"Alonso'nun Davranışları Ferrari'nin Raikkonen'le Anlaşmasına Sebep Oldu"

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın yerine geçmesi için Nico Hulkenberg ve Kimi Raikkonen’i değerlendiren Ferrari kararını Raikkonen’den yana kullanmıştı.

Andretti “Bana göre Alonso bu sene hayal kırıklığı yaşadı ve söyledikleri Ferrari’yi kızdırdı.”

“Aksi takdirde Ferrari asla onunla mücadele edebilecek ve hatta yenebilecek birisini kiralamazdı.” 

“Nasıl davranacağınızı bilmeniz lazım. Her zaman düzgün davrandı ancak o % 1’lik davranış… Montezemolo’nun tepkisini gördük.”

“Sırada ne olacağını görmek ilginç olacak çünkü Kimi yardımcı olmaya değil, kazanmaya gidiyor. İzlemesi eğlenceli olan harika bir mücadele olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Futboldaki "satılmak" tabirinden daha kötü değil.. En güzeli transfer etmek , takıma katmak gibi ifadeler kullanmak..

  2. Kardeş bizim gözlükle ne alakası var O Alonso ise buda Kimi, rakibi küçümsediğimden değil, yenilebilirde ancak bizden çok sen önyargılısın, şimdiden Kimi'yi mağlup etmişsin.

    Daha yarışmadi diyorsun, he şunuda söyleyelim, Alonso 4 senedir o takımda bunun da mutlaka avantajı olacak.

    Alonso diyorsun kim bu Alonso, ne yapmış efsane mi olmuş, Alonso'yu bu kadar adam yapan Massanın ta kendisidir.Elimizdeki veriler aynı, ben Alonsodan korkmuyorum he olurda yenilirse yine buralarda oluruz sıkıntı yok.

  3. siz pembe gözlüklerinizle umutlu olmaya devam edin, ne diyeyim artık.
    evet kimi daha önce güçlü pilotlarla yarıştı fakat alonso ile henüz yarışmadı. fark alonso da. bu kadar basit. seneye alonso karşısında tutunamayan bir raikkonen izlerseniz hiç şaşırmayın derim ben. umarım ben haksız çıkarım fakat durumlar ortada.

  4. Ferrari'de politika asla bitmez, en azından biteceğine asla ben inanmıyorum.

    herşeye rağmen de Raikkonen bu mücadeleyi kazanırsa ozaman neler olacağını az çok herkes kestiriyor diye tahmin ediyorum, en azından en az 6 yıldır F1 izleyenler.

  5. biliyorum. ama insan her zaman küçük bi umut taşırya içinde benm durumumda ondan işte 🙂

  6. Zor umutsuz ve Kimi taraftarları.

    Kimi taraftarları gayet umutlu bu senin için istisnai bir durum.Kimi'den bahsediyoruz bugüne kadar birçok güçlü rakiple karşılaştı hiçbir zaman bizi bir umutsuzluğa sokmadı.Ha sende bir umutsuzluk varsa bizim yapabilecek birşeyimiz olmasa gerek.Demirden korksak trene binmezdik.Şu gride Alonso ile Ferraride yarışmak isteyecek tek kişi Kimi'dir(Şampiyon pil.)

    Biz Kimi Raikkonene çok güveniyoruz eminim bizi yanıltmayacak, sadece iki ihtimal var.Kimi'nin Alonso'yu yenmesi durumunda takımda büyük sıkıntılar çıkacağını birilerinin ağlayacagini, sezon sonunda takımdan kaçacağıni hepimiz biliyoruz.Adil bir yarış olsun gerisi önemli değil.

  7. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    dileğin kabul olmayacak 🙂

  8. bu açıklamaların ardından eğer raikkonen gelecek sezon başını eğipp takımın sözünü dinleyip alonsoyu ön plana çıkarırsa cidden fena soğurum kendisinden. zaten yenilmeyi takmaması taraftararı için kötü bi durum. bir de bunun üzerine para için ferrari aracıyla pistte gezinirse kesinlikle biter benim için.

    Raikkonen taraftarlarını çok zor bir sezon bekliyor. zor ve umutsuz.

  9. sonuca direk etki etmemiş olabilir, ama demek istediğimi yorumumun genelinde anlatabildiğime inanıyorum. O yarış Schumi yarış dışı kalsa bile (ki teknik arıza olabilir, yada şikanda Sato ile savaşıyordu sanırım, yarış dışı yada puan dışı kalabilirdi) Barrichello 1. olarak Kimi'nin şampiyonluk umutlarını başka yıllara bırakmıştı.

    Ferrari istediğini yine alıyordu, Barrichello'nun o yarışta ki amacı her türlü Kimi'nin önünde bitirmekti muhtemelen, onu da yaptı zaten.

  10. umurumda değil abi alonso ve raikonen takım arkadasi bizim gibi formula 1 manyakları için bir rüya gerceklesti kim kimi gecer kim kimi yener takımda ne olur ne biter bize ne yahu olaya bakarmısın alonso ve raikonen takım arkadaşı abi :D:D

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Lotus'ta kalsa şampiyon mu olacaktı? Yaptığın yorumu tekrar gözden geçir bence. Çünkü baştan sona çelişkili.

  12. 2003 konusunda yanlışın var hocam. Barrichello'nun bi etkisi olmadı. Son yarışta Kimi onu geçip Barrichello 2. olsa bile Schumi şampiyondu. Schumi'ye her halükarda 8.lik yetiyordu ve o da ona yeteni aldı.

  13. Montezemolo: "Unutulması Gereken Bir Sezon"

    Alonso hakkında:

    "İkinci sıra için onur duymalı: harika bir sezon geçirdi. Ona daha hızlı bir araç vermeliydik ve onunla daha da başarılı olabilirdi. ….. Kazanmaya çalışacak bir de Raikkonen olacak ve bu da bize bu yıl kaybettiğimiz puanları getirecek.

    1

    Alonso Raikkonen ikilisi hakkında:

    "Ferrari adına sürme onuru ve sorumluluğuna kim sahip olursa öncelikle takımı düşünmeli. Hiçbir sürücümüz diğerine zarar veremez. Alonso gördüğüm en güçlü yarış pilotu olabilir, geçmişle ilgili karşılaştırmalar yapmak her zaman zordur, Raikkonen'i deneyimi ve son iki yılda yaptıkları için istiyoruz. O takımın içinde ve dışında çok seviliyor. Birbirlerine yardım edeceklerinden eminim."

    2

  14. İngilizce Hire kelimesi bu amaçla kullanılıyor. Adam tutmak gibi düşünülebilir. Bizdeki kiralamadan farklı. Aslında aynı şey ya, neyse 🙂

  15. Alonso Kimi'yi yenerse de Ferrari kazanıyor, Kimi Alonso'yu yenerse de… Bir pilot diğerine çok açık bir üstünlük kurmadıktan sonra Ferrari avantajlı bir çok nokta da. 2007 ve 2008'de ki durumu arıyorlar diyelim. Hatta 2000'lerin başlarına dönelim, Barrichello 2. pilot iken bile Schumacher'i zaman zaman zorluyor, hatta geçebiliyordu bir kaç yarışta. Schumacher'in arkasında bitirip Schumi'nin rakiplerinden puan çalıyordu. Suzuka 2003'ü hatırlayın, Schumi kazanamıyorken, o yarışı kim kazanıp Kimi'nin daha fazla yarışı kazanmasını engelledi ? Barrichello…

    En iyi 2. pilot 1. pilot kadar hızlı, ama ondan hızlı olmayıp onun arkasında 2. sırada bitirmeyi beceren. 1. pilot sorun yaşadığı zaman yarışı kazanabilen, ve gerekirse yol verip bu konuda da çok söylenmeyendir. Şu noktaya baktığınızda son 4 senede Massa'nın iyi bir 2. pilot olduğunu söylemek, bence yanlıştır. Nitekim bu yüzden takımın Massa'ya destek vermediğini yada onu sabote ettiğini düşünmüyorum, çünkü evet Alonso'nun kazanmasını isteseler bile Massa'nın bu kadar kötü olması takım için hiç iyi olmadı… kaçan 2 şampiyonluğun en büyük sebeplerinden biri de bu pilotlar şampiyonasında(2010-2012)

    Alonso'nun Kimi'yi istediğine dair haberler çıkmıştı, güvenilir mi tartışılır, ama Alonso fazla kendine güvenerek böyle bir şey yapmış olabilir, çünkü o da biliyorki Massa Vettel'den puan çalabilseydi en azından 1 şampiyonluğu daha fazla olacaktı… Fakat yanına Kimi'yi istemek kendi ayağına kurşun sıkmakta olabilir 🙂

    Umarım Kimi-Ferrari-Alonso ilişkisi kötü olmazda, mücadele izleriz, benim derdim artık o. Taraftarı olduğum pilot yenilirse bile gocunmam öyle olursa, yenerse de kendini bir kere daha ispatladı diye mutlu olurum…

  16. Bu neyin kafası böyle, Seneye bu zamanlarda görüşelim canım, çok komiksin …

  17. Sürücülerin 'kiralanması' tabiri F1 tarihinden bugüne kadar kullanılır. Biz pek kullanmıyoruz, o ayrı.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    sanmıyorum başa başa mücadele edeceklerini. muhakkak bir pilot ön plana çıkarak/çıkarılacaktır. ki ben alonso'nun önde olacağını tahmin ediyorum. aksi olursa şaşırırım.

  19. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Alonso Kimiyi çiğ çiğ yer nedeni daha tecrübeli takımla uyumlu Kimi para için geldi ferrariye şamp almak için değil aksi takdirde lotusu neden bıraksın? Kendide söyledi bütçe sıkıntısı yüzünden ayrıldım diye Ferrari Alonso yu öncelikli kılacağı için Kimi anlaşmak zorunda ama kazanırsa da Alonso zorlar normal yarış mucadelesi olur işte bu keyif verir Bizde bunu istiyoruz…

  20. "Kimi yardımcı olmaya değil, kazanmaya gidiyor"

    ne güzel bir cümledir bu.. o değil yıllar sonra adam gibi heyecanlı bir çekişme izleyeceğiz yarışlarda. her sektörde dahi takip edilecek olan en iyi iki isim ve aynı takım. inanılmaz.

    raikkonenin, alonso nedeniyle ferrari takımı tarafından ezilmemesi dileğiyle tabi.

  21. montezemelo avatarı

    Kimiyi alonsoyu yensin diye takima almadik.Alonso zorlanmadan gececektir kimiyi.Bİz bunca yillik basari hasretini gidermek icin takimin her alaninda en iyi kadroyu kurmaya calisiyoruz.Kimse endiselenmesin alonso en iyi surucu ve gelecek senede sampiyonlugun 1 numarali adayi kimi ise onun hep bir sira arkasinda olarak hem pilotlar hemde markalar sampiyonlugunda bize cok yardimci olacak.bu arada dominigin hepinize selami var

  22. Olacak elbet. Aradaki fark, bir Massa artık olmayacak.

  23. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    6 y sonra alonso nun kariyeri bitmeye başlayacak kendine başka serilerde koltuk aramaya başlasın

  24. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Doğru konuşmuş ama kiralama kelimesi pek uygun olmamış.

  25. Sonra raikkonen sizin kulağınızı çekmesin.

  26. Kesinlikle doğru,amaç Alonso'ya gözdağı vermekti.Ferrari seneye Alonso'nun yanında olacaktır,her zamanki gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir