Caterham: "Sponsor Getirmeyen Pilot Sorumsuzdur!"

yazar:

kategori:

Abiteboul tüm F1 pilotlarının koltuk için para vermek zorunda olduğunu kastetmediğini, ancak seçilen yarışçıların günümüz ekonomik şartlarında takımlarına yardımcı olmalarının gerektiğini söyledi.

“Bana göre pilotlar ticari fırsatlar için ek bir yardımcıdırlar. Bu paralı pilot-parasız pilot konusu değildir.”

“Bazı pilotlar takıma hiçbir şekilde katkıda bulunmayacaklarını demeçlerinde özellikle belirtiyorlar. Ancak dürüst olmak gerekirse bundan hoşlanmıyorum, çünkü herkes bir katkı yapıyor.”

“Örneğin Fernando Alonso ve ona inanan bazı sponsorları kariyerinin başından bu yana onu takip ediyor.”

“Hemen hemen tüm pilotlar sportif görevlerinin yanında bir katkıda bulunmak zorunda hissediyorlar.”

“‘Ben paralı pilot değilim ve onlardan olmak istemiyorum.’ diyen bazı pilotlar neredeyse sorumsuz olarak adlandırılabilir, çünkü bu insanları desteklemek için devasa paralar harcıyoruz.”

“Bana göre sürücüler bir katkı yapmalılar, maddi katılımları gerekli değil, ancak en azından takımların faydalanabileceği fırsatlar yaratmalarına yardımcı olmalılar.”


Yorumlar

  1. Caterham ve marussia araclari gp2 den en az 5 saniye kadar hizlilar. Zaten gp2 araclarinin pole dereceleri bile %107 sinirinin disinda kaliyor.

  2. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Her yıl 50-60 milyon dolar harcayıp GP2 araçlarından yavaş olmayı başaran takımın patronundan her açıklamayı beklerim, dolayısıyla şaşırmadım

  3. sponsor olayı tüm sporcularda var ronaldoda beckham'da lebron james'te alonso'da sharapovada kisaca kendi dallarında yıldız olan tüm sporculara firmalar sponsor olur cunku reklam yuzudurler ve astronomik masraflardan bu sporcuların yuzu sayesinde kurtulurlar misal bir sponsor zidane'ye 40 milyon euroya sponsor olmustu ama o yıl 180 milyon euroluk reklam masrafından zidane'nin reklam yüzü sayesinde kurtulmuşlardı. ama olay bu degil formula 1'de para verip ben bu koltukta yarısacagım demek massa'ninda dedigi gibi fahişelik .

  4. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    zamanında Lotus adıyla spora girdiklerine saygı göstermiştim.Önce adı koruyamadılar,sonra paralı pilotlarla Marussia'ya geçildiler,şimdide bu açıklamalar.Yazık

  5. ya bunu bunu alın spordan. En çok parayı veren en kötü sürücüleri alıyosunuz sonra spor sporluktan çıkıyor. Alonso iyi pilot olduğu için sponsor alıyor, hayran kitleleri olduğu için sporun başında da ondaki yeteneği görmüş adamlarki desteklemişler. Maldonada v.b pilotların sponsorları sırf benim ülkemin pilotuda formula 1 de yarışsın diye milyon dolarlar harcanıyor hemde reklamını yapıyor fakat sporun zevki kalmıyor. Hepsi değil ama arkadaki çoğu pilot yüzünden kasaplar odasına döndü ortalık.

  6. Türkçe meali: "TRF1 sana söylüyorum, Heikki sen anla."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir