Newey, Gelecekte F1 Kurallarının Durağan Kalmasından Endişeli

yazar:

kategori:

Son yıllarda bazı takımların öncülüğünü ettiği çift katmanlı difüzör, F-kanal ve egzoz beslemeli difüzör gibi yenilikçi yaklaşımlar, gri alanlara inilmesi ve harcamaların daha da artması endişesiyle yasaklandılar.

Newey “Bu oyunun bir parçası ve harcama yapmaktan çekinmiyorum.”

“Sezon sonunda F-kanalın yasaklanacağını biliyorduk ve çift katmanlı difüzör için de durum aynıydı.”

“O teknolojinin çok hızlı bir şekilde yasaklanabileceğini biliyor olmanıza rağmen onu kovalama ve ona harcama yapma ya da daha uzun süre hayatta kalacak diğer alanlara odaklanma konusunda karar verirsiniz.”

“Kötü olan şey bu tür şeylerin tamamiyle yasaklanıyor olması. Egzoz bu konuda çok iyi bir örnek. Aslında bu konuda daha fazla kısıtlama oluyor.”

“Bu kötü bir şey ve gelecekte kuralların böyle kısıtlayıcı bir şekilde devam etmesi halinde tehlikeli bir durum olacak. Araçlar hemen hemen kural kitapları tarafından tasarlanacak.”

“O zaman GP1 araçları olmalı. Fark yaratan şeyler sadece motor ve pilot olmalı. Benim için öyle durumda Formula 1 olmaz.”

“Formula 1’i diğer sporlardan ayıran en büyük şeylerden birisi insanoğlu ve makinelerin kombinasyonu.”

“Ortalama bir sürücü ile harika bir aracınız olabilir ve kazanamazsınız. Harika bir sürücü de ortalama bir araçta olursa kazanamaz. Her ikisi önemli.”

“Toplum bunu takdir ediyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Düzeltiyorum.Aerodinamik HİLE çok önemlidir.

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İnsanlar motor veya pilotla fark yaratacağını sanıyor hala aero dinami olmadan hiç bir cacık olmayacağını anlayamadılar bu araçları yüksek süratta yerde tutan aerodinamidir.

  3. Keşke bizim açımızdan bir problem olmaz.

  4. Beceremedinmi tırıvırı ? 😀

  5. yaw he he

  6. Keşke fark yaratan şeyler motor ve pilot olsa.
    Kimin en iyi kimin en kötü olduğunu rahatlıkla görebiliriz.

  7. Adam haklı. Artık araçlar birbirinin kopyası gibi. Hal böyle olunca da millet gri alanlara yöneliyor, sonra bık bık.

    Aslında Formula 1'den karbon fiber ve titanyumu yasaklayacaksın. Kural kitabını çok daha serbest bırakacaksın. Bambaşka tasarımlar görürüz, öte yandan da yol otomobillerinde kullanılabilecek yapılar gelişir.

  8. "O zaman GP1 araçları olmalı. Fark yaratan şeyler sadece motor ve pilot olmalı. Benim için öyle durumda Formula 1 olmaz."

    F1 tarihinde gelmiş geçmiş en iyi tasarımcılardan biridir Newey farkı motor ve pilot belirlerse ben de durmam giderim diyor ve sonuna kadarda haklı hiç bir kaliteli tasarımcı motorun ve pilotun kazanmayı belirlediği bir ortamda hiç bir yenilik yeni bir faydalı bir şey bulmadan kürek çekmek istemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir