Hamilton: "Önemli Olan Tek Şey Kazanmak"

yazar:

kategori:

Daily Mail’e konuşan Hamilton “3. ya da 4. olmanızın pek bir anlamı yok çünkü bunun için bir bonus kazanmıyorsunuz. Önemli olan şampiyon olmak.”

“Takım için takımlar şampiyonasında ikincilik önemliydi çünkü bunu hak ettiler. Buna katkıda bulunduğum için mutluyum.”

“Bu seneki araç Nico için hazırlandı ve bana göre farklı süren Michael ile geliştirildi. Bu yüzden araçtan maksimumu çıkarma konusunda gerçekten zor bir seneydi.”

“Aslında takımda ilk senem olduğunu ve bilmediğim bir aracı sürdüğümü düşünürsek fena bir sene değildi. Sene boyunca bir sürü sorun yaşadık ve öğrendiğim çok şey oldu.” 

“Mclaren’de ilk senemi geçirdiğimde zaten bir süredir o takımdaydım. Her şey başarabilmek için simülatörde çok fazla zaman geçirdim ve bazı şeyleri istediğim gibi değiştirdim. Aracım iyi çalışıyordu. Seneler geçtikçe araç benim için ve takım arkadaşım için üretiliyordu… çok fazla katkıda bulunuyordum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: "Önemli Olan Tek Şey Kazanmak"” için 6 yanıt

  1. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Blender ile bunu çok basit anlayabilirsiniz, karışımı karıştırırken ilk kademe de ve ikinci kademede de çalıştırın farkın ne olduğunu anlarsınız, içinde ki karışımın hava olduğunu farz ederseniz etki de aynıdır, hızlandıkça blender kolun aşağı çekilir, kabaca oldu ama düz mantık budur, tıpkı su dolu kovayı döndürmek gibi ne kadar hızlı o kadar tutunma. Aero da bu mantıktır gerekli sistem varsa hız kavramaya neden olur.

  2. Hala arkasındayım araçlar yavaşladımı aero ön plana çıkar. Çünkü araçların çıkacağı son sürat daha az olur dolayısıyla frenede bu ölçüde daha az basılır. (biraz kaba taslak oldu)

    Bundan dolayıda araçlar virajları daha hızlı dönmeye çalışırlar düzlükte hızlı olamadıkları için.

    Bu da günümüz araçların neden daha çok aerosunun ön planda ve Vettel in o düzlükte yavaş otomobiliyle neden Monza yı kazandığını kanıtıdır.

    Hatta aynısı Moto GP içinde geçerli. Adamlar kural getirdiler motorların cc lerini düşürdüler. Bu hem düzlük hızlarını düşürdü ve aynı şekilde maliyetleri artırdı. Neden adamlar aynı tur derecelerini yakalamak için virajları daha hızlı dönmenin yollarını aramaya başladılar. Hatta bunla ilgili haberler de var.

    Baktılar olmuyor tekrar cc leri yükselttiler. Çünkü motorlar virajları yavaş döndükleri için birbirleri bu kadar yakın takip edebiliyor ve bu kadar çok geçiş olabiliyordu. Hızlar düşünce motorlar küçülünce izleyenler bilir yarışlar sıradanlaşmıştı bir ara orda.

    Aynısı burda da geçerli. F1 aracı o kadar yüksek yere basma üretiyorki öndeki araç virajdan ilk çıktığı için arkadakin den zaten diğer viraja gelene kadar belli bir fark yaratıyordu. yani geçiş olmuyordu. Eskiden daha 6. vites de 300 ün üzerine çıkan araçlar görürdük. Şimdi 7 de 290 diyor ibre.

    Ha şu varki araçların hızını düşürüyorlar 2014 ama yere basma güçlerinide düşürüyorlar. Yani bu iyi haber. 2014 de heyecanlı bir sezon bizleri bekliyor gibi geliyor bence hadi saygılar.

  3. her sene bir bahanen var ya…

  4. sıralamalarda da yendi sadece puan anlamında değil 🙂 rosberg'e büyük fark atamadığı için bahane üretiyor diyorum. yoksa sezonun orta kısmında sıralamalarda yarım saniye fark atarken araçla uyum sağlayamadım demiyordu. sıralamada yarım saniye atıp yarışı da önde bitirdiğinde yine çıkıp araçta rahat hissetmiyorum deseydi samimiyetine inanırdım.

    aşağıda biri de araç yavaşladımı aero ön plana çıkar demiş, tam tersi, araçlar hızlandığı zaman aero ön plana çıkar. aero denen şey hava ile çalışır, daha hızlı araç = daha fazla hava akımı, daha fazla hava akımı = daha efektif aero.

  5. "Bu seneki araç Nico için hazırlandı ve bana göre farklı süren Michael ile geliştirildi. Bu yüzden araçtan maksimumu çıkarma konusunda gerçekten zor bir seneydi."

    royalhunt ne diyosun bu kısma. ama doğruya hamilton puan olarak yendi rosbergi 🙂

  6. Şu F1 tarihinde Shumi 1 Lewis 2 bunlar gibi frenaj yapan bunlar gibi araç durduranı görmedim çok samimi söyleyeyim.

    Böyle bir durumda Lewis araçta frenlerde sorun yaşaması sezon boyunca ilginç bir durum oldu benim içinde.

    Bakalım seneye nasıl bir performans gösterecek. Hele ki Mercedes iyi bir araç üretemez ise ne yapacak çok merak ediyorum.

    Millet sadece motorla yarış kazanacaklarını sanıyor. Hal buki araçlar yavaşladımı aero daha çok ön plana çıkar bunu her zaman dedim. Görücez bakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir