Ferrari 2014'ten İtibaren Kullanacağı Turbo Motorunu Tanıttı

yazar:

kategori:

Yeni motor kuralları öncesinde yeni motorunu tanıtan son üretici Ferrari oldu. Renault ve Mercedes daha öncesinde motorları tanıtmıştı.

Ferrari yeni motorun tanıtımında geç kalsa da motorun güçlü olacağından emin. Luca MarMorini “2014 kuralları nedeniyle artık sadece motorlardan değil, güç ünitelerinden bahsediyoruz. Çok karmaşık bir proje ve son 2 senedir bunun üzerinde çalışıyoruz.”

“Bu 1600 cc içten yanmalı turbo beslemeli bir motor ve yarışta sadece 100 lt yakıt kullanılabilecek. Bu da motorun daha tasarruflu ve güçlü olmasını gerektiriyor. Turbo ile birlikte bir de elektrik motoru var. Bu aynı zamanda bir jeneratör görebi görecek ve egzoz gazlarından çıkan enerjinin geridönüşümünü sağlayacak.”

“Şu anda olduğu gibi 2. elektrik motoru frenlerden enerji geri dönüşümünü sağlayacak ancak yaklaşık olarak şu ana göre 2 kat enerji üretecek. Tüm elektrik motorlarından üretilen enerji daha büyük ve daha güçlü bir bataryada saklanacak. Bu batarya yine yakıt hücresinin altında yer alacak.”

“Elektronik kontrol sistemi tüm bu elektro-mekanik aygıtların daha koordineli çalışması için daha gelişmiş olacak. Yeni kurallarda büyüleyici bir mücadele var. Yeni motorlar enerji geridönüşümüne ve daha etkili güç ünitelerine vurdu yapıyor.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari 2014'ten İtibaren Kullanacağı Turbo Motorunu Tanıttı” için 7 yanıt

  1. bende heycanlandım . monte amca cıkacak motoru ateşlicek bi ara gaz vericek sandım

  2. Abi benim de kızdığım nokta o hayır yani 2 gün öncesinde motor tanıtılacak deniyor her şey hazır gelen adamlar içeri alınmıyor alınanların da konuşma hakkı bile yokmuş sadece bir görüntü oda 3d animasyon hepsi bu. Bu saatten sonra kimse kimsenin bulmuş olduğu etkili bir çözümü nasıl kopyalayacak motorun dış yüzeyin de ki derinin içini geçtim, bunu da geçtim ortada bir ses bile yok geçen o kadar bekledim boşuna beklemişim 🙂

  3. Söylediklerine katılmıyorum nokta 🙂

  4. Eee? Yeni motor nerede? Fotodaki ise turbosunu gösteren düzgün resimler nerede? Saklıyorsanız niye tanıttınız? Shell motorsport twitter adresinden tanıtılacak dendi, ancak hiçbir şey tanıtmadılar?

  5. yazıklar olsun Ferrari'ye puhhh 110 kg yakıt istemişler bi de puhh kesin motor dandik çıktı pühhhh

  6. yahu gizledikleri birşey var herhalde niye motorun kendisini göstersinler, 3d animasyonu yayınlamışlar zaten. Kim orjinal motorunu gösterdi ki, marmori'nin açıklamarını okursan o f1 camiasının görüşünün çürüğünü anlarsın. F1 camiası motoru kullanmış verileri analiz etmiş galiba :)))

    Ayrıca çıkan haberleri ve dedikoduları okursan haberi başka yerler çekmek yerine tepkinin ne için olduğunu anlarsın.

    According to Italian media, Ferrari are so protective over their newest creation that select journalists were only shown a 3D render…..

    … & they were only allowed to hear a sound clip. No technical journalists allowed, no cameras or recorders. Not even SKY or BBC permitted

    The rumours say the engine is fabricated using "exotic" and "lightweight" material, and that Ferrari banned anyone who would ask questions..

    In fact, the only detail we have is the name, 059/3

    The new Ferrari V6 was showed in a extream secret presentation,no cameras,no tech jurnalist were allowed!

    Rumors say reason is that the engine is made out of exotic and ultralight materials,and chosen ones were only able to see 3D render!

  7. Basından çok büyük bir tepki var V6 Motoru tanıtacağız diye basını Maranello'ya toplayın sonra adamları içeri almayın bu nasıl bir iştir. Motor tanıtıyoruz diye 3D görüntü hepsi bu hayal kırıklığı bir söylenti de yakıt sorununu aşamamışlar FIA'ya baş vuruda bulunmuşlar 100 kg yakıt miktarı 110 kg olması için ama kabul görmemiş bu talepleri Renault ve Mercedes'den geride kaldıkları yönün de F1 camiasının görüşü ortada daha motor bloğu bile yok maalesef.

    Renault ve Mercedes'in tanıttığı motorların Ferrari basına tanıtılan motor olduğunu söylüyordu kendileri onu bile yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir