Ecclestone'a Göre 2013'ün Yıldızı Raikkonen

yazar:

kategori:

2012’de Lotus ile F1’e geri dönen Raikkonen bir çok kişiyi etkilemişti.

Ancak bu sezonki formu özellikle Ecclestone’un dikkatini çekmiş.

Avustralya’ya zaferle başlayan Raikkonen sezonu yedi podyum ile tamamladı.

Kimi’nin sezonu takımla ödeme sorunu yaşaması sebebiyle erken ameliyat kararı ile erken bitti.

“Bu yıl yıldız pilot olarak, elindeki ekipmana göre Kimi’yi söylemeliyim. Bence ödeme alacağı umuduyla motive oldu.”

“Bir takımda ve bizim için iyi birisidir. O süper, o bir yarışçı.”


Yorumlar

  1. hahahaha çok güzel yazmışsın çokta güldüm

    deeeee Kimi Ultra bir ateist inanmadığı dinin gereklerini yaşamaz. ☺☺ ♂

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Adam her sene en az 100 puan fark yedi be. Uyumlu bir 2.pilot olduğu içinmiş. Bırak bu işleri. Sallıyorsun.

  3. hayır mı? neye hayır? opsiyonel anlaşma 2 tarafça imzalanmalıdır diyorum ki bunun cevabı mı hayır? kaçak bir cevap olmuş. hala neyi iddia ediyorsun, 2008 sonu ferrari rai ile masaya oturdu ve anlaşmayı uzattı.

    o zamanlar ferrari alonso'nun takımı değildi, yani alonso'nun gelirsem rai'yi istemem diye bir şart koşma şansı yoktu. zaten şimdi kimi takıma geldi göreceğiz ne olacak.

    2009'un 2. yarısında çok iyi performans göstermiş olabilir. ancak massa'nın yokluğunda bunu değerlendirmek de gereksiz.

    massa takımda uyumlu bir 2. pilot olduğu için bu kadar uzun süre kaldı. 1 pilot sıfatında olup da başarısız olan gönderilir. massa para ihtiyacından falan tutulmuş da değil. massa sayesinde gelecek paraya mı bakacak ferrari. istediği an istediği pilotu gönderir, istediği pilotu alır, istediği pilotun sözleşmesi olsa bile. şimdiye kadar yaptığı gibi.

    aslında bunu uzatmak da gereksiz. her şey ortada. o yüzden bu yazdığım yorum da sondur.

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ve sen Kimi'nin 2009'un sonunda F1'i neden bıraktığını hiç düşündün mü? Performans anlamında Kimi'nin hiçbir sorunu yoktu. Sezonun 2. yarısında takım kendisine mecbur kaldığında, kendine odaklanmış bir Ferrari ile o pakete rağmen olağanüstü bir performans sergilemiştir.

    Kimi her zaman yarışmaktan başka bir şey istemeyen bir adamdı. Ama işin politik ve para ile ilgili kısmını kendisi de fark etti ve bu yüzden F1'i terk etti. Pekala kalabilirdi. Kendisini isteyecek takımlar vardı. McLaren gibi, yeni kurulan Mercedes gibi. Ama kendisinin neden Ferrari'den gönderildiğini herkes gibi kendisi de fazlasıyla biliyordu: "Ferrari'den gönderilmemin performans ile bir ilgisi yok" dedi, başka hiçbir negatif söz söylemedi.

    İçindeki yarışma isteğini de bastıramadı tabi. Geri döndü, senin gibi çoğu insanın laflarını da yutturdu. Ferrari'ye de tükürdüğünü yalattırdı. Olay budur. Pistte konuşan griddeki tek adamdır.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2009'un ilk yarısında Massa'nın bariz bir üstünlüğü söz konusu değildi.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hayır. Santander latin bir sürücü ikilisi istiyordu. Kendilerine en çok kazandıracak anlaşma buydu. Ayrıca Alonso yanında Kimi'yi istemeyecekti.

    Farz edelim ki takım Massa'ya vefa için Kimi'yi milyonlarca dolar ödeyip gönderdi. Peki kaç senedir bu performansla Massa nasıl takımda kaldı sanıyorsun? Brezilya'lı olmasaydı en fazla en fazla 2 yıl kalabilirdi. Geçelim bu işleri.

  7. raikonen sezonun yıldızı ise . hulkenberg ultra yıldızı bu sezonun

  8. 2 taraftan biri istemezse opsiyon da olsa anlaşma olmaz. raikkonen 2010'da gönderileceğini biliyormuş da sadece kendi kararıyla 1 sene daha anlaşma uzatmış gibi bir görüntü oluşturmaya çalışıyorsun. ferrari istemeseydi 2010 anlaşması olmazdı. hadi senin dediğin gibi bir zorunluluk var diyelim; sadece kimi'ye bağlı olsa bile, ferrari 2010'da ödediği 25 milyon doları 2008 sonu madem göndermeye karar vermişti, opsiyonu feshetmek için öderdi, opsiyonel anlaşma hiç imzalanmazdı. sözleşmesi bitti uzatmadık derlerdi, komplo teoricilerine de meydanı boş bırakmazlardı. ama ne yazık ki ferrari kimi'den umutluydu ve devam etmek istedi. 2009'un ilk yarısından sonra da massa'nın kazası geleceği şekillendirdi.

    aşağıda da uzattığı kontratı niye iptal ettiler demişsin. bunun için senin gibi hikayeler yazacak değilim ancak muhtemelen massa'nın kazasının olmadığı bir durumda massa gönderilecekti, kimi-alo yarışacaktı. massa kaza geçirdiği için gönder(e)mediler ve 2009'un ilk yarısındaki massa'nın üstünlüğü de ortadayken daha fazla beklemediler ve rai'yi gönderdiler alonso için. çok doğru bir karar verdikleri de alonso'nun ferrari'yle ilk yarışından beri kanıtlanıyor.

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Peki. Uzattıkları kontratı niye iptal ettiler bunu bana açıklar mısın? Ferrari Raikkonen'i göndermeye ne zaman karar verdi sence?

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kardeşim senin anlamayla ilgili sorunun var sanırım. Opsiyon diyorum. Opsiyon. Performans kriterleri diyorum. Kimi 2008 yılı içinde Ferrari ile işinin bittiğini biliyordu ve 2010'da takımda olmayacağını da biliyordu. Tazminat alabileceği için opsiyon kullanıldı. 2009 yılında bir sürü railliye katıldı neden? Ferrari izin verdi çünkü. Aralarındaki ilişki bitmişti yani.

  11. 2014 te kimi den en az 3 race fastest laps bekliyorum böylece f1 tarihinde yarıştaki hızlı turlarda 2.sıraya yükselmesini umuyorum.tabiki ferrari güçlü olursa dönüşünden sonraki en iyi performansını gösterecektir diye tahmin ediyorum.

  12. Berkhan kardeşime bir şey yazacaktım sonra vazgeçtim. kendim bir yorum yapayım dedim. yorum yanlış yerde çıkmış…

  13. öndeki 4 takımdan bütçesi en dar idari personel olarak en zayıf ekipti lotus…bu kriterler elbette kötü bir takım olduğunu göstermez…bu açıdan 2 sene boyunca pilotumuza başka araçlar karşısında ezilmeyen bir makine verdiği için lotus takımına kimi fanları adına teşekkür ederim…

    gönül isterdi ki daha güzel bir ayrılık olsun olmadı nasip yine de şükür demek lazım…

    Kimi "the golden boy" Raikkonen…inşaallah bu iki sene gibi bir performans gösterirsin ferraride..duacınız…

    çok çalış, erken yat, erken kalk, malayani işler le uğraşma, sebat et, karı kız içki sıçkı sabahsız geceler bunlarla vaktini harcama ruhunu lekeleme sağlığını bozma…bir an evvel evlen, çoluk çocuk sahibi ol, it len kediylen ne işin var? akraba ilişkilerini aksatma başı sıkışan varsa yardım et…unutma mclarene kırık bir diş ve sakat bir diz le başladın…şimdi parayı buldun…garibana yardım et, yerli malı kullan iphone kullanma Nokia kullan örnek ol, gıdana dikkat et, bal süt et balık zeytinyağı fındık yoğurt bol su red ginseng çörek otu…cola içme sigara içme içeceksen nargile iç(nasılsa bulamazsın)…dişlerini temiz ve bakımlı tut…unutma bir çok hastalık diş hastalıklarından geçer vücuda…çok konuşma mütebessim ol, insanlara sürekli yardım et, kalbinden kötü şeyler geçirme, podyuma geçerken oraya dizilmiş mini etekli hatunlara bakma ne yapsınlar ekmek parası için oradalar okusalar gerçi öyle basit iş yapmazlardı ama…öyle bazen bakışlarında hafif bir kibir görüyorum…sakın ha…şefkat tokadı yersin sonra…öyle saçlarınla fazla şekil yapma erkek adamsın neticede…hem saçı olmayan bir sürü hemcinsin var nazar ederler sonra kısa kestir öylede şık oluyorsun…ara sıra babanın mezarını ziyaret et…her yarış öncesi ananı ara dua iste Allah kazasız belasız güzel geçişli bir yarış nasip etsin vs.vs. motoruna kuvvet…
    takım arkadaşınla fazla yüzgöz olma…ona arkanı asla dönme…takım içinde çaycı temizlikçi kapıcı filan bir kaç ajanın olsun kim ne söylüyor senin hakkında ne konuşuyorlar araca sabotaj az benzin beyaz toz filan dikkat et…ben yapmam başkasıda yapmaz deme herkesi kendin gibi görme saf olma…her galibiyetten sonra takımdaki çalışanları ocakbaşına götür diyecem ama olmaz oralarda sen pizacıya götür bahşiş ver itibarın olur her konuda senin elin kolun olurlar…
    laflarına dikkat et laf ağızdadır senin esirindir çıkar ağızdan sen onun esiri olursun…

    işte böyle….unutma yapacaklarını ölç biç düşün taşın önüne ser…başına gelecekler kime iyimser kime kötümser kime de gülümser….

    vesselam…
    en kimi ci herkül…

  14. düşün bakalım "otomatik olarak uzayan" kontrat diye birşey olsa, hiç haber çıkarmıydı ferrari raikkonen'le anlaşmayı 1 sene daha uzattı diye? yoksa raikkonen anlaşması "otomatik olarak uzadı" mı derlerdi?

    kendinden otomatikli anlaşma 🙂

  15. otomatik olarak uzayan anlaşma? neden bahsettiğinin farkında mısın? otomatik olarak uzayan anlaşma da ne demek? opsiyonel olmasın o? zaten opsionel anlaşmanın da dediğinle bir alakası yok. battı balık yan gider uydur uydurabildiğin kadar.

    ferrari raikkonen'i tutmak istemese 2008 sonu anlaşmayı uzatmazdı. bu kadar basit. otomatik uzayan anlaşma diye birşey de yok.

  16. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu sitedeki en uydurukçu adamın kim olduğunu herkes biliyor. Hiçbir destekleyici bir sebep olmaksızın atmasyon iddiaların hala aklımda. Hala devam ediyorsun. Herkes çok büyük konuşuyor. Herkes bu konuda çok çok emin konuşuyor. Alonso'nun Kimi'yi rahat yeneceğine dair. Ben daha en ufak bir iddia bile ortaya atmadım henüz.

    Senin iddialarının ne çıktığını da biliyoruz. 2007'nin 2. yarısındaki puanları yazdım sana? Neden cevap veremedin?

    Seninle bir şey tartışmak saçma zaten. Oversteer isimli arkadaş en azından adam gibi tartışıyor.

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O kontrat otomatik olarak uzadı. Buna bir şey yapamazlardı. Konu hakkında hiçbir bilgin olmadığı aşikar. Kimi'nin kontratında performans kriterlerine göre 2010 opsiyonu bulunuyordu.

    Zaten Alonso – Ferrari söylentileri devam ediyordu o dönem ve herkes bu uzatmaya şaşırmıştı.

    Alonso da "Bu gelişme gelecek planımı hiçbir şekilde etkilemiyor" diye açıklamıştı. Ve zaten bu açıklamanın sebebi belli oldu daha sonra.

    Hala Ferrari'nin paraya ihtiyacı yok diyorsun. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

  18. geçenlerde bi fotografı çıktı kız yeni kız arkadaşıyla.kilise gibi bi yerdi sanıyorum

  19. 2008 deyip duruyorsun 2008 sonu ferrari 2 pilotuyla da anlaşmalarını 1 sene uzatmıştı. 2008 rai'yi batırma senesi olsa ferrari'ye 3 senelik gelen kimi'nin 2010 anlaşması olmazdı. normalde 2009 sonu bitecek olan sözleşme 2008 sonunda 2010'a uzatıldı. al işte, sadece bu bile tüm yorumlarının uydurma olduğunun kesin kanıtı.

    daha kimi'nin 50 milyon aldığını dahi bilmiyorsun ki inanmayan bir dille 50 milyon alıyormuş diyorsun. F1le en ufak alakası olan adam kimi'nin o dönemde 50 milyon ile dünyada 2. en yüksek parayı alan sporcu olduğunu bilir. (1.si tiger woods idi) hatta tiger woods sponsorlar vs ile alıyordu. tek maaş olarak bu kadar fazla para sadece rai alıyordu. david beckhammış ronaldoymuş onların ismi geçmiyordu.

    diğer konu; bir iddia ortaya atıyorsan bunu kanıtlamakla sen mükellefsin. ortaya birşey sallayıp hadi olmadığını kanıtla diye saçma bir mantık olamaz.

    santander'in getirdiği para da kimi'nin maaşının yanında birşey etmez. zaten ferrari'nin paraya ihtiyacı da yok. paraya ihtiyacı olan takım sürücüye 50 milyon vermez. 40 yada 30 milyon verse rai kabul etmeyecek miydi? o dönemde gideceği kim vardı mclarende kalmak yada ferrariye gitmekten başka? bal gibi de kabul edecekti.

    şurda yazdıklarının hiçbir dayanağı yok, tamamen kendi uydurman ve gerçeklerle hiçbir bağlantısı yok. böyle kendince yazıp rahatlıyorsan orası ayrı konu ama bence rahatlama, 2-3 ay kaldı. gelecek sene yeni şeyler uydurman gerekecek.

  20. Kimifobik royalhunt, 2008 de Kimi için şampiyonluğun kırılma noktaları vardı.Bunlar yaşanırken takım Kimi'yi kazanmak istemedi.Önemli değil Massa götürür dedi berkhanin dediği gibi.Evdeki hesap çarşıya uymadı, Massa Ferrariyi yarı yolda bıraktı.Ferraride Alonsoyu alıp 2 şumi dönemini yaşayacağını sandı.Ama ordada evdeki hesap çarşıya yine uymadı, bütün takım Alonso için yarıştı Massa'yi mekanik parça olarak kullandılar, yine olmadı yine olmadı…?

  21. arkadaş da açıklamış. bizim bildiğimiz ekstra bir şey yok şu an için. ameliyatı haftalar önce oldu ve başarılı geçtiği söylendi. şu anda iyileşme sürecinde olsa gerek

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Massa'nın 17 yarışlık 2007 sezonunun ilk 9 yarışında aldığı puan: 51
    Kalan 8 yarışta aldığı puan: 43
    Tam yarı yarıya olması için 8'e 8 diye bölüp, Silverstone'u saymazsak, ilk 8 yarışta aldığı puan 47. Yani 2. yarıda büyük bir düşüş söz konusu değil.

    Kimi'nin 18 yarışlık 2008 sezonunun ilk 9 yarışında aldığı puan: 48
    Kalan 9 yarışta aldığı puan: 27

  23. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Medya dünyadaki en tehlikeli silahtır. Bu silahın her kurşununa boyun eğip araştırmadan inananlar da dünyanın çoğunluğu gibi koyundur.

  24. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bazı arkadaşlar heralde sponsorların son dakkada görüşüp anlaştıklarını zannediyor.

    Santander 2010 Bahreyn'den bikaç gün önce anlaşma imzaladı zaten. Daha önce hiç görüşme olmadı, şartlar sunulmadı.

    Ne zaman mantık yürüterek bir şey söylediğimizde hemen "kanıtın var mı" diye bir cevap geliyor.

    Peki sizin aksi yönde bir kanıtınız var mı? Yok. Size sorsak zaten Santander diye devasa bir şirket yok aslında. Onları da biz uydurduk. Adam ilk 5 yarışın 4'ünü podyumda bitiriyor, 2'sini kazanıyor, sonra her şey tepetaklak oluyor.

    Kimi 50 Milyon alıyormuş. Buna dair kanıtınız nedir? Birkaç derginin filan rakamları. Santander'in getirdiği paranın yanında para mı bu? Farzet ki 50 alıyor.

    Ferrari'nin paraya ihtiyacı yokmuş. O zaman hiç sponsor almasın, reklamsız yarışsın otomobil? Böyle bir saçmalık olur mu? Her şirketin paraya, getiriye ihtiyacı vardır. Ben size desem ki benim pilotum gelecek, ki gridin tartışmasız en iyi 2-3 adamından biri, ve bunun yanında da size çok büyük gelir sağlayacağım, bunu yaparken de Massa ile Brezilya'ya girip, kendim de kazanacağım, hanginiz reddeder? Ferrari 2008 sezonunu Massa'ya endekslemiştir. Kimi ilk yarıda arabadan çok memnunken, 2. yarıda kesinlikle memnun olmamıştır, o dönemde araç gelişiminden sorumlu kişilerden biri olan Schumacher, Massa'ya yakınlığı ile beraber onun tarafında olmuştur. Kimi zaten Schumacher'i hiçbir zaman sevmemiştir.

  25. Sizin bu Kimi nefretiniz bizi öldürecek 🙂

  26. Bu yıl yıldız pilot olarak, elindeki ekipmana göre Kimi'yi söylemeliyim. [/quote

    Çok haklı elinde ki ekipman Marussia'dan bile kötüydü…

  27. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    aşşağı cok dar olmus buraya yazıyorum 2008 de kimi nin sampiyon olamamasının tek nedeni uçarak lider gittigi spanın son turunda yağan yağmurdur.

  28. Senin santanderle alakali bir kanitin var mi? Yok. Sezon icinde pilotlarin performansi yaristan yarisa degisebilir, bunu 2 sene sonra takima katilacak olan sponsora baglamanin neresi mantikli?

    Benim bildigim sey ve aciklamam su, kiminin performans degisikligini isine geldigi gibi yorumluyorsun, ortada santanderle alakali hic bir sey yok. Varsa da ben bilmiyorun, zahmet olmayacaksa hayallerini degil, kanitlarini yaz beni de aydinlat, isik tut 🙂

    Aciklaman f1 de her sey para o yuzden santander massa yi sampiyon yapmak istedi, takimin bir parcasi bile degilken… santander takima ne zaman katildi onu da tam bilmiyorum ya… 2010 degil mi? 2008 de adamlar mclaren in sponsoru degil miydi…

  29. hikayelerini gülerek ve severek takip ediyorum 🙂 santander'in verdiği sponsorluk desteği ne kadar ki raikkonen'i göndersinler. adama senede 50 milyon verdiler 50 milyon. 1 sene kullanıp atalım diye değil. 3 senede 150 milyon + tazminat. ki ferrari paraya ihtiyacı olan bir takım da değil. alonso'nun gelmesi santanderden çok kimi'nin 3 sezonda massayla eşit performans göstermesiyle alakalı. ha massa daha önce 2. pilot değil de yeni gelmiş olsaydı massa çok iyi sanılırdı ama 2. pilotluk yaptı bir kere.

    zaten ferrari raikkonen iyi performans gösterirken gönderebilecek güce sahip değil mi ki senin deyiminle gizlice aracını sabote etsin 🙂 veya amacı sadece şampiyonluklar kazanmak olan takım neden senede 50 milyon verdiği çoksüper pilotunu kenara atsın para için? lotus mu bu? pilotunu aklamak için bu kadar zorlayanını ilk defa gördüm gerçekten.

    ya da 2007 ilk yarısında çok iyi olan massa neden 2. yarıda düştü, o da o zaman rai gibi hmmm pfff şampiyonluğu kazanmayacağım seneye artık demiştir değil mi?

    hadi ben de diyorum ki lotus olgunlaşsın diye grosjean'a kötü araç verdi, raikkonen vardı nasıl olsa. yoksa grosjean raikkonen'i ezerdi. hadi aksini kanıtla. ya da kanıtlama boşver.

  30. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hee anladım. Kimi'nin F1 dışında şeylerle çok haşır neşir olması öyle mi?
    Buna sadece zorla kendini inandırmak denir.

    Adam ilk 5 yarışın 2'sini kazanıp, bir tanesinde 2. bir tanesinde de 3. olmuşken, ondan sonra F1'e olan ilgisini bir anda kaybetti öyle mi? İlk 5 yarıştan sonra sıkıldı. Partilere başladı.

    "Ben 2.şampiyonluk için başladım sezona. Testlerde de çok hızlıydım harbiden. İlk 5 yarış da ilki haricinde kusursuza yakın geçti. Hmm. Şampiyona lideriyim. Arabanın durumu çok iyi. Amaaaaan. Boşver. Ben 2. şampiyonluğu istemiyorum kardeşim. 2 sene sonra da WRC'ye girerim tozunu attırırım oraların. Gelsin içkiler gelsin partiler."

    Komik.

  31. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Tamam demek ki bir açıklaman var. Söyle o zaman biz de bilelim. Nedir mantıklı açıklaması?

    F1'de her şey paradır. Politikadır. Bunu herkes biliyor.

  32. 2008 de kimi nin performansi dustu, hadi 2010 yilinda Alonso ile takima katilan sponsor firmayi suclayalim, cunku tabi ki kiminin performansinin dusmesinn bundan daha mantikli bir aciklamasi olamaz…

    Kimi gibi f1 den baska bir seyle ilgilenmeyen, tamamen f1 e odakli birinin performansinin dusmesi ise tabi ki santanderle alakali, siz de haklisiniz…

    Santander daha sponsor olmadan 2 sene once u kadar etkiliyse Ferraride seneye artik kimi puan bilr alamaz. Alonso kimiyi yenerse, poyansiyel bahane;Santander. Cunku adamlar dunya capinda bankaciligi kimiyi zora sokup Alonsoyu bas taci yapmak icin yapiyorlar.

    Yarin en yakin santander subesine gidip parami yatirayim bari, corbada tuzum olsun

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi'nin esrarengiz şekilde 2008'in 2. yarısında, kariyerinin zirvesindeyken, 1 şampiyonluk kazanmış ve 2.sine bu kadar yakınken, ve şartlar önceki sezondan bile iyiyken, nasıl bir anda düşüş gösterdiğini bana neyle açıklarsın?

    Hee doğru. "Motivasyonunu kaybetmişti."

  34. 2008-Santander-Kimi

    kitap yazın abi harcanıyorsunuz

  35. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O sezon Raikkonen'i gönderme sezonuydu. Domine edip şampiyon olsaydı gönderemezlerdi. Santander'i de böylece ellerinden kaçırırlardı. Sezonu Massa ile zaten kazanacağız diye düşünüp Massa'ya oynadılar ama kumar tutmadı. Kader işte. Şu ana kadar ta tutmamaya devam etti.

  36. Raikkonen 2008'in 2. yarısında bir tökezleme yaşadı sadece. Ya da Fransa'da ki egzoz probleminden sonra diyebiliriz. O sezonu belki domine edebilirdi ama garip bir şekilde büyük bir düşüş yaşadı. Onun dışında takım arkadaşına kaybetmeyen kusursuza yakın performanslar sergilemiştir. Alonso'da ben böyle bir dönem hatırlamıyorum. Vettel 2010'un başında ve 2012'nin ortasında tökezleme yaşadı. Zaten şampiyonluk yarışını bu kadar götürmelerinin sebebi de bunlar olmuştur.

  37. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Raikkonen'in kötü olduğu bir sezon ben hatırlamıyorum zaten. Aynı şekilde Alonso'da öyle..

    Bu yıla gelirsek, Vettel, Alonso ve Raikkonen üçlüsü en iyiydi. Vettel, Red Bull'un hızlı aracını karşılıksız bırakmadı. Alonso harika bir iş çıkardı. Raikkonen'de öyleydi..

  38. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    evet ama siteninde bildigi bir haber yoktur olsa yayınlıyacaklarından eminim.

  39. Sayın Trf1 yöneticileri biz Raikkonen fanları için Kiminin sağlık durumuyla ilgili bir haber paylaşırsanız çok iyi olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir