Intercity İstanbul Park Pist Günleri

Intercity İstanbul Park sitesinin internet sitesinde yer alan duyuru aşağıdaki gibidir.

 

“Her ay düzenlediğimiz Intercity İstanbul Park Pist Günlerimizin 8.sini 8 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştiriyor olacağız. “Caddelerde Olmaz Piste Gel” sloganıyla yola çıktığımız ve 8.sini düzenleyeceğimiz organizasyonumuz her geçen gün daha çok ilgi çekmekte ve birçok sürücüye güvenli ortamda araçlarını deneyimleme imkanı sunmaktadır.

Sitemizden yapılacak satışlarımızda 20 dakikalık sürüş seanslarını 120 TL’ye satın alabilirsiniz. Etkinlik günü kayıt masamızdan gerçekleştirilecek alımlarda 20 dakikalık sürüş seansları 180 TL olacaktır.

Dilerseniz 120 TL karşılığında aracınıza transponder cihazı taktırarak zaman tutma sistemimizden faydalanıp en iyi tur derecenizi Intercity İstanbul Park internet sitesinden yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

INTERCITY İSTANBUL PARK KOŞU GÜNLERİ

Intercity İstanbul Park Pist Günleri etkinliğimizde ilk defa, Intercity İstanbul Park pistinde yürüyüş ve koşu yapmak isteyen sporseverleri de misafir ediyor olacağız. 8 Aralık 2013 Pazar günü sabah saat 07:00 – 10:00 arası yürüyüş ve koşu yapmak isteyen sporseverleri pistimizde ücretsiz olarak ağırlıyor olacağız.

Herkese açık olacak etkinlikte tüm sporseverleri, Intercity İstanbul Park pistini koşarak deneyimlemeye bekliyoruz…”

 

Sorularınız için; http://www.intercitypark.com/etkinlikler/08-aralik-2013-intercity-istanbul-park-pist-gunleri/



Yorumlar

  1. Arkadaşlar ücret pahalı falan değil. Şöyle düşünün;

    Bir karting pistinde 8hp'lik araçla 20 dakikası 30-40 liraya max ne kadar km hız yapabilirsiniz ?
    Bir uluslarası yarış pistinde kendi aracınızla 20 dakikası 150 liraya ne kadar km hız yapabilirsiniz ?

    Kaldı ki pist sürüşe açık olduğu için kaza yapmanıza karşılık pistte sağlık ekipleri bulunduruluyor. Hız sınırlarını zorlayıp yağ gibi asfaltta max adrenalin yaşayabiliyorsunuz. Özelleştirilmeden önce çok daha ütopik rakamlar olduğunu biliyorum.

  2. Yalnız ülkede motorsporlarının zayıf olmasının bunlarla direk bir alakası yok bunları üretmeyen, avrupa seviyesinde gelişmemiş ülkelerde hatta bazı arab ülkelerinde dahi bizden daha yaygın bir motorsporları uygulaması, ilgisi var. Bu tamamen otomobil kültürü, motorsporları ilgisi ile alakalı diğerleri sadece bahane. 90 ve öncelerinde bizde bu daha fazlaydı yani F1 düzeyinde pist yaptık ancak gelişmedik geriye doğru gidiyoruz mantalitede. Türkiyede yarışmak için min. ortalama 60 bin $ gibi bir harcama gerekli bu bahsettiğim düzeyde ki ülkelerden de pek farklı değil batıda da ucuz değil tek fark orada etkin sponsorluklar var ve yetenekleri ile maddi durumu iyi olmayan insanlar da yapabiliyor. Mesela buna örnek Kenan'dır. Kenan kişisel servet ile bunları başaramazdı.
    Motorsporları yapmak zaten kalbur üstü bir iş herkesin yapabileceği bir düzey değil. Bizde ki durum zenginlerin ve alt tabanın buna merağının olmaması. Merağın arttırılması da tv yayıncılığı ile ilgili değil avrupada da neredeyse motorsporları tv yayıncılığının olmadığı zamanlarda 50-60-70 lerde pistlerin dolu olduğunu görürsünüz bu ilgi ile alakalı bir süreç. Zevk almayı bilme tabi bu ekonomik seviyeler ile alakalı vs vs birçok neden. Yani maddi durumu yerinde olmayan insanlar ancak Karting düzeylerini ve FIA kontrolünde olmayan amator yarışları sağlayabilir, erişebilir. Fakat biz de bu da yok.
    Şikayet edilen 120 tl ücret de fazla değil bu düzey bir pist için kaldı ki işletme devrinde beklentinin çok altında bir rakam ile yola çıktı adamlar. 5bin €'lar nere 120 tl nere. Yılda 1 defa gelen yarışlar içinde aynı şikayetler olmuştu. Dünya alternatif fiyatlarına pek bakmıyor tabi insanlar, kıyaslandığında ne kadar da ucuz olduğunu bu ülke şartları ile bile anlaşılacaktır. Bu 50 tl'ya yapılabilecek birşey değil hemen herkesin toplanmasını sağlamayı gerektiren birşey de değil.
    Yılda birkaç defa gidilip gelinecek bir aktivite için 120 tl toparlamak o kadar da zor değil nerelere gereksiz harcamalar yapıyor gençlik. Aşırı merak yeterli.
    Şuan en büyük eksik orta performans düzeyi araç kiralamasının olmaması ancak işletmenin bu kadar pahalı olduğu bir ortamda 120 TL çok geliyorken insanlara ve bu araçların işletme fiyatlarının da yüksekliğinden kabul edilebilir bir fiyatla sunmak gerçekten zor. Batı uygulamalarında da pistler genelde burdan kâr elde edemiyorlar. Supersport sunulmasını zaten beklemesin kimse.
    Hali hazırda elinde olanlar için çok ucuza böyle bir organizasyon imkanı oluyor o güzel. Önceden bu hem Bernie tarafından istenmediğinden gerçekleşemiyordu hem de çok çok pahalıydı.

  3. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    şu güzelim ülkemizde teknolojiden uzak kalmamız, bana çok dokunuyor, hemen hemen her teknolojiyi satın alıyoruz ve üretemiyoruz ,ürettirilmiyoruz, uzak kalıyoruz demek istemem ,pahalı ve ithal olmasından, hala ülkemde yerli bir otomobil, yerli bir elektronik ürün üretilemiyorsa ,bunu herkesin düşünmesi lazım, araba yarışlarından ,nereye geldin,denebilir ama sonuçları da böyle oluyor benzin pahalı ,parça pahalı ,motor sporları elbette yapılamaz, o sebeple yazdım

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Pistte turlamayı çok isterim fakat gerçekten pahalı. 120 TL çok fazla. Sadece 20 dakika için çok yüksek.

  5. bisikletle bursadan gelmek istiyorum izin varsa nasıl olacak izin var mı

  6. gene de çok pahalı arkadaş. destek olalım olmasına ama pahalı. 20 dakika için 120 tl.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir