Button: "Hamilton Olabilecek En Kötü Takım Arkadaşı"

yazar:

kategori:

Button ve Hamilton, Mclaren’de takım arkadaşı olarak 3 sene geçirdiler.

Button “Lewis şu ana kadar karşılaştığım en hızlı takım arkadaşıydı.”

“Rubens Barrichello bazen sıralamalarda çantadan bir şeyler çıkarabiliyordu ve tek turda hızlıydı ancak Lewis bunu hemen hemen her sıralama seansında yapıyor ve aynı zamanda yarışta da çok güçlü.”

“Bir çok sürücü Lewis’in çok hızlı olması nedeniyle olabilecek en kötü takım arkadaşı olduğunu söyleyecektir ancak ben bunu heyecanlı buluyorum. Benim ilerlememi sağlıyor.” dedi.

Hamilton ve Button takım arkadaşı olarak geçirdikleri 3 sene boyunca toplam puan olarak kıyaslandıklarında Button 657’ye karşı 672 ile önde görünüyor.


Yorumlar

“Button: "Hamilton Olabilecek En Kötü Takım Arkadaşı"” için 32 yanıt

  1. Senin gibi insanlarla genelde muhatap olmam ama üslubunu düzeltmeyi becerebilirsen bu konuyu seninile tartışabiliriz.

  2. sen yenisin galiba 😀

  3. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    teşekkürler çok sağol 🙂

  4. şimdi bu olaya bakış açısına göre değişir.

    Bir insan "başarısız" olduğu, takımla kavga husumet yaşadığı, istikrarını kaybettiği, hata yaptığı, iyi performans gösteremediği, motivasyonunu kaybettiği sezonda ne kadar başarılı olabilir, takımla kavgalar, takım arkadaşıyla bir takım sorunlar vs. ?

    şampiyonluğu 1 puanla kaçıracak kadar… Adamın "OFF" sezonu bile diğerlerinin iyi sezonlarına kafa tutuyorsa, adama hakkını vermek gerekir…

    Normalde bu tarz yorumlara cevap vermemeye çalışıyorum ama bu sefer içimden geldi, görmek istemeyene nafile gerçi ama, Alonso'nun ne olduğunu gördük diyorsunuz da bunu herkes görüyor, Ferrari adamı elinde tutmak istediğini bas bas bağırıyor, hatta önceki açıklamalarıyla alakalı geri vites bile yapıyorlar. Mclaren adamın anlaşması varken üzerine bu kadarda husumet olmuşken, neden olmasın, herkes onu takımda ister diyor, Ron Dennis bile takımın başarısı için "hayır" demem demeye getiriyor… F1 in en köklü en büyük 2 takımında durumlar böyle

    ama işte F1'i TV karşısında göbeğini kaşıyarak izleyen F1 "taraftarlarımız", adamın performansını gördük diye eleştiriyor, küçümsüyor 🙂 iyi görememişsin, bir daha bak…

    bir de ironik bir şey var, 2008'den bahseden var diye eleştirip, 2007'den örneklerle gelmen, kasti mi yaptın? yoksa onu da mı göremedin… Vettel'in üzerinde ki baskıyı arıyorsundur belki o aralar, hani bahsettiğin, ne baskısıysa o? Vettel ve baskı cümleleri bir araya geldiğinde aklıma 1-2 kare geliyor, Kanada GP'sinin son turları ve gridin en "vahşi" pilotu Button'ı arkasında görünce spin atması, aynı Button'ı geçeceğim diye adamın radyatörüyle yakın ilişki içine girmesi(Belçika GP)… Belki de bizim Button'a vermediğimiz değeri içten içe o veriyordur kendisine…

    Vettel iyi pilottur, geçen sezonda müthişti, ama adamın o kadar baskın aracı varken üzerinde ki tek baskı o aracın hızına Pirelli'nin dayanıp dayanmayacağıydı herhalde…

  5. ahaha yavuz kardesim harika bi nokta atışı olmuş 🙂

  6. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    yeni hesap hayırlı uğurlu olsun 🙂

  7. sene olmuş neredeyse 2014 hala 2008 den bahseden var. istikrarlı dediğiniz alonsoyuda gördük bir önceki sezon son yarışlarda… şu anda f1 camiasının en istikrarlı pilotu vetteldir. baskı altında bile hatasız aracını sürüyor.

    şunuda unutmamak gerekirki alonso hamilton harici hiç bir pilotla eşit şartlarda yarışmadı. hep 1. pilottu. hamilton gibi dişli rakip karşısında ne motivasyonu kaldı ne istikrarı kaldı. pitten ayrılmayarak hamiltonun sıralamalarda son tur atmasını engellemesını dersınız, hamiltonun şampiyon olacağı son yarışta hamiltonu sıkıştırarak pist dışına çıkarmasımı dersiniz pek çok örnek var bu konuda…

  8. murat ergin avatarı

    bu adam minardi ile yarısa katılıp kazansa yine yaranamayacak bizim insanımıza 🙂 herkes hamiltonun yasadıgı sorunların ustune basıyor ama 2012 de sezonun orta kısmında buttonın ne kadar sansızlık yasadıgını unutmamak lazım, totale baktıgımızda adam hamiltonu yenmiştir hemde birsürü handıkapa ragmen biraz daha saygı lutfen 🙂

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Baskı altında bana göre en iyi isim, fanı olduğum pilot; Raikkonen.
    2008 Spa da, Hamilton'ın yarış içerisinde yağmur duasına çıktığını hepimiz biliyoruz.
    F2008, ıslak zeminde rezalet bir araçtı.

    Aslında bende, Alonso'nun baskı altında ki en iyi pilot olduğunu düşünüyordum. Ama 2012 Brezilya'da, ilk virajda birden fazla kez pist dışına çıktı. O yarıştan sonra, düşüncelerim biraz değişti.

    Motivasyon konusuna gelirsek; Vettel bu alanda, şu anda en iyisi gibi.

  10. bence Kimi'nin 2008 de ki sorunu lastikleri sıralama turlarında çalıştıramamasıydı. Bir de belki azcık kaybolan motivasyonu… adam yarışın bir kısmında acayip hızlı oluyordu, fakat adamın yarış içindeki hızı bile istikrarlı değildi, bence bunun sebebi de lastikler.

    Massa lastikleri sıralamada ısıtıp pol'ü alıyor, oradanda galibiyete doğru gidiyordu. Kimi ise lastikler çalışmıyor diye değişik pit stratejileri vs. derken bir sezonu öyle geçirdi… Muhtelemelen sezon ortasına gelipte şampiyonluk şansı azalınca da iyice sallamamaya başladı… ardındanda Massa'ya yardımcı oluyor derken sezon bitti… bence başarılı mıydı? o kadarda değildi… ama o sezonda pirelli lastikleri gibi lastikler ve DRS olsaydı Kimi şampiyonaya muhtemelen ortak olurdu, kazanır mıydı emin değilim ama… ama sonuç olarak adam Massa'ya yenildi, işin garip tarafı 2009'un ilk yarısında da Kimi'nin bariz bir üstünlüğü yoktu.

  11. Sürekli 2008'i gösterip, Raikkonen'in kötü olduğunu savunmasının artık rahatsız edici olduğunu söyledim sadece. Bir sorun yoktur umarım?

  12. Öncelikle düzgün cevap verdiğin için teşekkürler.

    Ben bu saydıklarına Spa dışında katılmıyorum. Baskı altında olmak değil de daha farklı bir sebep vardı bana göre. Spa'ya gelirsek, o sezon Fransa'da lider giderken yaşadığı egzoz probleminden sonra bir türlü eski formunu yakalayamadı. Fakat Spa farklıydı. Son iki tura kadar gerçekten güzel bir sürüş çıkarmış ve Hamilton'u arkasında tutmayı başarmıştı. Fakat yağmur gelince coşan McLaren'e karşı uzun bir süre sonra ilk defa güzel bir sürüş yapmanın verdiği baskıdan hata yapmış olabilir. Bana da biraz öyle geliyor. Fakat bunlar Raikkonen'in baskı altında kötü bir pilot olduğunu göstermez. En azından bana göre. Baskı altında da çok güzel yarışlar çıkardı. Belki Alonso'dan iyi değil fakat kesinlikle kötü değil. 2008 garip bir seneydi. Massa, Raikkonen'e bir üstünlük kuruyor 1 sene kadar. (2008 2. yarı, 2009 1. yarı) Fakat Massa gidince Raikkonen o kadar müthiş performanslar gösteriyor ki üst üste podyumlar ve gelen bir galibiyet. Belki 2007'den daha iyi bir dönemdi. Tıpkı Alonso'nun 2012'si gibi.(Gerçi Alonso'nun 2012 performansı çok farklıdır gözümde, bu performanslar konusunda bir nirvana olabilir belki.) Neyse bu müthiş performansın, Massa'nın gidişinin ardında gelmesi apayrı bir soru işaretidir gözümde. Eğer Webber Brezilya'da biçmeseydi muhtemelen Lewis'i de geçecekti o Ferrari'si ile.

    Neyse çok yazdım. 2008 garip bir sezon olsa da bu baskı altında kötü olduğunu göstermez Kimi'nin.

  13. barcelona 2009 gibi hatırlıyorum

  14. DRS kuralının Petrov yüzünden geldiği doğru 🙂 ama açıkçası kim olsa o gün Abu Dhabi'de 1.ve3. sektörde hatasız sürüş yapan 2.sektördeki o düzlükte de ciddi hız farkıyla arayı açan Petrov'u kimse geçemezdi ki Renault'un öteki aracını(Kubica'yı) da Hamilton çok uzun süre kovalamış ataklar denese de geçememişti.

    Baskı altında Vettel evet cidden çok rahat hata yapan bir pilot ama her sezon biraz daha geliştiriyor diğer konularda oldugu gibi.Şu önümüzdeki bikac sezon içinde biraz orta sıra mücadelesi yaşarsa 30'lu yaşlarda onun da bu yönünü halledeceğini düşünüyorum.Baskı altında(hem pist üzeri hem pist dışı olaylardan) en iyi süren Alonso olduğunu objektif bakan herkesin kabul edeceğini düşünüyorum.
    Raikkonen konusunda baskı altında kötü olduğunu sanmıyorum kesinlikle,2008 sezonunda baskı alıtnda olmasından değil bir süre sonra şanssızlıklarla yarış dışı kaldığı yarışlardan vs. konsantrasyon kaybı yaşamasından kaynaklandı ki zaten kolay kopabilen bi adam ancak konsantrasyonu full oldugunda kendi seviyesine çıkıp şampiyon gibi sürüyor zaten.

  15. "Rubens Barrichello bazen sıralamalarda çantadan bir şeyler çıkarabiliyordu"

    sen de ross brawn abinle birlikte yarış içinde bir tarafınızdan kural icad edip rubens'i alaşağı ediyordunuz, onu da hatırladın mı bari?

    yarışın ismini unuttum. 2009'un ortaları. bunlar (but-bar) aynı pit stratejisinde yarışı götürüyorlar, önde rubi arkada jens. rubi ikinci kez pite girip çıkıyor. telsizden bir mesaj: "jenson tek pit stratejisine döndü, ona göre sür hadi hadi bastır" diye. garibim rubi saf saf soruyor "hani ikimiz de 2 pit stratejisi ile yarışıyorduk??

    tavşana kaç, tazıya tut.
    rubi'yi bir türlü alt edemeyen jens'i ross abisi bir katakulliyle öne geçiriyor. daha rubi 2. pite girmeden önce jenson'ın tek pit yapacağı belirlenmişken, bunu özellikle rubi'nin pitinden sonra söylüyorlar ki, plan işlesin.

    yazıyı okuyunca benim de aklıma bu geldi..

  16. Lewis bunu hemen hemen her sıralama seansında yapıyor ve aynı zamanda yarışta da çok güçlü."

    performansı istikrarlı, ancak aracının performansı istikrarlı değil. 2011 sezonunda adama bir damga yapıştırıldı. ondan sonra kurtulamadı. 2012'de ya aracı, ya takım, ya pit ya da pistteki parça kalıntıları adamı yarı yolda bıraktı. bir sonraki sene mercedes'e geçti. bir F1 pilotunun mercedes sürüp de istikrarlı olmasını bekleyemezsin.

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Performansı istikrarlı değil.

  18. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2010 Abu Dhabi: Baskı altında en iyi pilot ilan edilen Alonso, tüm yarış boyunca Petrov'u geçemeyerek DRS kuralının icadına sebep oldu ve şampiyonluğu kaybetti.

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Spa 2009 (tüm yarış boyunca o hafta sonu daha hızlı olan Force India'nın bir nefes önünde gitmesine rağmen hata yapmadı)

    Çin 2007(Hamilton gibi lastiklerini yiyip bitirmedi, kusursuz sürdü ve şampiyonayı son yarışa götürdü)

    Spa 2004 (10. kalktığı yarışı kazandı yarışın sonunda arkasında bastıran F2004 ve Schumacher vardı)

    Brezilya 2007 (Lewis'in sorununu elbet biliyordu ve en ufak bir hata yapmadı, yarışın en hızlı turunu elde etti. Şampiyon oldu.)

    Brezilya 2003(Kendisi ve Fisi dışında herkes yarış dışı kaldı)

    Japonya (Fuji) 2007 (Yanlış lastikten dolayı pite girince son sıraya düştü ağır yağmurlu koşullarda riskli geçiş hamleleriyle podyumda bitirdi ve şampiyonayı kurtararak son bölüme taşıdı. Alonso kaza yaptı.)

  20. 2008'de 3 şey gördük, bir tanesi singapurda şansının matematiksel olarak sona ereceği yarışta kaza yaptı, diğeri yarış başlangıcında fotoğrafını çeken bir adamı gerçekten sert bir şekilde itmişti, ki ne kadar iceman olsa da aşırı stres-sinir yaptığının kanıtıdır bu, bir de spa var.

    hamilton da baskı altında iyi bir pilot değil. 2008de 🙂 normalde kazanabileceği brezilya yarışında üzerindeki baskıyla zar zor 5. bitirdi. brezilya haricinde tüm yağmurlu yarışlarda coşturmuştu. brezilyada o performans yoktu. 2007 sonu da garip hatalar yaptı, ama onu tamamen baskıya bağlamak da zor.

  21. Üstteki yorumda Vettel Alonso Raikkonen lafı geçmiş, adam da hepsine bir açıklama yapmış.Ne yapsaydı, Alonso ve Vettel'e cevap verip Raikkonen'i pas mı geçseydi ?

  22. 2008'de ne gördük çok merak ediyorum. Takmışsın bi 2008 diye, Raikkonen lafı geçtiği an hemen "Ama 2008 :((.." triplerine giriyorsun. Belki baskı altındaki en iyi pilot değil, belki de en iyi pilot değil. Ama sürekli bir ezme çabası içerisindesin. Saygı duyulan bir üyesin ve ben de saygı duyuyorum ama abartıyorsun.

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    kıçı kırık perez bile bir sene daha kalsa eline verecekti muhtemelen. sen hala bıdı bıdı konuş ancak. sezon başlasın, demeçler yine "arkadan kaydım", "önden kaydım" " kayamadım" civarına dönecek nasıl olsa.

  24. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    orda sonucu belirtmiş eskiye dönersek herkesin neler yaşadıgını görürüz hamilton ın daha çok sorun yaşaması önemli degil sonuç var o cümlede herkes kendi tuttugu pilotun yaşadıgı sorunları yazarsa ortalık 56 olur 🙂

  25. Kötü ve Hızlı bir takım arkadaşı olabilir ama bence hiç şansı yok.

  26. haberin sonunda bir puan toplaması var ama 3 sene boyunca hamilton çok daha fazla şanssızlık yaşadı. sadece 2012'deki yaşadığı sorunlardan abu dhabi ve singapurdakileri saysak bile puan anlamında rahatça öne geçiyor. 2012'dekilerin tamamını saysak 100 puanın üstüne çıkar fark. button şanssızlık yaşamadı mı? yaşadı tabii. italyada 2. giderken yarış dışı kalmıştı onun dışında hatırlamıyorum.

    button'ın hızında da bir eksiklik yok. önümüzdeki sene magnussen'i de yenecek (araç arkadan kaymazsa:) hulk gelseydi onu da yenecekti. hatta perez'in hulk karşısındaki durumu bunu kanıtlayacak. perez'in hulkdan eksiği olduğunu düşünmüyorum. button sonuçta dünya şampiyonu bir pilot. vettel nasıl iyi araçla şampiyon olduysa button da iyi araçla şampiyon oldu. hatta vettel'inki kadar baskın değildi bile aracı. tek sorunu arkadan kaymaya karşı fazla hassas olması var. onun dışında eksiği yok. kimin yanına koyarsan koy hamilton'ı, yanındaki pilot zaten bir nebze yavaş görünecektir.

    hamilton'a istikrarsız diyenler 2012 sezonunda o kadar yarış dışı kalmasına rağmen, hamilton'ın kendi yaptığı 1 hatayı bile örnek gösteremezler. 2013'de ise sadece bottas'a çarpmıştı sanırım. onun dışında yine hatası yok. son 2 senede 1 hata istikrarsız damgası için az.

  27. baskı altında en iyi olan pilot alonso'dur.

    vettel defalarca baskı altında hata yapmıştır. şuan zaten vettel'in üstünde baskı yok. defalarca şampiyon olmuş, defalarca yarış kazanmış. hala hatırlıyoruz 2010 ve 2011'de neler olduğunu. arkasından biri gelince spin atıyordu.

    kimi ise baskı altında iyi değildir. bunu 2008'de gördük.

  28. şimdi biri çıkar yine j.button rörörö şampiyonu der diye..

    lewis istikrardan kaybediyorsa jenson'da yeteri kadar hızlı olamadığından kaybediyor işte, sonuçta tüm yeteneklerin harmanlamasıyla 100%'e yakın bir pilot olunabiliyor. hemen de lewis hatalar yapmasaydı diye bik bik ötmeyin bir zahmet.

  29. Rubens Barrichello bazen sıralamalarda çantadan bir şeyler çıkarabiliyordu ve tek turda hızlıydı ancak Lewis bunu hemen hemen her sıralama seansında yapıyor ve aynı zamanda yarışta da çok güçlü.

    Ahahaha ha şunu bileydin 😀

    Hamilton ve Button takım arkadaşı olarak geçirdikleri 3 sene boyunca toplam puan olarak kıyaslandıklarında Button 657'ye karşı 672 ile önde görünüyor.

    Bu kısım da Hamilton'ın olmayan istikrarından dolayı neler kaybettiğini ortaya koyuyor.

  30. evet hamilton çok hızlıdır fakat istikrar konusunda başarısızdır.Birde baskı altında çok hata yapmaktadır.
    Bu konuda Vettel,Alonso,Kimi bir adım kendisinden öndedir.
    Button Hamilton'a yakın olmasının en büyük sebebi hamilton yaptıgı basit hatalardır.
    fakat şu da gerçekki Button bazı yarışlarda zekasını konuşturmuştur.

  31. RoyalHunt, acilen konuya 🙂

    Button da düz bir pilot olsa da sanılanın aksine kıvrak yarış zekasıyla öyle pek de yabana atılacak bir pilot değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir