Pat Fry, Öne Çıkan Motor Olacağını Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Gelecek sene Mercedes, Ferrari ve Renault yeni motorlar konusunda mücadele içerisinde olacaklar. İlk beklentiler Mercedes’in rakiplerine göre 100 beygir daha güçlü motora sahip olacağı yönünde.

Fry “Aerodinami, son 15 senede olduğu kadar önemli olacak.”

“Farklı motorlar arasındaki farklar dayanıklılıkta ortaya çıkacak.”

“Teknoloji çok karılık ve sene içerisinde 5 motora izin verilecek olması çok az. Performans açısından çok büyük farklılıklar beklemiyorum. Özellikle yarışta yakıt tüketimi gücü belirleyecek.” dedi.

Fry, gelecek seneki kurallarla birlikte 2009’da olduğu gibi kuralların farklı şekilde yorumlanma ihtimalinin olduğunu kabul etti.

Fry “Aerodinami kuralları oldukça açık ancak bazı şeyler farklı yorumlanabilir.”

“Daha önceden görülmemiş çözümler göreceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. Fry, 2011 de takıma katıldı 2012 aacına etki etti fakat Ferrari nin kronik olan geliştirmede sorun yaşaması önlenemedi.Sezon başında fena olmayan bir araç çıkardıklarında dahi geliştirme ve hız evsaflarını son yarışlara iletemediler.SOn senelerde RedBull un sürekli olarak ekmeğini yediği aero etkinlikler ve difüzör ü çalıştırma prensiplerini dahi beceremediler.Koskoca Ferrari bi difüzör ü çalıştıramadı.RedBull un bu sene dahi kopup gitmesindeki sebeplerden birisinin Difözör olduğundanda bahsediliyor.Tabanı ısıttılar dışardan egzozo beslemesi ile difüzör ü çalıştırarak virajlardaki tutunmayı arttırınca geriye birde motor etkinliğiyle maksimum hıza çıkma sorunu kaldı ki; bunuda Renault iyi başardı. Bir tür enerji dönüşümmüdür, veya egzozdaki ısıdan faydalanmamıdır nedir bilmiyorum ama Kers motorunu takviye haline getirmeyi başardılar ve araya 1 sn üzerinde tur başına avantaj sağladılar.

    RedBull takımı Ferrari nin uydu takımı olan Suber in bütün aero dinamik çalışmalarının benzerlerini kullanırken Ferrari ise daha ön taraftaki havayı dahi kondisyonlayamadı.RedBull 1 mm3 havayı dahi kaçırmadan kondisyonlayıp alt kısma ve taban tablasının üzerine gönderiyorken Ferrari bu havayı sidepod dan geriye dahi geçiremedi.

    Bu Ferrari nin dizaynını yapanlar gidip Prodmou dan biraz ders alsınlar sonra çıkıp aero nun etkinliği hakkında konuşsunlar.

    Tüm bu olanlar sonrasında halaa 2. olabiliyorlarsa ;ALonso yu eleştireceklerine kendilerinin aero sisteminin uçuşmasını önlesinler.Yeni aero sistematik aracın arka kanadına hava göndermekle olmuyor.Yeni aero sistem aracın arkasında gideceği ve çıkacağı yere kadar hesap edilmesi ve ona göre düzenlenmesi sağlanması gerekiyor.Araçlar ayarlanırken RedBull haricinde takımlar motor kapağını çıkarıp ve amortisör ile çalışıp durdular. RedBull un mühendisleri ize sürekli olarak ön kanat ı düzenleyip kafalarını arka kısımdan çıkarmadılar.

    Son Brezilya yarışında ön taraftaki dörtlünün birbirlerini geçişlerini bir izleyin. Vettel Rosberg in arkasına geldiğinde ALonso Hamilton u kafalamışdı.Alonso Hamilton u geçtikden sonra önende kalma çabası gösterirken RedBull Rosberg e çokdan fark açmışdı.Yarışın başını bir daha izleyin ce RedBull un nasıl bir makine olduğuna bir daha şahit olun.Vettel mettel hikaye… adamın hata yapmasından endişelendikleri için kimseyi yanına yanaştırmayacak hızı yaratıyorlar.

    Fry abim; RedBull bu hızı bulurken siz Pizza mı Spagetti mi yiyorsunuz.

  2. "Teknoloji çok karılık ve sene içerisinde 5 motora izin verilecek olması çok az. Performans açısından çok büyük farklılıklar beklemiyorum. Özellikle yarışta yakıt tüketimi gücü belirleyecek." dedi.

    çeviri hatalı ama müstehcen olmuş :p

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir