Whitmarsh: "Bütçeyi Sınırlandırmak Kolay Bir Şey Değil"

yazar:

kategori:

Dün Paris’te yapılan toplantıdan çıkan kararlara göre 2015’ten itibaren Formula 1’de bütçe sınırı olacak. Son yıllarda maddi olarak sıkıntı yaşayan takımların her geçen gün artması nedeniyle böyle bir karar alındı.

Whitmarsh “Bütçe sınırı istiyorsak bunun bir yolunu bulmalıyız ancak azınlık olan grup her zaman fırsatçı ve bu durumda sinir bozmaya çalışan olacaktır.”

“Her zaman zenginler ve fakirler oldu ancak sorun şu ki zenginler asla bu konuda uğraşmak istemezler.”

“Çok iyi dengelenmiş durumlarda sonuçlarını görememek çok kolay olur.”

“Bu yapılabilir ancak bütçe yeteri kadar büyük olmazsa….” dedi.

Whitmarsh, daha önce yürürlüğe giren Kaynak Kısıtlama Anlaşması’nda yaşanan sıkıntıların Bütçe Sınırı’nda daha net görüleceğini düşünüyor.

Whitmarsh “Kaynak Kısıtlama Anlaşması belli şeyleri başardı ve daha fazlası başarılabilirdi.”

“Düzgün bir profesyonel süreçti. Ancak yarım saat bir odada oturup sorunları çözeceğimizi düşünme fikri pek gerçekçi değil. Sonuç olarak takımlar kazandıklarından daha fazlasını harcayamazlar.”

“Dürüst olmak gerekirse ben bu sporda iyi vatandaş olmaya çok fazla çalıştım ancak kimse bunun için teşekkür etmeyecek. Bugünlerde muhtemelen daha farklı şeylere odaklanmam lazım.”

“Spor kriz anında daha iyi çalışıyor. Ben bundan korkuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Mercedes motorunu kendisi üretiyor. Motor üreten şirket takıma motor başına 1 Euro fatura keser gönderir. Zarar da etseler önemli değil. Zaten kar edeceklerdir. Al sana Mercedes takımı bir anda 30 milyon Euro öne geçti.

    Satınalma bölümüne iki tane Türk alsınlar işi çözsünler 😀

  2. Alonsomania  avatarı

    bu arada Vettel baba oluyormuş hayırlı olsun

  3. Holding bünyesinde başka bir şirket üzerinden yapılan bir harcama sonucu ortaya çıkan nihai ürünü yine aynı holding bünyesindeki başka bir şirkete ucuza satmak, kiralamak, değişik teknik şartnameler uydurarak bunun başka bir alış-verişin pasif uygulaması gibi göstermek ve bu işin piri olan uzmanların neler yapabileceğini hayal etmek bile bu kadar kolayken bütçeyi nasıl kontrol edecekler? Sırf bunun için bile Formula1 için ayrıca ticari bir anayasa yazmak gerekir.. ki bunu kontrol edecek bir merci oluşturmak, bunu yasal mevzuatlara göre kontrol etmek (burada da her ülkenin yasaları ayrı ayrı..) gerekir.

    Kısaca kontrol etmek mümkün değil. Bütçeyi sınırlayacağım demek Klasik patron taktiği, tavşana kaç tazıya tut demek. Danışıklı dövüş ama ne tavşan bilir ne tazı!

  4. Halil AKINCI avatarı

    Bu sporda bütçe kontrol edilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir