Mclaren: "Formula 1'de En Çok Harcayan Red Bull"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde Ferrari, 250 milyon sterlin bütçesinin olduğu iddialarını yalanlamıştı. Ferrari gibi Red Bull da en çok harcama yapan takım olduğunu kabul etmiyor ancak Whitmarsh öyle düşünmüyor.

Whitmarsh “Onlar bu düşünceyi çöp olarak görebilirler ancak onlar dahil herkes bu durumu biliyor.” dedi.

Horner, rakip takımların harcamalarından ziyade başarılarını kıskandığını ve bu durum karşısında hayal kırıklığı yaşadıklarını söylüyor.

Horner “İnsanların bu konuda hayalkırıklığı yaşamalarını anlayabiliyorum ancak yarışlar iyiydi.”

“Popüler olmamanın en hızlı yolu kazanmaya başlamaktır. Son yıllarda çok fazla kazandık ve diğer takımların bundan memnun olmaması kaçınılmaz.” 

“Takım olarak bencil olmamız gerekirse ne kadar sıkıcı olursak ve ne kadar yarış kazanırsak o kadar iyi. Ancak tabi ki mücadeleye ihtiyacımız var. Mücadele istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Mclaren: "Formula 1'de En Çok Harcayan Red Bull"” için 8 yanıt

  1. Haberler çıkıyor son olarak SONY ve Gillette ön planda ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyelim. Bu saatten sonra McLaren için sponsorlar Japon devlerden gelir diye düşünüyorum. Bende bir bilgi sahibi olursam paylaşırım.

  2. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Saygılar.
    Araç tanıtımına kadar bir haber çıkmaz mı? Manası açıklama araç tanıtımında (lansmanında) yapılacak.
    "Kadar" ile o zamana kadar belki yabancı sitelerde denk gelen birisi vardır gördüğünü bizimle paylaşır…

  3. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Red Bull, Red Bull Racing'i avusturyayı tanıtma ve yaşatma ve bu hususta yapılan yatırımlar kapsamında kurulan bir firma gibi gösterirse (Avusturya milli marşını baya bir okuttular ne de olsa) KDV muaf yasasından da faydalanır. 🙂

  4. güney ateş avatarı

    Rebbul ve RBR aynı sermaye grubuna ait olsa bile iki farklı şirkettir. o yüzden aralarında reklam vermek, sponsor olmak v.b ticari ilşki olur. arçelik koç grubunun. aynı şekilde koç system de. şimdi koç sistem arçelik firmasına fatura keser yaptığı (hatta yapmadığı) iş karşılığında. bu gibi durumlarda tek sıkıntı çıkan kdv'dir. arçelik kdv yi ben öderim derse istediği kadar fatura bulabilir.

  5. Bu uzakdoğulular Red Bull'u zengin ediyor. Tayland da ,güney çin de.. japonya da ne sektörünün yaygın olduğunu bilirsiniz. İşte bunlar o sektöre enerji sağlıyor. Ama avusturyalılar da müthiş zekidir. Takdir ediyorum girişimci düşüncelerini. Red Bull'un nerden ne kadar kazandığı beni ilgilendirmez. Ama Formula gelince dürüst yarışacaksın. Dürüst kazanacaksın. Avusturya biliyorsunuz eskiden Cermen imparatorluğunun merkeziydi. Salzburga falan bakıyorsun full alman. Zaten Avusturya almanlardan bağımsız bir yer değil. Vetteli prens yapmalarını da anlıyorum. Fakat bunu dürüstçe yapmaları gerekiyordu. Her fırsatta Vettelin yanında olup, suçlu olduğu zamanlar bile destek olup son derece egoist bir insan yetiştirdiler. Bu yönden dürüst değildiler. Şimdi bütçelerini net açıklamıyorlar bu yönden de dürüst değiller.

  6. sacmalama redbul takımı redbuldaan reklammı alır zaten takim sahipleri

  7. Bizim sponsorlar ne zaman açıklanacak?

    Martin Whitmarsh araç lansmanında açıklayacaklarını söylemişti. Saygılar.

  8. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Red Bull 1-2 ufak reklam verenleri saymazsak Red Bull sponsorluğunda yarışıyor. (doğal olarak)
    Red Bull takımı finanse edebilmek için Red Bull içecek firmasından reklam almakta.
    Red Bull şirketide bu harcamaları vergiden düşebilmek için diğer şirketi olan Red Bull Racing'den fatura almak zorunda.
    Bu faturalar + Fia'dan aldığı paralar + etkinlik gelirleri + 1-2 reklam verenlerin tahmin edilebilecek ödemeleri sonuç rahatlıkla bulunabilir gibi.

    Sadece Red Bull içecek firmasının reklam giderler kalemindeki Infiniti RBR faturalarını ele geçirmek diğer takımlarında ne kadar harcama yapması gerektiğini yaklaşık olarak bulmasını sağlayacaktır.
    (Ki tahminler de burada sıkışıyor. RB, RBR'yi ne kadar destekliyor. Kendi muhasebe hesapları içerisinde kolaylıkla hile yapabilirler. Çünkü 2 şirketin sahibi de aynı adam.)

    ——————
    Bizim sponsorlar ne zaman açıklanacak?
    Araç tanıtımına kadar bir haber çıkmaz mı?
    Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir