Ferrari, Alonso'nun 2016 Sonuna Kadar Kalmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Özellikle bu sene Fernando Alonso ile Ferrari’nin arasının zaman zaman gerilmesinin ardından İspanyol sürücünün takımdan ayrılacağı yönünde söylentiler çıktı. Mclaren’in Alonso’yu istediği biliniyor ve söylentiler Alonso’nun 2015’te Mclaren’e dönebileceği yönünde.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo “Alonso’nun geleceğine dair söylentiler basın için ve toplum için iyi bir şey.”

“Fernando’dan çok memnunum. Bizimle 2016 sonuna kadar anlaşması var.”

“Benim tek derdim ona daha iyi bir araca verebilmek. Çok fazla sorunum var ancak bir numaralı sürücüm sorun değil. Bunu 2 sene içerisinde konuşacağız.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari, Alonso'nun 2016 Sonuna Kadar Kalmasını Bekliyor” için 43 yanıt

  1. ferrari açıklamalar yaptığına göre mclaren ve alonso arasındaki ilişkiden bayağı şüphe duymaya başlamış .duruma göre alonso ya ferrari yada mclarene geçecek gibi görünüyor 2015 te bu arada 2014 te inşallah eşit ve adil bir mücadele olur ama benim düşüncem de alo nun raiyi klasmanda geçeceği yönünde.

  2. açıkçası benim düşüncelerimin ve dolayısı ile yorumlarımın %90'ı bu çizgide, arada kendimi kaybetmediğim sürecede bu çizgiden sapmamaya çalışıyorum. selamlar

  3. ya tamam Kimi the best o en iyisi falan filan, rahatladın mı…

  4. Ferrari 2007 de raikkonen takıma gelince onun 1.pilotluk takıntısı olmamasından dolayı 1.pilot 2.pilot meselesi pek gündeme gelmedi. neticede kimi olduğu dönem boyunca 3 senede 2 markalar 1 pilotlar şampiyonluğu kazandı. kaldıki 2009 radikal kural değişiklikleri olmasa mclaren le beraber yine şampiyonluğun en büyük adayı ferrariydi. kaotik 2009 dan sonra tekrar lider pilot 2.pilot olarak yarıştı Ferrari. sonuç kader kısmet biri ileri diğeri geri araç hızlı yavaş pilot dandik süper derken 4 sene Ferrari ne markalar ne de pilotlar da şampiyon olamadı.
    massa ayak bağı olmasın diye takımda bırakılırken bu kadar da kötü neticeler alacağı tahmin edilemedi. bunda takımın verdiği kararların rolü elbet çok büyük…eğer gerçekten aracı çok yavaş düşünselerdi ve bu alınan neticelerin alonso nun üstün başarısı olduğunu hissetselerdi massa takımda kalırdı. fakat takım böyle düşünmedi. massanın motivasyonu inanılmaz düşmüştü. hatta bazı yarışlar çok komik hatalar yaparak pist dışına çıkmalar vs.vs. derken massa artık düzelmeyecek hale geldi. en azından yanında alonso varken…
    Ferrari raikkoneni tekrar takıma katarken önceliği artık markalar şampiyonluğuna vermiştir düşüncesindeyim. sezona da iki pilotun da moralini bozmadan onlarıda birbirine kırdırmadan ince taktiklerle bu sezon başlangıcına kadar ki süreyi geçirip ondan sonra performansa göre hareket edecektir. açık fark olmadığı sürece Ferrari iki pilot arasındaki eşit statüyü asla bozmayacaktır. kaldı ki bozacağım desede pilot kendi düşüncesinde ikna olmamışsa yani "evet ben artık pilotlarda şampiyon olamam takım arkadaşımın olma ihtimali var" diyerek takım arkadaşına ancak o zaman yardım edebilecek pilotlardır hem kimi hem alo…yoksa kessen bu adamlar birbirine yardımcı olmazlar…Ferrari bunu biliyor. onun için zaten öncelik markalar şampiyonluğu…

    bu arada Ferrari redbull kadar belkide daha önde mercedesi kendine rakip görüyor. Mercedes ve Ferrari formula 1 e inanılmaz prestij kazandıran iki büyük araba markası. redbull olsada olur olmasada…zaten kural değişiklikleri redbull un domine etmesinden dolayı yapıldı. bu açıdan redbull geride bırakılmak istenirken bu fırsatı en az Ferrari kadar Mercedes te değerlendirebilir. kaldı ki pilot kadrosu olarak ferraride iki yaşlı kurta göre daha genç bir ekibe sahip Mercedes…zaten başkan da bunu teyit etti. mercedesin pilot kadrosu bizim kadar iyi gibisinden laflar etti.

    gelecekle alakalı sonuç olarak düşüncem…..
    öncelik markalar şampiyonluğu ve en büyük rakip Mercedes ve eşit statü birbirlerini sonuna kadar zorlayacak iki pilot…

    esas şimdi seyreyleyin kimi yi….rakip ciddi o zaman kimi de ciddi olacak ve çok asılacak…gerçekten çok heyecanlı bir sene olabilir. bence kimi alonso dan daha fazla puan toplayacak…çünkü bana göre Ferrari herşeye rağmen gerçekten tahmin edilenden çok daha güçlü bir araç tı. massanın kötü performansı insanları yanılttı…bekleyip göreceğiz…kimi fiili ben kavli iyi bir sonuç çıkar biiznillah…AİKÜEE…

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Erbatur Ergenekonun sanırım 2008 de istanbul gp de kimi ye türklerle ilgili bir soru sordugunda türkleri tanımıyorum deyip bitirmişti olayı kimi dısında 100 kisiden 99 u sevdimi,güzel,sıcakkanlı gibi laflar kullanırdı buna emin olabilirsin bence kimi nin sevilme neden i bu kendine has bir yapısı var gerçektende.

  6. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    insanlar alonso neler yaptı diye tutturmus e kimi ne yapmadı 2009 sezonunu hatırlayın mesela araç performansı yüzünden ferraciler kafayı yediler arac performansında %1 bile gelisme olmadı sezonun 2. yarısı boyunca buna rağmen sonuçlar ortada kimi fazlasını çıkarmıyo olsa o ferrari o kadar podyuma çıkamazdı 2005 i örnek verelim hangi yarışta yavaştı kimi araç pistin en hızlısı olabilir de en hızlı araçta yarışıp şampiyon olamamak kimi nin suçu mu ?

  7. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    alem adam bu kimi soğuk ama sevdiriyor kendini hareketleriyle

  8. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai para yı seviyor fakat açda değil. Bence montezemelo veya bir başkasının yaptığı açıklamalardan haberi bile yokturdur bence :)O değilde daha testler bile başlamadan testlerde bi geçilse alonsoya neler duyarız kim bilir fakat rahat olun rai nin takım arkadaşından 0.1 saniye dışında fark yemesi çok zor sıralama turlarında grodan geride kalsada bunun nedeni yavaş oldugu icin degil lastiklerden kaynaklıydı.

  9. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    hah şöyle fazla fanatik olmayan yorum ,tebrikler arkadaşım, bizede bu yakışır zaten, saygılı tartışmak ve eğlenmek

  10. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bende verdigi demeç seklini anlattım yazdıklarımın dısında verdigi demec varsa belki 15-20 yıl öncedir gerci 7-70 olayı kimide maximum şekilde var.

  11. Ferrari lider pilot sıkıntısı çekmez, Alonso gitse Raikkonen takımda, ikisi birden gitse Hamilton yada Vettel'i alırlar, sıkıntı olmaz.

    Bazı Raikkonen taraftarlarının daha sezon başlamadan ne kadar gaza geldiğini görüyorsam bir o kadarda Raikkonen'in Ferrari de daha sezon başlamadan 2. pilot yerine koyulduğunu düşünenleri görmeye başladım. Ben Massa'nın bile direk zorla engellenerek 2. pilot yerine koyulduğunu düşünmüyorum, Raikkonen'i mi bu şekilde takıma katacak Ferrari ? Komplo teorisi kurmakta üzerimize yok…

    Sezon başlar, kim ötekine göre baskın performans gösterirse takım ona odaklanır sonradan, olacak olan bu… Ben Alonso taraftarı olarak Alonso Kimi'yi açık bir şekilde yense tabiki mutlu olurum, ama bir F1 taraftarı olarak aralarındaki mücadelenin 2007-2008-2009 Massa-Kimi mücadelesinde olduğu gibi yakın geçmesini de yeğlerim, heyecan olur 🙂

    ama şu da bir gerçek, Alonso Ferrari'de yaptıklarıyla gerçekten takımı etkilemiş olacak ki, Montezemelo bile geri vites yapıyordu geçen gün, Alonso çıldırmakta haklı arabayı düzgün yapamadık diye…

  12. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    1 numaralı sürücümüzün gidip gitmeyeceği problemlerimiz arasında yer almıyor''

    arkadaşım senin bu cümleni alırım,

    bende

    derimki 1 numaralı sürücümüzün gidip gitmemesi sorun değil, nasıl olsa kimi var ,problem değil

    derim böyle mana çıkarırımki ,çıkıyorda, berkhan ın dediği gibi ,mesele tartışırken, sulandırmamak ingilizce dersi haddime değil, bilmeyen varsa örnekleme yaptık

  13. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ya arkadaşım baya gülüyorum şimdi,,, işte sezonda mecbur kalıyor, demeç vermesi lazım, veriyor ama sezon bitti ortada yok eleman,,, bu hep ona zarar verdi, veriyor ,anlatmak istediğim bu

  14. sözler aynı.
    söyleyen aynı.
    söylenen (pilotun) konumu aynı.
    ama seneler sonra ilk kez ferrari başkanının sözleri kudurtmuyor beni=)
    aman bana ne diyesim geliyor artık doğal olarak.
    çok şükür.
    çeken bilir ağalar 😉

    massa gitti, ama başkanın bu tarz sözleri bitmedi, sanki hiç bir şey değişmemiş gibi, tam gaz kaldığı yerden devam ediyor anlaşılan.

    yalnız, şöyle bir şey var ki adamlar fernando'ya (tahmin ettiğimizden bile) daha fazla inanmışlar, ve daima sorgusuz güveniyorlar. Allahı var, fernando da geldiği günden bu yana (özellikle hit yaptığı 2012 olmak üzere) güvenenleri boşa çıkarmadı. hakkını verelim.

    doğrusu bu güven öyle bir seviyeye çıkmış durumda ki, adamın yanına yardımcı pilot olsun diye 20 milyonluk adam getiriyorlar demek ki.

    balık baştan kokar, bu işin kokusu da imzadan sonra hemen çıkmaya başladı. başkanın kaç demecini okuduk; raikkonen'le ilgili demeçlerde bile "raikkonen ile galibiyet", raikkonen ile şampiyonluk" kelimelerini asla yanyana getirmiyor, fark ettiniz mi?

    ben de raikkonen'in 2. pilot olacağını hayal edemiyorum; ancak bir de şöyle düşünmek lazım:
    sözleşmede "eşit statü" şeklinde maddeler hazırlanmış ve imza edilmiş ise eğer,

    1. başkan neden daha raikkonen takımla çalışmaya bile başlamamışken ulu orta ve yüksek perdeden açıkça fernando'yu öne çıkarıyor?
    2. madem "eşit statü" maddesi var ise, raikkonen neden başkanın bu açık açık görev dağıtan konuşmalarına ses çıkarmıyor?
    3. yoksa raikkonen bile bile, parası karşılığında ikinci kariyerinde "paramı alırım gerisine karışmam" modunda takılıp 2. pilotluk yapmayı kabul mü etti?

    raikkonen'in elbet parası bol. ama aynı zamanda paraya ne kada çok düşkün olduğunu da biliyoruz. ve yine biliyoruz ki bu kadar parayı ferrari'den başka bir takım asla çıkmadı, çıkmayacaktı da. ve yine lotus ile olan bozuşmasının esas nedeninin para olduğu kuvvetle söylenmekte. tüm bunları alt alta koyunca, ve bir de başkanın bu kadar rahat sallayıp, raikonen'in de bu kadar sus pus oluşuna bakarsak, yukarıdaki 3. maddedeki ihtimal öne çıkıyor vesselam.

    belki de imaj hiç bir şeydir, kim bilir?

  15. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    sitede yeni değilim, arada yazıyorum, bazen az, bazen çok, neyin ne olduğu belli, sen yorumlarımıza girmişsin, düşünceni yazmışsın, bende yazdım, ferrari kimi & alonso arasında daha sezon başlamadan 1.2 muhabbeti yapacaksa , hiç başlatmasın kimi yi sezona, insanları gene eskiye götürmesin, kötü söyletmesin ama ben şuana kadar o izlenimi almadım, alsaydım yazardım, lotus grojean yalvardı ,,,meselesindeki gibi ,olayları değerlendiriyorum arkadaşım,ondada haklı olduğum çıkmıştı , darılma gücenme yok 😀

  16. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi nin genel yorumları belirli zaten her cuma günü aksamı aracın eksik yanlarını söyleyip geliştirebileceklerini söylüyor araçla ilgili rai herşeyi istedigi gibi yapar mesela direksiyon istedigi gibi degilse bunu belirtir aracta kendini rahat hissetmesi performansına etki sağlar bana göre lotusta hic bi zaman istedigi direksiyonla yarışmadı yinede sonuçlar ortada ferrari kimiyi eskidende tanıdıgı icin ilk yarıştan itibaren zafer icin yarısacaktır.

  17. baştaki tırnak içinde yazdığım cümle,çevirisi değil Montezemelo'nun söylediklerinden anlaşılan kendi yorumum.I have ile cümlelere başlanırsa şöyle olur böyle olur vs. gereksiz ingilizce eğitimlerine gerek yok.

  18. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    birkaç es geçilen konularıda yazayım, alonso paralı pilotdur, ayrıca iyi sürücüler içindedir ++ oluyor

    kimi raikkonen de en iyiler arasındadır, şuan griddeki en yetenekli pilotdur ama bazen aşırı vurdumduymaz oluşu, eksisidir, iyiler arasında ve yetenekli oda ++ oluyor

    ferrari tarafından bakarsak, ferrari takımı lider pilot ister, çoğu takım gibi ,kimi bu liderliği yapacak yapıda değildi,r zaten en büyük eksiği budur ,sponsor katılımlarında ,gösterilerinde bile, bulunmak istemeyen birisi,

    denkleme göre ferrari siyaset yapıyor, olay basit, burada kilit nokta, gene raikonen dedir, neden derseniz, takıma ve f1 deki show kısmına zaman ayırısa, liderliğe soyunursa, ferrari baş tacı yapar shumi gibi ama kimi uymassa, evet işte o zaman alonso öne çıkıyor, olay aslında bununla ilgili

    1 aydır raikonen den haber yok, 1 tek ferrari ziyereti haberi var, ondada kimi den yorum yok anlayın işte ,kimi kendini öne çıkarırsa, haberler yorumlar, takım içi iyi iletişim, o zaman herşey lehine olur, baksanıza neredeyse bütün top pilotlar haftada bir açıklama yapıyor ama kimi den ses seda yok, evde sürekli yatsa bile, 2 gazeteci çağırıp demeç verebilir, asıl sorun budur bence biz o halini seviyoruz ama bir hakinen gibi olsa arada şakalar medyatiklik v.s ama yok buz herif:D

  19. haha güzel kardeşim tamam sen çok yanlış anlamışsın demek istediğimi neyse sevmişsin siteye yorum yazmayı kolay gelsin.

  20. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yürübe rambo senide kimi fanı yapalım seneye bu işi biliyorsun tebrikler :d

  21. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bu cümleden o çeviri çıkıyorsa nasıl çeviri yapılıyor arkadaşım

    ı have ile başlayıp number one driver is not a problem cümlesini çevirince

    birçok problemlerim var, bir numaralı sürücü problem değildir sahibim mi, varmı dersin, ne dersin

    yada birçok problemlerim var bir numara sürücü problemi de mi var ,dersin

    yani bı ingilizce çeviri bazen zordur tamamda, bu cümlenin çevirisi, alonso bir numaram demek değil, saçma sapan mana uydurmuşsun,

    yazdık işte bir numara sürücü problem değil diyor, iki yıl içinde konuşacağız diyor

    bana bir numaram alonso kelimelerinin inglizcesini gösterebilirmisin arkadaşım ,verdiğim örnekte, kaldıki 3 ay sonra neymiş göreceğiz neyin ne olduğunu,,

  22. Kimi'de takımda sorun yaşayabileceğini hissediyor ve ikimizde genç değiliz diye açıklama yapmıştı, bakalım göreceğiz.

  23. Ferrari mi o avatarı

    Ferrari kesinlikle kotu oldugu sezonlar da araci buyuk potansiyelle kullanan bir pilotu(alonso) harcamayacaktir. Bu aciklamalar sezon icin de yapilan internetten ferrarinin yaptigi tansiyonu dusurmek icin atilan bir adim bence. Ferrari sezon ortasinda kimiyi alarak alonsoya bir uyaris yapti resmen ama sonrasinda ki bence bastan gormesi gereken seyi gridin tum takimlari alonso icin siraya girince anladilar ki yanlis yapildigini. Bugun 2015 icin konusulan takimdan alonsonun nasil gittigini hatirlamayan varmi? Takim patronu icin soylediklerini de hatirlarsaniz ikisi de birbiri icin hic hos olmayan seyler soylediler bugun ise takima gelirse bu iyi olur tarzinda aciklamalar yapiyolar. Kimi kesinlikle saf hiz olarak f1 de iyi degil cok iyi diye soyleyebilecegimiz bir pilot 2 numarali pilot olmasi en zor pilot ama bu sene kimse lutfen tek ricam fanatik yorumlar yapmayalim bu seneki aracin yapiminda kiminin tek yaptigi araci kullanirken oturacagi koltuk ayari arac alonsoya kismende massaya uygun bir sekilde tasarlandi kim iyi kim kotu 2015 de ortaya cikacaktir 2014 gecis yili olacak ve sorunsuz olacaktir diye dusunuyorum ben tabi kesin degil yanila bilirimde. Bir de birseye dikkatinizi cekmek istiyorum sizin verdiginiz bu tepkinin ne kadarini kimi vermistir:)

  24. Haber 2007 yılının sonuna ait sanırım o sezon neler olduğunu unutmuş değiliz elbette. Ben şu an ne düşünüyorsam 2006, 2007 ve 2008 sezonlarını baz alarak söylüyorum. Yanılıp yanılmayacağımı önümüzdeki sezonun sonu gösterecek.

  25. Seneye ne olacağını bilmiyoruz elbette, dediğin dümenler illa ki dönecektir. Kimi'nin Ferrari'ye gittiği için menajerine kızgın olduğu haberi vardı bir ara. Takım adamı hoş karşılıyor ama bahsederken kullandıkları kelimeler hep takımlar şampiyonluğu oluyor. Kısaca ikinci pilot olacaksın diyorlar.

    Ferrari'nin benim bildiğim dönemden bu yana harcadığı tek pilot Barrichello'dur. Gerçekten harika performanslarıyla takıma gelmişti. Massa'nın takıma gelişi bile ofsayttı ki harcanmasına gerek kalmadı çoğu zaman.

    Demeçlerden anladığım şu: Raikkonen ya Barrichello olacak, ya da Massa. Bir Hamilton olur mu Alonso karşısında? Şüpheliyim. 2014 ilginç bir sezon olacak.

  26. Abisi öyle deme Luca amca bile Kimi'den çekiniyormu ne daha sezon başlamadı 1pilot 3pilot muhabbeti döndürüyor.Yıllardır F1 seyrediyorum daha hiçbir takım patronundam sezon başlamadan böyle açıklamalar duymadım.Takımın düşmanımısın hangi pilotu böyle motive edebilirsiniz.Madem 2 pilot alacaktın niye risk alıp Kimi'yi alıyorsun birsürü para verip piyasada birsürü pilot var mesela button bile alınabilirdi…

    Daha sezon başlamadı Kimi'yi bulacak problemlerin özellikle ilk yarışlarda sürpriz olacağını sanmıyorum.

  27. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ferrari pist operasyonları direktörü Luca Baldisserri, Kimi Raikkonen'in sezonun ikinci yarısında Michael Schumacher kadar güçlü olduğunu söyledi. Raikkonen, sezonun ilk yarışı olan Avustralya'da zafere ulaşmasına rağmen yılın ilk yarısında takım arkadaşı Felipe Massa'yı domine etmekte başarısız olmuştu.

    Temmuz ayındaki Fransa Grand Prix'sinden itibaren form grafiğini yükselten Fin pilot dokuz yarışta 4 zafer kazandı. Raikkonen, iki kez yarış dışı kalmasına rağmen hala şampiyonluk şansını sürdürüyor.

    Baldisserri, Raikkonen'in takıma ve lastiklere adapte olduğunu belirterek, Michael Schumacher'in seviyesine geldiğini söyledi.

    Baldisserri, "Michael yedi kez dünya şampiyonu oldu. Yaklaşık 10 senedir birlikte çalışıyoruz. Michael'la ilişkilerimizde gelinen noktada artık, araç hakkında konuştuğunda neyi kastettiğini ve bir sorun olup olmadığını anlamak için gözlerinin içine bakmak yeterli" dedi.

    Baldisserri, "Genel olarak başlangıçta Kimi ile bir parça sıkıntı yaşadık, çünkü sürüş şekli bizim aracımıza uygun değildi ve bu uyumu sağlamak zorunda kaldık. Ayrıca tüm sistemlerimizi ve Bridgestone lastiklerini öğrenmek zorundaydı. Fakat sezonun ortasından itibaren Michael'la aynı seviyede olduğunu söyleyebilirim" dedi.

    Baldisserri ayrıca, dün Çin GP'de olduğu gibi çok zorlu şartlarda hata yapmadan zafere ulaşan bir sürücünün büyük bir pilot olduğunu belirtti.

    Ferrari sportif direktörü Stefano Domenicali ise, Raikkonen'in son yarışta şampiyonluk için mücadele ediyor olmasının bir "mucize olmadığını" söyledi.

    Domenicali, Bunun bir mucize olduğunu düşünmüyorum, öncelikle baktığınızda 16 yarıştan 8'ini kazanmışız, yani bu yarışların yarısını… Harika sonuçlar elde etmişiz" dedi.

    Domenicali, "Maalesef bu yıl başka problemler yaşadık. Fakat buna rağmen yine de son yarışta şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. İhtiyacımız olan şey, her zaman olduğu gibi, sinirli olmamak ve son yarışı geride bırakmasını bilmek. Fakat bununla birlikte hataları da kapsamlı bir şeklide analiz etmek. Şu an yaptığımız da bu" diye konuştu.

    Domenicali ayrıca, "Her zaman, asla vaz geçmeyeceğimizi söyledik. Bu sadece söylemekle olan birşey değildir, hissetmekle ve yaşamakla olur" dedi.

  28. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    http://www.turkiye f1.com/haberler/9632/ferrari-raikkonen-schumacherin-seviyesine-geldi.html

  29. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    millet ne saçmalamış ve f1 de bahsedilen efsanelerden tarafından kabul görülmüs araç istedigi gibi olursa pistte sınırı olmayan daha gecen sene 2012 de eşit şartlarda yapılan sampiyonalr ligi sampiyonunu ezerek geçmiş olmasına rağmen bi kovailanen fisichella vb. gibi pilotlarla kıyaslanması gülünç alonso kimle yarıştı bana bunu söyleyin önce 1 sezon seviyesi yüksek pilotla yarıştıgı icin kariyerinde üst üste 2 yıl boşa gitti ve ardından ferraride ki kariyeri malum ne yaptı alonso bana bunu söyleyin pist ustunde eşit şartlarda rai schumi yi frlnmı geçti yok onu bilmemde pist üstünde eşit şartlarda hamiltonu geçemediği kesin.

  30. ingilizce çevirisi buysa bambaşka bir anlam çıkmaz bana göre, ''bir çok problemimiz oldugu dogru evet ama 1 numaralı sürücümüzün gidip gitmeyeceği problemlerimiz arasında yer almıyor''

    yani Alonso nun biryere gittiği/gideceği yok en azından 2016 sonuna kadar burda kalacağından emin olduğum için şuanda düşündüğüm sıkıntıların içerisinde yer almıyor,bir de bunu kafama takmıyım zaten araç gelişimi vs. bir sürü problemimiz var demek istemiş Monte.

  31. Kimi ile Alonso'yu aynı takımda yarıştırıp Alonso'nun alıp götüreceğini Kimi'ninde pistte takılacagi bence gülünç.Alonso yenebilir veya yenilebilir yalnız Kimi'nin 2 pilotlugu kabul edip pistde öylesine yarışacağı olasılık dahilinde değil.

    Öyle birşey hissederse gezinti moduna alıp bırakıp gidecek tek pilot Kimi'dir.

    Bana göre başka olaylar dönüyor, neyse yapacak birşey yok.

    Söylede olabilir eğer araç iyi olursa Alonso başka takıma gitmek istemeyecektir, takımda sıkıntı çıkması durumunda Ferrari Alonso'yu kaybetmektense, Kimi'yi kolay bir şekilde harcayacaktır.Kimi'yi almasının o zamanki gidişatda alınmasının tek sebebi Alonso ile olan gerginlik ve gözdağıdır.Son 15 günde ne olduysa tamamen farklı olaylar farklı açıklamalar geliyor, takımı yöneten adamda domenicali bu tarz açıklamalar yapmıyor.

  32. Bu sözler adamın transferden sonraki belki de beşincisi. Ne olacağı belli.

    Raikkonen'i istikrarı için istiyorlar. Alonso zaten alıp götürecektir. Raikkonen de ceplerini doldurup pistte takılacaktır. Olur da Alonso'nun başına iş gelirse Kimi belki kazanabilir.

    Ferrari Raikkonen'in nasıl bir pilot olduğunu 2007 yılında anladı. Artık ne istediklerini ve ne alacaklarını çok iyi biliyorlar.

  33. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yani adama sorarlar çünkü madem 2.pilot alacaktın hulk gibi yada gro da olabilir sutilde o tarz gelişen pilot niye almadın diye onlarda fena değil çünkü ha kimi kadar değiller o ayrı mesele

  34. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yani yazıda deseydiki ,,,,my number one driver,,,,, deseydi dediğin doğruydu ama benim dememiş takımda 1 numara sorun olamaz, konuşuruz demiş, ayrıcada takma ,,,hakkinen den sonra hep kimi yi destekledim ,adamın huyu suyu belli, belki 35 yaşından sonra, yada 40 yaşından sonra, refleksleri yavaşlayıp, yada işi iyice zevke verirse 2. pilot olur ama sezon başından, sen 2. cisin dedilermi,,kimi durmaz o takımda,, daha öncede belirttim sorunlar çıkar illaki ,,,,,çoğu pilotta olduğu gibi 😀

  35. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ya da basitçe: "Zaten en iyi pilotlar bizde olduğu için yıldız pilot konusu problemlerimiz arasında değil."

  36. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Eğer cümlenin orijinali bu şekildeyse o zaman bambaşka bir anlam çıkıyor bu sefer de 🙂

    Yani: "Yıldız pilot konusu problem değil Raikkonen var o olmazsa da başka birini alırız Alonso giderse dünyanın sonu olmaz."

  37. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    "I have a lot of problems but the number one driver is not a problem. We will talk in two years time."

    berkcan sen biye bu kadar kafana takıyorsun ki :d, en fazla kimi böyle bir şey karşısında, sahilde turlar gibi turlar, sene sonuna kalmaz belkide, basar gider :d,

    bak yazının başında orjınal euro sport tan alıntı yaptım ,bence alonso yu, şu ortamda göndermek veya kaçırmak kötü olur, siyaset dönüyor, bekleyelim, yazmayacaktım, sırf senin sorun etmene sebep araştırdım,

    bence birçok problemim var, fakat 1 numaralı sürücü problem değil 2 yıl içinde konuşacağız demiş,,,,,, işte,,,,,,

    ha illaki 2. pilot yaptılar, gene de ben kimi den 2. pilotluk yapacağını zannetmem, basar gider ,bana kalırsa alonso hala şüphede kimi geçerse diye baya zor olur çünkü ona 4 senedir takımdaydı yıkama yağlama yapılıyor gibi taraflar arasında ama en büyük beklentim lotus taki gibi tam kontrollü birşekilde kimi nin yarışlara asılması o zaman seyret işte olayları 😀

  38. Birkaç gün önce Lucanın basında yine şöyle bir demeci vardı: "Alonso şimdiye kadar karşılaştığım en iyi sürücü." şeklinde. Buna bakıldığında bence bir numaralı pilotunu çoktan seçmiş durumda. Alonsonun Kimiyi yenmesi büyük yankı uyandırmaz; ama bu demeçlerden sonra Kimi Alonsoyu yenerse kıyamet kopacak.

  39. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Onu ben de düşündüm fakat o biraz fazla zorlayınca çıkan bir anlam cümleyi okuyunca ilk akla gelen şey Kimi'nin takımda arka plana atılacağı.

  40. Baska bir acidan bakarsak "1. numarali surucu sorunum yok, cunku iki pilotumda zaten 1. numara olma yetenegine sahip" demek istemis de olabilir..

  41. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Malesef.. Bir çeviri hatası yoksa malesef…

  42. çok sorunum var ama 1 numaralı sürücü sorunum degil bunu 2 yıl içinde konusacagız. demiş buda gösteriyorki alonso takımda bir numara raikonen iki numara . olurda alonso takımdan ayrılırsa yine raikonen 1 numara yapılmayacak . belki vettel 1 numara olarak alınacak . çok açık konusmuş takımdaki 1 ve 2 denklemini boylece bu sezon anlamıs olduk.

  43. Efendiler…………………..

    ben tükürdüğümü asla yalamam

    Fernando Alonso bu sene Kimi Raikkonnen tarafından klasmanda geçilecek ve 2015 te Mc larene geri dönecek ki Honda motoru 2015 te avantajlı olacak Alonsoda bunu biliyor ve kariyerinin sonuna doğru en az bir şampiyonluk daha almak istiyor bu amaç ve gaye onu Mc larene itecektir

    Atalarımız boşuna dememiş ateş olamayan yerden duman çıkmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir