2014 Mercedes C Serisi

yazar:

kategori:

Daha önce hakkında açıklama yapılan yeni C-Serisi nihayet resmi olarak tanıtıldı. Selefine göre 95 mm daha uzun ve 40 mm daha geniş olan aracın yerden yüksekliğinde değişikliğe gidilmemiş. Bu sevilen sedanın bagaj hacmi ise 480 litreye çıkartılmış.

S-Serisi’nin küçültülmüş hali gibi duran araç modern çizgilere sahip. Yeni haliyle C-serisi mevcut sevgisini azaltmadan genç müşterileri de cezbedeceğe benziyor.

İçinde kullanılan kaliteli malzemelerle kullanıcılarına lüks bir ortam sunan araç azaltılan düğme sayısı ile de karmaşıklığın önüne geçmeyi başarıyor. Ön konsolda yer alan hava kanalları ve ortaya yerleştirilmiş ekran mevcut CLA ile aynı tasarım diline sahip.

100 kg hafifleyen araç bu diyetle yakıt tüketimini de yüzde 20 azaltmış. Ayrıca C-Serisi’nin ağırlık merkezi artık yere daha yakın.

Araç ilk aşamada 3 motor seçeneği ile sunulacak. 4 silindirli 2.2 litrelik dizel motor 170 hp güç ve 400 Nm tork ile aracı 8.1 saniyede 100 km/h hıza çıkarabiliyor ve bunu 4 litrelik ortalama yakıt tüketim değeri ile başarıyor. 

1.6 litrelik benzinli motor kadranda 100 km/h hızı 8.2 saniyede gösterirken ortalama 5 litre yakıt tüketiyor. Bu motor 156 hp güce ve 250 Nm torka sahip.

2.0 litrelik son seçenek ise 184 hp güç ve 300 Nm tork üretiyor. Ortalama yakıt tüketiminin 5.3 litre olduğu bu şeçenekte gazı köklediğiniz zaman hız götergesinde 3 haneli rakamları görmeniz için geçen süre 7.5 saniye.

İlerleyen tarihlerde araç için 1.6 litrelik dizel bir motorun da sunulacağı gelen haberler arasında.

Araç tercih edilen modele göre  6 ile manuel yada 7 ileri otomatik şanzıman ile alınabilecek. Ayrıca dört çeker seçeneği de mevcut.

 

 

 

Kaynak:


Yorumlar

“2014 Mercedes C Serisi” için 8 yanıt

  1. artık E Sınıfı satamazlar

  2. Kendi Sınıfının En Güçlü 1.6 lt Dizel Motoru
    Her şeyden önce sürüş keyfi için tasarlanmış olan Renault 1.6 dCi 130 bg, performans ve yakıt ekonomisini bir arada sunan yeni bir motor seçeneği. 130 beygirlik gücü, onu sınıfının en güçlü motoru yaparken, her hızda atak ve keyif veren bir performans sunuyor. 320 Nm'lik azami torku da, düşük devirlerden itibaren onun daha güçlü kalkışlar ve ara hızlanmalar sergilemesini sağlıyor.

    Renault motorlu bir Mercedes düşünebilirim artık.

  3. yeni S class a hayran biri olarak ufak S classtan cokta memnun degilim henuy, gozumun alismasi gerekiyor belki de, aracin ici muhtesem – ortadaki bicimsiz konumlandirilmis ekran haric-

    elestirdigim cok yani var ve bir onceki kasa hala cok hosuma gidiyor, ama bir gercek var ki bu arac C sinifinin ilk ciktiginda ki sifati hak ediyor

    "Baby Benz"

  4. her zaman olduğu gibi 2014 bmwnin yılı olcak belli oldu bu asla f30 la yarışamaz

  5. Çok büyük mercedes hayranıyım, özellikle eski modellerin ör/ 89 300sel 96 e200 2002 yıllarındaki dizayn anlayışı kaybolmuş durumda.Mercedesten çok başka bir araca benziyor özellikle iç dizaynı.Mesela Volvo'nun 10 sene önceki arabası ile şimdiki araç dizaynı arasında uçurumlar yok firma marjinal tasarımlar yerine biraz daha gelenekselligi seçiyor iyide yapıyor, Mercedesin de böyle yapması bence daha doğru olurdu.

    Eski modellerinin yanından bile geçemez şimdiki tasarımları.

  6. En azından arka çeker kalmış.

    Normal modellerde eskisi gibi mercedes logosu radyatör ızgarasının üzerinde, exclusive modellerinde ise logo kaputta küçük olacakmış.

    Çakma mini sedan (CLA) ayakları uğruna bunları da büyüttüler, E class'a yaklaştırdılar. Şimdi neden e class satamıyoruz diye ağlarlar.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    önceki tasarım daha iyiydi, bu bildiğin mini s class olmuş. ayrıca uzun zamandır arka tasarımı beceremiyor mercedes.

  8. C300 daha resmi, buna karsilik C250 daha sportif tasarlanmis, Sportif araba sevmeme ragmen C300 daha cok hosuma gitti..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir