2013'ün En Dayanıklı Aracı Ferrari F138

yazar:

kategori:

Fernando Alonso ve Felipe Massa sezonun hiçbir yarışında teknik bir sorun ile yarış dışı kalmadılar.

Maranello takımının üç yarış içi kazasından dolayı sezondaki tüm turları tamamlamadığını da dikkate almalıyız.

Bu göz önüne alındığında Ferrari en fazla yol katetme sıralamasında ancak beşinci olabiliyor.

Öndeki dörtlü ise McLaren, Red Bull, Mercedes ve Williams. Elbette bu takımların hepsi teknik sorunlardan dolayı yarışa veda ettiler.

En dayanıksız araçlardan birisi ise Lotus oldu, yedi kaza sebepli yarış dışı ve beş teknik sorunla ancak Caterham ve Force India’nın önünde yer alabildiler.


Yorumlar

“2013'ün En Dayanıklı Aracı Ferrari F138” için 7 yanıt

  1. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    np 😀

  2. O tam öyle değil."Hızlı olan bir aracı dayanıklı hale getirmek, dayanıklı olan bir aracı hızlandırmaktan daha kolaydır."

  3. bu kanı sen bu yorumu yazmadan 1 dk önce cıktı galiba.

    rb9 f2007 f2008 f2004 f2002 rb7

  4. İyi oldu düzelttiğin doğaçlama hızlı yazdım galiba karışmış sağolasın düzelttiğin tam isabet oldu.

  5. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    vettel silverstoneda yarış dışı kaldı kanada'da değil hatta kanada'da birinci olmuştu

  6. F1 'de bir kanı vardır dayanıksız olan bir arabayı hızlı yapabilirsiniz ama dayanıklı olan arabayı hızlı yapamazsınız.

  7. Demekki aracın temel bileşenleri çok sağlam. Fakat akıllara takılan soru bu dayanıklılık, hızdan ödün veriyor mu? Mesela Lotusun hız için dayanıklılıktan ödün verdiği ortada. hız + dayanıklılık kombinasyonu en optimal olan takım Red Bull imiş. Mercedes motoru olmasa bu senenin en dayanıklı aracı kuşkusuz Mclaren olurdu. Total turlarda zaten 1.ler. Sondaki ikili ise Renault ve Mercedesin artık motorunu kullanan Caterham ve Force India. Motorlara parayı kim çok bayıldıysa o dayanıklı olmuş. Burada bir noktanın altını çizmekte faide var o da Mclaren aracının temel bileşenlerinin en az Ferrari kadar sağlam olması. hatta Ferrariden daha sağlam. Bu durum ise hızdan ödün+ödün vermeye sebep olmuş. Asıl Mercedesten daha iyi bir dayanıklılık oranına sahip olmak kolay değil. Renaultun en fazla parayı bayılan ekibi Red Bullun Sebastian Vettel aracındaki dayanıklılığı inanılmaz. Kanadadaki kimliği belirsiz bir sorun dışında puan alamadığı tek bir yarış yok. Renaulta 2. en fazla para bayılan ekip Williamsta hızdan ödün versede dayanıklılık inanılmaz. Ferrariye Force İndiadan daha az para veren Sauber ise Ferrarinin hemen arkasında. Toro Rosso da onu takip ediyor. Verdikleri para dikkate alındığında Ferrarinin daha dürüstçe motor sattığını görüyoruz. En baba motor her seneolduğu gibi Ferrari motoru. Bu da önümüzdeki sezona çok daha güvenli ve umutlu bakmamızı sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir