Montezemolo: "Raikkonen Takımlar Şampiyonluğu Açısından Massa'ya Göre Daha İyi Olacak"

yazar:

kategori:

Montezemolo “İyimser olmamın asıl nedeni bu çünkü Kimi özellikle yarışlarda çok güçlü. O, Fernando’nun rakiplerinden bile takımdan puan çalabilecek durumda olacak.”

“Ve o çok doğru kişi. Bizimle olduğundan beri tek bir sorun dahi yaşamadık.”

“Onlar sorumlular ve Kimi’nin varlığı çok önemli olacak. Fernando’nun ilk turdan itibaren tek başına mücadele etmemesi faydalı olacak.”

“Domenicali her ikisiyle açık bir şekilde konuştu ve onlar Ferrari’yi sürme sorumluluğu ile onuruna sahip olacaklar.”

“Ben buradayken buraya gelen her sürücü kendi adına değil, takımı adına sürmesi gerektiğini biliyor.”

“Kendi adına sürmek isteyen sürücüler varsa onlar için bir sürü seçenek var. Kendi takımlarını kurabilirler, farklı takıma gidebilirler. Ferrari’de kural böyle ve durum çok açık.” dedi.


Yorumlar

“Montezemolo: "Raikkonen Takımlar Şampiyonluğu Açısından Massa'ya Göre Daha İyi Olacak"” için 67 yanıt

  1. royalhunt isimli arkadas , sezon içinde ve dışında hala anlayamadığımız ve biraz da saldırgan yorumlarına devam ediyor anlaşılan.

    Bu siteyi uzun süredir takip ederim. geçmişte gecenin yarısında dahi dönen rai-alo tartışmaları vardı. ancak belirli bir seviyedeydi.hiç değilse insanlar birbirlerine az da olsa saygı duyuyordu.nitekim o tartışmalar futbol programı tadına döndüğünde keyif kaçırıyordu.

    gelelim aşağıdaki konuşmaya, berkhan isimli arkadaş verileri sunuyor. onboard kameredan izledim diyor yarışı bir daha.bahsi geçen yarışta hamilton legal şekilde yer vermediği için ceza aldı zaten yarıştan sonra.nitekim orda uzun yıllar hatırlanacak bir çekişme izlemiştik gayet de keyifliydi. ancak orda raikkonen in savunması gayet de legal bir savunmadır. eğer o savunma yanlış ise "bu aralar" royalhunt isimli arkadaşın tuttuğu pilot olan alo nun yaptığı savunmalarla siyah bayrak alması gerekiyor. gerçi yarışı izleyip izlemediğinizi bilemiyorum tabii.

    neyse , olan şu eğer seneye eşitlikçi bir politika izlenirse zevkli olacağına inanıyorum. bekleyip göreceğiz.

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    🙂 Pist dışına illegal şekilde itmek mi?

    Hiç güleceğim yoktu. Belki algılamıyorsun taraflılığından dolayı, ya da yarışçılık hakkında en ufak bir fikrin yok ama hatırlatayım: Ona illegal şekilde pist dışına itmek değil, kapıyı kapatmak denir. İllegal şekilde pist dışına zorlamak şöyle olur:

    Geçiş hamlesini yapan pilot, rakip otomobilin yanına 4'te 3 oranında yerleşmiştir, ya da yarısı kadar. O zaman defanstaki sürücü rakibine kırarsa senin dediğin olur. Saçmalıyorsun.

  3. hala virajda yer vardı net diyor yahu 🙂 kimi adamı pist dışına itti illegal şekilde, videoda da görünüyor bu. daha da uzatmaya gerek yok. o yarışın kazananı lewis hamilton, kaybedeni ise kimi raikkonendi. "net."

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Videonu da izledim. Hamilton rakibinin iyi savunmasını kabul edip ayağını gazdan çekmesi ve o şikanda rakibini geçemeyeceğini kabullenmesi gerekirdi. Sıkı bir savunma ile karşılaştı. Ayrıca verdiğin videonun çekim açısı olayı anlamak için yeterli değil. Benim verdiğim video onboard olduğu için her şey çok daha net. Açıkça avantaj sağladı. Viraja sığabilirdi. Net.

    Ayrıca şu videoda dahi yerini geri vermek adına hiçbir şekilde yavaşlamadığı, pist dışından yani kirli bölgeden geçtiği için çekiş kaybederek geçildiği çok açık. Yerini düzgünce geri verip beklemeliydi. Dediğim gibi. Şikanı kesmese atak yapamayacağı çok açık. Hala kabullenmiyorsun. Zaten Hamilton'da kabullenemedi.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yukarda var hepsi. Cevap vereceğin yorumları daha iyi okumanı öneririm.

  6. kanıt falan sunmuyorsun kendi düşüncelerini söylüyorsun. yarış sonrası fia hamilton'a şikanı kestiği için ceza verdi ve o yarış sonrası yeni kural eklendi: şikanı kesen pilot yer verdikten sonra bir viraj beklemelidir bir sonraki atak için diye bir kural.

    http://www.youtube.com/watch?v=B6NkV0XFcUI 15. saniyeyi izle bakalım lewis için yer bırakmış mı bırakmamış mı. o yarış sonrası FIA'ya kaç tane email geldiği konuşuluyordu. çoğu kişi cezayı kınamıştı.

    bir de şu takım hatasından kaybettiği 25 puanı yazarsan, merak ettim. 15 puan çıkarabilirsen şaşıracağım.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yerini geri vermedi. Ayrıca otomobilin sığacağı kadar yer bırakmıştı Kimi. Aşağıda videoyu gösterdim. Orada her şey meydanda. Ama anlamak istemeyene zor gelir. Videoda tam o an geldiğinde durdur bakalım yer bırakmış mı bırakmamış mı? Gayet de normal çizgiden devam edebilirdi. Açıkça hile yaptı. Şikanı kesmesi sayesinde sonraki virajda hemen geçti.

    Kimi 5 kez yarış dışı kaldı. Ferrari takımı o sezon hem Kimi hem Massa'ya çok hata yaptı. Hamilton'ın takımı bariz hiçbir hata yapmadı. Sanırım bir tek Almanya'da bir hata vardı.

    Kendi hatalarını sayma demişsin. Ben zaten onları saymadım. Sırf takımın hatalarından 25 puan kaybı var. Hamilton'ın o sezon takım hatasından kaç puan kaybı var? Benim bildiğim hiç yok. O sezonu şans ve talihsizlikler belirledi. Takım Kimi'ye arka çıksaydı sonuç öyle olmayabilirdi. İlk 5 yarışın 4'ünde podyumda olan ve 2 galibiyet alan pilot o sezon yokları oynayacak bir performans sergilemiş olamaz. Şampiyonada iddiası kalmayınca son yarışlara tamamen Massa'ya yardım ve takımlar şampiyonluğu için çıkmasını saymıyorum bile. Zaten puan kayıplarını tamamen minimum ölçüde yazdım. Monaco'da da bir pit hatası var mesela. Ama saymadım. Zaten önemli değil sana ne anlatsak anlamıyorsun. Madem öyle Kimi'yi almasaydı Ferrari, Massa kalsaydı. Ne de olsa Kimi'den daha iyi bir pilot Massa değil mi? Brezilya'lı olduğu için o kadar takımda kaldı ama artık sabırları taşmıştı.

    Neyse sana ne anlatsam boş. Video gösteriyorum her şey ortada gaz kesmediği yerini vermediği, şikanı kesmesi sayesinde atak yaptığı, Kimi'nin şikanda kerb üzeri de dahil olmak üzere Hamilton'a yeterli alanı bıraktığı ortada. Ama sen "yok öyle değil, Kimi yokları oynadı vs vs" diyorsun. Bazı insanlar neye inanmak isterse ona inanır. Ona ne kanıt koyarsan koy düşüncesi değişmez.

  8. 'massa'nın bile son viraja kadar şampiyonluk mücadelesi verdiği F2008'ile vettel de, hamilton da, alonso da şampiyonluğu rahat alırdı o sezon.'

    Buradaki açıklaman fikir yapın hakkında zaten herşeyi anlatıyor.Nereden biliyorsun alimmisin 2007 dede herkes Alonso'nun çok rahat Lewisi yeneceğini düşünüyordu ne oldu yav ne oldu yenebildimi, bu sene Lewis rosbergi ezer deniliyordu ezebildimi.Kimi F1 e donduğunde çok kotu olacağı soyleniyordu kotumuydu.Zırvalayıp duruyorsun.Vettel diye bir eleman geldi hepinizin ezberini bozdu özelliklede senin.

    F1 de ozellikle herşey pilotun yeteneğine bakmaz takım sırt çevirdimi bu seneki Gro Kimi olayı gibi bir bakarsın kuzu, kurtu al aşağı etmiş.Yani genel otoriteler tarafından Kimi hiçbir zaman Massa ile karşılaştırılmadı aynı klasda görülmedi neyse sen görmüş ol, çokda önemli değil, milyonlarca taraftarı olan butun takımların peşinden koştuğu ve F1de en büyük takım olarak görülen Ferrari MASSA'YI gönderip KİMİ'Yİ alıyor, bekle royalcan bekle 80 gün daha bekle yenilirsede eyvallah ama yenerse senin beyanatlarını tekrar konuşuruz…..

  9. evet yokları oynadı. massa sezon genelinde daha iyiydi. belçikadaki olayda raikkonen'in lewis'e yer bırakması lazımdı çünkü 2 araç viraja kafa kafaya girdi. ancak kimi lewisi tamamen pist dışına itti (ki bunu yapmaya hakkı yoktu) gereken yeri bıraksa zaten geçilecekti. o yarışta pilotlar yer değiştirse ceza kesinlikle gelmezdi. hamilton agresif sürüşünün bedelini ödedi hatalı olmamasına rağmen.

    lewis şikanı kestikten sonra yerini geri verdi, o anki heyecanın da getirdiği hamle ile kimi'nin sallanmaya başladığını görünce hemen atak yaptı. mclaren telsizle durumu konuştu, sorun yok dediler, çok merak ediyorsan linkini bulurum. kimi kaza yapınca hamilton'a ceza verdiler. kimi duvara çarpmasaydı muhtemelen ceza gelmezdi. 2008'de şampiyona adayı 3 pilot aşağı yukarı aynı miktarda şanssızlık yaşadı. biri 1. diğeri 2. diğeri de 3. oldu.

    kimi'nin kendi hatalarını sayıp bunlara talihsizlik demen çok saçma. kimi zaten 5 değil 4 kez yarış dışı kaldı, 2si kendi hatasıydı. hamilton 1 kez yarış dışı kaldı, kendi hatasıydı. o da zaten çok pahalıya mal oldu hem 8 puan hem de bir sonraki yarışta 10 sıra cezası ile. ve belçikadaki gereksiz ceza ile.

    massa'nın bile son viraja kadar şampiyonluk mücadelesi verdiği F2008'ile vettel de, hamilton da, alonso da şampiyonluğu rahat alırdı o sezon.

    ha şunu da yazayım; genelde şunu yaptığını görüyorum "ne yazarsam yazayım son lafı ben yazayım" felsefesiyle ilerliyorsun. son yorumu senin yazman haklı olduğunu göstermez. ama öyle rahat edeceksen yine de karala birşeyler.

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sana bir şey anlatmak dünyanın en zor işi olsa gerek. Bikere Belçika olayıyla ilgili altta gösterdiğim videoya bakarsan yer falan vermediğini göreceksin. Şikanı kesmese ve o açıdan apexten çıksa Eau Rouge'a kadar dahi Kimi'ye yaklaşamaz, atak yapamazdı. Şikanı kesmesi sayesinde atak yapabildi.

    Hamilton o sezon yanlızca 1 kez yarış dışı kaldı o da zaten Kanada. Benim anlatmak istediğim şey şu: Diğerleri de elbet puan kaybı yaşadı fakat Raikkonen kadar değil. Ayrıca Raikkonen'in puan kayıpları rakiplerine büyük avantaj getirdi yarış sonları olarak. Raikkonen 5 kez yarış dışı kaldı ve sezonun ilk kısmı haricinde sürekli birtakım sorunlarla boğuştu. O kadar talihsizlikle dünya şampiyonu olamazsın. Diğer 2 rakibi o kadar fazla problem yaşamadı. Hamilton'ın takımı neredeyse hatasızdı.

    Pilot performansı olarak konuşuyoruz. Sen yokları oynadı dedin. Ben de diyorum ki performans olarak kötü değildi. Çok fazla puan kaybetti.

  11. Massa Kimi'den çok daha iyi tamam kabul ediyoruz…

  12. bir şeyi gözden kaçırmışsın, benzer puan hesapları Massa ve Hamilton içinde yapılabilir. Oturup üzerine kafa yormadım fazla senin yaptığın kadar, ama ilk aklıma gelenler Massa'nın Macaristanda rahat bir 10 puan'ı kaybetmesi, Singapurda pit stop hatasından dolayı da puan kaybetti vs. vs. Kimi şanssızlıklar yaşadı tabiki, ama az yada daha çok rakipleri de sorunlar yaşadı…

    ama seninde bir yerde belirttiğin üzere, F1 de öyle olmasaydı böyle olsaydılarla olmuyor… yani boşu boşuna kendimizi böyle sıkmaya hiiiç gerek yok… Biz napalım, 2012 de Grosjean Belçika'da biraz daha düzgün start alsaydı Vettel ve Alonso şuan 3'er şampiyonluğa sahip olabilirdi :))) gibi…

  13. kimi 25 puan kaybetti hamilton'ın 22 puan gerisinde bitirdi yoksa şampiyon oluyordu. hamilton hiç mi puan kaybetmedi?

    belçikada yer verdikten sonra tekrar geçti, mclaren takımı telsizden bir sorun olur mu diye sordu, olmaz dediler, yarış sonu ceza verdiler. raikkonen o yarışı kazanmayı zaten haketmedi. -10 puan hamiltondan gitti.

    kanada'da rai'ye çarptı da kendisi puan kaybetmedi mi? hadi 2. olurdu diyelim 8 puan da ordan kaybetti. 22 puan gerisinde bitirmişti bunları ekle oldu 40 puan, kimi alsın 33 puanını, hatta 35 yapalım yine 5 puan geride şampiyon hamilton.

    şanssızlıkları saymaya başlarsak 2007 brezilyada hamilton'ın vitesi ilginç bir şekilde 15 saniyeliğine bozulmasa rai şampiyon olamazdı.

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu video'da 23.55'den itibaren izlenirse (gaz sesini daha net duymak için kulaklık da takılabilir), Hamilton'ın şikanı kestikten sonra gazı kesmediği ve bilakis önde kalmaya çalıştığı rahatça anlaşılabilir.

    Kimi'nin sağlam ve yerinde savunması tabiri caizse "yememiştir".

  15. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Valensiya'da bir de pit stop hatası var. Neyse zaten o tarz olayları eklememize dahi gerek kalmıyor puantaj itibarıyla.

  16. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Royal Hunt. Kimi 2008'de yokları falan oynamadı. Yaşadığı talihsizlikleri koyarsak rahat şampiyon oluyordu. Avusturalya'da sıralama turlarında araç kaldığı için 7 puan (en kötü 2.lik garantiydi 8.oldu),

    İngiltere'de yanlış pitten dolayı 4 puan, Fransa'da egzosdan 2 puan. Valencia'da motor patladığı için 4 puan kaybetti. Kanada'da Hamilton çarptı 10 puan kaybetti. Hadi 3. olsun en kötü o yarışta senin hatırına 6 diyelim (ki bu imkansız).

    Bu saydıklarımın hiçbiri takdir edersin ki pilotaj hatası değil. Pilotaj hatalarını sayalım. Kötü şansla beraber gelen moral bozukluğunu da düşünmeden etmeyelim tabi. Belçika'da F2008'in uzun şasisi soğuğu ve yağmuru sevmediği için son 2 turda yağmur yağınca ve Nico Rosberg turunu vermeyince pist dışına taştıktan sonra arkayı kaybetti ve duvara çarptı. 8 puan da ona diyelim. (O yarışta çok büyük bir bilgi hatası var F1 fanları arasında. Herkes Hamilton'ın şikanı kesip haksız biçimde geçtikten sonra yerini geri verdiğini zannetse de Hamilton yerini kesinlikle geri vermemiştir. 2008 Belçika'nın tamamını onboard izledim. Ayağını gazdan çekmedi. Kirli taraftan geldiği için çekişte Raikkonen öne geçince herkes yerini verdiğini zannetmişti).

    Çin'de Massa'ya yol verdi 2 puan da oradan. Singapur'da duvara çarptı sanırım 4 puan da orada gitti.

    Hepsini koyarsan (ki puan kayıplarını iyimser değil kötümser şekilde ekledim) 37 puan kaybetti. Sezonu Hamilton'ın 23 puan gerisinde bitirdi. 33 puan kaybının yaklaşık 25'i tamamen kendi hatası olmayan puan kayıpları. (Ki ben Kanada'ya aslında 10 puan yazardım yarışın en hızlı ismiydi ve o pitten 2. çıksa dahi kazanırdı.) Takımın kendisinden uzaklaşmasını, Schumacher'in o sezon geliştirme takımında bulunarak Massa'nın yararına otomobile etkisini, kendisinin haber dahi olmadan, sürüş tarzı itibarıyla performansında çok önemli rol oynayan ön süspansiyonun update edilmesini saymıyorum bile.

    Diyeceksin ki "öyle olmasaydı şöyle olmasaydı ile olmaz bu işler". Evet, sonuçta Hamilton şampiyon oldu. Ama Hamilton'ın takımı o sezon çok daha az hata yapmıştı. Ve burada bahsettiğimiz performans ise, Kimi'nin 2008 performansı kesinlikle kötü değildi. Her şeyin yolunda gitmesi halinde 2008'in şampiyonu Kimi olacaktı.

  17. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    2007 ve 2008 yılındaki aracın standartıyla 2010-2013 arası araçların standartını aynı seviyede tutman burdan yola çıkarak Raikkonen'i yücelterek aynı zamandada Alonso'yu küçük duruma düşürmeye çalışman yüzümde tebessüme yol açtı 🙂

  18. hileli bir araçla mı kazandı? 2008 mclaren hileli bir araçmıydı? hileli bir araç desen 2007 aracıdır. hileli falan değil ama hadi diyelim ki öyle; zaten o şampiyonluk kimi'ye son yarışta hediye edildi. sonra da F2008 gibi bir araçla yokları oynadı zaten.

  19. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    hamilton casusluk mevzusundan geldi kazandı, hileli bir araçla, ben mclarenciydim halende severim ama gün gibi ortada, mclaren in hileli araçla geliştiği, kimi şampiyon olamadı evet ama aracı alonso nun ferrarisi kadar değild,i ne yazıkki,

    asıl mesele alonso nun 2 kere şampiyon olması neredeyse garantiyken olamaması ve aracı kötülemesi, ferrari yönetimini kızdırdı, alonso doğum gününde yanlış konuşma yapınca,,,

    monte başkan ne dedi

    alonso nun da hataları oldu,beklediğimiz gibi değilmiş v.s diye konuşmaları oldu, gidebilir tarzında konuşma yaptı ,kısaca kulağını çekti, ne çabuk unuttunuz, mesele buradan çıktı, alonso ya da rakip kimi yi aldılar ,yüzde yüz olaylar böyle,

    ayrıca kimi ye vites kutusu değiştirilen 2.pilot hiçbir zaman verilmedi, oda istemedi zaten, gro 1.2 yol verdiyse, 3.4 dünde o yol istedi, massa alonso yu yakınlarında görünce, 10 metre uzaklaşırken hatta yoldan çıkarken, gro kimi nin üstüne sürdü,

    ben herzaman bileğinin hakkıyla iş yapanı severim, osebeplede kimi ve onun gibi pilotları severim madem objektif bakıcaz olaylara birde bu yönlerden bakalım,alonso fanları yanlış anlamasın ama yiğidi öldür hakkını yeme

  20. Şimdi yazının bir bölümünü almışsın oradan siyaset yapıyorsun, burada ben Kimi'nin tapılası bir pilot olduğunumu söyluyorum Mclarende tapılası 2 cilikler aldığınımı söyledim, efsane olduğunumu soyledim.Olayı salata yapmışsın hemde çok kotu bir salata.

    Çoğunuz Alonso'yu efsanelerle karşılaştırıyorsunuz ve burada karşılaştıracağın pilot Kimi değil efsane olmuş isimlerdir.Alonso ya kotu dediğim yok ancak herkesin soylediği gibi efsane değil, bir şumi değil.

    Yorumun 2 cumlesini alıp kıvırma, oynama, zıplama demeye gerek yok.Yorumun genelini okuyup güzel anlarsan Ferrarinin Massa'ya haksızlık yaptığını herşeyini Alonso için seferber ettiğini buna rağmen hiçbir başarı elde edemediğini soyluyorum.Bakmakla görmek arasındaki fark anlamaktır ANLAMAK.

    İşte düşündüğünü savunuyorsun bunu haklı çıkarmak içinde gerekirse Kimi'nin çocukluğuna bile ineceğinden şüphem yok…

  21. Ferrari mi o avatarı

    Kimi zamanin da cok daha iyiydi hatta enson ferrarinin buldugu baska takimlarin kopyaladigi fren kapakciklari o donemde yapildi ondan sonra baska birsey bulamadi takim.
    Simdi gelelim esas konuya kimi evet guclu ve hizli bir pilot ferrari onu massa ayarinda oldugu icin degil daha iyi oldugu icin aldi takima hepimizin fikirleri ayri olabilir ama kimi alonso farki kucuk olacaktir kimin onde oldugu sene bitmeden net olmayacaktir buyuk ihtimalle. Kimi hizli alonso caliskan ikisinin de iyi oldugu yerler digerinden cok farkli ama hic bir ferrari taraftari yaristigi sure icerisin de alonsonun kotu bir pilot oldugunu soyleyemez alonso olmasa gridde herhangi bir pilot olsa onun yerine ikincilik hayal olur her sene rezil olunurdu. Bakalim seneye her alanda guzel mucadeler olacak

  22. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    Gene yazayım kimi 2. pilot olmaz olamaz, olmak istesede, kaçyıldır bu sporda en iyiler arasında olduğundan, kişiliğine uymaz, ferrari 2. pilot yapmaya çalışırsa kimi yi, işler gene en başa döner,

    Alonso fanları ve bazı kimi fandaşlarım haberi yanlış anlamışsınız bence, alonso ile montezemolo tartıştığındada aynı kelimeler geçmişti ,alonso için gidebilir bile denmişti, ben bütün kimi & ferrari arasındaki haberleri düşünerek yazıyorum, geçenlerde bernie bile, bu sezonun yıldızı kimi raikkonen demişti ,birçok eski, yeni pilotta, kimi ferrariye kazanmak için gidiyor demişti ,ne çabuk unuttunuzda, kimi yi 2. pilot ilan ettiniz,

    Öyle bir durum olursa gene yazıyorum, 2008 senesinin benzeri olur, kimi yi az çok tanıyoruz benim güvenmediğim mesele, alonso nun siyaset yapması ve ferrari nin eski alışkanlıklarına geri dönmesidir, şuan ortada problem yok, bekleyeceğiz ve göreceğiz,

    Ayrıca dikkatli okursanız, yada anlamaya çalışırsanız,,,

    Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, yeni sürücüleri Kimi Raikkonen'in ((( takımlar şampiyonasında ))) Felipe Massa'ya göre daha büyük katkıda bulunacağını düşünüyor.

    Burada başkan pilotlar şampiyonluğu demiyor'''''' takımlar şampiyonluğu diyor''''''''' ayrıca massa bitik birkaç sezon geçirdi,, elbette aksilik olmassa, kimi massa dan kat kat iyi ve iyi olacağı bilindik, ayrıca alonso takımlar şampiyonasında tek başına mücadele ediyor, neredeyse, massa dan sebep ,,bu sebeple de , alonso rahatlar anlamında ima edilmiş ,

    Son olarak da kimi ye lotus hainlik yapmasaydı ,kimi yarışlara devam etseydi, ben alonso nun 2. olarak sezonu tamamlayacağını düşünmüyordum, zaten lotus aracı ile kimi rahat 2. olarak sezonu bitirirdi ama olmadı işte, o 2.liğide bu sene alamazdı alonso,,, bunuda kimse unutmasın

  23. kıvırmaya çalışmaya gerek yok, massa'dan başka yerde bahsetmişsin, burası farklı;

    Şimdi geliyoruz NETICEYE evet 'netice'ye.Ferrari Alonso ile yarıştığı dönemde 4 senede hiçbir başarı elde edememiş Alonsonun tapılası 2 cilikleri haricinde, işte tapılan ınsanın başarısı.

    aynı mantıkla diyorum ki;

    Şimdi geliyoruz NETICEYE evet 'netice'ye. mclaren kimi ile yarıştığı dönemde 5 senede hiçbir başarı elde edememiş kimi'nin tapılası 2 cilikleri haricinde, işte tapılan ınsanın başarısı. hamilton geldi ilk sene markalar şampiyonluğu 2. sene sürücüler şampiyonluğu aldı.

  24. arkadaş, bu benim düşüncem değil. başkanın sözlerinden böyle bir anlam çıkıyor dedim. sen raikkonen'i getirip, yaptığın konuşmada fernando'nun rakiplerinden çalacağı puanlardan, fernando'nun kendi başına mücadele etmeyecek olmasından bahsedersen eğer, raikkonen transferinin altında -hoşuna gitse de gitmese de- böyle bir anlam çıkar.

    "raikkonen şöyle galibiyetler almalı"
    "raikkonen şampiyonluk için şu kadar asılmalı" gibi içinde raikkonen ve galibiyet, raikkonen ve şampiyonluk gibi bir cümle geçiyor mu başkanın demecinde?

    5 gömlek üstün, 3 don dar nuhabbetine girmeye ise gerek görmüyorum. zamanında kimin donunun gömleğinin ne kadar çektiğini fazlasıyla görmüştük. unuttuysan arşivleri bi karıştırıver.

    ister raikkonen arkasına roket taksın, ister alonso rai'nin yoluna çiviler döktürsün. ikisinin de taraftarı değilim. yalnızca başkanın açıklamalarından böyle bir amaçları olduğu düşüncesi çıkıyor ortaya dedim. paşa gönlüne hizmet etmediyse sözlerim, kusura bakma.

  25. Orada anlatılmak istenen 2 pilotun performansı tabi sen anlamak istediğim gibi anlarsın o ayrı, Massadan bahsediyorum orada royalcan.

    2 Takım şampiyonluğu diyorum sen bana kimi diyorsun.

  26. . Atıp tutanın en dibi sensin, attıklarının birçokkez tutmadığını görmesek sanarızki laf konuşuyor.Mantık değil hırslarınla yorum yapıyorsun, kimse görmeden bilemez ama sen bunuda başarıyorsun.Bu dediğinde gerçekleşmezse ilk başta kılıf bulacak insan sensin bunu buradaki herkes çok iyi biliyor, devam et desteksiz, ayakta, yatarak, oturarak sallamaya

  27. mantığa bakarmısın 🙂 ferrari kimi döneminde şampiyonluk almış da alonso döneminde alamamış o yüzden alonso kötüymüş.

    aynı saçma mantıkla gideceğim;

    kimi mclaren'de 5 sene yarıştı. 1 tane şampiyonluk alamadı. hamilton geldi ilk senede şampiyonluğu 1 puanla kaçırdı (çok ilginç olayların olduğu bir sezonda) 2. sene şampiyonluk aldı.

    netice? hatice?

  28. kimi'nin gelmesi bence alonso'cuların tadını kaçırmadı aksine sevindirdi. adam ne yaptı etti şampiyon olamadı bari şimdi kimi'yi yenecek ki ferrari yıllarından elinde birşey olacak.

    sen baya umutlusun belli. ama gelecek sene fernando alonso'nun boru olmadığını (gerçi herkes gördü de) göreceksin. 2012'de tüm takım patronları bu adamı boşuna seçmedi. 2013'de de mücadele edebilirdi son yarışa kadar, lastikler değişmeseydi, ha değişmesi gerekiyordu orası ayrı konu. birileri de alonso 2013'de istikrarsızdı demiş. araç ve lastik buna neden oldu.

    bence sen şiirlere odaklan, kimi raikkonen kimi kamyoncu falan yaz. ya da önümüzdeki yıl santander vesaire ile ilgili kimi'nin aracının nasıl sabote edileceğine dair şeylere kafa yor. sezon içi birden uydurmak zor olur. mesela şöyle de; ferrari alonso geldiğinden beri kötü araç yaptı, alonso'ya borçluydu, santander size o kadar para verdik bir şekilde pilotumuzu yüceltelim dedi, kimi'yi alıp 4 saniye yavaş araç verdiler, kimi o yüzden yenildi alonso da biraz daha büyük pilot olarak görüldü. santander, alonso, ferrari bu ortaklıktan mutlu ayrıldılar. ha ferrari kimi'ye 20 milyon ödedi o da olsun artık.

    güzel uydurdum, baya ağır saçmaladım ama gelecek sene olur mu olur. 4 saniyeyi 0.5 saniye yap bizim millet inanır.

  29. Arkadaşlar neyi paylaşamıyoruz ne güzel ışte bu ikisi aralarında kapışacak ferrarinin puanlar uçacak ve boğalı oklu felan takımlar arkadan mal gibi bakacak sonuçta ferrari karlı olacak biz ferrari taraftarı değilmiyiz ? Rai-Alo önemlimi 🙂

  30. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    İstediğini tutarsın orası beni ilgilendirmez.O pilot tutma işi senin paşa gönlüne kalmış ama sen başkalarınında tuttuğu pilota saygısızlık etme hakkın var mı ? Ayrıca ben Ferrari'de hangi pilot yarışırsa onu desteklerim seneye isterse Raikkonen alsın isterse Alonso alsın şampiyonluğu benim için fark etmez benim için önemli olan takımın şampiyonluklar yaşamasıdır.

  31. Herkes birşeyler söylüyor, elbet bizimde söyleyecek sözümüz var.Görüyoruzki Alonsoyu herkes ilah yapmış bir tek önünde eğilip tapmadıkları kalmış.

    Şimdi olaya birde şuradan bakmak lazım mesela Vettel.Redbullda Webbere yaptıklarını görüyorsunuz, bu sezon kaç birinciliği var buna karşın, webber in tek birinciliği bile yok.Takım arkadaşındada en iyi araba yokmu o niye birinci olamıyor üstelik Vettel rakibine oranla daha tecrübesiz.Sonuçları şampiyonlukları alan Vettel en iyi ilan edilen Alonso.Burada büyük tezatlık var.Webber Massa kadar kötü bir pilot değil.Saçma hatalar yapmıyor spin atıp yarış dışı kalmıyor.Takımında kalmak için karakterini ….miyor.Gel gelelim günün sonunda Alonso şöyle yaptı böyle yaptı vs vs…Bunları geçin arkadaşlar yıllardır Ferrari Alonso için yapmadığını bırakmadı suna emin olunki şumi döneminde bile 2 pilota bu kadar haksızlık yapılmadı.Şimdi geliyoruz NETICEYE evet 'netice'ye.Ferrari Alonso ile yarıştığı dönemde 4 senede hiçbir başarı elde edememiş Alonsonun tapılası 2 cilikleri haricinde, işte tapılan ınsanın başarısı.

    Kimi döneminde 3 yılda 2 takım bir pilot şampiyonluğu alınmış alın size buda NETICE.Massa hiç giderken kendi kendine spin atmamış takım tarafından sömürülmemiş istikrarlı performans göstermiş şuan Alonso ne yaşıyorsa aynı performansı göstermiş.

    Yanıldığımız nokta O zamanki Massa ile şimdiki Massa yi kıstas almanız, 2 dönem çok farklı..

    Kimi yi hiçbir akıllı takım patronu 2 pilot yapmak için almaz.Biz Kimi severler birşey demiyoruz zaten Kimifobikler söylemiş söylenecek leri dimi.

  32. Matador fin pilotu pacavraya cevirdiginde ne komplolar kuracaksiniz cok merak ediyorum.Santander demeyin artik cok bayatladi

  33. sınan matias avatarı
    sınan matias

    Bu genç arkadaşa çok acıyorum.Önceden çok okuyan biriydi ,yorumları biraz derli topluydu.Şu an bakıyoruz durum vahim, günü gününü tutmuyor. us yarılımı belirtileri bunlar.Durum ciddi =)

  34. klasik bir alonsocu açıklaması…yok şu olsaydı şu olurdu aslında alonso öyle olsaydı bunu yapardı başkası yapamazdı en iyisini her zaman alonso yaptı ama Ferrari hiçbirşey veremedi….

    geçin bunları…benim açıklamalarım sonuç odaklı siz diyorsunuz hatice ben diyorum netice…sonuç nedir sonuç? alonso geldikten sonra Ferrari herhangi bir şampiyonluk yaşadımı? hayır yaşamadı…size göre Ferrari suçlu bana göre değil…bunun gerçek cevabını kimse bilemeyecek…

    varsa yoksa elbet düşüncemiz raikkonen…burada bir spor yapılıyor bizlerde fanız…yarışan pilotlar babamın oğlu değil istediğimi tutarım. ben tutmadım diye merak etme alonso çok alınmaz 🙂 haa bu arada bir kalpte iki sevgili olmaz…

    alonsoya sormuşlar….ispanyanın başkenti nedir diye…Ferrari kötü diye cevap vermiş. :))))

  35. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Sen 2010 ve 2012 sezonlarını hiç izlemedin galiba.Şaka mı yapmaya çalışıyosun bilmiyorumda sence Raikkonen F2012'le Alonso'dan çok daha iyisinimi yapardı veya çok daha iyisini yapabilirmiydi ? Pek sanmıyorum.Alonso hem 2010'da hem 2012'de aracın suyunu çıkardı suyunu adam herşeyi yaptı.Demişsinki Alonso Ferrari'ye ne verdi ? KOCA BİR HİÇ! Peki Ferrari Alonso'ya ne verdi ? Bunu hiç düşündünmü ? Heralde düşünmemişindir.Size göre zaten Alonso Raikkonen'i koltuğundan eden aşağılık pislik herifin teki.Varsa yoksa tek düşünceniz dünyanız Raikkonen'de Raikkonen.

  36. burak bilgin avatarı

    İyi olan kazansın. Adil şartlar altında mücadele görelim. Kimi Alo şampiyon olsun diye rakiplerden puan çalmaya gelmiyor herhalde. Bu adam dünya şampiyonu ve Ferrari de şampiyon oldu. Alo umrunda bile olmayacak. Ama Ferrari üç kağıt yaparsa Kimi 2015 te McLaren'e geçer(ki bence olması gereken yer) gene intikamını alır rahat olun. McLaren le şampiyon olmasını çok isterim, oraya yakışıyor. Bin türlü dalavere çeviren Ferrari ona göre değil aslında.

  37. bir wrc nin haberini bile bulamazken sen santander sponsor desteklini ne güzel seyrettin keyifle…neyin hesabı? bileğinin hakkıyla ferrariye getirilmedi alonso…sponsor parasıyla getirildi. ve yine o sponsor ekstradan para vererek kimiyi istemediğini söyledi. ferraride kimiyi yollamak zorunda kaldı…ne oldu ne verdi alonso ferrariye….kocaman bir hiç…haa pardon alonso ferrariden bırak para almayı birde üste para vererek yarıştı. getirdiği sponsoru sayesinde…maldonado gibi….

  38. aynı hesap benim içinde mevcut. Senelerce adamı aşağılayıp durdunuz, sonucu merakla bekliyorum 🙂 Bakalım kim ve ne abartılıyormuş ortaya çıkacak inşallah (araç mı pilot mu vs.)

  39. fandaşlarım endişe etmeyin. pilotumuz eşit statüde yarışacak. 1.pilotluk teklif edilsede asla kabul etmez. kimi boş kaleye gol atmaz. siyaset yapmaz. hak yemez. kendi başarısızlığına kılıf için başkalarını ve takımını kötülemez. haram puan sevmez.
    kaldı ki alonsoya gerektiği kadar hak tanıdılar. sonuç ortada kendine oynadı sürekli…Ferrari en son pilot ve markalar şampiyonluğunu kimi sayesinde almış. alonso herhangi bir kupa verememiş. Ferrari kötü falan bunlar hikaye…
    zaten kiminin alınması alonsoyada istersen çek git demenin güzel bir yolu…bundan sonra karşında en az senin kadar iyi bir pilot ve eşit statü…hadi takıma çalışmada göreyim dediler alonsoya…

    güzel olacak güzeel…kiminin gelmesi alonso fanlarının ağzının tadını kaçırdı…o yüzden a yazılanı b diye okuyorlar bununla da mutlu oluyorlar…

    the only one…kimi "the road warrior" raikkonen…

  40. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Bence açıklama heryere çekilebilir cinsten.Burda massa'dan çok daha iyi olucağını takımlar şampiyonasında Ferrari'nin elini güçlü tutucağını kimi yerdede rakiplerden massa'ya göre çok daha fazla puan çalabileceğini söylemiş.Yani hemen Raikkonen'i ikinci pilot konumuna düşürdüler şunu yaptılar bunu yaptılar demek daha sezon öncesi testler bile doğru düzgün başlamamışken biraz saçma duruyo.

  41. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hiçkimse seneye ne olacağını bilmiyor da sen mi biliyorsun.

    F1'e hayatını adamış insanlar bile seneye neler olacağını bilmiyor. Demek ki sen medyum falan ilan ettin kendini.

  42. kimi ile fernando nun f1 kariyer başlangıçları 2001 senesidir. kimi o sene sonu hem ferrari hem mclarenden teklif alır. eşit statü tanındığından dolayı mclareni tercih eder. zira kimiye ferraride şuminin yanında 2.pilotluk teklif edilmiştir. alonso ise o sene sonu yedek pilot olarak reno ya geçer.

    o dönem dahi 2.pilotluk teklifini kabul etmemiş bir insan neden şimdi kabul etsin. üstelik 1.pilot kaç yıldır denedi Ferrari bir işe yaramadı. massayı her açıdan pasifize ettiler. alonsoya rakip olmasın diye kaza geçirmiş bir adamı takım arkadaşı olarak bıraktılar olmadı.

    bence ferrari gereğinden daha kötü performans gösteren bir araç olarak görüldü. alonsoda gereğinden daha yukarıda performans gösteren bir pilot olarak görüldü. kriter olarak massanın performansı ölçü alındı.

    herkesin bir fikri var saygı duyarım. son kurallardan önce yarış içerisinde hayatında bir sefer bile kendisini geçememiş bir pilota kimi eşit statüde yenilmez. üstelik kimi Challenger konumunda…kendisine tercih edilmiş bir pilot ile aynı yerde aynı konumda…kim ne derse desin görülecek bir hesap var…empati yapalım ve açık olalım. kimse kimi den alonsoya karşı normal bir duygu içerisinde olduğunu beklemesin.

    bence kimi daha önce ki kariyerinden çok daha istekli olacak…kendini ispat etme zamanı…
    kim daha iyi göreceğiz inşallah bu savaştan kimi galip çıkar…

    eskiden fenerliler bize söylerdi bu şarkıyı…" gel gel cimbombom yüreğimde yara var intikam duygularım kabardı cimbombom"…

    şimdi ben diyorum…görülecek bir hesap var….

  43. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Raikkonen asla "daha iyi bir Massa" değildir. Massa pilot olarak Kimi'nin 5 gömlek altındadır.

  44. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Valla haber metnini okuyunca ortada. Bilmiyorum zaman zaman Türkçe'ye çevirilerde anlam kayması normaldir burada da öyle bir durum söz konusu olabilir. Genelde haberleri başka sitelerde orijinal metinde okurum ama bunu okumadım ve Türkçe'sinden anladığım kadarıyla Kimi yardımcı pilot ilan edilmiş durumda.

  45. hala kimi şöyle yapmaz böyle yapmaz diyenler var. Yahu Patronların Patronu cıkmış konuşmuş işte. Alonso'nun rakiplerinden puan çalması çok iyi olucak.Alonsonun ilk turdan itibaren tek başına mücadele etmemesi iyi olucak vs vs diyor.

    Ben anlayacağımı anlarım önüme bakarım

  46. He canım he…

  47. Berkhan hocan raikkonen in neden yanlış yaptığını açıklarmısın

  48. neden yanlış yaptığını açıklarmısın

  49. var mı katılan?

  50. Hic kimse raikkonen'e 2.pilotluk teklif edemez cünkü kimi'yi gercekten taniyanlar kendisinin sampiyonluk sansi oldugu sürece 2. bir massa olmayacagini bilir. eger ferrari bir isler cevirmezse her sey kimi'nin elinde.

  51. *cok daha rahatsiz

  52. Luca cok yuvarlak cumleler kurmus.. kiminin konumu alonso ya gore cok daha ama bana kalirsa isler gene de raikkonen e kalmis durumda..

  53. button 1 sezon yendi diğer 2 sezonda yenildi. doğru bir de massa var, o da 1 sezon kimi'ye yenildi 1.5 sezon da yendi. yani toplamda daha üstündü. alonso'yla beraber 3 tane dünya şampiyonunu aynı takımda yenen adam olacak.

  54. Ona kalırsa Button da yendi diyebiliriz.Hamilton demişsin ama Button'u unutmuşsun.

  55. Kimi'nin varlığı çok önemli olacak. Fernando'nun ilk turdan itibaren tek başına mücadele etmemesi faydalı olacak. Ben alacağımı aldım beyler hala kiminin kaçıncı pilot olduğunu tartışmayalım

  56. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    normal açıklamalar alonso ya öncelik verildiği ima edilmemiş, zaten her takımda olduğu gibi, takım önce gelir denilmiş, kısaca rekabet edeceğiz diye, birbirinizi yemeyin, konuşması yapılmış pilotlara ve basına da durum hakkında bilgi verilmiş,

    kısaca bizde neler olacağını öngörebiliriz

    1 alonso ya öncelik verilir se, kimi psikolojik etkilenir, her pilot gibi ve 2008 ferrari ve 2013 lotus son 5.6 yarış ta yaşananlar olur

    2 kimi ye öncelik verilir ki sanmıyorum, alonso siyaset yapan birisi, takımla tartışmalar dan sonra bile, geri adım atıyor, hiçbirşey olmamış gibi davranabiliyor, kimi ye öncelik verilirse oda psikolojik etkilenir ve çirkefleşir

    3 herkes eşit olur ,iyi olan kazanır, en güzelide bu olur, herkes adına

    4 takım birisine çaktırmadan öncelik verirse, bunu anlayan pilot yazdıklarımı yaşar ve yaşatır

    5 aralarında anlaşma yaparlar ,önde olan o seneyi kazanır, diğer sene diğerine destek olunur

    genelleme böyle, pilotların geçmişlerine baktığımız zaman, zaten herşey ortada ,durumlar karşısında verdikleri tepkiler bilindik, tabi bu konular 1.lik kovalayan ferrari için geçerli ,zaten kötü araç olursa ,sorun sadece montenin dediği gibi olur, fazla puan çalıp takımlarda kazanmak amaçdır ,şimdiden fazla uzatmaya gerek yok, 3 ay sonra neler olucağını göreceğiz, ha bu arada bende ferrari ye gitme sini istemedim kimi nin ama lotus da kalmaması gerektiği çok iyi anlaşıldı ve rbr de vettel e rakip istemedi,başka seçeneği yoktu aslında, kariyerinin sonlarına yaklaşmış bir sürücü için,,

  57. Bravo 0versteer kardeşim çok doğru noktalara değinmişsin özellikle son paragrafının altına imzamı atarım benım düşüncelerimi yazmışsın ,her koşulda en iyi olabilen,yeniliklere rahat adapte olabilen Alonso'nun 2014 kurallarının,araçlarının Alonso'nun stiline uyup uymayacağını görmek ilginç olacak bu kurallarla devam edilseydi iddiaya tüm paramı rahatlıkla verebilirdim ben de:)

  58. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kiminin herkesi yendigiği gördük f1 de o spadaki son tur olmasaydı rahatlıkla massayıda yenerdi o zamanların massasından sımdıkı arasındaki farkda açık ve net ortada montoyamı massamı diye bir karşılaştırma yapabilirsiniz kimi bariz şekilde kimseye yenilmedi kariyerinde o yüzden alonso kendiyle beraber f1 deki en iyi diger isimle yarışacak olması kimi nin massa veya baska biriyle kıyaslanmaması gerekli.

  59. Raikkonenin kisiligini,hizini,Alonsoyla geçmisten gelen rekabetini dusundugumuzde garip bir açiklama olmus,Raikkonen ilk yarislarda zaten yol vermezde son yarislara dogru sampiyonluk sansini kaybetmezse asla Alonsoya buyur geç diyecek biri degil,hiz bakimindan Alonsoyla esit hatta daha iyi bile olabilir,ama Alonsonun takim içi iliskileri,yaris zekasi,stratesji bilgisi Kimiden daha iyi,Kimi para için ikinci pilotlugu kabul edermi onuda sanmiyorum,bu sartlarda elinizde iki pilot varken bu açiklama fazlasiyla Kimiyi kuçumser gibi,bence Alonso sakin kalirsa Kimiyi yenebilir…

  60. raikkonen'in alonso'yu yeneceğini, hatta eşit performans sergileyebileceğini bile düşünen büyük hayal kırıklığına uğrar. F1'i mantık çerçevesinde izleyene galibin kim olacağı son derece açık. tabiki kabullenemeyip sezon içinde zilyon tane senaryo yazanlar olacak.

    bu durumda gridde dünya şampiyonu takım arkadaşını yenen sadece hamilton vardı. alonso da katılacak bu listeye. güzel bir istatistikmiş bu da 🙂

  61. Fernando'nun önde yalnız başına mücadele etmeyecek olması demek ille de Alonso 1 Raikkonen 2 olacak demek değil. Kimi 2. pilot olmaz diyordunuz? o zaman daha yarışmadan ben 2. pilot olacağım diye imza mı atmış? 🙂

    Bir gerçek var ki Ferrari Alonso'nun ne yaptığını biliyor, son senelerde ne kadar bunu kabul etmeyenler olduysa da adamın iyi performans gösterdiği açık, o yüzden Alonso zaten orda olacak, bize Alonso'nun yakınında olacak(bu yakınlık önünde de olmak olabilir) pilot lazım demeye getiriyor da olabilirler ki haklılar.

    Kimi aracın performansını Alonso'dan daha iyi kullanır ve onun önünde sürekli yer alırsa, destek rolü Alonso'ya geçer. Ferrari'nin bu konuda bir sorunu olacağını düşünmüyorum, Alonso'nun bir sorunu olabilir ama bu tamamen farklı bir konu. Benim açıklamalardan anladığım Ferrari'nin Alonso'ya aşırı güvenmesi, bir bildikleri gördükleri var demek ki… tek endişem ise 2014 kuralları ile değişen dinamiklerde Alonso'nun ne yapacağı, şu ana kadar her koşulda (V10, V8, bridgestone, pirelli, michelin, ekzoz beslemeli difüzör vs. vs.) yine rekabetçiydi, fakat Allah bilir 2014 kuralları ile ne olacak.

    eğer kurallar değişmeseydi, ben şahsen Alonso'nun 2014'te Kimi'yi yeneceğine dair daha sezon başlamadan iddiaya girer, yada bu konuda çok daha rahat olurdum, şimdi ise bilinmezlikler içinde heyecanla sezonu bekliyorum, evet Kimi kesinlikle bir Massa değil, ama doğru koşullar olduğunda Massa'nın Kimi'yi de yendiğini gördük 🙂

  62. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai yi bu kadar kücümsemeyin beyler bendne söylemesi gro nun nasıl bir pilot oldugunu herkes biliyor alonsoyu kıyaslamıs gııbı olmasın ama gro cok hızlı gerçekten gro ya bu kadar üstünlük kurmak kolay degil pist üstünde yaptıkları ınanılmaz rai nin sadece yarışmak için oldugu f1 de kimsenin ona üstünlük kurması kolay degil rai le alonso arasında en üstün cekisme olacak rai uzun yıllardır cok iyi pilotlarla yarıştı ve hepsinde üstün oldu alonso ise her zaman 1. pilot olarak cok iyi olmaya n pilotlarla yarıştı rai karşısında 1. pilot olarak pistte olmayacagı icin kendi hakkıyla rai yi gecmesi kolay olmayacak rai ye kimse 2. pilot muamelesi yapamaz buna ferraride dahil iyi olan kazansın demek düşer bana.

  63. "O, Fernando'nun rakiplerinden bile takımdan puan çalabilecek durumda olacak."

    "Fernando'nun ilk turdan itibaren tek başına mücadele etmemesi faydalı olacak"

    "Ben buradayken buraya gelen her sürücü kendi adına değil, takımı adına sürmesi gerektiğini biliyor."

    "Kendi adına sürmek isteyen sürücüler varsa onlar için bir sürü seçenek var. Kendi takımlarını kurabilirler, farklı takıma gidebilirler. Ferrari'de kural böyle ve durum çok açık."
    —-
    ferrari'nin massa'yı gönderip raikkonen'i almasının, alonso'nun kulağını çekmek için yapılmış bir hamle gibi göründüğü zamanlar olmuştu.

    kimisi takımın şampiyonluk işinin alonso ile yürümediğini anladığını, şampiyonluk için bir başka isme yöneldiklerini, bu ismin de raikkonen olduğunu söyleyenler olmuştu.

    ve hatta, bir ara ferrari'nin yeniden "pilotlara eşitlik" politikasına yöneldiğini zannetmiştik.

    ama AK7alo arkadaşın da dediği gibi, demek ki alonso ferrari için sandığımızdan bile daha önemli bir konumda ki, adama yardımcı pilot rolüne kimi raikkonen gibi bir ismi getiriyorlar.

    monte'nin sözleri, daha raikkonen takımla çalışmaya başlamadan esas görevini belletir gibi. hatta gibi değil, açık açık söylemiş, daha ne desin ki?

    hiç bir şey imkansız değildir,
    ve hiç bir şey göründüğü gibi olmayabilir,
    ve hiç bir şey sonsuza dek sürmeyebilir.

    daha şimdiden -resmi olarak takımla çalışmaya başlamayan- raikkonen'in işiteceğini bile bile "açıktan ayar veren ve görev dağılımı yapan" başkan,

    acaba sözleşme imzalatırken rai 'nin önüne nasıl maddeler koydu?
    ve raikkonen gibi "asla yapmaz" denen adam, kim bilir nelere "olur" dedi???
    seneye göreceğiz.

    monte'nin şu sözlerini baz alırsak, doğrusu ferrari'nin raikkonen hamlesini yaparken aklından geçen temel sebep şu gibi görünüyor;

    alonso'nun şampiyonluk yarışında rakiplerinden puan çalma konusunda ve dolayısıyla takımlar şampiyonluğunda da ferrari'ye fazla puan getirme konusunda zayıf kalan massa'nın yerini, "daha iyi bir massa" ile doldurmak…

  64. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Raikkonen yanlış yaptı.

  65. Kesinlikle oyle.Ben boyle olacagini dusunmuyodum ama Alonso cidden Ferrari icin cok onemli bir yerde..Monte de hic cekinmeden resmen Raikkonenin Alonso'ya sampiyonluk yolunda Massa'dan daha iyi bir yardimci olacagini soyluyor.

  66. Ferrari'de kimse Kimi'nin kazanmak için oraya geldiğini veya kazanacağını söylemiyor. Alonso, Massa ve Raikkonen ile çalıştılar, hangisinin hızlı olduğunu biliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir