Hamilton: "Dennis, Alonso'dan Çok Yavaş Kalacağımı Söylediğinde Hatalı Olduğunu Düşünmüştüm"

yazar:

kategori:

2007’de çaylak sezonunda çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso ile Mclaren’de takım arkadaşı olan Hamilton, deneyimli ve şampiyon takım arkadaşına zor bir dönem yaşatmıştı.

Gelecek sene Ricciardo, çaylak olmasa da 4 kez dünya şampiyonu olan takım arkadaşı Sebastian Vettel’e karşı mücadele edecek.

Hamilton “Ron Dennis bana Fernando’ya göre çok yavaş kalabileceğimi söylediğinde onun hatalı olduğunu düşündüm.”

“İlk yarıştan itibaren zorlamak, Formula 1’de yapabildiğim en iyi şeylerden birisiydi.” dedi.

Hamilton, Red Bull’un Ricciardo’yu seçmesinin doğru ancak şaşırtıcı bir karar olduğunu söyledi.

Hamilton “Bu karar açıklandığında şaşırmıştım ancak onların genç sürücülere deneyim kazandıran bir takımlarının olması ve bunun çalıştığını görmek güzel bir şey.”

“Ricciardo çok iyi bir araca, bir çoğunun sahip olmak istediği araca sahip olacak. Ancak ben istemiyorum çünkü benim zaten iyi bir aracım var.”

“Bu yüzden onun adına mutluyum ve baskıyı kaldırmasını umuyorum çünkü genç bir sürücü zirvedeki takıma geldiğinde baskı her zaman yüksek olur. Ancak iyi olacağından eminim.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: "Dennis, Alonso'dan Çok Yavaş Kalacağımı Söylediğinde Hatalı Olduğunu Düşünmüştüm"” için 6 yanıt

  1. fırsatı veren ve saçma ve gereksiz şekilde saygısızca davranan alonso. ben sadece olanı söyledim.
    ayrıca alonsoya karşı herhangi bir nefretim de yok. sadece çoğu davranışını beğenmiyorum, bu kadar. hatta bu hesaplayıcı sürüşüyle alonso gelecek yıl raikkonenin çegingen ve korkak sürüşünü alt edecektir, ya da ben öyle düşünüyorum desem en doğrusu olur.. bu konuda da tartışmayalım bence 🙂
    altta da arcadia nickli arkadaş hamiltona pişmemş falan demiş. evet hamiltonun pişmemiş hali bile çifte ve lider pilot olan alonsoyu mağlup etmeyi başarmıştı zamanında. şimdilerde hamilltonun verdiği "en iyisi alonso" demeçlerinden hangi anlamları çıkarıyorsunuz ki 🙂

  2. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Fırsatını buldunuz ya adama sallamasanız olmaz

  3. 2010,kısmen 2011 ve 2012 de çok hızlı aracı vardı… ne oldu ? Hamilton u 2007 yılına kadar yetiştiren McLaren , onun F1 de pişmemesini sağladı ve sonunda öyle ham olarak kaldı.En azından 1 sene pişmesini sağlayıp sonra ortaya çıkarmış olsalardı bu gün şampiyonluklara doymazlardı.Yiyemiyenin malını RedBull yermiş.

    Ferrari aracı bir noktaya kadar geliştiriyor ve sezon sonuna kadar bu ritim devam etmiyorken ikinci olan pilot genelde ALonso nun olması onun hamlıkdan çıkmış ve kıvamına gelmiş olduğunu gösteriyor.Son olan hadiseler McLaren in canına da tak etmişki ilişikileri dondurdu ve hatta bazen alenen Button desteklendi.Asıl… tabana kuvvet kaçanın Hamilton olduğundan bastıra bastıra bahsedenlerde var.

    McLaren in İngiliz ukalalığı tavırları ; hem kendilerinin hem ALonso nun hemde Hamilton un kaybetmesini sağlamışdır.Vettel de çok yerde hamlık gösteriyor ama onu tolere eden iyi bir tekilcilik ve otomobilleri var.Bir şekilde Webber i 0,2 sn yavaş tutmalarında fazla sorun olmuyor hatta seonun başında adama ek pit yaptırıp liderlikden ettiklerinde dahi sorun olmuyordu.ALonso ya bu benzeri hareketleri yaptığınızda aynı sonucu alamayacağınız aşikardır.

    McLaren in yaptıkları Hamiltonuda kaybettirdi şampiyonluklarıda kaybettirdi ve ortaya 4 kez üstüste şampiyon olmuş tam bir çaylakda türettirdi.

  4. güney ateş avatarı

    çok doğru. zaten hamilton mclaren'den araç kötü diye ayrılmadı. kaldı ki araç da bu seneye kadar iyiydi. alonso ise ferrari'de hep araç kötü ben iyiyim mesajı veriyor. inanmıyorsanız massa'ya bakın diyor:)

  5. "Ancak ben istemiyorum çünkü benim zaten iyi bir aracım var."

    alonsonun neden sevilmediğinin bir kanıtı da bu cümlede yatmakta.

  6. iisinide tokatlayıp yollamıştın hatta biri kaçmıştı 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir