Opel Cascada Turbo Satışa Çıktı

yazar:

kategori:

En üst donanım seviyesindeki Cascada, ilk kez Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Yakın zamanda Almanya’daki yetkili satıcılarda yerini alan otomobil, 1.6 litrelik direk injeksiyonlu Ecotec motordan 200 beygir güç ve 300 Nm tork elde ediyor. Üstü açılabilen otomobil, sahip olduğu teknik özellikleri sayesinde 235 km/h son hıza ulaşıyor.

5. vitesteyken 80 km/s’den 120 km/s’ye 9.2 saniyede çıkan Cascada, 100 km’de 6.7 litre yakıt tüketimi ve kilometre başına 158 gr CO2 salınımı yapıyor. 

Daha güçlü bir motorun yanı sıra, sedefli zümrüt yeşili ve çift katmanlı metalik manyetik gümüş renkleri, eklenen yeni renk seçenekleri arasında bulunuyor. Dahası, Opel’in en son çıkardığı cabriolet’i, soft top olarak istenmesi durumunda, Khaki grisi olarak boyatılabiliyor. Bunların haricinde, otomobilde teknolojik gelişmeler de mevcut. Bilgi-eğlence sistemi IntelliLink’in yeni nesli ile birlikte gelen 7 inç’lik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ve opsiyonel geri görüş kamerası da Opel müşterilerinin beğenisine sunulmuş durumda.

 

Kaynak:


Yorumlar

  1. Astranın cabriosu konumunda evet. Bütün firmalar modelleri hafifletmeye çalışırken Opel bu konu da hiç çalışmıyor gibi geliyor. Ürün gamının tamamı rakiplerinden 50-100 kg daha ağır. Bu hem performansı baltalıyor hem de yakıt tüketimini arttırıp aracı hantallaştırıyor. Motorları da eski teknoloji Yeni SIDI motorlar oldukça verimli gibi bakalım pratikte nasıl olacak.

  2. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bir aracın iyi yada kötü olup olmadığını bilmek için illa sürmek gerekmiyor

    teknik veri diye birşey var,anlayana…

  3. vites dusurursen daha iyi performans degerlerine ulasilabilir bence rahatlikla, bu aracin 5. viteste 80 km/h ile kullanilmasi ancak asiri ekonomi dusundugun uzun yol suruslerinde mantikli, ki onda bile bir dusuk vitesi isteyebilir… is hizlanmaya geldiginde ise daha dusuk vitesleri kullanmak mecburi

  4. fotograflara hic bakmadin sanirsam, bu arac ben Astra segmentindeyim diye bagiriyor resmen

  5. Bu arada araba 1650 kg imiş, çok normal.

  6. Bana da ilk başta öyle geldi de, beşinci vites olduğunu düşünürsek normal. Hiç ölçmedim bunu.

  7. 80 km/h den 120 km/h ye 5. vitesde 9,2 saniyede çıkmak biraz yavaş değilmi?

  8. aynen katılıyorum oktay sana. laf olsun diye konuşmuş

  9. Eleştiri yaparken mantıklı geçerli bi neden olması gerek. Bırak bu arabayı kullanmayı hayatında hic 200 hp lik arabaya bindinmi sen 🙂

  10. Harika bir arac tasarımı 10 numara 200 hp 1.6 Turbo cabası.

  11. Insignia ile bir alakası yok galiba. Bu Astra'nın cabriosu değil mi?

  12. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    berbat,ağırbaşlı,performans yoksunu bir araç.200 HP'lik motorla bile kımıldamaz bu 🙂

    utanmadan 100.000 TL istemeleri de cabası

  13. Insignia'dan ne farki var bu aracin! Hatta Insignia daha guzel..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir