Mclaren, Yaşadıkları Gerilemenin Red Bull'un da Başına Gelebileceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Son 4 senenin şampiyonu Red Bull, yeni kurallar öncesinde 2013’ün ikinci yarısındaki tüm yarışları kazanarak rakiplerine göz dağı verdi. Kimileri yeni kurallarla birlikte herkesin sıfırdan başlayacağını düşünse de kimisi Red Bull’un mevcut avantajını gelecek seneye de taşıyacağını söylüyor.

Whitmarsh “Red Bull mevcut formunu devam ettirebilir çünkü iyi iş çıkarıyorlar. Ancak aynı zamanda bu sene için size Mclaren örneğini verebilirim.”

“Ortalığı yıkıp dağıtmıyorduk ancak geçen senenin son yarışlarında üstündük ve bu sene kesinlikle değiliz. Ancak belki onlar bizden daha akıllıdır.” 

“Şu anda motor performansı ya da dayanıklılık fark oluşturan etkenler değil.”

“Ancak gelecek sene motor, yakıt verimliliği,, ERS’nin verimliliği, paketleme ve tüm bu tür şeyler etkili olacak.”

“Bu yüzden motor konusu gelecek sene belli noktaya kadar fark yaratabilir.” dedi.


Yorumlar

“Mclaren, Yaşadıkları Gerilemenin Red Bull'un da Başına Gelebileceğini Düşünüyor” için 7 yanıt

  1. Whitmarsh "Red Bull mevcut formunu devam ettirebilir çünkü iyi iş çıkarıyorlar. Ancak aynı zamanda bu sene için size Mclaren örneğini verebilirim."

    Martin ne demek istemiş gerçektende anlamadım 2012 sezonundan 2013 sezonuna geçiş aşağı yukarı aynı kurallar ile oldu bildiğimiz gibi takımlar 2014 de köklü kural değişikliğini bildiği için 2013 sezonu için komple değişik bir paketle gelmediler. Ama McLaren ne yaptı 2012 de harika bir pakete sahiptiler ki bu paketi 2013 sezonuna üzerine bırakarak girebilirlerdi ama takım ne yaptı risk aldı ve elinde MP4-27 bir silahı bir kenara bırakıp Mp4-28 gibi bir kuru sıkı yarattı tam bir hayal kırıklığı oldu maalesef. 2013 sezonun dan 2014 sezonuna geçmek tamamen farklı ve 2012 sezonundan 2013 sezonuna geçmeye benzemez.

    McLaren pull-rod süspansiyona geçti 2013 için bu sistemi anlamak ve ince ayar yapmak push rod süspansiyona göre daha zor. Bu gün çıkan haberlerde Ferrari ve McLaren’in pull-rod süspansiyondan tamamen vazgeçeceği 2014 sezonu için. McLaren sadece bir sezon yarışmış olacak bu doğruysa ve bütün emekler çöpe. Gelelim en büyük rakiplerine en küçüğünden bu iki ekip yeni süspansiyonla uğraşırken Red Bull Renault 2009 dan bu güne kadar kullanmış oldukları süspansiyon sistemini 2014 e taşıyacaklar unutulmamalı ki istikrar ve devamlılık başarıyı getirir. Harika bir RB9 var ortada RB10 da RB9 dan izler görebiliriz kesin göreceklerimizden biri süspansiyon geometrisi-zemin-yunuslama tarzı- sidepodlar ve dar bir monokok.

    Ancak gelecek sene motor, yakıt verimliliği,, ERS'nin verimliliği, paketleme ve tüm bu tür şeyler etkili olacak."

    Bu spora gönül vermiş bizler bunu biliyoruz Teknolojik ve F1 de en büyük kural değişikliği 2014 diye bilirim kendi adıma. Geçen Renault’tan Taffin bir açıklama yapmıştı bu zamana kadar yapmış olduğumuz yarış simülasyonların da 100 kg yakıtın altında bitirdik dedi. Paketlenme çok önemli olacak buna da Red Bull ve Renault’un en iyi şekilde yapacağını biliyorum. Brawn 2014 de fabrika takımları etkili olacak dedi bunu demesinin nedeni de V6 turbo motoru kendi üretecekleri araç için yaptıklarını müşterilerin sadece bunu uyarlamak zorunda kalacağını belirtti bu da ne demek birisi tasarımda sınırlı olurken diğeri tasarımda özgür olacak. McLaren bunu bildiği için zaten Honda ile 2015 ve sonrası için anlaştı.

  2. Ama seneye Red Bull Renault'nun fabrika desteğini alacakken Mclaren olarak siz Mercedes'in beğenmediği motorları kullanıyor olacaksınız. Motorlar fark yaratacak elbette.

  3. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    "Ancak belki onlar bizden daha akıllıdır."

    Martin iğneyi batırmış kendine.

  4. Mercedes ve Ferrarinin 2. yarı sezon düşüşe geçmesinin tek nedeni hem ana motor üreticisi olup hem rekabetçi bir takım olmalarıydı. Renaulttan gelen hazır motorlar sayesinde Lotus Ve Red Bull 2. yarı tüm gelişimlerini aerodinamiye verirken bilhassa Ferrari 2014 e çok erken hazırlanmak için monacodan sonra tamamen su koyverdi. Çünkü Ferrari biliyorduki Red Bullun ayıracağı kaynak en az kendileri kadar fazlaydı. Başabaş bir araç çıkartsalar ve son yarışlara kadar şampiyonluk iddialarını devam ettirseler bu seferde 2014 ve onu takip eden en az 5 sezon iyi bir temel atamadıkları için cırmalayacaklardı. Bunu 2008 de gördük. 2009 a çok geç hazırlandıkları için Mclarenle beraber 2009 a iyi bir temel atamadılar.

    O sezon rezaletti. Devam eden sezonlar çürük temelin üstünü pastayla süslediler 1-2 defa ama sürekli yere düştü o pastayı yemek nasip olmadı. Temel zayıf. Hep en baştan başlamak zorunda kalıyorsun. Dur bakalım dedik 2012 de Ferrari yeni bir şasi ile tekrar temel atmak istedi ama eski temeli temizleyecek kadar süre yoktu. Buna rağmen temel atmaya uğraşmak dahi şansa dansa biraz Fernandonun gayretiyle Ferraiyi en azından pilotlarda şampiyonluk potasına soktu. Malın biri geldi belçikada o temelide yıktı. Alonsonun kellesini 15 cm ile sıyıran o araba aslında Ferrarinin atmaya çalıştığı temelide yıkıyordu. O temelden sonra Ferrari temel atmayı bıraktı 2012nin çatırdak temeliyle devam etme kararı aldı. O temelde ancak 5 yarış dayandı 2013 te. Mclarende bu temeli 2011 de attı ama onlar Ferrari gibi ana motor üreticisi olmadığı için 2012 yi elleriyle verdiler bana göre. Hamiltonun fevri davranışları falan bunda etkendi. Her neyse Mclaren biraz gerekli biraz gereksiz 2013 te tüm çrük temeli temizleme kararı aldı. Yeniden beton atamadan plan çizerek sezon bitti. Bu gerekliydi çünkü dayanıklılık problemini çözmek gerekiyordu. Bu gereksizdi çünkü ana motor üreticisi olmadıkları için ve de 2013 v8 lerle son sene olduğu için hiç bu temeli temizlemeye gerek yoktu. Temeli temizlediler ama binayı nereye oturtacaklarına betonu nereye atacaklarına bir türlü karar vermediler. Plan çiz onu sil bunu sil derken sene ortası Hondayla anlaştılar. Hondada temeli temiz tutun ilk betonu 2014 te dökelim yavaş yavaş 2015 te iyice sağlam temel üstüne şatafatlı bir bina dikelim dedi ve Mclaren tarihinin en büyük 2. veya 3. rezalet sezonunu yaşadı.

    Ferrari aynı çukura 2 kere düşmemek için düzgün temel atmak uğruna o 2012den kalan artık temel çöktükten sonra 6. yarıştan itibaren onu onarmak istemedi ve de yavaş yavaş ayıklama çalışmalarına başladı. Bu ayıklama Alonsoyu çileden çıkardı ve fevri bir açıklama yaptı. Ama şunu bilemediki Dominik diye dalga geçtiğimiz adam kendisinin 4 sezondur durduğu Ferraide 2008 den bu yana patron ve o çukura bir kere düştü 4 senedir 5 senedirde çıkamadı 2. kere düşmemek için gitti Monteyle konuştu tüm kaynaklar 2014 e aktarıldı. Stefanoyu değerlendirmek için bence 2014 için atılan temel ve 2014 sezonu belirleyici olacak. Acaba bizde mi sorun var diye gittiler sağdan soldan adam topladılar. Ama sorun 2009 temelinin zayıflığıydı. Bunu anlamak geç olsada şu an hatadan dönüldü ve de Mclarenle Ferrari hızlı bir yapılanmayla o eski rekabet günlerine dönmek için gün sayıyorlar. Bilhassa Ferrari 2014 için o kadar çalıştıki yani geleck sezon Alo_Rai ikilisi 20 yarıştan 15-16 sını kazanamazsa ayıp olur gerçekten.

    Red Bulla gelince Red Bull aerodinami depertmanının gelişmişliği ve de ana motor üreticisi olmamanın rahatlığıyla 2013 2. yarıdada gelişimini sürdürdü lakin 2014 temellerini atamadılar kanımca. Hazır motor yine gelse dahi bu sefer tanımadığın bir motora aerodinamiyi en azından tanıyana kadar uyarlayamayacağın için ve onu tanımak için erken temel atmanın bir gereklilik olduğu için bence Red Bull hegemonyası artık bitmiştir. Müsterih olun dostlarım güzel günler göeceğiz güneşli günler. Martılara simit atıp dertleşeceğiz, motorları maviliklere süreceğiz. ☺

  5. her kural değişikliklerinde değişimler olma ihtimali yüksektir, gelişimin üst seviyede olduğu dönemde 2008 ve öncesi ferrari en hızlı araçtı rbr sürünürken kural değişikliklerinden iyi yararlandı, kısıtlama olması onlara yaradı. Gelişimin serbest olduğu dönemde newey'in üstün zekası neden işe yaramıyordu acaba, bu adam daha öncede vardı kural değişikliklerinden sonra gelmedi.

    Ferrari'de rory byrne'nın ekmeğini yiyordu kural değişikliklerine kadar. Değitikten sonra byrne dehası olmayınca ortada kaldılar :))

  6. bazen insan arzularını fikir zanneder sonrada konuşurmuş .Ah keşke Redbull kötü olsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir