M3 ve M4 Görücüye Çıktı!

yazar:

kategori:

Tanıtımı önümüzdeki ay Detroit NAIAS’de yapılacak olan M3 sedan ve M4 coupe modelleri videolarıyla beraber ortaya çıktı. Otomobillere gücünü veren 3.0 litrelik sıralı 6 silindirli turbo şarjlı ünite 431 beygir ve 550 Nm tork üretebiliyor. Önceki jenerasyona göre yüzde yirmi beş daha iyi yakıt ekonomisine sahip olan M3 aynı zamanda 80 kg daha hafif bu hafifleme sedan modelde 5 kg ve coupe modelde 6 kg olmak üzere karbonfiber malzemeyle üretilen tavan sayesinde elde edilmiş. Modeller, söylenene göre manuel şanzımanla 100 kilometrede 8.8, DCT otomatik şanzıman ile 8.3 litre karma yakıt tüketimine sahip. 

BMW mühendisleri MacPherson süspansiyonları daha hafif parçalar ile modifiye etmiş bunun sayesinde yaysız ağırlık azaltılarak aynı zamanda sertlik de arttırılmış. Hem M3 sedan hem de M4 coupe modelleri standart olarak önde 255/40 arkada da 275/40 ölçülerine sahip lastikler ve 18 inç jantlar ile yürüyor. Opsiyonel olarak ise 19 inç jantlar almak mümkün. 

Her iki model de standart 6 ileri şanzıman ile 0-100 hızlanmalarını 4.3 saniyede tamamlarken, opsiyonel 7 ileri otomatik şanzıman ile hızlanma değeri 4.1 saniye olarak veriliyor. Araçların son hızları elektronik olarak saatte 250 km’ye sabitlense de M Sürücü Paketi alındığı takdirde azami sürat saatte 280 km’ye çıkıyor. 

Opsiyonel olarak alınabilen 7 ileri şanzımanda “launch control” yani kalkış kontrolü ve “smokey burnout” yani dumanlı lastik yakma gibi modlara yer verilmiş. Benzer bir özelliğin yeni Ford Mustang’de de sunulacağı iddia edilirken bu modlar düşük hızlarda belli bir seviyeye kadar patinaja izin veriyor. Aracı durdurmak için ise opsiyonel olarak daha hafif BMW M departmanı imzalı seramik frenler alınabiliyor.

Yeni BMW M3 sedanın üretim yeri Regensburg olarak açıklanırken M4 coupe modeli ise Munich’de montajlanacak. İki model de resmi olarak önümüzdeki ay Detroit’deki 2014 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Şovu’nda tanıtılacak.

 

 

 

 

Kaynak:


Yorumlar

  1. Ayrıca black series için söylenen 400 hp ler gerçekçi olabilir fakat Mercedes'in bu güçlere çıkabilmek adına büyük turbolar kullandığı ve turbolag olayına çözüm aradığı söyleniyor. Ara hızlanma ve gaz tepkisi konularında sıkıntı yaşayabilirler.

  2. Her şey güç demek olsa keşke. BMW daha az güç ile daha fazlasını sunmayı başarıyor. Sadece 0-100 ya da 0-200 değerleri etkilememeli artık. Çok eskide kaldı bence bunlar. Zaten bahsedilen süreler de ortada.

    Öncelikle motor yüksek devirli sıralı 6 silindir harika bir motor olsa da atmosferik ile bir nesil daha dayanabilirdi diye düşünüyorum. Bunun yanı sıra sesi de çok etkilemedi beni.

    Ayrıca o yakıt tüketim değerlerini yakalamak oldukça zordur. Gündelik araçlar da bile bunlara yaklaşmak zor olabiliyor labratuar ortamların da sağlanan veriler artık bunlar. 8.3 ün yakınından bile geçmez pratikte. Şahsi kanaatim böyle.:)

  3. Launch control
    0-100 4.1 sn
    8-9 litrelik tüketim değerleri
    Birileri hâlâ panemera alpina amg a 45 falan yazıyor

  4. Sıralı 6 silindir uzunluğu dışında kullanım olarak çok keyifli. Anlamsız titremiyor ve yeterli tork oranı var.

  5. Hiçbir özelliği olmayan sıradan bir motor.Aynı gücü Alpina firması da alabiliyor.Panamera'daki normal motor aynı hacimden 420hp üretiyor. A45 Amg Black Series(2.0 litre) için 400 HP söylentileri var.Litre başına verim anlamında sıradan bir motor.

  6. Sıralı 6 silindir. Güzel.

    M4 geldiğine göre M4 DTM de yakındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir