Massa Hockenheim Yarışı için Kendine Güveniyor

yazar:

kategori:

Hayal kırıklığıyla geçen Britanya GP’sinin ardından Ferrari takımı ve Felipe Massa Almanya Grand Prix’si için kendini güvende hissediyor ve 2006’da takım arkadaşı Schumacher’in gerisinde ikinci olarak bitirdiği yarıştaki başarıyı tekrarlamak istiyor.

Felipe Massa "Mümkün olduğu kadar kısa bir sürede unutulması gerekmesine rağmen Silverstone yarışını henüz unutmadım. Fakat bunun gibi haftasonları yarışmanın bir parçasıdır. Amaç şimdi oldukça basit. Geleceğe yani sezonun ikinci yarısına konsantre olmak. Daha önce de söylediğim gibi daha uzun bir yol var. Her şey olabilir ve şampiyonanın ucu açık. Değerli puanlar kaybettiğimiz doğru ama şu anda yine de iyi durumdayız. Kimi ve Hamilton ile beraber lider durumda bulunuyorum ve takım da markalar şampyonası için avantaja sahip. Bu yüzden işlerin yolunda gitmediğini söyleyemezsiniz."

"Silverstone’dan sonra Maranello’daki takım farklı prosedürler üzerinde  çalıştı. Fazla detay vermeyeceğim çünkü bu gizli bir bilgi. Fakat hataların yeniden olmayacağını garanti etmemiz gerekiyor. Şu anda itibaren Brezilya’ya kadar hedeflerimizden biri de bu olmalı. Britanya GP’sinin ardından endişeli değilim. Daha önce de bunu çok yaşadım ve beni asla etkilemedi. Çünkü ne yapmak zorunda olduğumu ve ne yapmak istediğimi biliyorum. Takım dışındaki  insanların düşüncesi çok da önemli değil. Özellikle de bir gün bir fenomen olduğunu öteki gün de hatalı olduğunu söyledikleri zaman. Hiç bir durumda beni etkilemesine izin vermiyorum."

"Yarışın ardından Kimi’den görevi devralmadan önce birkaç boş günüm vardı. Orada hava çok iyiydi. Yaz koşulları vardı ve işler yolunda gitti. F2008 ile oldukça fazla tur attık, her iki lastik de kısa ve uzun sürüşlerde iyi durumda."

"İyi bir araca sahip olduğumuzu biliyoruz ancak son yarışta özel koşullar altında yapılan bir yarış olduğundan potansiyelimizi kullanamadık. Test sonuçları haftasonu için cesaret vericiydi."

"Hockenheim’da 2006’dan bu yana yarışmıyoruz. O zaman Michael’in ardından ikinci gelmiştim.  Uzun düzlüklü olan eski halinde hiç yarışmasam bile bu pisti seviyorum. Burada birkaç iyi yarış geçirdim ve 2006’da gerçekten hızlıydım. Umarım yine aynı pozisyonda olurum ve belki de bir basamak daha yukarıda. Bana Magny-Cours’u hatırlatan bazı bölümler var ve her zaman mükemmel bir atmosfer olmuştur. Özellikle de taraftarların araçlara oldukça yakın olduğu Motodrom’da. Şimdi Almanya’da sadece bir yarış var. Michael ilk kez orada olmayacak olsa da  Bu F1’de genel olarak çok önemli bir olay ve eminim çok fazla taraftar olacak ve eğleneceğiz. Michael’in de sürüş yapmayacak olsa bile orada olacağına eminim…"

"Son birkaç gündür Monako’da ailemle birlikteydim ve kendimi çok iyi hissediyorum. Ancak tekrar yarışmak ve heyecanlı şampiyonanın ikinci yarısına başlamak için sabırsızlanıyorum."


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    hadi bakalım bi double yapın son yarışlardan sonra iyi gider…

  2. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    mangny kurda orta ve yuksek downforce aynı burdada öyle.eskı pıst 6.8km ıken cok uzun duzluklerı hızlı noktaları vardı.yol tutusu daha azdı.şimdi ise ormanlık alanlar duzeltıldı ve pıstın yapısı degıstı.eskıden super yarıslar oluyordu burda.hayatımda ızledıgım en guzel yarıs belkıde 2000hockeneim.rubens barrichello 18.cilikten scninde yardımlarıyla 1.bitirmişti kürsüde brezilya bayragı ile aglamıstı.fransdada ferrari cok gucluydu.mclarenler ceza aldı belkı ama zaten sıralamada da geri kaldılar antremanda öle.o yuzden pek bıse dmeek ıstemıyorum.ıyı olan hak eden kazansın.(epey şey dedım ve pek bişe demek istemıyorum bıraz çelıssede olsun):)

  3. sinan  bilir avatarı

    demek ki fabrikada ingilterenin ardından "neden böyle olduk" mahiyetinde arştırmalar yapmışlar.buarada gerçektende bende hep magny cours pistine benzetirim burayı.massayla benzer bi yanım varmış 🙂

  4. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    vay be massa bütün duygularını cok guzel ıfade etmiş.inşallah artık aksilikler olamdan eşit şartlarda gerçek bir rekabet izleriz.buda schuminin demecinin aslında ona olumlu yansıdıgını gosterıyor bence.yanı demekkı schumi massa ile ilgili sözlerinde aslında ona inandıgını göstermiş.bazılarımız epey farklı yonlere cektık konuyu ancak ben cok olumlu bır yorum olduguna ınanıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir