Montoya Penske İle IndyCar Testine Çıktı

yazar:

kategori:

Pazartesi günü Sebring pistinde yapılan testin sabahında takım arkadaşı Will Power sürdükten sonra 20 tur için aracı Montoya’ya bıraktı.

Kolombiyalı pilot Ganassi adına Indianapolis 500’ü kazandığı 2000 yılından bu yana bir IndyCar aracı sürmemişti.

Son altı buçuk yılını NASCAR’da geçiren Montoya 2014 için Penske ile anlaşmıştı.

Testten önce konuşan Montoya tek koltuklu araca alışmanın zaman alacağını kabul ediyor.

“Binek otomobilden IndyCar’a geçiş kesinlikle biraz zaman alır. İlk sabahım araca alışmaya çalışmakla geçecek.”

“Test yapmanın iki yönü vardır: Biri aracın içine girdiğinizdeki heyecan, fakat asıl sinirleri zorlayan an gitme vaktinin gelmesidir.”

“Çok heyecanlıyım çünkü araç tonla güce ve tutunmaya sahip. Karbon frenlere geri dönmek çok etkileyici olacak.”


Yorumlar

  1. piller bitince haliyle kişisel saldırılar ve komik olmayan şakacıklar geliyor 🙂

    bak işte aynısını yine yapmışsın.

  2. Beni yanıltmadığın için teşekkür ederim 🙂 Ne diyeyim…tabiatın son harikası sensin…

  3. evet çok uzun cümle ama yine boş bir cümle. raikkonen'i süper ötesi göstermeye çalışıyor kanaatine nasıl varmışım, şurdan vardım;

    hamilton alonso'yu her övdüğünde hamilton'a "lewis çok çakal alonso'yu yendi ya o yüzden alonso çok iyi ben de en iyiyim demeye getiriyor" diye giydiren onlarca kişinin vardığı gibi, ben de aynı şekilde bu kanaate vardım. arkadaş da kendi tuttuğu pilot montoya'yı yendi diye, montoya çok süper pilot yeah, gelmiş geçmiş en iyilerden diyor ki rai de onu yendiğine göre, raikkonen tüm zamanların en iyisi.

    montoya kesinlikle iyi bir pilot değildi. birgün vardı birgün yoktu. gelmiş geçmiş en iyilerden olsaydı zaten raikkonen'i yenerdi. hadi montoya gelmiş geçmiş en iyi pilotlardansa, raikkonenle montoya'dan daha güçlü bir şekilde mücadele eden massa gelmiş geçmiş en süper ötesi pilot mu? raikkonen'e yenilen montoya bu kadar saygıyı hakediyorda raikkonen'i neredeyse yenen (en azından yenilmeyen) massa'nın adı neden geçmiyor? o zaman massa süper ötesi pilot. massa böyle bir pilotsa alonso insan mı? biraz mantık gerekli tüm f1 düşüncenizi çökertmek için. piller bitince haliyle kişisel saldırılar ve komik olmayan şakacıklar geliyor 🙂

  4. Arkadaşın yaptığı yorumdan Raikkonen'i süper ötesi göstermeye çalışıyor kanaatine nasıl vardın Allah rızası için açıkla.
    Açıklamaya çalışırken ekranla klavye arsında ki gidiş gelişlerini ve "şimdi ne yazsam,nasıl bir kılıf uydursam acaba.." deyip derin düşüncelere daldığın o masum yüzün deki ifadeyi hayal edip,moralimin bozuk olduğu dönemler de gözümde canlandırıp güleyim.
    (Ne uzun cümle kurdum öyle be 🙂 )

    Senin demen ile "süper ötesi hızlı DEĞİL" kavramı oluşmaz.Sen kendini F1 otoritesi mi zannediyorsun.Zaten kendisi bu cümleyi sevmesen de öyle.Yani süper ötesi hızlı adam,şayet katlanamıyorsan,çekemiyorsan da burnunu çek…..

    Anladık Kimi'yi sevmiyorsunuz da;kendinizi itici konuma düşüreceğini bile bile neden böyle davranırsınız çözemedim.

  5. sinsi yorumları sevmem. adam raikkonen takım arkadaşıydı ve yendi diye montoya'yı tarihin en iyi pilotlarından ilan ediyor. buna neremle güleceğimi şaşırdım. raikkonen bana değil de sana birşeyler yapmış olmalı ki bu kadar seviyorsun.

  6. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    ssa kadar değilken biraz abartmışşsın 🙂 tamam efsane degıldı fakat massa!dan hızlıydı.

    Adamın pilotajı efsane değildi ama, F1e giriş yaptığında söylediği söz efsane olarak kabul edilebilir hala aklımda;

    'Ben F1 e yarışmak için degil Michael'i yenmek için geldim.'

    Ki bu söze paralel malum şahsa çok bela olmuş bir çok yarışta kendisine Maldonado tarzı darplarda bulunmuştur :))

  7. Doğru söyle: Raikkonen sana ne yaptı? Geçmişinde bir yerlerde karşılaşıp bir şeyler yaşamışsın buz adamla, belli yani.

  8. montoya mı gelmiş geçmiş en iyi pilotlardan? raikkonen'i süper ötesi göstermek için fazla zorluyorsun. alakası yok. montoya aşırı sinirli, genelde bilerek rakibine çarpan ve fazla da hızlı olmayan bir pilottu. raikkonen'e de sıralamalarda geçilirdi. bir efsaneliği falan yok. massa seviyesinde bile değil.

  9. Williams BMW F1 Team… Bu isim Formula 1 takımlarındaki en güzel isimdi bence. Ve bu takıma da en çok yakışan pilot Juan Pablo Montoya idi. Hele de 2003 araçlarındaki o yılan ağzı…

  10. saçlar ağarmış, biraz göbek yapmış 🙂

  11. Williams'a yakışan ama Mclaren'a yakışmayan diyebiliriz. Hala o adamı nasıl aldılar şaşarım.

  12. Frank Williams için fazla uçuk kaçık, McLaren yapısı için de fazla sıcak kanlıydı.

    hala 2003'te Indianapolis'teki pitten geçme cezası olmasaydı nolurdu die düşünürüm.

  13. gelmiş geçmiş en iyi pilotlardan ve yokluğunu F1'de çok hissettiğim sürücülerden biri. 2000 yılında geceleri sabırsızlıkla beklediğim yarışlarından ve Franchitti'nin önünde yarış galibiyeti sayısıyla aldığı şampiyonluktan sonra F1'e gelmişti benimde 4 gözle beklediğim üzere.

    Kariyerinde katıldığı çoğu şampiyona da daha çaylak yılında yarış kazanmıştı (CART, Indy, F1 bazıları). F1'de de belki henüz 3. yarışında Interlagos'ta kazanacağı ilk galibiyeti için Monza'ya kadar beklemek zorunda kalmıştı. Onun gibi deli, agresif ve tek kelimeyle geçiş ustasına bu sporun şu anda çok fazla ihityacı var.

    Bu yıl Indy'i daha sıkı takip edeceğiz demek ki, ne de olsa Kral geri döndü

  14. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Montoya,
    Williams pilotu mu, McLaren pilotu mu?
    Nedir.
    Önemli olan bu.
    Bu sorunun cevabı nasıl bulunur.
    Var mıdır cevabı.

  15. Indycar aracı ne genişmiş arkadaş. Montoya sığdıysa ben bile sığarım 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir