2014'ün En İyi 10 Motoru

yazar:

kategori:

Car and Driver’ın en iyi on arabası ve MotorTrend’i domine eden Cadillac, Ram ve Subaru’ya bakarak bu senenin otomobil ödül sezonunn tüm hızıyla sürdüğünü söyleyebiliriz. Sıradaki otomotiv ödülü ise Ward’s Otomotiv’in verdiği yılın en iyi üniteleri yani 2014 yılının en iyi 10 motoru ödülü.

Geçtiğimiz sene ödüller dizel ve turboşarjlı üniteler tarafından yoğun olarak domine edilmişti. Bu yılki listede geçen seneden farklı olarak bir de elektrikli motor vardı. Listede doğal emişli yani atmosferik 3 ünite bulunurken geçen senenin listesinden ise sadece 2 ünite bulunuyor.

Ward’s Automotive’in baş editörü Drew Winter, en iyi motoru seçerken müthiş lastik yakmayı sağlayan motoru aramadıklarını, sadece ve sadece gerçekten etkileyici yeni güç ünitelerini dikkate aldıklarını söylüyor ve kendilerini bu sene etkileyen güç ünitelerini sıralıyor: Fiat 500e modelinde kullanılan 83 kilowatt güce sahip elektrikli ünite, Fiesta’nın üç silindirli 1.0 litrelik EcoBoost ünitesi ve Chevrolet Cruze’da kullanılan 2.0 litrelik turbo dizel motor.

Geçen seneden beri listede koltuğunu kaptırmayan motorlar Honda’nın Accord’a güç sağlayan 3.5 litrelik V6 motoru ve Audi’nin S4 ve S5’de kullanılan süper şarjlı 3.0 litrelik V6 motoru olurken listeye girebilen diğer yüksek hacimli üniteler ise BMW’nin sıralı 6 silindirli 3.0 litrelik dizel motoru, 6.2 litrelik yeni Corvette Stingray ünitesi ve Ram 1500 EcoDiesel.

Listenin tamamı ise şu şekilde sıralanıyor:

· 3.0L TFSI Supercharged DOHC V-6 (Audi S5)
· 3.0L Turbodiesel DOHC I-6 (BMW 535d)
· 3.0L Turbodiesel DOHC V-6 (Ram 1500 EcoDiesel)
· 83-kW Electric Motor (Fiat 500e)
· 1.0L EcoBoost DOHC I-3 (Ford Fiesta)
· 2.0L Turbodiesel DOHC I-4 (Chevrolet Cruze Diesel)
· 6.2L OHV V-8 (Chevrolet Corvette Stingray)
· 3.5L SOHC V-6 (Honda Accord)
· 2.7L DOHC H-6 boxer (Porsche Cayman)
· 1.8L Turbocharged DOHC I-4 (Volkswagen Jetta)

 

Kaynak:


Yorumlar

  1. nedeni aslinda cok basit, motor listesine baktigim anda listeyi hazirlayan WardsAuto ile alakali google a bakarak kafamdaki hipotezi dogruladim; adamlar Amerikali… Listede bu kadar fazla yuksek hacimli ve bize yabanci motorlarin bulunmasinin sebebi de muhtemelen bu…

  2. Sırf motoru ve sürüş zevki için tercih etmiştim Fiestayı. Performans olarak eski clio 1.4 16v ile kıyaslarsam aynı gibiler fakat yakıt tüketimleri arasında %30-35 kadar daha avantajlı 1.0 ecoboost. Polo da aklım kalmıştı artık pişman değilim.:)

  3. Ecoboost dışında hiçbiri Türkiye'de yaygın değil galiba 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir