Resmi: Nico Hulkenberg Force India'ya Geri Dönüyor!

yazar:

kategori:

Alman pilotun takımla birden fazla yıllık anlaşma yaptığı belirtildi. Hulkenberg, 2013 sezonunda yarıştığı Sauber takımından önce, 2011 yılında test pilotu olarak ve 2012 yılında da yarış pilotu olarak Force India takımıyla çalışmıştı.

Alman pilotun adı bu sezon Lotus koltuğu için de anılmıştı ama Lotus takımı önümüzdeki sezon için Pastor Maldonado ile anlaştıklarını duyurdu.

Hulkenberg, Force India anlaşması ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Force India’ya geri dönmekten mutluyum. Takımın gelecek sene için hedefleri yüksek. Geçen seneler içinde kazandığım tecrübenin bu hedeflere ulaşmakta faydası olacağına inanıyorum.”

“2014’te rekabetçi bir paketimiz olabileceğine inanıyorum.”

“Mercedes motoruyla ilgili de çok fazla olumlu haber aldım. Yani gelecek sezon adına heyecanlanmak için çok neden var.”

“Takımı tanıyorum ve ne kadar kararlı olduklarını görebiliyorum. Burada harika insanlar var ve hepimiz başarıya açız”

Force India takımı diğer pilotunu da yakın bir zamanda açıklayacaklarını belirtti.

Takım patronu Vijay Mallya, Hulkenberg hakkında,”Nico’nun Force India’ya geri dönmesinden memnunum. 2012’de bizimle yarışırken Nico’nun ayrıcalıklı bir yetenek olduğunu gördük. Bu sezon içinde de gridde herkesi etkilemeye ve güçlü performanslar sergilemeye devam etti.”

“2014 için beklentilerimiz ve umutlarımız yüksek. Nico ile anlaşarak da hedeflerimize ulaşma ve şimdiye kadar geçirebileceğimiz en rekabetçi sezon konusunda iyi bir adım atmış olduk.” diye konuştu


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Eddie Jordan'ın bugüne kadar söylediği bütün transfer haberleri gerçekleşti.
    Hamilton'ın, Mercoya geçeceğini de, ilk Eddie amcamız söylemişti.
    Bende, aynı senin gibi; -hadi be daha neler- demiştim. 🙂

  2. Force India'ya hayırlı uğurlu olsun, çokta zor olmayan bi seçimi başarıyla yaptılar ve Hulk'u takıma getirdiler. Bundan sonra yapacakları pilot seçimi Perez yada Sutil için biraz daha rahat olacaklar sanıyorum.

    bu arada Eddie Jordan bunu sölediği zaman "hadi be daha neler" dediğimi net hatırlıyorum ama bundan sonra 2014 için Caterham sezonu domine edecek ve her iki şampiyonluğu da alacak dese eyvallah derim.

  3. sınan matias avatarı
    sınan matias

    yanlış seçim bence.seneye ferraride alonsonun yerine en büyük aday olarak görülüyordu halbuki.hulk bu seçimden sonra ferrari koltuğuna oturamaz

  4. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Di Resta,Indycar'a gidecek muhtemelen

  5. Lotustan zengin bir takım mı Force İndia sanmıyorum. Ama helal olsun başarıya yatırım yapıyorlar Maldonado gibi pilotlara değil. Başarının parayı getireceğini düşünüyorlar. Sportif düşüncede böyle olmalı.

  6. Seneye tecrübe önemli faktörlerden biri olacak Button da griddeki en eski adam,geçiş donemi icin ondan daha iyisi yok gridde. Williams boşuna mı Massa yi aldı. Puan alamayan. Takımların yerinde olsam Baricello veya Trulli yi alırdım en azından bir sene takım da tutardim.

  7. ferrari team avatarı

    Doğru bir hareket yapmış force ındıa Hulku almakla. Yanına kamui de iyi giderdi 🙂
    Lotusta mal ' ı almakla bir o kadar yanlış bir hareket yaptı.

  8. hayırlısı olsun bu arada di resta ve sutile ne oldu

  9. Hülkenberg'in başka seçeneği kalmamıştı. Williams Maldonado'nun yerine hem tecrübeli, hem de paralı pilot aldı, Lotus paralı pilot aldı. Mclaren en iyisini yaptı… Force India da ön gruba her zaman en yakın araç olmuştur.

  10. Massa ve Perez Sauber'e gelseydi takımın adını Kürkçü Dükkanı F1 Team olarak değiştirmek gerekebilirdi 🙂

  11. aynen öle dostum…

  12. Duhan Peker avatarı

    Eddie tahminlerinde hiç yanılmaz.Bu güne kadar ne dediyse hepsi teker teker çıkmıştır.

  13. Duhan Peker avatarı

    Hayırlı uğurlu olsun Force İndia çok güzel bir karar verdi.

  14. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Bu saatten sonra maldonadonun önünde bitirdiği her yarış için lotusa bir selam çakmalı.

  15. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Umarım Perez gelir yanına

  16. Eddie Jordan 2 ay önce söylemişti Force İndia'ya dönecek diye.Şu adam bi iddaa yapsa evi arabayi satip basmak lazim..

  17. o senin görüşün ama benimki hulkenbergin buttondan daha hızlı ve yetenekli olduğu ve harcandığı

  18. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Bence yanlış tercih Hulk adına. Sauber'de kalsa daha iyi olacaktı gibime geliyor. Ama tabi takımla arasında durumlar ne kadar vahimleşti o konu hakkında bir bilgim yok.

    Yanında muhtemelen Sutil olacak. Perez'de Sauber'e döner mi acaba? Keşke Massa Sauber'e gelseydi 🙂

  19. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hulkenberg'in oturduğu araçta Button da otursaydı benzer performansı görebilirdik. Ve burda Hulkenbergin daha iyi olduğunu iddaa ettiğin adam yıllardır Formula 1'de olan ve şampiyonluğu bulunan bir pilot. Hulkenberg kötü bir pilot değil tabii ki çok yetenekli ama Button'ı silecek kadar değil bence.

  20. button düşmanlığı (en azından benim için ) yok.ama daha iyisi varken daha iyisini tercih etmemek üstelik maliyet olarak düşükken ! çok düşündürücü ?

  21. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Eğer olurda diğer koltuğa Perez oturursa Force India ciddi bir güç olabilir. Gerçekten doğru bir hamle umarım maaşı ödeyebilirler

  22. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Nedir bu Button düşmanlığı anlam veremedim ya. Sürünen araçla şov yapamadı diye mi? İnşallah Mclarende ikinci bir şampiyonluk alırsa bu yüzleri göreceğiz inşallah hep birlikte.

  23. mc laren takımının button da (ingiliz bir piloda ) ısrar etmesi.hulkenberrgi almaması mc laren takımına olan sempatimi köreltti.safkan yarış takımı olan mc laren 2013 ten itibaren kabuk değiştirmeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir