Red Bull, Düşük Bütçeli Renault'nun Yavaş Kalacağını Düşünmüyor

yazar:

kategori:

4 senedir Renault ile şampiyon olan Red Bull, gelecek sene de Renault motoru kullanmaya devam edecek.

1977’de Formula 1 için turbo motor üreten Renault, 2 sene sonra turbo motorla kazanan ilk takım olmuştu.

Horner “Renault’nun istatistikleri harika ve onlarla birlikte olağanüstü şeyler başardık.”

“Yeni motorlar için muhtemelen diğerleri kadar bütçeye sahip değiller ancak onlar harcamalarında ihtiyatlı davrandılar.”

“Rekabetçi bir motora sahip olacağımızdan oldukça eminiz.”

“Senenin bu dönemlerinde çok fazla şey söyleniyor ancak her zaman olduğu gibi önemli olan Melbourne’de bayrak sallandığı zamandır.” dedi.


Yorumlar

  1. Ne demek abi ben teşekkür ederim.

  2. Sağolasın bilgiler için. İşi bilene soracaksın 😉

  3. Motor işi paraya bakmaz aerodinamik gibi 250 kişilik muhteşem ekip son yıllar adından bir çok kez söz ettirdi ettirmeye de devam edecektir. Adamların hazırladıkları motor haritalama yeterdi örneğin bunu 450 kişilik ekip yapamadı ancak çıkıp en güçlüsü biziz dediler oysa rakip Düşük yakıt tüketimi viraj çıkışların da çekiş soğutulması kolay bir motor aerodinamik avantaj kazandıran bir motor ile çoktan fark atmıştı rakiplerine. 2014 e gelirsek 2011 den beri çalışıyorlar görelim bakalım kimin ne yapacağını… Geçmişte olduğu gibi dişe diş gideceğimizi düşünüyorum.

  4. Mecachrome maalesef iflas etti en son 120 kişiyi işten çıkarmışlardı yıllar önce. Renault 1997 sezonu sonunda F1 den ayrıldıktan sonra Mecachrome bir süre idare etti ama sonuç hüsran. Mecachrome'nin asıl görevi montaj Teknik olarak her şey Renault'a ait. Formula E ye gelirsek tamamen reklam amaçlı Renault yer alıyor o da seriyi tanıtmak için Dünya da Elektrikli arabalar da Renault-Nissan lider konumda şuan.

  5. Şimdi ben de baktım, tasarımı Renault Sport F1 devralmış zamanında. Ama bu tür bilgilere inanamıyorum bazen. Kolayca devralınıp devam ettirilecek bir teknik gelişim olmadığını düşünüyorum. Pazarlama için böyle gösteriyor olabilirler.

    Mesela Formula E aracının üreticisi Renault olarak geçiyor ama adamlar tek bir parçayı bile tasarlayıp üretmemişler. Renault Rebadging dedikleri mevzuya çok yatırım yapıyor.

    RENAULT ENGINE gelir aydınlatır bizi şimdi 🙂

  6. valla uzmanı değilim Renault tarihinin, ama Renault kendi motorunu Renault Sport adı altında tasarlıyor diye biliyordum, üretimi Mecachrome'un yaptığını gözden kaçırmışım, onu da ben öğrenmiş oluverdim sayende.

    detaylar için hasta Renault taraftarlarını göreve davet ediyorum buradan 😛

  7. Belkide saglamislardir bile..

  8. Olmazsa Redbull elini cebine atar Renault'a butce saglar, nolicek 🙂

  9. Eyvallah. Mecachrome bir süreye kadar tasarımı da kendileri yaptı. Renault tasarımı ne ara devraldı, devraldı mı bilemiyorum açıkçası. Halen üretimini Mecachrome'dan almadıklarına göre?

  10. tabi biraz araştırma yapınca, montajı hala Mecachrome yapıyormuş ama dizaynı Renault Sport diye de öğrenmiş oldum.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mecachrome

  11. motor bölümü Viry/Chatillon'da Renault Sport adı altında üretilmiyor mu ? Mecachrome sanki yıllar önce işin içindeydi, şimdi olayla bir alakası yok.

    diye biliyorum ben, ama bunlar benim taaa 2006'dan aklımda kalanlar

  12. Renault'nun motorlarını halen Mecachrome yapıyor galiba. Güzel bir ilişki tutturdular.

  13. Adamlar kendilerine güveniyor abi vay be . Mclaren Ferrari şunlara bakıp utanmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir