Montezemolo: "Allison, Brawn'dan Sonra Ferrari'ye Gelen En İyi Teknik Adam"

yazar:

kategori:

Montezemolo’ya göre Ferrari’de oldukça başarılı bir dönem geçirdikten sonra ayrılan Ross Brawn’dan sonra takıma dahil olan teknik adamlar içerisinde en iyisi Allison oldu.

Bu zamana kadar Pat Fry takımın teknik patronu olarak görülüyordu ancak görünen o ki bundan sonra bu görevi Allison devralacak.

Montezemolo “Ross Brawn bizden ayrıldığından beri Ferrari gerçekten çok iyi bir teknik patrona sahip olmadı.”

“Artık bir tane var. Allison çok iyi.” dedi.


Yorumlar

  1. Yeni motor kurallarında motorun şasiye montaj yerleri standart hale getirilmiş. Yani kolaylıkla motor değişimi yapılabilecek.

    Red Bull Infiniti ile devam edeceğe benzer. Zaten reklamları Grosjean ve Raikkonen ile çekmelerinin de sebebi bu. Reklamda Red Bull'u oynatsalar arabada Renault yazmıyor bir kere.

    Anlaşmanın açıklanmamasının önemli bir sebebi olmalı. Renault'nun da Lotus'a ihtiyacı var testler için, ancak kazanma olasılığı daha yüksek bir Red Bull varken Lotus'a öncelik vermezler. Lotus hemen her şeyini kaybetti artık. Raikkonen'den bahsetmiyorum, onunla birlikte gidecek sponsor önemli sayılmaz, Allison gitti ki Monte dayı bile adamı öve öve bitiremiyor, o olmazsa Lotus fena gümler gibi geliyor bana.

  2. Abi durumu şöyle özetleyeyim Lotusun mühendisleri ile Renault Sport F1 mühendisleri yine yakından çalıştı motor anlaşması yokken Renault Sport F1 motor ölçülerini genel bilgilerini Enstone'ye gönderdi yakınlarda da test de kullanacak motor teslim edilmiş süreç bu yönde ama halen açıklama yok ama her şey ikili arasında devam ediyor.

    Renault döner mi çok gündemdeydi ama Carlos böyle bir planın olmadığını söylüyor. Şu da var Red Bull Renault ile her ne kadar tanıtım reklam çekimi yapsalar da bundan pek memnun değiller sırf bunun için bile Lotusu tamamen destekleyebilirler bakalım görelim son ana kadar.

  3. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    "Montezemolo"
    Daha bir şey görmedik nasıl en iyilerden birisi oluyor anlamak güç,takıma daha yeni geldi başarılarını daha görmeden en iyi demek bence yanlış 2014 de en hızlı aracı yada en hızlı 2. aracı yaparsa bunu devam ettirirse o zaman bunu söylemek zor olmayacak göricez şans onun yanında olsun.

  4. Lotus'un motor anlaşması ne oldu? Senin kulağın deliktir. Hala açıklama gelmedi diye biliyorum.

    Renault geri mi geliyor yoksa?

  5. Bu Pat Fry'a biraz haksizlik olmus, zira cogu zaman Domenicali'nin islerinide ustlendi, dikkat ettiyseniz her kotu sonuctan sonra Pat Fry aciklama yapiyordu..

    Ha evet James Allison bana gorede Newey'e kafa tutabilecek nadir yeteneklerden, buyuk takimlarin neredeyse yarisi kadar butceleri. Ve sezona hep guclu araclarla giris yaptilar ve sonrasinda para olmadigi icin iyi guncellemeler yapamayip geriye dustuler. Buda gosteriyor ki adam iyi arac tasarliyor..

  6. rocco junior avatarı

    Buralardayım ama yazmıyordum.Yani yazmaktan uzak duruyorum çünkü o şekilde daha iyi hissediyordum.Ancak anladım ki olacak gibi değil 🙂

  7. dostum nerelerdesin Allahını seversen

  8. feedbacklerini

    Kesinlikle ama şunu da söylüyorlardı Romain Grosjea'nın da iyi olduğu.

  9. Umarım söylediğin gibidir 2003 den beri bu sporu yakından takip ediyorum elimden geldiğince 2008 den bu güne kadar da şöyle bir teori oluştu bende testlerin yasak olduğu bir ortamda sınırlı test evresinin başlangıcında ekip ilk kış testi için yerini alır her şey sıfır yeni bir motor yeni bir şasi ilk gün bu kombinasyonlar denenir ve güvenirliği test edilir bunu da takımlar ya çaylak pilotları ile yada ikinci pilotları ile yaparlar her şey denenir ve bir sorun olmazsa birinci pilota araba teslim edilir oda bir sorunla karşılaşmadan kullanır benim gördüğüm bu şahsen. Kimi bunu hak ediyormu kesinlikle hayır ama her ağızlarını açtıklarında Massa'nın yerine ve ondan daha iyi olup puan kazanacağı aksine Kimi şampiyonluk için yarışır.

  10. Çunkü; Kimi'nin araç gelişiminden önce aracın kendisini tanıması lazım ve bu ne kadar erken olursa araç için o kadar zamanı olacak..

  11. rocco junior avatarı

    Evet yoktu,fabrika boştu Allahım Yarabbim 🙂 Bu adam f1 camiası tarafından da övgü ile bahsedilen başarılı bir teknik adam.İlla her sene şampiyon olacak araç tasarlaması gerekmiyor.O zaman Newey için kazanamadığı her yıl;"nerdeydi" sorusu sorulmalı.Az bütçe ile Lotus da başardıkları ortada.Burada Monte'nin demek istediği bana göre;tepe kademede Brawn dan sonra gelen en iyi adam.Bunu anlamakta neden bu kadar zorlanıyorsunuz.Dur tahmin edeyim;Ferrari fobisi.Acaba ırsi falan mı?

  12. bence raikkonen az konustugu icin bu abartilan birsey.. Newey "Mika ve Kimi nin benzer tarzlari var ikisi de kelimelerde ekonomik davraniyor ama gerekenleri soyluyorlar" diyordu… Chris Dyer in da benzer aciklamasi var.. Ayrica Lotus da Raikkonen in feedbacklerini ovuyordu..

  13. Kimi faktörünü de hatırlattığın için teşekkür ederim ederim. Kimi'yi yok saymak nankörlük olur zaten ama konumuz teknik olduğu için pilota gerek duymamıştım madem açtın sana bir Peter Sauber amcanın söylediklerini söyleyeyim. Felipe Massa ve Kimi Raikkonen'i nasıl ayırırsın diye sorarlar oda şöyle cevaplar Massa teknik konulara aracın ayarlanmasına geri bildirimler de Kimi'den daha iyi bir pilot daha ilgili bu konulara ama Kimi ise ayarlanmış pürüzsüz bir araba ister bunu ver suyunu sıksın bu iki pilotu bir birinden ayıran özellik bu der.

    Başarı Şasi-motor-pilot kombinasyonu ile gelir.

    Ayrıca Ferrari ile 2014 ilk kış testine Kimi çıkacak açılışı o yapacak daha sonra Alonso görevi devralacak neden acaba bunu da bir düşün.

  14. 2012 de raikkonen vardi ve eger aracta gelismesi gereken birsey varsa sorunun ne oldugunu raikkonen petrovdan daha iyi anlar.. Teknik ekip gereksiz yere aracin heryerinde sorun aramakla vakit kaybetmez.. Iyi bir pilotun takima sagladigi kolayliklardan biri de bu…

  15. Tek isteğim ferrarinin yada mclarenin 2013 redbull aracına benzer bi araç yapması bakalım süper vettel ne yapacak o zaman …

  16. James Alleson abartılıyor bunu göreceğiz 2012 de vardı 2013 aracında başında vardı ama sonrasında yoktu. 2012 de takımın başarısının asıl nedeni bana göre Rüzgar tünelinde yapılan geliştirmeler McLaren ile yeni simülasyon anlaşması ve gelişimi. Unutulmamalıdır ki 2009 da bu adam vardı 2010 da bu adam vardı 2011'de de bu adam vardı peki 2012'ye kadar neredeydi ? Her şeyi göreceğiz bileti kesilip gönderilen Aldo Costa şuan daha iyi işlere imza atıyor demek ki sorun bu adam da değilmiş gönderildikten sonra elde edilen edilemeyen her şey ortada. Aldo Costa'dan sonra mekanik tutuş ve bunun beraberin de çekiş sorunları bakalım 2014 de neler olacak. Ross'dan sonra gelen teknik adamlara saygısızlık gibi olmuş bu açıklama. Kimse kendi sorununu söylemiyor maalesef.

  17. Daha önce de sordum, şimdi de soruyorum. Geçen sene takımda bir tane bile mühendis yok muydu?

  18. bunlar çok erken açıklamalar.
    newey bile mclaren yıllarında ferrarinin üstüste 5 şampiyonluğuna bir şey yapamadığı gibi Allison'da reno'nun 2008 yılından itibaren lastikleri korumaya muhtaç olduğu 2012 yıllına kadar bir şey yapamadı.
    hele bir görelim ne yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir