Hangisi Daha İyi: Alonso mu, Vettel mi?

yazar:

kategori:

Vettel son 4 senenin şampiyonu olmasına ve bu sene bir çok rekorun sahibi olmasına rağmen bazıları tarafından başarılı kabul edilmiyor. Pilotlara takım patronu olsalar kimi alacaklarının sorulması üzerine şu cevaplar geldi.

Mark Webber “Her ikisi de harika sürücüler ancak son yarışımda Fernando’ya karşı mücadele ettiğim için mutlu olduğumu söylemeliyim.” 

Felipe Massa “Bana göre her ikisi de harika. Vettel şampiyon bir sürücü. Fernando ise en iyi olarak görülüyor. Benden bir isim söylememi istiyorsunuz. Ancak bunu yapmayacağım.” 

Lewis Hamilton “O Red Bull aracında Alonso, Vettel’den bile daha kolay şekilde kazanırdı.” 

Nico Rosberg “Alonso’nun en iyi olup olmadığını bilmiyorum ancak şüphesiz en iyilerden birisi. Seb’den daha mı iyi? Belki.”

Sergio Perez “Bu sene tamamiyle Vettel’in senesi olsa da bana göre Alonso’nun en iyi olduğu açık.” 

Esteban Gutierrez “Alonso, evet. O hâlâ en iyisi.” 

Jenson Button “Bunu söyleyemem. Takım patronu olsaydım… takım patronu olduğumda kim olduğunu söylerim.” 

Pastor Maldonado “Vettel kesinlikle çok iyi bir sürücü ancak takımım olsaydı şüphesiz Alonso’yu isterdim. Fernando dahi bir sürücü.” 

Valtteri Bottas “Bu zor bir soru. Her ikisini isterdim.” 

Romain Grosjean “Bu zor bir soru ve dürüst bir şekilde bunu cevaplayamam.” 

Nico Hulkenberg “Bunu söylemek ve öğrenmek imkansız.” 

Adrian Sutil “Tek diyebileceğim her ikisi de iyi ancka birini diğerine tercih edemem.” 

Paul di Resta “Bunu söylemek zor. Vettel şampiyon ancak Fernando… şimdiye kadar Fernando hakkında söylenmeyen bir şey kaldı mı ki?”

Jean Eric Vergne “Sizi şaşırtacağım ancak Vettel diyeceğim.” 

Daniel Ricciardo “Fernando’ya saygı duyuyorum ancak Vettel’i alırdım.” 

Jules Bianchi “Alonso’ya yapışırdım ancak başka bir şey söyleyemem. Ferrari ile çalışıyorum.” 

 


Yorumlar

“Hangisi Daha İyi: Alonso mu, Vettel mi?” için 86 yanıt

  1. vettel'i alonso ile kıyaslamak vettel'e hakarettir. vettel gelmiş geçmiş en iyi pilot iken alonso ilk 10'a giremez. bu nasıl karşılaştırma ?

  2. Alonso f1 e geleli kaç yıl olmuş vettel f1 e geleli kaç yıl olmuş Alonso şu anda en olgun çağında vettel daha yolun başında Alonso öğrenebileceği neredeyse her şeyi öğrenmiş kendini geliştirebileceği en son seviyeye ulaşmış bundan daha fazlası olmaz vettelin ise öğrenebileceği kendini geliştirebileceği çok şey var daha.. vette daha yolun başında en iyi dönemindeki Alonso ile karşılaştırılıyorsa bu ileride ondan çok daha iyi bir pilot olacağını gösterir ki bence şuanda bile vettel Alonso dan kötü bir pilot değil…Aynı karşılaştırmalar NBA da kobemi lebron mu daha iyi diye de yapıldı lebron NBA ya daha yeni geldiği yıllarda en olgun dönemindeki kobe ile karşılaştırıldı..hangisi daha iyi diye sürekli tartışıldı ama lebron Nba ya alıştıkça yıllar geçtikçe kobe den çok daha iyi olmaya başladı çünkü daha yetenekli.. vettel içinde aynısı geçerli yıllar geçtikçe kendini daha da geliştiriyor çok daha iyi bir pilot oluyor.. çaylaklıktan yeni çıkmış bir pilot olarak en ogun dönemindeki alonso ile karşılaştırılıyor.. artık anlaşılmıştır kim daha iyi diye.

  3. Alonso f1 e geleli kaç yıl olmuş vettel f1 e geleli kaç yıl olmuş Alonso şu anda en olgun çağında vettel daha yolun başında Alonso öğrenebileceği neredeyse her şeyi öğrenmiş kendini geliştirebileceği en son seviyeye ulaşmış bundan daha fazlası olmaz vettelin ise öğrenebileceği kendini geliştirebileceği çok şey var daha.. vette daha yolun başında en iyi dönemindeki Alonso ile karşılaştırılıyorsa bu ileride ondan çok daha iyi bir pilot olacağını gösterir ki bence şuanda bile vettel Alonso dan kötü bir pilot değil…Aynı karşılaştırmalar NBA da kobemi lebron mu daha iyi diye de yapıldı lebron NBA ya daha yeni geldiği yıllarda en olgun dönemindeki kobe ile karşılaştırıldı..hangisi daha iyi diye sürekli tartışıldı ama lebron Nba ya alıştıkça yıllar geçtikçe kobe den çok daha iyi olmaya başladı çünkü daha yetenekli.. vettel içinde aynısı geçerli yıllar geçtikçe kendini daha da geliştiriyor çok daha iyi bir pilot oluyor.. çaylaklıktan yeni çıkmış bir pilot olarak en ogun dönemindeki alonso ile karşılaştırılıyor.. artık anlaşılmıştır kim daha iyi diye..

  4. Saf hız konusunda katılıyorum, sıralama konusunda o kadar iyi değil.

  5. cgdsny_Ferr  avatarı

    XX. yüzyıla gelindiğinde şampiyonluk sayıları (mesela)
    Ferrari 763
    McLaren 739
    Renault 640
    Redbull 4

    Kural değişikliğinden sonra Vettel ve sonrasında gelenler başka şampiyonluk getiremedi.
    🙂

  6. cgdsny_Ferr  avatarı

    aynı araçla en az (Button, Grosjean, Maldonado, Haminton, Hulkenberg, Raikönen, Rosberg) 7-Yedi pilot vardı, hacı. Bak Massa'yı ve Alonso'yu saymadım bile.
    🙂

  7. cgdsny_Ferr  avatarı

    Haberi tekrar oku derim ben de! İkisinin de iyi yanları var diyor ve elbetteki birbirlerinden üstün yanları var diyor.
    o oooooo oo!

  8. cgdsny_Ferr  avatarı

    Önümüzdeki sezon altında bir 2013 McLaren dengi bir RedBull Aracı olursa bakalım n'olcak. 🙂

  9. ben rakamlarla konusmayı severim rakamlar uzun vadede yalan söylemez.
    Vettel sıralamalarda webber e 1 kere geçildi ondada kersi çalışmıyordu..webber vettelden önce sıralama performansı çok iyi olan bir pilottu.

    alonso ise saf hız bakımından yavaş bir pilot..şampiyonluklarıda hep bu yüzden sıralamalarda kaybetti..hamilton ferraride olsa en az 2 şampiyonluk alırdı.ben alonsunun ferrari pilotu olduğu için ,lobisi tarafından abartıldığını düşünüyorum..

    vettel programlanmış gibi,hiç hata yapmıyor.

  10. Vettelle alonso bir çok açıdan benziyorlar,Vettel çok sevilmiyor ancak Alonso şampiyon olduğu yıllarda çok antipatikti.

    Alonso'nun daha iyi olduğu konusunda herkes hemfikirse de,roller tam tersi olsa bu sefer Vettel'in Alonso'dan daha iyi olduğu konuşulabilirdi,tamamen duruma bağlı.
    Ancak benim için Alonso Vettel'den kötü olamaz,iyi midir bilemem ama en kötü aynı seviyededirler,şampiyonluk sayısıyla ölçülmez bazı şeyler,doğru zamanda doğru yerde olmaktır bazen şampiyonluk.

    Misal iyi olmak şampyonluk sayısıysa hiç şampiyon olmamış ama zamanın henüz genç bir yarış pilotuyken dönemin formula 1 pilotlarına 20 şer sanye takan Gilles Villeneuve o zaman iyi değildir.

  11. Yurt disinda buyursen anlayabilirmisin ? Moskovaya gelirsen anlatrisin bana o zaman 🙂

  12. Sitenin kalitesi düşmesin, kapanmasın diye elini cebine atan bir yorumcu, site sahibine bile sıradan üye gibi davranabilecek profesyonellikte bir moderasyon ekibi…

    İşte burası bu yüzden harika bir yer.

  13. bir ara site satılığa çıkarılmıştı. ilan bayağı bir süre durdu. telefon açtım fiyat sordum. düşündüm yahu bedel çok ucuz fakat iş ağır…hıyarın teki alır sonra beceremez site momentum kaybeder kimse girmez olur alan da bırakır olan bunca yıllık emeğe olur site kapanır endişesiyle talip oldum. ne dendiyse ödemeye hazır olduğumu belirttim. Gökhan la konuşmuştum. sordum siz ne yapacaksınız diye belli bir süre destek veririz sonra bırakacağız dediler ben olmaz dedim. üçümüz ortak olacağız zira ben idare edemem dedim. kabul ettiler…niyetim sitenin kapanmaması idi. sitede admin oldum ama kendimi belli etmedim. rahat yorum yapabilmek için…Gökhan çekildi. Abdullah devam etti halende ediyor. reklam gelirlerinden bir kuruş para almadım. zaten bu arkadaşlarda pek almadılar onca emeklerine karşılık…yazmaya gelince babasının sitesi gibi buraları kullanmak isteyen bir reklama bile tıklamayı bu arkadaşlara çok gören birçok arkadaş var maalesef bu sitede…ben daha iyisini yaptım. yorum yaparken yorumu kontrol eden iki arkadaştan dolayı Abdullah ile ters düştüm. bana normal bir üye muamelesinde bulundular. paranla nasıl rezil olursun bunu sağolsun yaşattı arkadaşlar bana…
    maddi manevi bu site yaşasın diye elimden geleni yaptım. daha fazla detaya gerek yok. bu abiniz sizlerin hep yanında oldu bu sitede…buranın gelişmesi adına madden bana düşen bir pay varsa her daim hazırım. çimeni yerken iyi bıçağa gelince kaçmayız.
    son sözüm Abdullah ve yanındaki birkaç arkadaşın kıymetini bilin bu iş gerçekten mesai alan zor bir iş…

  14. Siz aslında kimsiniz beyefendi Webmaster mısınız? Site sahibi misiniz tam anlamadım biraz kendinizi açıklarsanız soru işaretleri kalkar. siz kimsinizide yanlış anlamayın kötü anlamda sormadım.

  15. bir açıdan sizler için kesinlikle çok büyük bir adamım. ben olmasam burada yazamıyor olurdunuz. ben bağışlamasam bu site şu an kapalıydı. kinim asla özellikle Ferrari fanlarına olmamıştır. aslında kinim de olmadı. sadece kimiye haksızlık yapıldı isyanım bundandı. hayatta çok fazla insanla işim olmaz. sabah bir odaya girerim. işim gücüm bilgisayarım buzdolabım spor aletlerim lavabom seccadem kitaplarım televizyonum nargilem tüm ihtiyaçlarım oradadır. akşamda girdiğim gibi çıkarım. araç kullanmam. velhasıl pek insanlarla işim olmaz. kaldı ki bu sanal ortamda tanımadığım insanlara kinim niye olsun? bir dönem fırtına gibi estim buralarda…güzel bir eğlenceydi. artık sürekli yanlış anlaşılmaktan sıkıldım. ender de olsa yazıyorum. neticede burası benim. bedeli ödenene kadar…

  16. Vietnamlilarin bir atasozu var, tam Vettel'e gore:

    Dusmanlarin seni elestirdiklerinde korkma. Asil seni alkislarinda onlardan uzak dur

  17. osman erener avatarı

    vergne'in dediğinden yola çıkarsak şaşırtıcı cevabın "vettel" olması bu sorunun cevabını biraz veriyor sanki..

  18. Formula 1 dünyası, son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel'in mi yoksa 2 kez şampiyon olan Fernando Alonso'nun mu en iyi olduğu konusunda hemfikir olamadılar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nasıl?
    Daniel ricardo ile jean eric venge hariç (ki jean eric'in ikinci cümlesi bile her şeyi açıklamaya yetiyor )
    Herkes Açık bir şekilde ALONSO yu en iyi pilot olarak görüyor.
    Ayrıca bir Alonso fanı olarak isterim ki en iyi değil,en iyiler olsun,
    Yoksa her yarış Alonso kazanmış en iyi en hızlı Araç kombinasyonu ile Alonso şampiyon olmuş ne eyleyim ben öyle iyiliği.

  19. saçma sapan kişilik analizlerini kendine sakla lütfen 🙂

    muhtemelen yaşın kemale gelmiş, üzerine bir de tur bindirmiş, hala aynı saçmalıklar, yok diaz şöyle yok ferrari böyle yok mclaren şöyle über şöyle süper yok diaz bilmemne ( karşılaştırırsak diaz öfkesi > Ferrari öfkesi) 🙂

    hayır yaptığım F1 ile alakalı bir konu hakkında tartışacaksak tamam, beni zerre tanımadan benim gerçeklerim veya başka bir şeyle alakalı yorum yapmak ancak kaliteni düşürür…

    hea konuya geri dönersek, ilk yorumuna, ortada tartışacak bir şey görmediğimden dolayı cevap vermedim, ismin daha ilgi çekiciydi, hala öyle…

  20. iyi pilotlar tur bindiraceği araca yoldan cekilmesini ve önundeki aracı gecemeyince yarış komiserlerine şikayet etmez…

  21. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Gerçekçi biriyim.
    Diğer konularda da olduğum gibi.
    İşine gelenleri kabul etmekte senin gerçekçiliğin.

  22. Sanırsam Webber mercedes sürmüyordu.

  23. hayır, kara murat benim

  24. nick yakışmış, bende olsam 2015'e odaklanırdım 🙂

  25. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Kuraldışı aracı ile Schumi'yi 2 defa yendiğinde diaz,
    (Kuraldışı aracı ile diazı 4 defa yendiğinde Vettel,)
    diaz, Schumi fanları tarafından eleştirilmişti.
    (Vettel, diaz fanları tarafından eleştirilmişti.)

  26. bide düz yolda radyatör delme, ön kanat uçurma var.

  27. "Sizi şaşırtacağım…" derken şunu deme istiyor galiba; gridin çoğu alonso dedi ama ben sizi şaşırtıp vettel diyeceğim anlamına gelen bir söz.. İLGİNÇ

  28. fettil pilotmuymuş? ne zaman olmuş kim yapmış?

  29. dostum sen canını sıkma vettel ferrari,ye geçecektir .

  30. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Çok doğru kardeş duran arabaya çarpması lazımdı iyi pilot olması için Hamilton gibi

  31. en doğrusunu Hulkenberg demiş bence de. 2 + 2 = 4 gibi bir sonucu olmayacak bir soru bu.

  32. Aptal sezonların en aptalı olan bu aptal sezonda vettel ne ferrari nede mclaren ile anılmadıysa alonso ve ferrari arasındaki krizlere rağmen alonso hala koltuğundaysa üstelik mclaren 2015 ićin alonso ile ilgileniyorsa ferrari 4 şampiyonluğu olan vettel yerine 1 şampiyonluğu olan raikkoneni alıyorsa mclaren şampiyon vettel yerine çaylak magnusseni alıyorsa ben bundan vettelin ne ferraride nede mclarende koltuğa oturacak kadar iyi olmadığı anlamını çıkarırım.son olarak vettel işini iyi yapan hatta git gide daha iyi yapmaya başlayan iyi bir pilot sürekli gelişiyor önünde daha uzun yıllar var istatistik olarakta performans olarakta en iyi olabilir çünkü o patansiyele sahip

  33. Bianchi gerekli cevabı vermiş. İkinci cümlesi 😀

  34. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Onun aracı tek arkadaşım, aynı takımda bile olsalar aynı araca binemezler.

  35. Duhan Peker avatarı

    Koltuk sevdası nelere tabir. 🙂

    Jean Eric Vergne "Sizi şaşırtacağım ancak Vettel diyeceğim."
    Daniel Ricciardo "Fernando'ya saygı duyuyorum ancak Vettel'i alırdım."
  36. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Allah'tan senin iyi veya kötü pilot demeni kimse umursamıyor..

  37. Peki sc pistte iken gidip tabelaya bodoslama dalan pilota niye başarılı diyorsun merak ettimde?

  38. Alonso Vettel kadar hatasız gözükmedi, Sıralama olarakta Vettel bence çok iyi.Alonso nun yarışlarda iyi olması Ferrarinin her zaman yarışlarda daha iyi olması ile alakalı bana göre.Alonsonun ezici bir yarış performansı yok Massa gününde olduğu zaman iyi kötü Alonsoya ayak uyduruyor.Yalnız Vettel'in sıralama performansı görünene göre çok iyi.Yani Alonso'dan iyi olduğu yer sıralama yarıştada ikisininde büyük bir farkı yok.Alonso da ilk turlarda çok iyi yer kazanıyor.

    Ama Alonso gittiği her takımda desteklensede desteklenmesede kendini kanıtlamış başarılı olmuş yani ispat edeceği birşey yok Kimi gibi.Vettel ise çok başarılı bir araçla şampiyonluk dışında herşey soru işareti, problem yaşadığında, güçlü takım arkadaşı olduğunda, stiline uymayan bir araç olduğunda vs vs. Ne yapacağı bilinmiyor.Yani zorlu yollardan geçmeden hemen zirveye yerleşti oraya gelirken pismedi.Ama çok iyi olduğu mevcut şartlarda su götürmez bir gerçek.

  39. Yorumun tercümesi buysa eğer zaten baştan aşağı yanlış olur haksızlık,nankörlük olur.Bunu tartışma olarak kabul etmeni istemem ama cevap yazmak zorunda hissettim değil sadece 2012 sezonunda,Alonso'nun Ferrari yıllarının hiçbirinde griddeki hiçbir pilot onu mağlup edemezdi sezon sonu puanlamasında..
    Yok Rai yenerse seneye Alonso'yu,meğer raikkonen 2012 de şampiyon olurmuş falan bunlar çocukça yorumlar artık.Ki ben Alonso'yu ''sezon sonu puan tablosunda'' geçebilecek bir takım arkadaşı tanımıyorum..Ama tek şüphem seneye ne olacağını bilmediğimizden bambaşka kurallarla özellikle motor patlatma olayları çok sık olursa 70-80'li yıllardaki gibi ozaman kim geçer orası cidden muamma ve biraz şansa da kalır mı diye düşünmeden edemiyorum tüm 2014 araçları için geçerli bu tezim tabi..
    Vettel konusunda da şu söylenebilir bu iki konunun birbirine bağlanması açısından 🙂 evet Vettel şuan Alo-Rai-Ham seviyesinde değil ama gelecekte o seviyeye gelebilir ve ozaman da (2018 sonrası vs.)hadi olur da bu sefer Vettel en iyi sezonlarını yaşarken yaşlanmış,artık en iyi performansını veremeyen Alo-Ham-Rai 'den biriyle takım arkadaşı olup onu yenerse de çıkıp Vettel'in Red Bull'u 2010-14 arası meğer çok iyi değilmiş demeye benzer..

  40. Tamam, Jean Eric Vergne öyle diyor. Bir de Jules Bianchiye kulak verelim

    "Alonso'ya yapışırdım ancak başka bir şey söyleyemem. Ferrari ile çalışıyorum."

    Adam direk Ferrariyle çalıştığı için Alonso demek zorunda olduğunu söylüyor 🙂

    Bir de Massaya bakalım.

    Felipe Massa " Benden bir isim söylememi istiyorsunuz. Ancak bunu yapmayacağım."

    Şimdi geçenlerde, hala Ferrarinin adamı iken, bir haber çıktı Massa Alonsonun Scumacherden daha iyi olduğunu hiç çekinmeden söylemiş. Schumacherin de kim olduğunu bilmeyen yoktur. Eğer F1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu değilse de , en iyi iki pilotundan biridir. Şimdi Massa Alonsoyu Schumacherle karşılaştırırken bir sıkıntı yaşamıyorken neden Vettel ile karşılaştırmakta gönülsüz kalıyor? Sakın cevabı Vettel olacağı için olmasın mı?

    Yine de benim fikrim şu ki: Bu sezon Vettel tam bir makineydi. Pistte aynı araçla onu durdurabilecek bir pilot yoktu.

  41. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Şayet Alonso Vettel'den daha iyi olmasaydı, Vettel'in 4 şampiyonluğuna rağmen pilotlara böyle bir soru yöneltilme ihtimali dahi var mıydı? Vettel'in 4 şampiyonluğuna rağmen başka bir şey deme şansı olmayan Toro Rosso pilotları dışında Vettel'in adını veren yok. Hatta Vergne'in demecine bakalım:

    Jean Eric Vergne "Sizi şaşırtacağım ancak Vettel diyeceğim."

    Adam "Sizi şaşırtacağım diyor" , gerçekten de 4 şampiyonluğuna rağmen bu soruya "Vettel" cevabı vermek şaşırtıcı.

    Sanırım yazın yazdığım şu yazı fikirlerimi belirtmek için daha açıklayıcı olacak:

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/32969-yasasin-f1-taraftarligi.html#.UpYxW38aySM

    Yazıdaki şu kısma dikkat:

    en iyi aracıyla birlikte -2 tanesini kendinden 1 saniye yavaş araca sahip olan Alonso’dan ancak son yarışta alabildiği- 3 şampiyonluk
  42. vettel.mi alonso,mu hangisi daha iyi . redbul,u saymıyorum ben vettel,in torro rosso,da yaptıklarına bakıyorum . birde alonso,nun iki renault mclaren ve ferrar,.deki yaptıklarına bakıyorum . renault,daki ilk sezon hariç . diğer gittiği takımlarda başarısız olmuş . vettel,den 40 öndeyken rakibine geçiliyorsan ben ona iyi pilot demem . 1 aracın arkasında 20 . 30 tur dolaşıp geçemiyorsa şampiyonluğu rakibine veriyorsa eliyle bunun neresi iyi pilot

  43. MSC-ALO-RAI  avatarı

    MSC-ALO-RAI yazsaydın telif ücreti için kapındaydım 😀

  44. F1'in tartışmasız en iyileri sıralaması

    1. Raikkonen
    2. Alonso
    3. Hamilton
    4. Button
    5. Hulkenberg
    6. Grosjean
    7. Rosberg (Rosberg ile Grosjean yer değiştirebilir)

    Bunlar dışında isim konuşmak anlamsız, Vettel ile Alo'yu karşılaştırmak çok aklıselim bir davranış olarak kabul edilemez. Ancak Rai tartışmasız F1'in en iyisidir. Button konusunda eleştirebilirsiniz, içindeki McLaren aşkından bu kazuleti yazmışsın diye ama lütfen bu adama düşündüğünüz kadar haksızlık etmeyiniz. Button oradaki yerini hakeden bir pilot.

  45. Herbiri diğer pilotlar dünyasından daha meziyetli olanlarından birçoğu, birçok defa en iyi, ideal araçlara denk gelmiştir ancak birkaçı sadece en iyi olmuştur. Doğuştan gelen veya ciddi bir farklılaşma ile gelen geliştirme sonucu olan bu bünyelere yenilgi tattırmak zordur. Çarkları illa ki kendi tarafına çevirirler. İllaki kendilerini gösterirler yada o disiplin, kulvar onlara uymaz başka dallarda Şah olurlar. Sebastian'da en başınan beri böyle birisi. Diğerlerinin şansızlığı takımlarda böyle fizyolojisi, disiplini kendilerinden daha ileri adamlara denk gelmeleri. Fernando, Lewis, Felipe yukarıda dediğimiz gibi adamlardandır elbet birşekilde çıkış yakalar. Devamlılık ve seviyeyi yukarı çekmede farklılaşabiliyorlar sadece.
    Farklarını ilk araca oturduğunda, ilk sezonunda ortaya koyarlar aynı Schumacher gibi geçmişin diğer büyük isimleri gibi.
    Kısaca makinelerin en iyi oluşunu da en iyi isimler ortaya koyar ancak.
    Kural: Motor + Aero + Pilot + Tire
    en iyi görülenin varlık dinamizmi.

  46. ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ''ahlaklısını'' severim.

  47. Alonsonun 2012 de araci limitlerinin uzerine cikardigini gormek icin hic kimsenin yorumuna ihtiyacımız yok dostum

  48. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Vettel ile Alonso'nun yer değişmesini ve 2010 yılını yaşamaları lazım bence.

    Vettel şüphesiz iyi bir sürücü, ancak Alonso'nun ondan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    Ancak hiçbiri bir Senna değil..

  49. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Yorumu tam anlayamamışsın bana göre. Tercüme edeyim. Arkadaş diyor ki seneye eğer Kimi Alonso'yu bir şekilde yenerse bu bir anlamda 2012'de Ferrari ile şampiyon olabilme ihtimalinin var olduğunu dolayısıyla Alonso'nun aracı iddia edildiği gibi limitlerin üzerine çıkaramadığını göstermiş olacak. Eğer Alonso yenerse bir anlamda en iyi olduğu tescillenmiş olacak ve herkes gerçekten de Alonso yavaş Ferrari ile çok büyük işler başarıyormuş diyecek. Bana sorarsan 2.şık gerçekleşecek diye tahmin ediyorum. Fakat şunu da ifade edeyim Kimi ve Alonso'nun yarış performanslarıyla birlikte Hamilton gibi tek tur performansları olsaydı Vettel en azından 2012'de yenilebilirdi. 2010-2011'i izlemediğim için yorum yapamayacağım. Seneye ölmez sağ kalırsak sonucu birlikte takip edeceğiz İnş.

  50. kesinlikle çok büyük bir Ferrari Fanıyım. Ferraride yarışan her pilot benim pilotumdur.Kırmızı aracın şampiyonlugu benim için çok daha önemlidir. Kırmızı aracın içindeki pilotlardan hangisi şampiyon olursa olsun beni çok mutlu eder. Raikkoneni gerçekten seviyorum. ancak 2010 yıllarında özellikle sizin yaşınızın ve olgunlugunuzun tam tersi zıt yorumlarla içinizde ki Ferrari ve Alonso kinlerini buraya kusuyordunuz.ve buraya yazdıklarınızı pilotlar ve takımlar göremediği için niyetleriniz bu aşağılayıcı yorumları biz Ferrari fanlarına yönelikti. Raikkonenden soğumama neden olan yine sizlersiniz.

    Gelelim dedektiflik ve aracı çözme olayına. Raikkonen araç çözseydi önce Ferrari tarihin en iyi araçlarından biri olan F2008'i çözerdi. Raikkonen asla Alonso'yu mağlup edemeyecektir.

  51. ya arkadaşlar her şey ortada vettelin şampıyon olduğu senelerde bile takım patronları Alonso dedi, pilotların yüzde doksanı Alonso diyor, yorumcuların çoğu Alonso diyor hala vetteli savunanlar tabiki olacak sayğı duyarım ancak şunu iyi bilsinler bunu biz Alonso sevenler değil F1 dunyası söylüyor FERNANDO ALONSO VETTEL'DEN DAHA İYİ BİR PİLOT THE END

  52. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Dostum anlamayan tek şahıs olmuşsun, azınlığı temsil ediyorsun suan bi zahmet kandın anlamaya çalış 🙂 (Bu arada cümlemde özel isim hariç lugatımızda olmayan bir kelime göremedim gönül gözü ile baktın sanırım :). )

  53. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Tek ortak noktalarınıda ben belirteyim (Michael Schumacher )bonus olsun 😉 birisi malum şahsı pist üzerinde yendi, diğeride kağıt üzerinde rekorlarını kırmaya başladı.

    Alonso ; Michael Schumacher'i ondan cok daha hızlı olmayan araçla, şampiyonluk serisine son verdi ve bunu cidden başa baş, dişe diş, savaşarak yarışarak, geçerek, geçilerek yaptı, (tüm sezonlarını naklen izlemiş bulunmaktayım)Tüm zamanların istatistik olarak en iyi pilotunun egemenliğine son verdi.

    Vettel ; Michael Schumacher'in tüm zamanların en iyi istatistiklerine sahip olan pilotu yakalamaya başladı, egale etti ve geçti.

    Söz uçar yazı kalır, şahsen Vettel'in yeteneksiz olduğuna inanmıyorum, hatta yarış konsantrasyonuna imrenmekle beraber hayran oldugumu söyleyebilirim, lakin Vettel ne kendi aracında ne de baska bır aracla Alonso ile baş edemez.

    (Michael Schumacher'i kötülemek veyahut art niyetli olarak belirtmedim yanlıs anlasılmasın)

  54. Yalnızca ve yalnızca Schumacher taraftarıyım yanlış anlaşılmasın.

    Alonso' yu hiç sevmem, sevilmeye ihtiyacı yok gerçi :D. Ama adamın hakkını verelim.

    Tabiki de Alonso daha iyi, Vettel onun yanına dahi yaklaşamaz.

    Benim izlenimlerim ve kendi görüşüm.

  55. kuvvetle muhtemel bu soruyu her sene birinci ve ikinci bitirenleri kıyaslayarak sormuşlardır. bunlar iyide en iyisi kim diye sorsalar o zaman iki pilot daha eklerler kimi ve hami eder dört…peki bunlardan daha iyisi varmı? var…Üsküdar Beykoz dolmuş hattındaki pilotlar…duygularıyla sürüyorlar…akılla bir insan öyle sürmez. hele trafik açıkken…
    bu arada seneye Kimi "the big fish" Raikkonen bir çok şifreyi çözecek…alonsomu iyi vettel mi iyi Ferrari aracımı kötü redbull mu çok iyi…hepsini bir dedektif gibi çözecek…

  56. raikonene sormamışlar .. bence ağa ne derse o.

  57. En iyisi RB9 . Içine kimi oturtursanız üst üste 9 galibiyet alabilir ..

  58. alonso demiyenlerin hepsi bunu cevaplamayacagım demiş :D:D abi süper ya alonso yaşayan senna prost karısımı bir pilot

  59. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu çok gereksiz bir tartışma çünkü kimin daha iyi olduğu ortada.

    Alonso'nun otomobili çekiş kontrole sahip değil. Tartışacak bir şey.

    Vettel; Alonso, Raikkonen, Schumacher gibi pilotların yarısı bile olamaz.

  60. en sonunda vettel çıkıp "alonso en iyisi dicek" ozaman inanacak heralde artik amansizca vetteli destekleyenler:)

  61. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Vergne, Riccardio, Bianchi'nin yorumlarını sevdim 🙂 Ama en saçma demeç Hamilton'dan bence 🙂

    Ben yorum yapacak olursam şuan için ben de Alonso'yu tercih ederdim. Alonso daha komple durumda. Ve muhtemelen zirve sürüşünü gerçekleştiyor.

  62. Alonso ekmeğini taştan çıkaran bir pilot vettel ise yetenekli ancak bir okadarda şanslı biri. Ben olsam kesinlikle alonsoyu seçerim…

  63. 2 Red Bull bünye pilotu hariç herkes Alonso demeye getirmiş. 2-3 kişide kendinin en iyi olduğunu ama gösteremediğini söylemeye çalışmış. Genel kanı Alonsonun en iyi olduğu şeklinde. Şaşırdık mı? hayır. Çünkü son 4 sezondur bu biliniyor.

  64. Gutierrez tamam da bana Hamilton deme, çünkü Hamiltona sen zaten A…. desen o sana hee alonso mu ,süper pilot,eniyisi der zaten=)

  65. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    F1'de ki pilotlar, olaylara daha yakın olduğu için; analizleri bizden daha kuvvetli ve doğrudur.

    Grid de ki 16 pilottan sadece ikisi; Vettel iyi diyorsa, bu terslikte bir iş var. :))
    Unutmadan; o 2 pilot da, Vettel'in takımı olan Red Bull'un, pilot yetiştirme takımı. 😉

  66. Ferraride yarışan herkez en iyisidir MSC-RAI-ALO <3

  67. Jean Eric Vergne "Sizi şaşırtacağım ancak Vettel diyeceğim."
    Daniel Ricciardo "Fernando'ya saygı duyuyorum ancak Vettel'i alırdım.

    Kovulmak istemezler yani 🙂 🙂 🙂

  68. Bu adam bir-iki sene böyle devam ederse artık Vettel mi Senna-Schumacher mi? sorularıyla karşılaşacağız.

  69. iyi de Kimi ye neden sormamislar 🙂 neden toro rosso pilotlarina sormuslar ki adece zaman kaybetmis anketi yapan cevaplarina direkt vettel yazabilirlerdi….

  70. Alex Yoong ikisini de döver.

  71. F1 de herşey hız değildir bence. Bunu bilen pilotlar çoğunlukla güzel cevaplar vermiş. Bazısı kıskançlıktan kendine yakışmayan bazısı da görevi icabı cevaplar vermiş. Neyse en iyi kim dersek bence tek bir kıyaslama ile bulamayız en iyiyi. Yani yetenek. Olmaz öyle bence.

    1. Saf Hız Vettel iyi Alonso daha iyi
    2. Adanmışlık Vettel çok iyi Alonso çok daha iyi.
    3. Geri bildirim Vettel çok iyi Alonso çok iyi
    4. Bencillik Vettel çok iyi Alonso çok daha iyi.
    5. Zeka Vettel çok iyi Alonso çok iyi.
    6. Şans Vettel rakipsiz
    7. Başarı Vettel çok çok iyi Alonso iyi.

    Yani düşünülse daha da birşeyler bulunur. En iyi bulmak için sadece bir şeye bakamayız görüldüğü üzere. Herşey bir araya geldiğinde hız olsun şans olsun neyse artık Vettel 4 ledi. Alonso daha 2 hala. Ve 3. şampiyonluğunu çok çok üstün olduğu takımı sayesinde kaybetti. Yani Kimse Vettel i kızmasın adam orda ve kazanıyor buyrun sizde kazanın. Unutmayın ki Newey McLaren dan gitti bence McLaren artık daha iyi araç üretiyor. Yani herşey Newey değil kıskananların aksine.

    Taraftar olarak düşünürsek de bence Vettel daha iyi.

  72. Bir takım patronuysanız bu iki sürücüden istediğinizi alın asla kaybetmezsiniz. Hangisi daha iyi aynı takımda yarışana kadar kimse bilemeyecek. Ama cevaplar sürücüleri hakkında ip ucu vermiş. Cevapları politik cesur samimi olarak ayırabiliriz. Ama Hamilton unki "uyuz" kategorisine dahil dilebilir.

  73. Anlayamadim ne demek isdedigini..Daha turkce kelimelerler solermisin :))

  74. Tecrübe olarak Alonso.Şampiyonluk sayısı olarak Vettel diyorum.

  75. Valla en tecrübelilerden Hamilton ve en tecrübesizlerden Gutierrez Alonso diyorsa illaki kendilerince bazı sebepleri vardır. Onlar bizden çok şey biliyor. Her açıdan.

    Vettel isterse 15 şampiyonluk kazansın ama Alonso 2'de kalsın. Farketmez. Yine Alonso diyenler çıkacaktır. Üstelik Alonso fanı olmamalarına rağmen..

  76. Alonso'yu gerçekten sevmem ama bu sene emin oldum:
    Alonso çok iyi bir pilot beyler.
    Aslına bakarsanız Raikkonen'in onu ezeceğini düşünüyordum ama bu düşüncem bile değişti. Belli olmaz diyorum.
    Vettel'e gelince. İyi olabilir ama kesinlikle Hamilton, Alonso ve ya Raikkonen'den daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Yine de bu düşüncede kalır. Button boşuna takım patronu olsaydım kesin bir şey söyleyebilirdim dememiş.

  77. en mantıklı ve normal olan cevabı hulkenberg vermiş.

    hem diğerleri neye göre alonso demiş ki?

    en komiği ise hamiltonun ki olmuş. bundan daha ne kadar kolay kazanılabilinir ki yarışlar. eğer red bull aracı alondo da olsaydı alonso yeterli farkı açıp aracını kollayarak finişe ulaştırırdı. vettel gibi son turlar olduğunda en hızlı turu asla yapmazdı. yani yine lewisin alonso aşkı depreşmiş.
    ama evet söz konusu alonso ise 4 yılda 6 şampiyonluk kazanabilecek yetenekte. bunu unutmuşum bi an.

  78. Alonso bir daha şampiyon olamaz da vettel 5 lerse 6 larsa hala böyle rahat alonso mu diyecekler çok merak ediyorum, F1 de sadece araçla şampiyon olunabileceğini sanarak vetteli hafife alanları vettel utandırmaya devam edecek,elbette farklı araçlarda farklı mücadeleler içinde vetteli görmek isteriz,bunu herkes ister,ama bu vetteli ve şampiyonluklarını hafife almamızı gerektirmez,burada en objektif yorum button dan gelmiş,bir takım patronu olup her iki pilotla birden çalışmadan bu sorunun cevabını asla bilemezsiniz,bilmeye çalışırsanız alonso gönüllerin şampiyonu olarak devam ederken vettel de şampiyonlukları dizmeye devam eder,biz de konuşur dururuz,bu durumu açıklamaya çalışırız…
    Kovalainen in nasıl çuvalladığını gördünüz, altına redbull verseniz bile belki ilk 10 şansı artardı başka da bi işe yaramazdı,vettelin araca kattıklarını ah bi webber ile arası iyi olsaydı da içten bi şekilde webberden dinleseydik… kimbilir belki ilerleyen senelerde bi açıklama daha yapar vettel ile ilgili…

  79. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    alonso'ya rb9'u verin wettel'i geri geri geçer, siz daha neden bahsediyosunuz :)))

  80. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Jean Eric Vergne "Sizi şaşırtacağım ancak Vettel diyeceğim."
    Daniel Ricciardo "Fernando'ya saygı duyuyorum ancak Vettel'i alırdım."

    Hamilton'a yıkama yağlama diye yafta yapanları burayada bekliyorum.

  81. Alonso vettelden 1 gomlek daha ustun bir pilottur bunu toro rosso(redbull) pilotlari haric herkes kabul ediyor

  82. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    hangisi daha iyi diye kıyaslamıslar en iyi kim deselerdi o zaman raikkonen derdik.

  83. Sonuç Ortada pilotlarda Alonso en iyi DEMİŞ 😀

  84. tabi raikkonen 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir