Mercedes: "Lastik Aşınması Karşısında Fazla İhtiyatlı Davrandık"

yazar:

kategori:

Sezonun ilk yarısında özellikle sıralamalarda çok üstün olan ve 3 yarış kazanan Mercedes, yarış içerisinde rakiplerine kıyasla daha sıkıntı yaşıyordu. 

Wolff “Geriye baktığınızda her zaman daha basit düşünürsünüz.”

“Sezonun ilk yarısında bazı yarışlarda çok sıkıntılar yaşadık. Bahreyn, Barcelona ve Nurburgring yarışları çok zordu ve ardından çok iyiydik. Sezonun yarısı çok net değildi.”

“Ancak yaz tatilinden sonra yeni lastiklerle birlikte durumu yanlış değerlendirdik.”

“Arka lastiklerde çok agresif olan araçta, arka lastiklerin daha iyi kontrol edilmesi için doğru şeyler yaptık. Ancak yeni lastiklerle birlikte muhtemelen aşırı temkinli olmuş olduk.”

“Ardından neredeyse Lotus gibi olduk. Lastikler üzerinde çok naziktik ve lastikleri olması gerektiği gibi ısıtamıyorduk.” dedi.

Wolff, Red Bull’un lastiklerin yapısından ziyade takımın tüm değişikliklere verdiği doğru tepkiyle sezonun ikinci yarısını üstün tamamladığını düşünüyor.

Wolff “Zekice kararlar verdiler.”

“Geçen sene şampiyon oldukları lastikler geldi. Onları çok iyi biliyorlardı ve bununla birlikte doğru yoldan ilerleyip doğru kararlar aldılar.” dedi.


Yorumlar

  1. "Geçen sene şampiyon oldukları lastikler geldi. Onları çok iyi biliyorlardı ve bununla birlikte doğru yoldan ilerleyip doğru kararlar aldılar."

    2013' sezonunun özeti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir