yaratıklar arıyorlar. Raikkonen'e bazen hak veriyorum doğrusu!. Ama standartların bu kadar yüksekte stabilize olmasının yegane sebebi alman mühendislik harikası, adeta bir savaş makinası ve bazen aslında uzayda görevli bir android olduğunu düşündüğüm Michael Schumacher'dir. Modelin görevi açığa çıkınca da yerine Vettel'i görevlendirdiler ama bu sefer android olduğu anlaşılmasın diye yarış bitince lastik yakma programı eklenmiş. Bu almanlar çok tehlikeli.

  3. Webber, Formula 1 tarihinde bir şekilde yerini alan ve bir çok sebepten dolayı yıllar sonra bile hatırlanacak türde bir insan. Nasıl Alesi'nin hala kendine has bir hayran kitlesi varsa Webber de öyle olabilir. Formula 1'e kasksız bir tur atarak veda etmesinin daha önceden tasarladığı bir hareket olduğu belli. İçinde birçok mesaj içeren ve son yıllarda etkilendiğim ender anlardan biriydi. Webber resmen ayakta öldü. Saygı duyulması gereken bir kariyeri ve kişiliği oldu. Pistte Maldonado,Kvyat,Sirkotin gibi isimler yarışırken! Özleyeceğim türde bir pilot, good luck Webber.

  4. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    caner erkin'i ne kadar sevmiyorsam , senide bir o kadar fazla seviyodum mark weber , yolun açık olsun umarım şampiyonluğu porsche ile yaşarsın ..!!

  5. Mükemmeldi yaa… Webberi öyle görünce hem şok oldum hem de böyle bir hareket ancak ona çok yakışırdı diye çok sevinerek izledim. Bu adam her zaman orjinal bi laf söylemeyi ya da orjinal birşey yapabilmeyi başarıyor… Ve bu sadece ona has oluyor… F1 e senin gibi dürüst ve açıksözlü adam bir daha zor gelir,yolun açık olsun…

  6. Güvenlik güvenlik diye işin bütün zevki sönümlendirildiği için bu tip basit hareketler çok acayip şeylermiş gibi algılanıyor artık.
    Standart model insanlar, ray üstünde giden kumandalı araçlar olsun istiyorlar. Para kazandırsın yeter!

  7. schumi, montoya, hakinen den sonra bu adamında f1 den ayrılmasına üzüldüm

  8. Yolun açık olsun dürüst adam!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir