Perez Yeni Puan Sistemini Destekliyor

yazar:

kategori:

FIA sezonun son yarışı Abu Dhabi GP’sinde sürücülere ve takımlara iki kat puan verileceğini açıklamıştı. Bu kararın sebebi takımları sezonun sonuna kadar şampiyona için çalışmaya zorlamak olarak açıklandı.

Gelen ilk tepkiler olumsuzdu, Sebastian Vettel kararı ‘absürd’ olarak nitelerken Perez bu sistemin sezona yeni bir boyut kazandırdığına inanıyor.

“Bence bu kuralın değişmesinin sezonu bitirmeniz üzerinde büyük etkisi olacak. Bazıları için bu doğrudur, bazıları içinse yanlış, ancak ben olumlu şeyler görüyorum. Bence bu çok daha iyi bir son yarış deneyimi sağlayacaktır.”

“Elbette tek bir yarış diğerlerinden daha etkili olacak, ancak bu herkes için aynı olacak. Bence kuralda bir sorun yok.”

Perez ayrıca yeni kariyer numaraları ile ilgili konuştu ve tercih edeceği numaradan bahsetti.

“11’i seviyorum, bunu alabilecek miyim bilmiyorum, göreceğiz. Ancak yüm sürücüler kendi imajları için kendi numaralarını isteyeceklerdir ve FIA’nın bunu kabul etmesi çok iyi. Sürücüler olarak bundan dolayı çok mutluyuz.”

“11, çünkü çocukluğumdan bu yana bunu kullandım ve şu an e-posta adresim bile bu şekilde. Kendimi bu numara ile tanımlıyorum.”


Yorumlar

  1. bekle alırsın .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir