Webber: "Hamilton Vettel ve Alonso Ayarında Değil"

yazar:

kategori:

“En zorlu rakiplerim Seb ve Fernando oldu. Her şeyi bir araya getirmelisiniz, bunu söylemesi zor. Sürekli yeteneklerinizi geliştirmelisiniz ve bir çok değişken var; Pirelli’ler, yakıt ikmali, tek turluk sıralamalar ve bunun gibi şeyler.”

“Fernando Pazar günleri iki saat boyunca harika. Bunu sorgulayamazsınız. Tek turda Seb kadar iyi olmadığını düşünüyorum, ancak Pazar günleri ikisi çok yakınlar.”

“Lewis de çok iyi, ancak bu ikisi kadar makineleşmiş sayılmaz. Onlar tam olarak şöyleler; ‘fişe tak ve çalıştır’. Çok becerikliler.”

“Michael ile tam olarak yarışmadım, çünkü benim ilk dönemlerinde bir Ferrari’nin içindeydi ve ben de bambaşka bir şeydeydim. Ben Red Bull’da iken ise o çok dah gerideki Mercedes’teydi.”

“Ancak Vettel ve Alonso’nun en iyi zamanlarında yanlarındaydım.”

Webber Schumacher 2006 Monako sıralamalarında aracını kasıtlı olarak durdurduğunda kendisine olan saygısını biraz kaybettiğini ekledi.

“Sıralamanın ortasında durmak geri kalanımızın tur atamamasına yol açtı. Bu kesinlikle onun düştüğü bir durumdu ve bu bir miras, değil mi? O zaman yaptığı bir seçimdi ve bunlardan birkaç tane yaptı.”

“İyi bir kupa dolabı var, ancak bunlardan bazıları geçmişteki rakipleri ve takım arkadaşlarına ait. Birbirinizi zorlayabileceğiniz sınırlar var ve bu saygı faktörü var. O gün büyük bir hata yaptı.”

“Korkunçtu, kesinlikle korkunç.”


Yorumlar

“Webber: "Hamilton Vettel ve Alonso Ayarında Değil"” için 29 yanıt

  1. webber efendi senin altında ki arabayı marussianın pilotuna verseydik harbiden o daha cok puan alırdı hamıltona laf atmışsın alonso we vettel kadar iyi degil diye tamam alonso çok büyük bir pilot ama redbulldan birer tane kimi – alonso – hamıltona verseydik vettelin 1 şampiyonlugu bile olmazdı.başarızsın kabul et webber en büyük 3 pilot kımı – alonso- hamılton.

  2. Shumi bunları kendisi mi yaptı, yoksa o döneme ait pit ekibinden mi emir geldi bilmiyorum ama neticede yaptı.Webber'e hakkını verdim gitti.Ben F1'i F1 senin dobralığını özlicek.

  3. Rosberg,Hamilton,Hulkenberg ve Alonso'dan biri Vettel'in takım arkadaşı olsaydı Vettel'in bir şampiyonluğu bile olmazdı.

  4. Onur Gentas avatarı

    Webber sen o kadar kötü bir pilottun ki senin sayende Vettel 4 sene şampiyon olabildi. Takım arkadaşına karşı bu kadar ezik, bu kadar yenilmeye razı bir pilot daha görmedim. 4 sene bu utancı yaşayacağına küçük bir takıma geçer şerefimle yarışırdım senin yerinde olsam. Gridin en kötü pilotlarını koysalar direkt ilk beşe girerdin. Şimdi çıkmışsın Hamilton diğerleri kadar iyi değil diyorsun. Adam en azından diğerlerini zorlayabiliyor sen o kadar iyi arabayla ne yaptın?

  5. Schumacher ve Vettel inanılmaz hırslı bu yönden çok benzerler. Alonso ise kalpten çok mantıklı ve makul yarışıyor. Gereksiz risklerden kaçınıyor. Ben Alonsoyu Button'nun gelişmiş hali gibi görüyorum. Yaptığı seçimler bulunduğu koşullara iyi adapte olmasını sağlıyor.Tabi ki Button ile arasında sürüş olarak çok fark var o ayrı bir konu. Rakamlara ise pek takılmam. Yapılan karşılaştırmalar ve istatistiklerin pek bir anlamı yok. Karakterleri, sürüşleri, sahip oldukları şeyler farklı. Ortada bu kadar değişken varken çok sağlıklı olmaz, zaten herkes tuttuğunu savunmaya çalışmaktan öteye gidemiyor.

    Hamilton ise Kalpten ve seyirci için yarışan bir pilot. Agresif, renk katan, show yapan bir pilot. F1 i güzelleştiren bir pilot bence. Eskiden gereksiz agresif ve etik olmayan bir pilot olarak görürdüm son 2 sezondur fikrim çok değişti. İnşallah böyle devam eder diyemiyorum gittikçe olgunlaşıyor ve biraz da olsa eski heyecanını yitirmiş görüyorum. Özellikle de özel hayatı da bunda etkenlerden biri. Çok duygusal bir pilot. Schumacher'in hep etik bir pilot olmadığını düşünmüşümdür. Başarı geldiği sürece bu başarıyı nasıl elede ettiğinin önemi yoktur. F1 tarihinin en büyük pilotunu karalamaya çalışmam ancak bu onu eleştirilemez kılmamalı. Herkes başarılarını konuşur ancak hırsının kurbanı olduğu bir çok an var. Bunu da ancak Webber söylerdi. En azından bir şampiyonluk alıp bırakmasını dilerdim, olamadı.

  6. Hayal gücünü çok zorlama devreleri yakarsın.

  7. Macaristan 2007'nin Monako 2006'dan cok da bir farki yok. Niki Lauda da demisti o zaman

  8. evlenecek misin hayırıdr?

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaşlar yeri değil ama toro rosso'da Ferrari motoru yokmu ? benim bildiğim Ferrari motoru var ve İtalya'da dumanlar çıkararak duran Vergne'di sanırım nasıl dominic efendi en daynıklıyz dedi?

  10. ayrıca schuminin 06 yılındaki olaya değinmiş. evet söylediklerine haklı olabilir ama bu gözler şike ile yarış kazananı da gördü. neden kimse çıkıp da bu olay hakkında birşey söylemiyor.

    schumacher işte diğer pilotlar ile arasında dünyalar kadar fark olması nedeniyle f1 çevresi ve eski veya yeni pilotlar tarafından kendilerine yaklaştırmaya çalışıyorlar. tıpkı şimdilerde vettel de olduğu gibi.

  11. raikkonen = sergen yalçın

    vettel = hakan şükür

    alonso = emre belözoğlu

    herkes bişeyler söylemiş ama benim aklıma ilk bunlar geldi 🙂

  12. Webber işte. Ne biliyorsa dümdüz anlatmış. Bunun kadar kıvırmadan konuşan başka bir pilot hatırlamıyorum. Lewis hakkındaki tespitine de katılıyorum. Bana göre de çok hızlı, hatta belki de en hızlısı ama istikrarsız. Bir var bir yok. Vettel ve Alonso ise gerçekten birbirlerine çok benziyor. Lewis ise hızla Raikkonen'leşiyor.

  13. + 'Bence' Karakter olarak hem Alonso hem Vettel'den 10 kat iyidir.

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    F1 senin gibi dobra pilotu özleyecek diyenler şimdi geri vitese takmışlar ilginç…

  15. 2006da schuminin yaptigindan sonra bence kesinlikle sampiyonadan ihrac edilmeliydi . Jerez 97 daha masumdu bana kalirsa.

  16. Alonso çok çalışkan, Vettel'de çok çalışkan ikisi arasındaki fark bence yetenekte gizli.Vettel'in ilk yarışı vardı Bmw de, puan almıştı yanlış hatırlamıyorsam.Gerçekten çok yetenekli olduğu anlaşılabilirdi.Alonso'nun çok çalışkan oluşu aracı ayarlamada değişken olaylara, lastiklere vs uyum sağlamasını kolaylaştırıyor.Gördüğüm kadarıyla Vettelde sürekli üstüne koyarak gidiyor, ne desekte ben Webber'in bu konuda kesinlikle dürüst olduğuna inanıyorum.

    Vettelin egosu Alonsoya göre daha düşük, hırsı çok daha yüksek(bazen fazlaca), buda ona ileride yardımcı olacaktır.

    Hamiltona gelirsek kesinlikle lider değil, çok dağınık, çok hızlı, istikrarsız, bir yarış mükemmel bir yarış gezintide.Gününde olursa herkesi yenebilir ama bu günleri fazla denk gelmiyor.Hani bazı yetenekli türk futbolcuları gençliğinde mukemmeldir, sonrasında üstüne koyamaz kaybolup gider Hamiltonda bence öyle.Ilk senesine göre üstüne Vettel kadar koyamadı, adanmışlığı düşük.

  17. Bence de gerçekten açıklaması bile olamayacak bir hareketti 2006 monaco…Ve belkide o pistte eski kurallarla ve hatta yeni dönem de dahil Monaco nun gelmiş geçmiş en iyi yarışlarından birini çıkararak 5.oldu,ve bu inanılmaz performansına gölge düşürdü bu olay malesef…

  18. Ilaveten şu da olabilir,webber pek böyle şeyler yapmaz ama yine de ihtimal dahilinde… Takım arkadaşını ne kadar översen ve üst seviyelere koyarsan doğal olarak kendini de iyi bir pilot olarak göstermiş olursun,alonso ve hamiltonun birbirlerini övüp durması aslında kendilerini övmeleri anlamına geliyo,ama yine de webberin böyle bir planı olduğunu sanmıyorum…

  19. 2006 Monaco Schuminin en büyük kara lekesidir. Nasıl bir kafayla yaptıysa o hareti artık, bence kafası yerinde değildi, normal düşünen biri bunu yapmazdı. Jerez 97 yanında çok masum kalıyor. Yine de yaptğının cezasını fazlasıyla çekti. Webberin deyişiyle kötü bir miras olarak kaldı.

    Vettelin iyi bir pilot olduğunu biliyorduk, ama ne kadar iyi olduğunu muhtemelen önümüzdeki sezon daha iyi görürüz, tabi takımlar birbirine yakın olursa. Geçenlerde Schumi ve Vettelin ilk 120 yarışlık istatistikleri verilmişti. Orda istatistiklerde Schumi Vettele yakın görünüyordu. Schumi o istatistikleri hiçbir zaman en iyi araçla yapmadı, en iyi durumda bile ikinci iyi araçla yaptı; acak Vettelinkiler için bunu söylememiz çok zor.

  20. Bu harbi sözlü adamın vettel e kendisini yarandırmak gibi bir düşüncesi asla olamaz,buna çoğu kişinin katılacağı bir gerçek, bu adam alonso ile vettel aynı kategoride ve birbirlerine çok yakınlar diyorsa bu gerçekten öyledir…Birebir dibindeydi vettelin,eğer vettel bu adamın yanında inaniĺmaz bir performans ortaya koymuş olmasa böyle bir laf etmezdi…

  21. 2010 kore deki hatası olmasaydı bende şu an taraftarı olabilirdim

  22. o fişe tak en iyi performansı göstersin konusunda adam alonso'dur. alonso'ya bir araç verirsin, o aracın alabileceği en iyi sonucu alır. hamilton'a bir araç verirsin, bazen aracın alabileceğinden düşük sonuç alır, bazen aracın alabileceğinden daha iyi sonuç alır.

    yarışta en iyi performans konusunda bence artık yarış performansı diye birşey yok. en azından özellikle bu lastik koruma meselesinin iyice önem kazandığı dönemde. yarış performansı daha iyi lastik koruyan pilot + araç demek oluyor. bana göre sıralama 1 hızlı tur, yarış ise 50 hızlı turdan oluşmalı, sürücüler her zaman sonuna kadar zorlamalı. sürücüler en iyi turları ardı ardına atmak zorunda olmalı, o zaman yarış performansından bahsedilebilir. lastik gidecek diye düzgünce defans yapamadıktan sonra, aracın tipi lastik kullanımını etkiledikten sonra farklı takımlardaki sürücülerin yarış performanslarını karşılaştırmak saçma.

    alonso lastik yiyici mercedes'de olsaydı, alonso'nun yarış performansı çok iyi denir miydi? denemezdi çünkü araç alonso'yu limitleyecekti.

    vettel ise 5 senedir aynı takımda, ben takım değiştirdi saymıyorum vettel'i, ömrü boyunca redbulldaydı. başka takıma geçsin bakalım fişi çıkarıp başka prize taktığımızda redbulldaki uyumu ne kadar sürede yakalayacak, yoksa kısa devre mi yapacak. ilk defa bu sene webber'den başka takım arkadaşıyla yarışacak. (bourdais…eh) hamilton ve alonso'nun geçtiği yollara daha vettel ilk adımlarını atıyor.

  23. Açıklamayı okuyunca görüşleri mantıklı gelebiliyor.Ancak pek katıldığımı söyleyemem.Hamilton, şu hep bahsedilen "saf" hız konusunda Alonso'dan daha iyi.Ancak Alonso'ya göre daha problemli.Kimi zaman frenler, kimi zaman lastikler.Raikkonen kadar olmasa da şartlara göre performansı dalgalanabiliyor.

    Ayrıca, Who the hell is Vettel ?

  24. Üzmek istememe ama Webber orada Pazar Vettel biraz daha iyi dememiş.

  25. Çok güzel bir röportaj olmuş. Detaylar çok iyi. Klasik Webber yorumu olarak beni şaşırtmadı.

    Vettel'in tek turda çok iyi olduğunu ve artık yarış performansında da geliştiğini görüyoruz. Alonso'nun da sıralamalarda çoğu zaman Massa kadar bile olamadığını, ancak yarışta aslan kesildiğini biliyoruz.

    Schumacher döneminden karşılaştırma yapmaması çok iyi. Sonuçta mikrofona sallamak kolay.

    2010 Kore'de kaza yapınca frene basmayınca benim de Webber'e olan sonsuz saygım darbe aldı. Bunu yapmasaydı şu an taraftarı olabilirdim. Ancak yine de 2013 itibariyle üst sıralarda F1'deki en delikanlı adam. Belki de tek.

  26. Başlığı görünce oha dedim ama haberin detayına bakınca haklı olduğunu gördüm. VET ve ALO ya RAİ yi de dahil edebiliriz farklı şartlara kural değişikliklerine uyum sağlayan ve her şartta hızlı olabilen pilotlar. Hamilton bana göre saf hız olarak bu 3 sürücüden daha iyi ama ya lastikle ya da araçla ilgili sorunlar yaşayabiliyor. Bazen sezon genelinde yavaş kalıp takım arkadaşına yenilebiliyor ama diğer 3 pilot Webber in de dediği gibi fişe tak çalıştır saat gibi çalışır. Her durumda hızlılar.

  27. Bakınız efendiler benim dediklerim bir bir doğru çıkmaya başladı

    webber ne demiş

    tek turda en iyi vettel

    yarışta vettel çok az alonsodan önde

    hani alonsocular diyodu ya webber kendi ağzıyla en iyi tek tur ve yarış pilotu alonsodur diye

    işte onun yalan olduğu ortaya çıktı

    ya ya ya

  28. webber artık siradan bir taraftar gibi konustugu icin bir coklarına tercüman oluyordur. özellikle schumacherin karanlık yarıslarına deginmesi ayri bir sey olmus. formula 1 sürücüleri pek dokunmuyorlar o konulara .

  29. bu açıklamaya katılan varmı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir