Marussia 2014 Aracında Hızlı İlerliyor

yazar:

kategori:

Marussia 2013 sezonunu 10. sırada bitirmişti ve Booth bunun neredeyse hiç güncelleme olmadan başarıldığını söyledi.

“Bizim boyutumuzdaki bir takımın sorunu en baştan bir 2014 aracı üretmenin tüm kaynaklarımızı tüketmesidir.”

“Barselona ve sonrasında araca gerçek anlamda güncelleme getirmedik. Sadece küçük güncellemeler geldi.”

“Tüm kaynaklarımızı ve çalışmamızı 2014 aracımız üzerine yatırdık ve bu süreç takvimine uygun, hatta gerçekte takvimin önünde ilerliyor.”

“Bu seçimi yapmak zorundaydık. Bazı takımlar paralel olarak gelişime devam edebilirdi, ancak bizim bu lüksümüz yok.”

Booth Cosworth’den Ferrari motorlarına geçecek olmanın takıma faydalı olduğunu söylüyor.

“Ferrari birlikte çalışmak için harika bir şirket. Sözleşmeyi imzalamadan bile ihtiyacımız olan tüm bilgileri sağladılar, çünkü motor aşamasında çok geç kaldığımızı biliyorlardı. Bu inanılmaz.”

“Umarım önümüzdeki yıl onunculuk için savaşmayız, çok daha iyi olmalıyız.”

“Motor tedarikçisi konusunda kesinlikle doğru olanı seçtik. Bunun doğru olmadığı konusunda en ufak bir şüphem bile yok. İlk başlarda doğru olan olmazsa bile, ileride mutlaka olacaktır.”


Yorumlar

  1. Hemen atarlanma kardeş, ben yorumu habere yapmadım, ki Marussia HRT yokluğunda sempati duyduğum takımlardandır. Ben bildiğimi-düşündüğümü söylerim, senin gibi. Senin yorumuna yanıt verdim.

    F1 bir spor olmaktan çoook uzak. Koşulları farklı olan ticari bir sektör, takımlar da birer işletme. Böylesi durumlarda bazı standart demeçlerin verildiğine şahit oluyoruz. Pilot transfer sonrasına bakın, Perez'den tut Raikkonen'e yeni takımı hakkında neredeyse birebir aynı kelimeleri konuşuyor, takım da pilotu hakkında.

    Marussia'nın maddi sıkıntıda olduğunu biliyoruz, 2014'e başlayabilecekleri bile bence kesin değilken Ferrari'nin motoru (tahminimce) bedava vermesiyle bu demeçleri vermişler. Ferrari de Marussia'ya muhtaçtı, çünkü Toro Rosso'nun gidişinden sonra yeni motor parçalarını test edecekleri küçük bir takıma ihtiyaçları vardı. Bu da kendi pilotlarına koltuk veren Marussia oldu tabi.

    Olayın özeti buyken ve senin yazdığın yorumu güzelce okumuşken çıkardığım sonuç yukarıdaki yorumum oldu.

  2. Honda da Mclarene beleş motor verecek Mclaren neden Hondayı ara ara övmüyor. Bunlar ferrariyi itibasızlaştırma çabalarıdır. Ferrarinin Marussiadan gelen övgüyede ihtiyacı yoktur. Burada önemli olan bedava yada paralı, bir şekilde temin edilen motor karşısında geç kalınılmasına rağmen ferrarinin gerekli yazılım ve birtakım bilgileri vakit kaybetmeden vermesidir. Bu jestide minnettar olarak karşılamışlar ne var bunda yani? konuyu saçma sapan gerilim dolu yönlere çekip şu güzel ve sportmen görüntüleri spordan uzak tutmaya çalışıyorsunuz. Bu spor seyirciliği falan değildir antiferrariciliktir, ferrarifobia dır. Alttki zatta galiba bana cevap vermiş onu kaale almıyorum her kimse gerilim oluşturmak istiyor. Sen sitenin ve formula 1 in temel taşısın bilinçli seyircisin diye cevap verdim. Belki sorun gayet masumca olabilir yanlış anlayıp hakkında kötü ahkam kestiysem affola. Alttaki kişiyide bilinçlenmeye davet ediyorum. Bugün bayağı bir ferrariyi övdüm falan galiba kaldıramadı işi kötü bir yola sürmüş. Neyse bakalım hayırlısı. =)

  3. Bence Ferrari motoru bedava verdi, ondan böyle konuşuyor 😀

    Kimse para vererek satın aldığı bir şeyi övmez.

  4. hadi biraz daha uyu ayakta rüya görme

  5. Herkes Ferrariye nasılda minnettar. Boşuna 63 yıldır devam eden gelenek değil. Marussia umarımki 2014 sezonunda en azından 9. olarak emeğinin karşılığını alır. Ferrari herşeyiyle formula 1 in temel parçası. Zamanında Red Bullu da formula 1 e kazandırdı. Toro Rossoya 6 sezon ferrari motoru sağladı. Red BUll renault+ ferrari karışımı bir gelişim sistemi başlattı. Kimin sayesinde? bizim ferrarinin sayesinde. Şu kesindirki ferrarisiz formül yarım kalır tam sonuç çıkmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir