FIA Başkanı Todt, Sabit Numaraları Destekliyor

yazar:

kategori:

Formula 1’de daha önceki dönemlerde sürücüler kalıcı numaralar kullanabiliyordu. Gilles Villeneuve 27 numarayla tanınırken Nigel Mansell kırmızı % ile tanınıyordu.

Ancak modern Formula 1’de sürücü numaraları FIA tarafından, bir önceki senenin takımlar şampiyonası sonucuna göre veriliyor.

Ancak son dönemde numara dağılımında değişiklik olması için çalışmalar yürütülüyor. 1 numarası dışında diğer sürücülerin istedikleri numaraları alması isteniyor.

Todt “Bunun büyük bir destekçisiyim. Dünya şampiyonunun her zaman 1 numara olması dışında sürücülerin aynı numaraları taşıması iyi olacaktır.”

“Şu anda yarışları izlerken sürücünün adını ya da numarasını göremiyorum.”

“Araç üzerinde sponsorlar için boşluklar olmalı  ancak bunun için çözümler olmalı. Mesela kask üzerinde numara olabilir.” dedi.


Yorumlar

“FIA Başkanı Todt, Sabit Numaraları Destekliyor” için 6 yanıt

  1. Arkadaşım benim yorumumun aynısını yazmışsın! Sen de kimsin dostum neyin nesisin?!! =)) Şaka biyana sistem bazen hakikaten sapıtıyo,benim yorumu önce isimsiz yayınlamış haberim yok=))

  2. Bence iyi olabilir, pilotu daha da ölümsüzleştirir. Fanlar açısından da çok daha iyi olur,takip edilen pilota ait herşey numarayla daha bi görselleşir. Takımlar satış standlarında da fabrikasyon modellerden kurtulup daha kişisel ürünlere yönelirler,satışlar da olumlu etkilenir diye düşünüyorum, motogp de rossiyi her ürününden tanıyabilirmiyiz tanıyamazmıyız? Tanırız değil mi? Rossi yazmasına gerek bile yok… Bunda sabit numara kullanmasının en az %50 payı var,ürünlerde 46 yazması adeta marka gibi şuan,ama kaskta numara fikri bana biraz garip geldi,güzel olabilir de olmayabilir de… pilot numarasını logo haline getirip istediği renkte ve çizimde kullanabilecekse hoş olabilir…

  3. Bence iyi olabilir, pilotu daha da ölümsüzleştirir. Fanlar açısından da çok daha iyi olur,takip edilen pilota ait herşey numarayla daha bi görselleşir. Takımlar satış standlarında da fabrikasyon modellerden kurtulup daha kişisel ürünlere yönelirler,satışlar da olumlu etkilenir diye düşünüyorum, motogp de rossiyi her ürününden tanıyabilirmiyiz tanıyamazmıyız? Tanırız değil mi? Rossi yazmasına gerek bile yok… Bunda sabit numara kullanmasının en az %50 payı var,ürünlerde 46 yazması adeta marka gibi şuan,ama kaskta numara fikri bana biraz garip geldi,güzel olabilir de olmayabilir de… pilot numarasını logo haline getirip istediği renkte ve çizimde kullanabilecekse hoş olabilir…

  4. Bence harika bir şey. FIA'nın son zamanlarda ortaya attığı en mantıklı şey olduğunu düşünüyorum.

  5. Ayıptır söylemeside b*kun b*kunu çıkardınız artık …

  6. Ne kadar gereksiz şey var onlarla uğraşıyorlar. El ele vermişler bizi F1'den soğutmaya çalışıyorlar sanki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir